Martin Misiedjan minister van Justitie en Politie

61

PARAMARIBO, 18 aug – De jurist Martin Misiedjan wordt de nieuwe Surinaamse minister van Justitie en Politie. President Desi Bouterse keurde deze kandidaat goed, die voorgedragen is door de A-Combinatie van Ronnie Brunswijk.

Bouterse koos Misiedjan uit vijf juristen, die allen van marron-afkomst waren. Het is de eerste keer in de geschiedenis van Suriname dat een marron deze post invult. Misiedjan volgt Chan Santokhi op.

De Telegraaf schrijft dat de aankomende minister zich wereldburger noemt. Hij belijdt het rastageloof en heeft dreadlocks. Toen hij toetrad tot de orde van advocaten werd er gediscussieerd over zijn haardos. Nu hij minister van Justitie en Politie wordt, is hem gevraagd om zijn kapsel enigszins aan te passen meldt de krant.


61 REACTIES

 1. ja man mijn brada,,,,,yes yes yes,,,martin doe je ding…de fam misiedjan oeng tranga..klein fam met 64 juristen..ik ben zelf over 9 mnd afgestudr,ingenieur elektromechanica tu delf..en dan wordt het tijd E,B,S te gaan poweren,,

  jurmaine,,


  Maak melding

 2. Haardos aanpassen vind ik wat overdreven. Als hij kaal was zou hij dan ook een pruik moeten opzetten? Ze gaan hem toch niet vragen van z’n geloof af te stappen. Zijn kapsel en z’n geloof hebben toch niet in de weg gestaan zijn opleiding af te ronden. Beoordeel de man niet naar z’n uiterlijk maar naar zijn daden en z’n kunnen. Persoonlijk vind ik die kapsel Martin staan hoor. En dan nog een strakke pak erbij. Wat is er mis mee?


  Maak melding

 3. Het roken van marihuana hoort bij het het geloof van de Rasta beweging.Hoe staat deze minister hier tegenover. Is hij een gebruiker van dat spul of vindt hij die dreadlocks alleen mooi.Ik hoop dat hij alleen die haar mooi vindt.Als hij een gebruiker is dan heeft Suriname een probleem.David Powelson,voormalig hoofd van de afdeling Psychiatrie aan het Cowell Ziekenhuis van de Universiteit van Californie te Berkeley {VS} schreef.IK geloof nu dat marihuana de gevaarlijkste drug is waartegen we de strijd moeten aanbinden:1.Het eerste gebruik ervan is bedrieglijk.De gebruiker krijgt het idee dat hij zich goed voelt;hij is niet instaat de achteruitgang van zijn mentale en fysiologische processen waar te nemen.2.Voortgezetgebruik leidt tot waandenkbeelden.Na een tot drie jaar voortdurend gebruik gaan de pathologische denkpatronen het denk proces overheersen.” {Executive Health Report,oktober 1977,bld 8.


  Maak melding

 4. jesss maan, sinds ik dit bericht heb gelezen, hoor ik dat liedje weer :’say, i know there is some misuse,bla bla blaa …,legalize it’ ; zijn wij als sme koplopers in de wereld van ‘geest verruimende’ middelen.


  Maak melding

 5. Bombocloth… A rasta who is
  Minister of Justice and Police In Surinam!
  Know it’s finally near to legalize the Marihuana over deh

  Big Up Surinam and bless di people deh


  Maak melding

 6. Jammer dat zo negatief gedacht wordt. Is het Rasta-zijn per definitie inherent aan marihuana anno 2010.

  Als hij maar zorg kan dragen voor de veiligheid van de burger.

  Marihuanabegruik. Vooruit dan maar. Als de zelfverdedigingswet maar wordt verruimd.

  Succes.


  Maak melding

 7. Hij is geen NDP-er, dus van nepotisme is geen sprake en hij is uit een groep van vijf juristen als de beste aangemerkt. Dan moet hij toch goed zijn?! Laat de honden maar blaffen. De karavaan dendert voort! Chan Santokhi dacht dat hij de enige was die capabel is voor deze job. Ben benieuwd als hij nog wil gaan adviseren. Geen plaats meer voor stromannen van ’t OM in nederland toch? Als nocht bedankt voor de hulp voor ’t afgelopen regim. Het doet me denken aan ’t Orion marine vliegtuig uit de antillen met wapens voor Vene. Weten jullie het nog? Was ook ’n massel voor Regering Bosje. En zo blijven ze maar blunderen.


  Maak melding

 8. Geachte redactie,

  Hierbij feliciteren wij de heer Martin Misiedjan met zijn benoeming tot Minister van Justitie en Politie van de Republiek Suriname.

  In het bijzonder feliciteren wij het volk van de Republiek Suriname en natuurlijk ook de medewerkende politieke organisaties en deskundigen van de Republiek. Die hun bijdrage hebben mogen leveren bij de totstandkoming van dit bijzonder en wijs besluit.

  Dit alles in naam van de machtige Anana. Opdat uiteindelijk een begin kan worden gemaakt aan het beëindigen van een stukje onrecht opgrond van ‘willekeur’. Welke ten gevolge had ‘nodeloos’ bloedvergieten in de straten van Paramaribo en omgeving

  http://www.youtube.com/watch?v=ksiLgBD8jTs&p=7AEEB0DC50359038&playnext=1&index=2

  Een bijzonder en uniek gebeuren na een hardnekkig battle. Met uiteindelijk een heldere boodschap bij haar ontknoping. Opdat wij tevens de wereld mogen tonen, dat het Surinaams volk daadwerkelijk een ‘ruimdenkend’ volk is. Dit in relatie tot wat sommige onwetenden daar buiten en binnenshuis neigen te beweren.

