NMa moet vliegtarieven A’dam-Par’bo onderzoeken

24

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) moet alsnog onderzoeken of de KLM en de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) hun monopolie op de vliegroute Amsterdam-Paramaribo misbruiken. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven maandag bepaald.

In 2003 diende de Vereniging van Reizigers een klacht in bij de NMa. De luchtvaartmaatschappijen zouden onder meer extreem hoge tarieven hanteren. De NMa besloot de klacht niet te onderzoeken omdat die volgens de criteria van de autoriteit niet genoeg prioriteit zou hebben.

In de afgelopen jaren is er echter veel veranderd en zijn de argumenten van de NMa dan ook niet meer bruikbaar, bepaalde de rechtbank. De Mededingingsautoriteit moet daarom een nieuw onderzoek doen.


24 REACTIES

 1. Oh.doet me denken aan herrenberg.Deze meneer lackin heeft meerdere uitspraken gedaan,die heel negatief kan uitpakken voor suriname.Als hij denkt dat hij het alleen zou kunnen,heeft hij met alle spoed hulp nodig van een psychiater.


  Maak melding

 2. Hoelang moet er onderzocht worden..

  Iedere ezel weet dat er al meer dan tien jaren onderzoek wordt gedaan en iedereen weet dat de tarieven te te hoog zijn..

  nma is zelf debit aan dit onderzoek ,toen de martin air vloog naar sme zouden de tarieven ook omlaag gaan,maar gebeurde niet..

  monopolie klm/slm is de oorzaak van de hoge hoge tarieven..

  Je bent verplicht met deze twee te vliegen..


  Maak melding

 3. Alweer, was er uberhaupt al een onderzoek, ik zie hoor het wel. Eens zal het bekend worden en misschien vliegen we goedkoper. Maar dan met de nadruk op misschien.


  Maak melding

 4. Als consument zouden wij kunnen overwegen om onze vakantie elders door te brengen. Europa en andere delen van wereld heeft heel veel moois te bieden. Veel goedkoper, luxer en relaxer. Een bijkomend voordeel is dat je samen met je familie NIET belandt in de cel op Schiphol vanwege illegaal ingestopte drugs in je koffer.


  Maak melding

 5. He he eindelijk het werd eens tijd want ze zijn zo stom want als je de prijs verlaagt heb je veel vaker volle vliegtuigen daarnaar toe .Waarom ze de prijs kunstmatig hoog houden is omdat ze weten dat hoe hoog de prijs ook is we zullen altijd naar Suriname gaan vliegen omdat men misschien ouders heeft of kinderen enz .Als we massaal zouden besluiten 1 week niet te vliegen dan zoude we zien hoe snel de prijzen zouden zaken maar dat doen ze niet omdat ze weten dat we zo erg verbonden zijn met het land. Hopelijk vind de NMA nu een opening om de prijzen te gaan drukken en de concurrentie zijn werk te laten doen ook Suriname is daar aan toe er is meer ontvangst mogelijk dan alleen voor de KLM en SLM als het maar veilige kisten zijn. Worden onze dromen dan toch eens werkelijkheid. Wel laat maat liever laat dan nooit zeg ik dan


  Maak melding

 6. lang heb ik ook gedacht dat het probleem aan Nederlandse kant lag maar het probleem ligt niet aan Nederland maar aan Suriname, die laat geen concurrentie toe!..


  Maak melding

 7. Wordt jij niet moe…????….Ik moet enkel en alleen vragen hoelang men naar deze zaak blijft kijken.

  Komt geen moer van terecht….allemaal baklucht verkopers…jij weet iemand blij maken met 10 vogels,maar ze zijn wel en nog steeds in de lucht….vliegen weg wanneer zij willen….DAN HOE DAN. !!!


  Maak melding

 8. Ach wat maakt het uit. Als het aan de nieuwe regering ligt vliegt men binnenkort niet meer op Amsterdam, dan gaat men zich op de regio richten en dan kan de airbus de vlucht Georgetown, Paramaribo, Cayenne gaan onderhouden 😉


  Maak melding

 9. Dit verschijnsel is een absolute punt van zorg in het sociaal leven van Surinamers in beider landen. Een simepele familie aangelegenheid geeft al hoopjes hoofdpijn om bij het huwlijk van een mati, het overlijden van oom Kobus, de bigijari van Dodo aanwezig te willen zijn.

