Gesprek minister en korpschefs over Suriname

9

De Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken Ersnt Hirsch Ballin (CDA) gaat praten met de Raad van Korpschefs over de samenwerking tussen de Nederlandse en Surinaamse politie. Ook de rechterlijke macht en het openbaar ministerie schuiven aan bij dit overleg, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdagavond.

De Amsterdamse politiechef Welten en Hirsch Ballin liggen sinds dinsdag met elkaar in de clinch, nadat Welten aankondigde dat de Nederlandse politie stopt met alle projecten in Suriname. De minister van Binnenlandse Zaken liet echter weten dat dit wat hem betreft niet aan de orde is. De benoeming van Bouterse is volgens hem geen reden ‘lopende samenwerkingsprogramma’s te herzien, op te schorten of te staken’.

In het overleg dat ‘op zeer korte termijn’ gaat plaatsvinden wil Hirsch Ballin ‘criteria formuleren waarmee de plannen en daden van Suriname beoordeeld kunnen worden op het terrein van politie en justitie’ meldt Novum Nieuws.


9 REACTIES

  1. Nog steeds kunnen deze figuren niet begrijpen, dat Suriname een onafhankelijke staat is en haar eigen problemen moet oplossen. En dat kan best wel zonder Nederland.


    Maak melding

  2. O ja, Martin Misiedjan wordt minister van Justitie en Politie van Suriname. Kan zijn baas Romeo Bravo weer rustig zijn zaakjes doen. Zo zie je maar weer, het plaatje is rond. Op naar de afgrond.


    Maak melding

  3. De ambassadeur in Suriname zou ook moeten aanschuiven vind ik. Hij is de afgelopen tien jaar in SU vertoeft en alles waargenomen in dienst van Nederalnd.

    Wie willen ze nu treffen? Het volk van Sutiname of haar leiders? De leiders treffen kunnen ze vergeten. Ze hebben alles in werking gesteld om deze partij uit te schakelen. En nu weten we dat Chan Santokhi niet zo geweldig was als hij deed voorkomen. Alle projecten zijn dus van buitenaf gederigeerd. Hij niets meer dan een stroman. Men had gehoopt dat hij de nieuwe president zou worden dan was de puzzel rond om defenitief af te rekenen met de nu gekozen president. Mooi niet. Nu wordt er weer gesteggeld zoals we weten met Winnie Sorgdrager en Hans van Mierloo. Doktors van Leeuwen enzo. Time Will Tell!


    Maak melding

  4. Nou Soko, nr 1 ; ik wil je verhaal nogmaals horen als Nederlanders de Suri’s uit de beerput moeten halen waar “ene” Bouterse jullie gedropt heeft!

    Groet Linksom.


    Maak melding

  5. HENKY,
    waneer houdel jullie no een keertje op met dit soort geleuter.
    wacht maar waneer chavez of india of china of brazilie projecten gaan financieren in suriname dan wil ik jou weer horen.
    Jij hebt over projecten jou baas bouterse is in de jaren 80 door het buitenland geholpen om suriname te stoppen in zijn ontwikkeling en democratie en voortuitgang bouterse heeft tijdens de afscheid van de toenmalige militaire atagé van nederland bevestig dat zonder hem de coupe niet was gelukt dit kan je nog terug vinden op het internet. dat nederland veel geld heeft gestoken om het hele justitie aparaat weer op poten te zetten is geen nieuws jullie moeten je meer en beter laten informeren dan krijgen wij minder van dit soort onzinnige reaktie hier op het net.


    Maak melding

  6. Henky (#4),

    Eindelijk met je eens! De ambassadeur hoort er ook bij. Hij zit dicht bij het vuur en kan beoordelen of er vorderingen zijn gemaakt met deze hulp.

    Voor zover bekend is de criminaliteit niet gedaald en zijn moorden en berovingen nog schering en inslag in Suriname.

    Als de criminaliteit niet is gedaald en de Surinaamse politie er ook geen heil meer in ziet dan kan men beter stoppen. Nederland blij, Suriname blij.


    Maak melding

  7. Nou is die Hirsch Ballin niet helemaal van deze wereld dus zal dat gesprek voor hem een openbaring zijn.
    Overigens slaat hij nu wel de burgemeester van Amsterdam over die de baas van de politie is.
    Maar Amsterdam is een grote sponsor van Suriname.
    Dat zou beter op de schop kunnen.
    Er is toch geen waardering in Suriname voor deze inzet en geld.


    Maak melding

  8. Klopt suriname is een onafhankelijke staat en het staat nederland ook vrij om voorwaarden te stellen aan de samenwerking met suriname als jullie daar ervoor kiezen om jou land te laten runnen door drugscriminelen dan moet je ook voor de gevolgen instaan.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.