  De kogel is uiteindelijk door de kerk. En heeft het Bewustwordingsproces uiteindelijk haar bijdrage mogen leveren in een dynamisch proces voor Vrijheid, Rechtvaardigheid, Ontwikkeling en Welvaart. Dit in Gelijkheid voor allen. In een ‘Waarachtige Democratie’ welk proces voor allen geldt. En waarin niemand uitgesloten hoort te worden, ongeacht huidskleur, ras, afkomst, vooroordelen of geloofsovertuiging.

  http://www.youtube.com/watch?v=URnwQcRzpas

  Anana is groot. En door dit besluit heeft de President van de Republiek Suriname de heer Desire Delano Bouterse wederom de wereldgemeenschap op bijzondere wijze mogelijk kunnen aantonen, dat NIET het ‘uiterlijk’ van invloed hoort te zijn bij het ‘goed en gedegen besturen’ van een land. Maar dat de ‘kwaliteiten’ waar een kandidaat over beschikt voortaan de doorslag hoort te geven.

  Trouwens, “Nu hij minister van Justitie en Politie wordt, is hem gevraagd om zijn kapsel “enigszins” aan te passen”, meldt een krant.

  Merkwaardig bij dit bericht is, dat NIET vermeld wordt om welke krant het gaat of uit welke ‘koker’ dit bericht op de valreep in de media gelanceerd is geworden.

  Maar vooral is niet gemotiveerd geworden, WAT bedoeld wordt met “enigszins”, ‘waarom’ en ‘waaraan’ het kapsel van deze Minister van Justitie en Politie aangepast dient te worden. Over de aanpassing van zijn huidskleur heeft deze krant gelukkig niets vermeld.

  http://www.youtube.com/watch?v=rKGv5Cj7MhY&feature=PlayList&p=03722F08E7AF7209&index=0&playnext=1

  Echter desondanks heeft de Republiek Suriname na dit uniek besluit om te komen tot de vorming van een werkbaar regeerteam, haar zoveelste uitdaging succesvol weten te overbruggen. Een besluit waar vooraf vaak genoeg en tot op het laatste moment nog politieke organisaties uitdrukkelijk erop gewezen moesten worden, dat bij de besluitvormingen in deze nieuwe fase van ontwikkeling, voor ‘oude’ denkpatronen en/of achterhaalde attitudes GEEN ruimte meer was.

  En hopen wij ten slotte en met als uiteindelijk doel, dat het ‘heden’ ons vanaf nu niet meer door een neokoloniaal ‘verleden’ zal mogen worden voorgedicteerd.

  Jah Bless.

  http://www.youtube.com/watch?v=1YRQefxaLVg


  Maak melding

 9. Geloof!

  Ik weet het niet, maar ik voel dat ik in deze Martin moet geloven. Heeft niets met mijn eigen geloof te maken maar iets zegt me dat deze Martin het uitstekend gaat doen.

  Ik wacht gewoon af! Succes!


  Maak melding

 10. @ henky ,
  voor de volledigheid van jou posting op nummer 7 wil ik jou dit nog herinneren bij het aantreden van de regering vene was de hele wapenarsenaal van NL nationale leger verdwenen weet jij dat nog ? weet jij ook dat veel wapens terug zijn gevonden bij de fark rebellen in colombia men vermoed dat ze zijn ingeruild voor drugs de zoon van bouterse was de groote spil in deze zaak. laten wij realistich blijven jongens want met halve waarheid en grote leugens kom je niet ver 30 jaar geleden misschien wel maar nu hebben wij de digitale snel weg.realiteit zal altijd winnen van onzin misleiding bedrog leugens, al is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem wel dus liegen om jou gelijk te halen heeft geen zin .


  Maak melding

 11. verandering van spijs doet eten. Ti de din morfina wan teki abra foe a gevestigde orde.
  Dat moeten wij goed gaan beseffen. Wij moeten ons niet vergissen in dhr Misiedjan. Hij is een uitstekend geschoold persoon, zelf veel beter dan zijn voorganger dhr Santokhi.

  Nu gaat deze nieuwe minister een andere beleid voeren dan Santokhi , die meer veel meer het Surinaams-belang gaat dienen in plaats het belang van Nederland. Het nederlands belang kan bestaan uit , dat men wil weten van juspol waar de Surneds het geld van daan hebben om in suriname te investeren.

  Het surinaams belang is : wie in suriname wil investeren is een surinaamse aangelegenheid. Wanneer een chinees in nederland komt investeren vragen zij ook niet waar het geld van die chinees van daan is gekomen. Suriname moet zich wat dat betreft onafhankelijk zijn van welk land dan ook. Dus niemand heeft het recht om in onze keuken te kijken.


  Maak melding

 12. bouterse heeft nu zijn kabinet rond wat mij
  opvalt, is dat het een en al drugsvrienden in de regering zit,( biervliet, misidjan enz) en hierdoor kan hij beginnen met de export om geld binnen te halen, vandaar de grenscontrolle.


  Maak melding

 13. Beoordeel iemand nooit op z’n uiterlijk. Ik heb ook dreadlocks maar ik heb een goede baan, ik nuttig geen alcohol, ik rook niet en heb respect voor ieder levend wezen op deze aarde. Het zijn trouwens degenen met negatieve reacties die niet deugen.
  Ik wens Martin veel succes toe met deze zware job. Ik heb er veel vertrouwen in dat je het goed zal doen Martin.


  Maak melding

 14. @Sabi Mang,

  waarom geef je de coordinaten waar die zogenaamde laboratoria liggen niet door aan de korpschef van Amsterdam, dhr Welten.

  Dan geef je ze genoeg munitie, zou ik zeggen.

