Surinaamse ministers toch maar geen adviseur

39

PARAMARIBO, 5 aug – Ministers uit het huidige kabinet worden geen ongevraagd adviseur meer van de nieuwe regering. De ministerraad besloot de voordrachten van twee ministers af te wijzen. Met de publieke verontwaardiging heeft dit weinig te maken. Volgens de Ware Tijd is het besluit eerder politiek geschoeid.

Gevreesd wordt dat de twee ministers, Ganeshkoemar Kandhai en Chandrikapersad Santokhi, vernederd worden. “De ex-ministers zouden zich elke dag moeten aanmelden, waarna ze meer administratief werk zouden verrichten”, zegt een lid van de ministerraad. Ook de aanstaande regeerders zijn namelijk verontwaardigd over de voordrachten. En al helemaal omdat de twee zichzelf voordroegen.

De huidige raad wil hen daarom beschermen. Vandaar de afwijzing of politiek correcter geformuleerd: de blokkering. De voordrachten waren nog zo goed bedoeld. “Ik wil werken. Als ik ter beschikking gesteld wordt (het traditionele lot van gewezen politici, red.), zit ik thuis en verdien een vet salaris. Dat wil ik niet”, beweert Kandhai. De aanstaande regeerders ontkennen elk voornemen tot vernederen. Uiteraard.


39 REACTIES

 1. De voordrachten zijn overigens hoogst ongebruikelijk en rieken naar zelfbevoorrechting.

  Ik zou ook voor vv Transvaal willen voetballen, maar belangstelt Transvaal wel in mij?


  Maak melding

 2. Thuis zitten. Hoe zo. What about parlementssalaris erbij. Jongens 5 jaar keihard werken. Indien intentie thuis zitten en uit je neus vreten. Dan maar eruit. Geef anderen de ruimte om te werken voor jawel: Landsbelang.

  Het land heeft geen avonturiers nodig.Zeggen velen samen.

  En nog dit: iedereen boven 60 jaar verplicht pensioen. Voor hen is er thuis veel te doen.
  Thuis (gezins)vergaderingen. mag ook wel in de nachtelijke uren.


  Maak melding

 3. als de tekenen niet bedriegen,dan heeft santokhi z`n beslissing al genomen.
  chandrikapersad santokhi gaat dit van de huidige ministerraad aan z`n laars plakken.en wordt toch op de achtergrond adviseur van de ac minister.die afspraken zijn al gemaakt.

  binnen de nieuw front gelederen is men oververmoeid.
  Front slaapt.


  Maak melding

 4. Deze twee goede mannen krijgen het geld sowieso. Als ze nu wel of niet als adviseur gaan werken, ze krijgen de ping-ping hoe dan ook.
  Maar ze willen wat doen voor hun land. Alleen snappen ze niet zo goed dat ze dan compleet afgemaakt zullen worden in het hol van de leeuw.
  Goed dat deze mannen tegen zichzelf in bescherming worden genomen.


  Maak melding

 5. heel juist : de ministers uit het vorige kabinet zouden de nieuwe ministers teveel aan het handje kunnen nemen en aldus hun toenmalige agenda’s laten uitvoeren.
  hebben ze bezwaar tegen een ‘onverdiend’ vet salaris : wel, doneer dat geld aan bvb kinder- e/o bejaarden-huizen OF beter nog : werk aan een wetswijziging cq beperking tot bvb maximaal 3 maanden ‘nagenieten’ van de voorrechten als je minister af bent geworden !.


  Maak melding

 6. Nou voelen jullie het als jullie carriere gewurgd en om zeep geholpen wordt net zoals jullie hebben gedaan 10 jaar geleden. ‘Ik wil mijn krachten blijven geven aan het land boehoehoeeee’ wel gaan jullie maar 10 jaar lang het onderwijs in of stukjes schrijven. Donder deze volgelingen van de rioolpoliticus Ram Sardjoe op met pek en veren. Verneder hen zoals zij anderen vernederden. Omdat jullie 10 jaar lang mensen vernederden denken jullie zo.


  Maak melding

 7. Heren Santokhi en Kandhai houden jullie a.u.b de eer aan jezelf. Hoe kunnen jullie als trouwe en integere ministers meedoen met de crimineel/moordenaar Bouterse en zijn bende. Aan de heer Santhoki zou ik vragen om naar Nederland te komen en als adviseur van de Nederlandse politie te werken.


