Deel nieuwe Surinaamse regering formeel bekend

16

PARAMARIBO, 6 aug – Na weken van gissen en missen is een deel van het nieuwe kabinet officieel bekend. Aankomend president Desi Bouterse presenteerde de kandidaten van Mega Combinatie, MC. Daar was onder meer vakbondsleider Michael Miskin bij.

“De man die vandaag het nieuws maakt”, zei Bouterse toen hij Miskin aankondigde. Dat gebeurde tijdens een kadermeeting van MC. Miskin komt op Handel & Industrie. De rest van het team is: Ramon Abrahams (Openbare Werken), Wonnie Boedhoe (Financiën), Natuurlijke Hulpbronnen (Jim Hok), Lamuré Latour (Defensie), Martinus Sastroredjo (Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer).

Op Buitenlandse Zaken komt Winston Lackin en Ginmardo Kromosoeto wordt minister van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. Lackin spreekt van een belangrijk moment. “Het wordt een moeilijke job. Maar we zijn er klaar voor.” De kandidaten van coalitiepartners A Combinatie en Volks Alliantie zijn nog niet formeel. Bouterse verwacht dat het binnen enkele dagen zover is.


16 REACTIES

 1. God red suriname uit handen van de duivel.
  Het wordt een rampjaar in suriname.Wij zijn overgeleverd aan de duivel.Allen god kan ons helpen door te bidden.Het is een regering zonder visie en verstand.Vader vaders vergeef het hun want ze weten niet wat ze doen in suriname.


  Maak melding

 2. Toch vind ik dat nieuw-suriname de gelegenheid moet krijgen , haar eigen kandidaat minister voor te dragen ondanks dat het hun eigen schuld is dat het zo gelopen is. Zulke zaken brengen geen rust voor de verdere toekomstige samenwerking met NS.


  Maak melding

 3. Hoeveel vrouwen? Ik dacht dat de regering een afspiegeling van het volk zou zijn.
  Is Wonnie Boedhoe de enige vrouw in het land met goede professionele referenties en een schoon verleden?
  Volgens de afspiegeling bij MC kadidaatministers moet één van de punten hieronder het geval zijn:
  – of er zijn geen vrouwen in Suriname,
  – of MC vindt dat Surinaamse vrouwen niet capabel zijn,
  – of Surinaamse vrouwen zijn corrupt,
  – of vrouwen worden gediscrimineerd door MC.


  Maak melding

 4. A-Team!

  Dit is het A-team. Het B-team komt van Somo’s VA en het C-team van Sipaliwini-boys.

  Voor sommigen is het nieuw, maar voor mij is het oud nieuws. Komen en gaan van regeerders in Suriname geeft altijd hoop, maar stelt ook altijd weer telleur. Diep telleur zelfs.

  Samen vormen deze teams het regeerbeleid en niet Bouterse. Indien Desi overal zijn neus in gaat steken kan hij rekenen op weerstand.
  En dat gaat Baas niet pikken. Succes!!!


  Maak melding

 5. From: riaschoon77@hotmail.com
  Subject: FW: brief aan bouterse
  Date: Sat, 24 Jul 2010 15:54:22 +0000

  Geachte meneer Bouterse,

  Ik heet Billy en woon op Latour.

  Als het goed is wordt U op maandag 19 juli 2010 gekozen tot de nieuwe president van ons geliefd Suriname.
  U wordt dan de eerste president in de geschiedenis van dit land die niet van plan is om de neo-kolonialistische belangen van het buitenland te dienen.

  Hierbij presenteer ik U een verlanglijstje van zaken die ik graag aangepakt zou zien worden in dit land :

  1. Het herstellen van de Surinaamse trots door het terugvorderen van “Tigri” uit de klauwen van vrijpostig Guyana.

  2. Het terugdraaien van de nadelige gouddeal met IAMGOLD waardoor Surinam meer gaat verdienen aan haar goud voorraad.

  3. Het invoeren van onroerend goed belasting zodat oneerlijke personen die via polititieke connecties aan grote lappen grond zijn gekomen en overnight millionairs zijn geworden alsnog met terugwerkende kracht de staat terug kunnen betalen.

  4. Aanpassen van onze Grondwet waardoor de president voortaan rechtstreeks door het volk gekozen wordt.

  5. Het instellen van een Constitutioneel Hof waardoor de wet niet door iedereen weer anders wordt uitgelegd.

  6. Het maken van een anti-corruptie wet waardoor de diefstal van Staatsgeld een halt wordt toegeroepen

  7. Wetten maken om de cartelvorming onder bedrijven zoals autodealers aan te pakken. Er worden onderling prijs-afspraken gemaakt

  8. Het reformeren van ons rechtssysteem waardoor hoger beroep sneller dient en het invoeren van een ombudsman voor het afhandelen van kleine civiele geschillen tussen burgers onderling, of tussen burgers en bedrijven.

  9. Het sturen van gekwalificeerde leerkrachten naar het binneland zodat de achterstand kan worden ingelopen.

  10. Het afschaffen van etnisch gebonden radio- en tv-stations waardoor de natievorming onder het volk wordt bevordert.

  11. Wie assemblee lid is moet geen beleidsadviseur worden op een ministerie. conflict of intrest

  12. De illegale goudwinning in ons binnenland een halt toeroepen en illegale Brazilianen het land uitzetten

  13. Het afschaffen van cambio’s daar zij de koers opdrijven en het volk in financiele problemen brengen

  14. Het bouwen van een ziekenhuis met EHBO in Wanica of Para, en ook eentje in Marowijne

  15. Het invoeren van de dubbele nationaliteit waardoor buitenlanders met Surinaamse roots, Suriname kunnen vertegenwoordigen.