  Klasse job mr de spion. En nu als de drommel gaan solliciteren bij de CIA/FBI, want volgens mij heb jij het in je om de wereld te helpen bij het oplossen van het drugsprobleem.


  Maak melding

 15. Ach we krijgen een Jurist als Minister, gefeliciteerd, maak er wat van.

  In ieder geval zal het een minister zijn, die geen buitenlandse belangen dient en zichzelf schouderklopjes gaat geven hoe goed hij het niet doet. Enne deze is beter gechoold.


  Maak melding

 16. Republiek Suriname is een beschaving die zich heeft geconformeerd naar een bepaalde standaard dan wel etiquettering zoals die gelden internationaal.
  Solliciteer je naar een bepaalde functie moet je voor zijn opgeleidt dan wel bekwaam dan wel ervaring in moet hebben,maar ook van onbesproken gedrag zijn, dan wel niet in aanraking komen met justitie.
  de functie van Juspol zou een zwaar gewicht moeten zijn volgens DDB.
  Een zwaar gewicht is helaas deze figuur niet omdat die de bagage niet heeft volgens de definitie van een zwaar gewicht.
  Een minister moet boven partijen staan en moet respect uitstralen dat heeft deze figuur helaas niet.
  Waarom abob dit heeft door gedruk weet ik niet. maar opvallend is dat Bep zich op de vlakte houdt. en kan nu zeggen dat Bep uit de combinatie stap.
  worden alle ex jungle commando’s straks politie agent zonder een vooropleiding.
  krijgen ze allemaal een wapen.


  Maak melding

 17. Gekozen uit zes juristen de beste..

  Misschien hebben ze allemaal op de universiteit van Brokopondo gestudeerd..

  Volgens mij hadden ze daag nog geen kapper of weten niet dat je naar de kapper moet gaan..

  Maar alles is goed en wel nu de regering is compleet en kan van hartelust geregeerd worden per heden..


  Maak melding

 18. Zo’nkundige Minister als Santoki op Justitie, heeft Sur. nog nooit gehad.
  Bouterse heeft hemel en aarde bewogen om samen te werken met de VHP, maar een partij met principes kan dat niet maken.
  Dus heeft foefoeroe Pae en criminele Ronny
  de kans gegrepen. Maar hoelang zal het goed gaan met deze 2 criminelen als bazen v hun partij. Ronny gaat pleiten dat deze rasta minister alle Rechters en hoge politie piet-en moet bewerken, om de Djoeka overvallers, die mensen beroven, mishandelen, verkrachten
  hun gang te laten gaan.
  Het wordt dus Liberia met de Sur. George Taylor.


  Maak melding

 19. Beste John (reactie 16),

  Het antwoord is dat het Koninkrijk der Nederlanden NIET de Republiek Suriname is. Noch is de Republiek Suriname ene provincie van welk ander land dan ook. Maar is zij een Onafhankelijk Natie.

  De fout die velen geneigd zijn te maken is, alsof Europa ergens om de hoek van Zuid-Amerika ligt en andersom. Alsof dat wat voor Nederland of Europa geldt, ook automatisch gangbaar of gebruikelijk voor de Republiek Suriname moet kunnen zijn. En dat hoeft in de praktijd niet altijd vanzelfsprekend te zijn. Dat is een neokoloniale gedachte gang.

  Terwijl sommige dingen wel verassend kunnen uitpakken, indien wij goed en zelfverzekerd naar de wereld om ons heen durven te kijken.

  http://nos.nl/video/49756-1988-goud-suriname.html

  Omdat vele relatief foute dingen die wij elders waarnemen, bij velen thuis voor veel verwarring kan zorgdragen. En zelfs polarisatie kan veroorzaken binnen relatief gezonde samenlevingen.

  Vooral als mensen vanwege bijvoorbeeld hun elders opgedane kennis en/of ervaring hardnekkig menen, dat die opgedane kennis en ervaring altijd ‘standaard’ voor eigen land kan worden gekopieerd. Omdat het in het ander land wel gewerkt zou hebben. Zonder rekening te houden met dat waarnemingen in botsing kunnen komen met de gangbare manier van leven of de organisatie kracht in het eigen land. Wat wij ook typeren als ‘kopieergedrag’.

  http://www.youtube.com/watch?v=BHn0G-LDg3w&feature=PlayList&p=F5CD81FEBF83E571&index=0&playnext=1

  Vandaar dat wij het eerder ook hadden over ‘intellectuele arrogantie’. Waarbij sommige hoogopgeleiden er als vanzelfsprekend van uitgaan, alsof Anana slechts hen alleen uitverkoren heeft, om ‘alle’ kennis en wijsheid voor eigen gewin te mogen dragen.

  En opgrond van die houding ermee wensen om te gaan alsof het slechts hun domein is. En soms zodanig, dat zij zelfs hun zelfrespect te grabbel gooien. Om vervolgens wakker te worden in de realiteit door Bewustwording, in een poel van illusie. Juist vanwege kopieergedrag.

  http://www.youtube.com/watch?v=7taMDmJjtDk&feature=related

  Vooral in de afgelopen periode zowel tijdens de Algemene en Geheime Verkiezingen van 2010 jongslede als bij het formeren van zijn regeerteam, heeft Desire Delano Bouterse nu President van de Republiek Suriname, veel met dit soort van kopieergedragingen van politici als van politieke leiders en hun adviseurs moeten dealen. Die er vanuit gingen dat de bron van kennis en/of wijsheid slechts hun intellectuele bagage toebehoorde. Alsof zij het wiel hadden uitgevonden.

