Vroege ontwikkeling Surinaams kind efficiënter

1

PARAMARIBO, 24 augustus – Het vroege stimulatieonderwijs in het binnenland wordt een stukje efficiënter. Drie ngo’s gaan met elkaar samenwerken. Expertise en materieel worden met elkaar gedeeld. Hun samenwerkingsovereenkomst moet breken met een oeroud ontwikkelingsprobleem.

De verspilling van middelen zal aan banden worden gelegd. “We gaan nu samenwerken voor dezelfde doelen”, zegt Wilgo Koster van stichting Leri for Life. De partners, Stichting Bonama en de Nationale Vrouwen Beweging, komen met faciliteiten in. Een modelschool bijvoorbeeld. Of, in het geval van Bonama, een lokaal bedrijf met een potje. Een potje dat al wordt ingezet voor kleine lokale projecten.

Leri for Life biedt meer expertise. De stichting deed al ervaring op met het vroege stimuleren van intellectuele groei bij kinderen. “We werken voortaan samen. Zij vanuit het materiële, wij met onze deskundigheid”, aldus Koster. Het eerst profiteren de Marrondorpen Botopasi, Dan, Malobi, Masiakriki en Pikinslee in het Boven-Suriname gebied. Vroege schoolverlaters en tienerzwangerschappen tieren er welig.


1 REACTIE

  1. Als ik mij goed herinner is dit dezelfde heer Santokhi( “troetelnaam” Sherriff afkomstig van DDB) die door DDB van corruptie en van mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning van een partij inbeslaggenomen drugs werd beschuldigd.

    Fowru yu kan kisi nanga karu, anamu yu no e go man kisi.( You can fool some people sometime, but you can’t fool all the people all the time.)

    Vrije Surinaamse


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.