  16. Het daarheen leiden dat de Centrale Meldkamer van de Politie beter gaat functioneren waardoor het volk veel meer daaraan heeft.

  17. De macht van de douane breken zodat deze dienst de Staat Suriname werkelijk gaat helpen om deviezen te verdienen, in plaats van de Staat te benadelen en handelaren rijker te maken.

  18. De macht van KLM breken waardoor een vliegticket naar Nederland veel goedkoper wordt.

  19.Afdwingen dat Surinamers op Schiphol met meer respect worden behandelt, desnoods door ook een 100% controle los te laten op blanke Nederlanders

  20. De verkeersveiligheid in ons land verhogen door mensen te verbieden om de bermen voor hun woning te verhogen, beplanten of te bezetten. Desnoods een hoge boete invoeren.

  21. Vervolgens voetpaden aanleggen op deze bermen

  22. Een wet maken waardoor personen die in Paramaribo een stuk grond bezitten en het niet regelmatig schoonmaken een boete opgelegd krijgen, en als dat jarenlang gebeurt de grond weer intrekken.

  23. Het openbaar vervoer in ons land eindelijk ordenen door een capabele minister aan te stellen die de moed heeft om de wilde bussen af te schaffen en een voorspelbaar bus-systeem op te zetten.

  24. Vergunning verlenen aan particulieren om een concurerende water- en energiebdrijf op te zetten

  25. Een betere controle op de instroom van hun Chinezen uit China en controle op hun activiteiten hier in ons land.

  Meneer Bouterse,

  Ik weet dat het niet makkelijk zal zijn om al deze zaken binnen 5 jaren te realiseren, maar een serieuze aanpak van de meeste hierbovengenoemde zaken zal zeker bijdragen aan de een stukje verlichting van de kwelling, ergernis en frustratie die het gewone volk ondervindt om deze misstanden.

  Ik heb sterk het geloof dat U alles zal doen wat in het belang van ons geliefd Suriname is.

  En vergeet niet baas!!………..Wijzig onze kiesstelsel………..One men………one vote!!!!!!!!!!!!

  Ik dank U bij voorbaat.

  Met vriendelijk groet,

  Billy


  Maak melding

 6. Wel ik heet deze nieuwe sterke mannen en vrouw van de Mega-c hartelijk welkom.ik weet dat ze hun werk naar eer en geweten gaan doen voor dit mooi land,dat zoveel jaren elende heeft gehad.
  God Bless


  Maak melding

 7. Veel sterkte, kracht en wijsheid toegewenst aan de komende regeerteam. Ik weet dat jullie je taken naar eer en geweten zullen uitvoeren in het belang van Suriname en de Surinamers. Laat U bij het uitvoeren van uw taken niet afleiden door a-nationale figuren en zaken.

  Niet vergeten de lange messen zijn geslepen.

  Sranang sa wini.


  Maak melding

 8. Mama_Lobie soliciteer! Makkelijk onder een schuilnaam aan de zijlijn commenteer leveren. Suriname heeft je nodig! Of stimuleer anderen te solliciteren toch?


  Maak melding

 9. mama-lobie; heb je str… in je ogen? is Jenny Geerlings geen vrouw? is Ruth Wijdenbosch geen vrouw? stop met je negatief denken! of ben je gewoon een bounty? dat is iemand die haar voorouders verloochent met hun moordenaars, zo’n persoon heeft geen schaamtegevoel en identiteit.


  Maak melding

 10. Ik hebt vernomen dat Clifton limburg persvoorlichter word van het nieuwe kabinet deze man heeft altijd onkent dat hij in dienst is van de ndp van bouterse ik heb hem vaker mails gestuurd over zijn partijdigheid daar reageerde meneer heel boos over dat hij zelf in zijn progamma bakana tori naar mij heeft uitgehaald en nu komt de aap uit de mouw, een journalist die het volk bewust zand in de ogen strooit voor eigen belang schend daarmee het ethiek van zijn vak als journalist vooral als jou colegas behoren tot de slachtoffers van de man die het nieuwe regering gaat leiden.


  Maak melding

 11. We shall see.Ik ken de meeste van deze lui behalve Lackin niet.Maar om een stelletje stromannen cq ja knikkers te gaan benoemen heeft geen zin.
  Ik geef deze nieuwe regering the benefit of a doubt.Al ben ik het nieteens met een figuur als Bouterse als presiden.Hopelijk houd ie ook die. Criminele zoon van em in toom en krijgt die geen enkele functie,maarja zo vader zo zoon.


  Maak melding

 12. Mr Zuidoost,

  De Bounty is van buiten de bruine Chocola uit Zembabwe en van binnen de witte Kokos uit Sri Lanka.
  Dit suikerzoete spul is bedacht en voor u vervaardigd door de witte man. Dezelfde witte man die uw voorouders uit Ghana heeft verscheept naar de West. Dezelfde witte man die u nu zo goed in de gelegenheid stelt om Mama_lobi van repliek te dienen. Want zonder de witte man was u geboren ergens in Zimbabwe in een mooi dorp waar men nog nooit een PC heeft gezien. Als u nu 48 jaar oud bent dan had u in het dorp niet meer geleefd.
  Dan had Malaria of AIDS toegeslagen. Dat is toch al erg genoeg? Stap af van dat slaven-gedoe! Het is pure egoisme om u te gaan identificeren met de echte slaven. Egoist!

  Mr, Zuidoost, de Bounty is om op te eten en niet om er mee te schelden. Eet smakelijk!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.