  Alsof zij bij het obsederen van het gegevene of geleende aan kennis en wijsheid, te verstaan gekregen hadden, dat zij vanaf dat moment Gods enige uitverkorene waren. En alle anderen tot ondergeschikten aan hen veroordeeld zijn. Wat ook wel een ‘valssuperioriteitsgevoel’ genoemd wordt.

  En velen kwamen er bedrogen uit. Een enkeling kon er vanwege inschikkelijkheid mee wegkomen.

  Sommige gekopieerde gedragingen hoeven niet perse goed of kwaad bedoeld te zijn. Het is slechts een keuze mogelijkheid afhankelijk van je ‘intenties’. En indien je intenties goed of kwaad bedoeld zijn, dan zul je met het gekopieerde ook daarnaar handelen. Rekening houdende dat een tegen reactie NIET uitgesloten is. Waardoor je zelfs schaak of mat kan komen te staan, door geheel eigen toedoen.

  http://www.youtube.com/watch?v=SpDjR2Jtao0

  Vandaar dat ‘bescheidenheid, nederigheid en tact hand in hand gaan met kennis en wijsheid, vooral bij het nemen van besluiten. Echter schijnen sommigen onder ons opgrond van arrogantie, daar geen behoefte aan te hebben. Noch dat zij rekening mee wensen te houden. Waardoor zij voor zichzelf en soms voor een gehele gemeenschap bewust of onbewust, regelmatig valkuilen creëren. Om de schuld bij mislukking vervolgens in de schoenen van anderen proberen te schuiven.

  Terwijl juist daar de ‘levensles’ verscholen ligt. Die velen in de gemeenschap ten goede zouden kunnen komen. Vooral waar het gaat om hoe met succes als hoe met teleurstelling om te gaan. En vooral het laatste kan ‘bepalend’ zijn voor iemands persoonlijke groei en karakter vorming.

  Een overdenking.

  http://www.youtube.com/watch?v=sXSKGAps84E&feature=related


  Maak melding

 20. Ik ken de beste man niet dus geef ik hem de voordeel vd twijfel.
  En voor de ignorant,er zijn verschillende stromingen binnen het rasta geloof die wel of geen marihuana gebruiken.Maar dat terzijde,de man is jurist dus wat mij betreft mag hij t gaan proberen.Zolang hij zn werk naar behoren doet en de grondwet in acht neemt,en corruptie vrij is mag hij voor mijn part een ons per dag roken.


  Maak melding

 21. @Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  nou dit soort geluiden vind ik verfrissend als er nog maar een paar mensen zijn die zich zo opstellen komt het zeker goed met suriname


  Maak melding

 22. Nou ik vind echt dat dreads getolereerd moeten worden…..je kan het vastbinden dat is voldoende lijkt mij….. enne oja ik vind dat weed idd gelegaliseerd moet worden in Su.


  Maak melding

 23. Ik wil de Misiedjan feliciteren, maar zou het het op prijs stellen zijn kapsel aan zijn ministerschap aan te passen. afschuwelijk ik kan me niet voor stellen een minister met zo’n uiterlijk. zou me erg schamen als Surinamer. ben alleen benieuwd als ik het nieuws zo leest, ben wel erg bang dat het bergafwaarts gaat met Suriname. had plannen om terug te keren, helaas zijn ze afgeremd door de komende regering. Heb nu andere plannen en heb geen geloof in deze regering. Jammer.


  Maak melding

 24. De geest is nu uit de fles, met dank aan de NPS [jarenlang niets gedaan voor deze groep]. De marrons zijn nu politiek bewuster geworden en eisen hun plek op in de samenleving. Voorheen waren het de mulaten, daarna de creolen,hindostanen en in minder mate de javanen die politieke macht hadden en elkaar de hoge functie toedeelden.Marrons kwamen ondanks diploma’s niet aan werk. No abaka, het is nu voorbij. Voorwaarts en probeer de kinderen in het binnenland via ICT te scholen voor een betere plek in de samenleving.


  Maak melding

 25. Beste mensen die op dit bericht gerageerd hebben.Het zou goed zijn wanneer deze ministerde teelt van deze hennepplant legaliseert voor gezondheids gebruik.
  Gaat uw op google en tik hennepplant in.
  Dan zult u zien dat dezeplant voor gezondheid en textiel heel goed is.
  DE olie van deze plant bevat omega vet zuren die heel goed is voor de hersen en voor algehele gezondheid.


  Maak melding

 26. Het is nergens voor nodig om heisa hierover temaken Inde veertiger jaren werd de hennep plant in eurpa in de medische wereld veel vuldig gebruik.Met komst van cemische medicijnen is de toepassing vande hennepplant op
  de achtergrond geraak.


  Maak melding

 27. Alle Criminelen nu bij elkaar en de CIRKEL is rond.

  John nr 16
  Surinamers zoals jij hebben geen weed nodig, want jullie zijn zonder weed al losers en jullie hebben nu toptijd met jullie favorieten leiders in Surinamers.

  Theo nr. 13
  Je hebt gelijk, deze Misiedjan gaat zeker een ander beleid voeren dan Santokhi.
  SLAAF Misiedjan gaat als een dienaar dienen voor de belangen van zijn MEESTER BOUTERSE en BRUNSWIJK en zeer zeker niet de belangen van Suriname. Verschil tussen Santokhi en Misiedjan is:
  Santokhi, was niet en is en zal NOOIT SLAAF worden van domme Criminelen. Santokhi wordt internationaal gewaardeerd en dat heeft hij te danken aan zijn goede REPUTATIE,CAPACITEIT en zijn waardigheid SIERT hem als mens.
  En Misiedjan is de knecht van de criminelen Brunswijk en Bouterse!!!!! en zijn capaciteiten wordt alleen gewaardeerd door CRIMINELEN en dit SIERT hem niet als een mens


  Maak melding

 28. Hallo beheerder

  Wilt u Aub mijn bericht niet verwijderen.