  Tussen Franse departementen vlieg je voor een habbekrats. Alleen Jan Holland heeft het nooit nodig gevonden om deze vorm van flessentrekkerij een halt toe te roepen.


  Maak melding

 10. Ik heb het in ieder geval al opgegeven dat de ticktets ooit goedkoper worden. Toen het wel kon is het niet gebeurd. Nu Bouterse aan de macht is, zal er ook minder animo zijn ervoor. Een ticket van rond de 5 a 600 lijkt me zeer ondenkbaar vanwege de stijgende kostprijzen van alles. (brandstof, personeel, onderhoud, luchthavenbelasting enz.enz.enz.) Of er moet een echte prijsvechter komen. Die voor minder service wel goedkoper kan vliegen. Ryanair bijv.

  Ik in ieder geval en samen met mij denk ik dat ook velen die wilden gaan investeren moeten nog even de kat uit de boom gaan bekijken. Wat dat betreft zijn het zeer onzekere tijden voor Suriname.


  Maak melding

 11. Eerst in 1975 massaal naar Nederland gaan om zakken te vullen of een uitkering te krijgen en nu zeuren over een vliegticket naar het land dat jullie ontvlucht zijn?
  Ik stel voor iedereen die terug vliegt om zijn zo geliefde vaderland te helpen opbouwen een gratis ticket te geven,maar dan ook niet meer terugkomen he!!!!!


  Maak melding

 12. Mochten er wel verboden prijsafspraken aan het licht komen door het onderzoek van de Nma, dan zullen beide maatschappijen hun tarieven MOETEN aanpassen.
  Misschien is het zelf zo dat men restitutie moet gaan geven aan hen die in voorgaande jaren teveel hebben betaald…..
  Hoe lang zou dit onderzoek gaan duren……?
  Ik heb net tickets gekocht voor Januari…


  Maak melding

 13. Het is nu de tijd dat Bouterse de monopolie van KLM verbreekt ,zodat meerdere vliegmaatschapij kunnen vliegen richting Suriname. Hierdoor krijg je concurentie tussen de vliegmaatschapijen .Prijzen worden dan vanzelf lager. KLM heeft veel geld verdient met zijn hoge prijzen.


  Maak melding

 14. @vleermuis
  Ga je verstoppen in ’n koeienstal! Want je reactie slaat nergens op. Wat heeft de surinaamse minister hier mee te maken?

  @pagaal
  pessimisten zien in alle kansen en mogelijkheden een groot probleem. In nederland is alles toch OK? Maar Organon MSD vertrekt uit Oss. 2100 goed opgeleiden worden werkloos. Hoezo geen investeerders in SU? Billiton is reeds lang weg hoor! En we leven toch? China is en blijft helpen.


  Maak melding

 15. het hangt al een tijdt in de lucht.
  dat de k.l.m er mee wil stoppen met de,
  vluchten naar suriname i.v.m de smokkelaars
  op schiphol is het de duurste en tijd,
  roofende af deeling van de lucht haven.
  bouterse heeft ook aan gekondicht dat hij
  liever via frankrijk wil vliegen
  dus wordt het met de air france via parijs
  bruno


  Maak melding

 16. goedzo wijna1

  ben blij met je reactie, surinamers willen alles maar goedkoop, eerst komen ze hier voor betere leven, als ze die hebben dan nog maar zeuren om terug te gaan, blijf liever hier zou ik zeggen! of ga voergoed naar suriname!! denk aan de mensen die nog daar zijn, de meeste kunnen nog niet eens op vakantie.


  Maak melding

 17. de nma is niet zo politiek-ON-afhankelijk als we zouden mogen willen > in het verkilde klimaat tussen nl en sme van nu, zou het best wel kunnen dat de nma BE-vindt : ‘ach jo, valt best wel mee, er zit er nog enige rek in’ >> conclusie op zijn nl’s : ‘mag het ietsje meer zijn ?’; en dan denken wij vaak ‘gratis’ en de boer ‘meer betalen, jij’.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.