  EBU. Akademiya #9

  Heeel erg slim , ik lees met genoegen uw informatie en zou graag wat dingen in mijn mailbox van uw onderzoeken.

  Hoogachtend
  Een surinamer die bewuster wil worden voor de toekomst van surinamers
  Daanswerkt@hotmail.com

  Alvast bedankt


  Maak melding

 29. John (#16),

  Antwoord: weed, speed, crack, coca, opium, poeder, gab, loco, treintje, spul, naga, shoot, marihuana, heroine mag nergens en overal.

  Oorlogen werden en worden nog steeds gevoerd om het spul met zoveel namen en in zoveel soorten. De Papaver in Afganistan en Pakistan is main reason voor de oorlog in de Papavervelden naast de dreiging van Kernwapens in Pakistan.

  Legaliseren zou betekenen dat er een nieuwe, bloeiende industrie/economie bestaat en dat de wereld kennis gaat maken met andere, nieuwe rijken. En daar is men bang voor.

  Holywood filmsterren en grof frauderende bankdirekteuren en witteboordencriminelen in Wallstreet zullen dan niet meer de rijksten der Aarde zijn, maar Taliban-achtige Sheiks in the middle of nowhere verschijnen dan in de Top-100 van rijkste mensen op Aarde.

  Legaliseren betekent ook dat je het uit de criminele sfeer haalt waardoor Drugsagenten en hun chefs overal in de wereld overbodig worden en bij 100 duizenden worden ontslagen. De normale economie zal hieronder leiden omdat er dan minder koopkracht rond loopt ivm minder verdieners.

  Legaliseren betekent ook dat jouw zoon en mijn dochter onder onze neus een jointje opsteken en met alle pubertrekjes die er zijn ons aankijken en zeggen: “wat lul je man!”
  Legaliseren wil ook zeggen dat je dan geen Drugsbaronnen meer hebt die door DEA agenten overal ter wereld worden opgespoord en dat mensen als Desi vrij de wereld rond kunnen reizen zonder te worden aangehouden.

  Legaliseren is ontheiligen. Dat wil zo veel als kan zeggen dat je de Kroon van het spul haalt. Dat de dop eraf gehaald wordt door te legaliseren is nog lang niet zo erg als het geheimzinnige gedoe eromheen.

  Mijn overbuurman had op zijn zolderkamertje een weedplantage. Hij gebruikte zoveel energie dat ik af en toe klappen op mijn TV moest geven om beeld te hebben. Toen op een middernacht de boel in vlammen vloog, kwam hij poedelnaakt naar buiten gerend, heel high van de ingeademde rook.
  Heel veel politie en een opruimingsdienst ter plaatse met de nodige sensatie-pers.
  Allemaal werkgelegenheid.

  Dus John, je ziet dat de Drugs een economie is die eenmaal gelegaliseerd andere rijken voortbrengt. Maar drugs wel strafbaar, zal de huidige rijken en economie in stand houden.

  Daarom mag weed (enkele benaming) nergens, maar toch overal.

  Groet,


  Maak melding

 30. denk dat heel veel zuid amerikaanse criminelen de ontwikkelingen in suriname met argus ogen bekijken. kijk maar wat er met mexico gebeurd daar maken criminelen de dienst uit.
  die man is jurist en zo what dat geeft hem nog geen bestuurlijke en ,management kwaliteiten. als ik kijk naar zijn cv vraag ik me af waarom bouterse zo een zwakke minister op zo een belangrijke post heeft geplaatst. waarom zou je denken.met de titel hoopt hij de mensen zand in de ogen te strooien. dat wonnie boedoe en amerali kiezen om in een kabinet te zitten die wordt gedicteerd vanuit het kabinet waar typen als linscheer en narendorp del van uitmaken, is me een volkomen raadsel.


  Maak melding

 31. denk dat heel veel zuid amerikaanse criminelen de ontwikkelingen in suriname met argus ogen bekijken. kijk maar wat er met mexico gebeurd daar maken misdadigers de dienst uit.
  die man is jurist en zo what dat geeft hem nog geen bestuurlijke en ,management kwaliteiten. als ik kijk naar zijn cv vraag ik me af waarom bouterse zo een zwakke minister op zo een belangrijke post heeft geplaatst. waarom zou je denken.met de titel hoopt hij de mensen zand in de ogen te strooien. dat wonnie boedoe en amerali kiezen om in een kabinet te zitten die wordt gedicteerd vanuit het kabinet waar typen als linscheer en narendorp del van uitmaken, is me een volkomen raadsel.


  Maak melding

 32. Du is een anti-surinamer.
  Na dingmang lik a mang dat e poor a kondre.geen trots,geen eer en helemaal geen begrip voor de surinaamse zaak.
  Kleinvoorbeeld:

  Hij is altijd negatief
  Het is nooit goed ookal deed de vorige regering geen moer voor suriname ,de huidige die toch nog met plannen komt krijgt de volle laag van meneer DU

  Misschien is mr DU. Een familielid. Van. Biggi lip ‘holland lover’ vene
  Of is hij lid van de elite bende in suriname die het land liever naar beneden ziet glijden ipv omhoog.

  Ik adviseer de heer du ook niet in het openbaar zijn ongezoute mening te geven voor EKTE sranamangs.
  Vooral de mensen die al jaren wachten op verandering.

  Ik haat u niet mr DU maar u bent zo onsurinaams vooral het feit dat u geen onderzoel doet naar de praktijken van de heren in den haag en de famili nassau

  Slimme man maar aan de verkeerde kant van de tavel


  Maak melding

 33. Die obia god anana; wie is hij. Wie heeft hem die naam gegeven,zij die hem aanroepen?.Is hij dezelfde als allah van de moslim,of krisnha van de hindoe.


  Maak melding

 34. Beste Tiffany (reactie #33),

  Met jou en misschien ook anderen met jou, zouden wij helemaal weer bij het begin van de les moeten gaan. Alsjeblief, doet ons dat absoluut nou niet aan.

  Omdat wij na een lange rit uiteindelijk zover gekomen zijn, dat wij nu een President in huis hebben, die ons kan helpen om de mentale ketenen als gevolg van de Afrikaanse Holocaust (Slavernij)te doorbreken.

  En kom jij nu alsof uit het niets om de bocht kijken met zulks een middeleeuwse reactie. Waar was je nou al die jaren tijdens de lesuren. Nou, eerlijk gezegd een beetje vervelend hoor, maar speciaal voor jou dan bij deze een uitzondering.

  http://www.youtube.com/watch?v=C-6ulzbKWHw&feature=related

  En inderdaad zouden ook wij jou ook willen adviseren, om over je voornemens naar Suriname te vertrekken, nogmaals goed na te denken. Omdat gezien je houding, deze niet echt iets is waar progressief Suriname nou op zit te wachten.

  En volgens onze indrukken te verstaan, lijk je ook absoluut nog niet klaar voor het Nieuwe Suriname. Terwijl eerlijkheidshalve ons gebied hierbij te vermelden, dat jou kans om in een andere situatie als voorheen pas naar Suriname te willen vertrekken, nu enorm lang kan gaan duren. Realiseer je dat wel degelijk.

  Trouwens wat bedoel je eigenlijk dat je het op prijs zou stellen als de minister zijn kapsel zou aanpassen aan zijn ministerschap. Hoe moeten wij ons dat nou voorstellen?

  En kennelijk heeft de minister ook een donkere huidskleur. Heb je op dit terrein nog wat adviezen voor hem. Tevens beschikt hij kennelijk ook over een iets brede Afrikaanse-Surinaamse neus. Weet je wel? Heb jij nog enige ideeën of voorstellen in petto op dit stuk?

  En zijn geloofovertuiging! Wat erg! Zouden wij ook daaraan wat aanvaardbare wijzigen in kunnen brengen en hoe? Kun je ons dat spoedig laten weten?

  Want inderdaad, zo’n minister met zulks een uiterlijk lijkt ook ons een vervelende zaak hoor, vindt je ook niet?

  http://www.youtube.com/watch?v=Suw_CQ3zfTY&feature=related

  En voor ons als gewone burger maakt het weinig uit, want niet wij gaan dat ambt bekleden. Maar zo’n uiterlijk. Wat zou God daar nou van vinden, vragen ook wij ons af. Of had God het zo toch niet bedoeld.

  Maar laten wij ons toch even weer afvragen wat de Surinaamse Vrijheidsstrijder Anton de kom bedoelde met de woorden:

  “WANT GEEN VOLK KAN TOT VOLLE WASDOM KOMEN, DAT ERFELIJK MET EEN MINDERWAARDIGHEIDSGEVOEL BELAST BLIJFT.”

  En misschien als ook jij zelf hieruit gekomen bent, zul je begrijpen wat ook jou meer dan vierhonderd jaar is aangedaan.

  In de hoop dat je uiteindelijk zult inzien dat ook Hij God van jou houdt. Helaas, heel veel meer dan jij van je zelf.

  Gemaakt naar ‘ZIJN’ evenbeeld.

  http://www.youtube.com/watch?v=Kfs37zmBNRw&feature=related


  Maak melding

 35. Beste Tiffany (reactie #33),

  Met jou en misschien ook anderen met jou, zouden wij helemaal weer bij het begin van de les moeten gaan. Alsjeblief, doet ons dat absoluut nou niet aan.

  Omdat wij na een lange rit uiteindelijk zover gekomen zijn, dat wij nu een President in huis hebben, die ons kan helpen om de mentale ketenen als gevolg van de Afrikaanse Holocaust (Slavernij)te doorbreken.

  En kom jij nu alsof uit het niets om de bocht kijken met zulks een middeleeuwse reactie. Waar was je nou al die jaren tijdens de lesuren. Nou, eerlijk gezegd een beetje vervelend hoor, maar speciaal voor jou dan bij deze een uitzondering.

  http://www.youtube.com/watch?v=C-6ulzbKWHw&feature=related

  En inderdaad zouden ook wij jou ook willen adviseren, om over je voornemens naar Suriname te vertrekken, nogmaals goed na te denken. Omdat gezien je houding, deze niet echt iets is waar progressief Suriname nou op zit te wachten.

  En volgens onze indrukken te verstaan, lijk je ook absoluut nog niet klaar voor het Nieuwe Suriname. Terwijl eerlijkheidshalve ons gebied hierbij te vermelden, dat jou kans om in een andere situatie als voorheen pas naar Suriname te willen vertrekken, nu enorm lang kan gaan duren. Realiseer je dat wel degelijk.

  http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2010/aug10/19-08-10/Nat_Martin%20Misiedjan%20nieuwe%20minister%20van%20Justitie%20en%20Politie%20.asp

  Trouwens wat bedoel je eigenlijk dat je het op prijs zou stellen als de minister zijn kapsel zou aanpassen aan zijn ministerschap. Hoe moeten wij ons dat nou voorstellen?

  En kennelijk heeft de minister ook een donkere huidskleur. Heb je op dit terrein nog wat adviezen voor hem. Tevens beschikt hij kennelijk ook over een iets brede Afrikaanse-Surinaamse neus. Weet je wel? Heb jij nog enige ideeën of voorstellen in petto op dit stuk?

  En zijn geloofovertuiging! Wat erg! Zouden wij ook daaraan wat aanvaardbare wijzigen in kunnen brengen en hoe? Kun je ons dat spoedig laten weten?

  Want inderdaad, zo’n minister met zulks een uiterlijk lijkt ook ons een vervelende zaak hoor, vindt je ook niet?

  http://www.youtube.com/watch?v=Suw_CQ3zfTY&feature=related

  En voor ons als gewone burger maakt het weinig uit, want niet wij gaan dat ambt bekleden. Maar zo’n uiterlijk. Wat zou God daar nou van vinden, vragen ook wij ons af. Of had God het zo toch niet bedoeld.

  Maar laten wij ons toch even weer afvragen wat de Surinaamse Vrijheidsstrijder Anton de kom bedoelde met de woorden:

  “WANT GEEN VOLK KAN TOT VOLLE WASDOM KOMEN, DAT ERFELIJK MET EEN MINDERWAARDIGHEIDSGEVOEL BELAST BLIJFT.”

  En misschien als ook jij zelf hieruit gekomen bent, zul je begrijpen wat ook jou meer dan vierhonderd jaar is aangedaan.

  In de hoop dat je uiteindelijk zult inzien dat ook Hij God van jou houdt. Helaas, heel veel meer dan jij van je zelf.

  Gemaakt naar ZIJN evenbeeld.

  http://www.youtube.com/watch?v=Kfs37zmBNRw&feature=related


  Maak melding

 36. @ sabimang,
  over het land suriname heb ik niets te klagen maar wel over die criminelen die nu aan de macht zijn en de 40% die dat mogelijk hebben gemaakt dat is het verschil ik weet waar ik over praat jullie weten het ook maar door domme trots accepteren jullie dat, ik spreek jou over een aantal maanden weer ok.


  Maak melding

 37. Robbery legalise it, rape legalise it, murder legalise it, gold diggers legalise it,
  Drugs legalise it, dread locks legalise it,
  not working en getting money legalise it,

  Mensen is gedaan met onze beschaving we gaan nu terug naar een afrikaanse ” beschaving”.
  Kijk maar naar de luchthaven, de vlag, de straatnamen, enzz. ze ogen allemaal afrikaans. En ook het bestuur van het land oogt nu afrikaans.

  Lijkt wel Togo, Rwanda, Zimbabwe enzzz.

  Ik denk persoonlijk dat de buitenbewustzijnsbeweging eboi akadeinyuede een broer is van de martin mikiesnjang.

  Bosbewoners gaan een land besturen ben benieuwd¿¿¿¿


  Maak melding

 38. Blijkens Het Parool van afgelopen zaterdag hebben Sweet en haar companen besloten dit onderzoek te laten verrichten door een zekere Eduard Buitenman, eigenaar het Adviesburo EBU-Akademya ( dat overigens volstrekt onbekend is, bestaat het wel? ).
  De heer Buitenman was oprichter en voorzitter van het Comite Een Waardig Monument, en daarvoor lid van de jury die voor het beeld van Jikke koos, net zoals een meerderheid van de burgers die mee mochten stemmen. Buitenman distancieerde zich later van die keuze en richtte dus het tegencomite op. Nu mag Buitenman zijn eigen rol onderzoeken, vanzelfsprekend tegen een waardige vergoeding, want zo doe je dat in surinameland, je koopt je tegenstanders af met een leuke baan of leuke klus. Het onderzoek, dat door deze keuze nooit een moer kan voorstellen en sowieso natuurlijk al onzin was, flikker je straks in een diepe kast, en iedereen is dik tevreden. Zeker Buitenman. En wellicht was deze hossel eigenlijk het ultieme doel van zijn Comite.


  Maak melding

 39. Gefeliciteerd Suriname! Gefeliciteerd Martin.
  En hopelijk worden de dreads niet aangepast.

  Ik vind het ronduit onzin om te denken dat marrons, Afrikanen en rastas niet zouden kunnen regeren. Sommigen geloven de slavendrijvers nog steeds. En over ganja, ik weet niet of hij rookt, maar aan ieder middel kleven voor en nadelen. En die voor of nadelen hangen helemaal af van de gebruiker. Van mijn part legalise ganja. Maar niet als je huiswerk moet maken…

  Emancipate yourself from mental slavery, non but ourselves can free our mind!


  Maak melding

 40. Geachte ‘fake akademya ‘(reactie #51),

  Wat u doet is met ‘kwaadaardige’ bedoelingen proberen ‘spijkers op laagwater’ te zoeken. Door ene manipulatief artikel uit ‘Metro in de Bijlmer’ van 2007 omtrent het illegaal naakt beeld van Anton de Kom in Amsterdam-Zuidoost uit de kast te halen en deze zodanig te publiceren alsof te zijn ‘waarheid’.

  Waarbij u onze tegenreactie van 10-01 2007 – tot nog toe de laatste reactie uit ‘Metro in de Bijlmer’ – bij dat artikel, BEWUST verzuimd te vermelden of gewag van te maken. En dat is pas ‘bedrog’, welke wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya nu gaan ontkrachten. Vandaar dat wij de lezer hierbij onze tegenreactie nu doen toekomen uit ‘Metro in de Bijlmer’ van 2007:

  http://metroindebijlmer.web-log.nl/metro_in_de_bijlmer/2006/07/aton_de_kom.html

  Geachte redactie,

  Wij kwamen toevallig uw artikel tegen omtrent het ‘Standbeeld van Anton de Kom’ (Glansrol voor sweetie). En – niet beledigend bedoeld hoor – maar wij konden onze lach beslist niet inhouden. Ik bedoel, wie verzint nou zo’n verhaal.

  Wij weten zo goed nog niet of uw intentie kwaadwillig bedoeld is, maar vooral weten wij niet wat wij met uw versie aanmoeten.

  U heeft het over een ‘Hossel’ en u prijkt onder andere met de naam (Buitenman) m.b.t. deze ‘hossel’ alsof u er zo’n plezier in beleeft en heel onschuldig ook.

  Wel, laten wij u dit maar vertellen; stel dat wij hier in Nederland, Amerikaanse toestanden zouden hebben en uw bedrijf zou een rijke medium zijn geweest, dan waren wij met dit artikel van u zeker een ‘hossel’ begonnen bij het Kantongerecht van Amsterdam.

  U zou ons zeker ietsjes rijker gemaakt hebben eerlijk waar, want wat u in uw artikel allemaal beweert, ha.. slaat kant noch wal. Hoe komt u eigenlijk aan uw informatie.

  U had het comité anders ook kunnen bellen, zoals het Parool en alle andere media dat gedaan hebben. En waarom heeft u dat dan niet gedaan vragen wij ons af.

  Kijkt u, als u kennelijk niet de behoefte heeft serieus genomen te worden, dan zeggen wij van het comité; “ga zo maar door “‘, maar dan is dat uw eigen keus.

  Maar laten wij ervan uit gaan dat u het goed bedoelde met uw artikel, maar dat u uwzelf overschat heeft, een uitglijder, kan gebeuren.

  Maar, maak er beslist geen gewoonte van, want wij merkten ook dat bij u talent aanwezig is, vergooi dat niet door onverschilligheid en slordigheid. Pakt de zaken wat professioneel aan, doe research, zet je netwerk in en je komt er wel.

  Succes met uw werk. Geplaatst door: E. Buitenman | 10-1-07 om 21:38

  NB: Het artikel omtrent de ‘excuses’ die de redacteur van dit artikel toen aan ons gemaakt heeft, blijkt nu plotseling van deze site te zijn verwijderd geworden. Trouwens hebben wij eerder ook bij andere sites gemerkt omtrent het ‘illegaal Anton de Komstandbeeld’ gebeuren.

  Kennelijk om de waarheid naar de lezer toe een fikse draai te kunnen geven. En ook dat is ‘bedrog’.

  http://www.youtube.com/watch?v=PMlyr8waCG8


  Maak melding

 41. Geachte reactie Waterkant.net,

  Ps.

  Omtrent het artikel waarbij er ‘excuses’ gemaakt werden t.a.v. onze ‘tegenreactie’ op ‘Metro in de Bijlmer’ delen wij u hierbij mede, dat het bewuste artikel intussen ‘bewust’ verwijderd blijk te zijn geworden van de site van ‘Metro in de Bijlmer’. En NIET van de site van Waterkant.net.

  Dit om misverstanden te voorkomen.

  Met dank voor uw medewerking en verblijven wij met vriendelijke doch strijdlustige groeten.

  http://www.youtube.com/watch?v=C-6ulzbKWHw&feature=related


  Maak melding

 42. Sabimang.
  Een groot aantal van mijn landgenoten hebben een probleem met kritiek we moeten leren om met kritiek om te gaan.
  Wat is nou erger de zaken zo rooskleurig mogelijk hier voordoen of de vinger op de zere plek leggen ik kiest voor het laatste. het is te dom om bouterse hier neer zetten als goede huisvader vredelievend man idiale schoonzoon iemand die geen vlieg kwaad doet dan ben jij naar mijn mening geestelijk niet in orde , het is een zwakte om iedere keer alles in het zwart witten te zien dat geeft aan dat velen van jullie nog niet af zijn van de zogenaamde minderwaardigheidscomplex.
  lucky dube, niet iedere blanke is mij vijand en niet iedere zwarte is mij vriend.
  In nood leer je jou vrienden kennen er veltrekt zich een ramp nu in pakistan de hulp actie zijn gaande hier in dit land men staat klaar hier in dit land om te helpen zelfde gebeurde toen wij onze watersnood probleem hadden nederland was als de kippen bij om te helpen waar was brazilie en chavez.


  Maak melding

 43. Ik ben zelf een rasta fan ik hou van rasta muziek en alles erom heen concerten festivals voor alle duidelijk op rook gebied ben ik geen rasta. ik heb lang moeten na denken over een minister met rasta haar hoe ik er zelf over denkt ik vindt voor de neutraliteit deze man zijn rasta haar moet afknippen want als je dit toelaat vraag ik mij af waar dit eindigd, krijgen we straks ook een minister met burka of één met lange baard of in een dhoti ? een minister moet neutraliteit uitstralen en vooral als gaat om orde en wets handhaving. Dit is mijn mening.


  Maak melding

 44. lieve oompie ik ben heel trots op je
  en wat mij betreft hoe je je dread niet te knippen we beoordelen je niet op je uiterlijk maar op je daden
  ik heb maar 1 wens en dat is dat opa in leven was want hij is nu zeker heelo trots op je
  we houden van je ,je tante,s broer nichtjes neefjes en alle anderen
  may god bless you uncle


  Maak melding

 45. Ik ben ervan overtuigd dat deze persoon de juiste man op de juiste plaats is.
  Veel beter dan zijn voorganger. En laat iemand een goeie reden geven wat er mis is met zijn haardracht. Even alle vooroordelen van tafel en jullie gezonde verstand voorzover jullie die hebben achterwege laten.

  Bekijk alles positief en geef iedereen een eeerlijke kans totdat het tegendeel is bewezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.