  Maak melding

 8. De ongeschoolde willen de mensen met een gedegen opleiding vernederen??? Dat moet je me maar eens uitleggen,dat is pas een grap!!hahahha Kan alleen in Su!!!!hahahha


  Maak melding

 9. Lachen gaan we straks als blijkt dat de Djoeka ministers niet capabel blijken te zijn om de rol van minister te vervullen,dat gaat pas lachwekkend en vernederend zijn en een grote afgang dr bij ook nog!!! ff geduld zou ik zeggen!!!


  Maak melding

 10. Ram Sardjoe is een rioolpoliticus pur sang. Niemand mag het beter hebben dan hem. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. VHP vernederde anderen in 2000, niet omgekeerd. Ik hoop dat Santo en Kandhai hun steun geven aan de Vernieuwingsbeweging en dat ze Ram opdonderen.


  Maak melding

 11. “Gevreesd wordt dat de twee ministers, Ganeshkoemar Kandhai en Chandrikapersad Santokhi, vernederd worden.”

  Ach…voor vernedering hebben ze niemand nodig hoor daar zorgen ze zelf wel voor…getuige de afgelopen jaren!


  Maak melding

 12. Heel goed besluit, want als figuren zoals Kandhai van O.W & V niet op het ministerie
  niet “GEDEUGD / GEFUNCTIONEERD” hebben, welnu welke goede adviezen zullen en kunnen
  zij dan uitbrengen aan de nieuwe minister.
  Voor Santokhi geld dat als hij niet eens heeft kunnen weten dat zijn vrouw in de drugswereld bewoog ondanks dat deze man alle justitionele diensten ter zijner beschikking heeft gehad en en “de verdwijning van 90 kilo “drugs” niet kan en laten ophelderen dan deugt deze man ook niet.


  Maak melding

 13. Als Kandhai beweert dat hij niet thuis wil zitten dan moet hij in de private sector solliciteren en gaan werken dan zal hij ervaren wat “werken” is en afzien van de “riante” vergoeding van de overheid.
  IS HIJ DAAR MANS GENOEG VOOR??????????
  De overheid moet mijns inziens de kosten van de niet afgebouwde brug op Uitkijk op deze man verhalen en vervolgen “aanklagen” wegens onbehoorlijk bestuur.


  Maak melding

 14. Baldew, je lult maar zonder enig verstand.
  Deze 2 ministers , Santoki en Kandhai hebben subliem werk afgeleverd.
  Je zult zien dat de opvolgers veel en veel
  minder capabel zullen zijn.


  Maak melding

 15. Ik heb vernomen dat de heren Santokhi en Kanhai zich vergist hadden met het salaris dat verbonden is aan het werk als beleids-adviseur. Het blijkt dat na hun aftreden als minister zij twee maal het salaris ontvangen dan wanneer zij zouden gaan werken als beleids-adviseur bij justitie. Dat is nu de werkelijke reden waarom zij hun voornemen om adviseur te worden hebben laten blokkeren.

  HOPENDE U HIERMEDE VOLDOENDE TE HEBBEN GEINFORMEERD


  Maak melding

 16. Beste Jadoen (reactie#3),

  De obsessie om ‘hoe dan ook’ President Desire Delano Bouterse-elect uit het politiek machtscentrum van de Republiek Suriname te houden, was vooral in de afgelopen drie (3) regeerperiodes van de Nieuw Front-combinatie o.l.v. vertrekkend President Ronald Venetiaan zo ‘verslavend’ geworden, dat men aan regeren nauwelijks meer toe kwam.

  De nadruk van de ‘Oude Politiek’ werd vervolgens slechts gelegd op twee essentiële zaken:

  – Bouterse uit het machtscentrum houden (N.P.S.).
  – Eigen persoonlijk en/of partij belang (V.H.P.).

  Alle overige partijen waar onder de S.P.A. waren in feite de ‘kruimeldieven’ binnen het clubje. Het volk stond volledig buitenspel. En toch kan deze combinatie zich zelfs nu nog NIET voorstellen, dat het afgelopen is. Laat staan omtrent het ‘waarom’ en vooral de nagelaten psychische schade ervan onder ogen zien. Triest en treurig, zeer treurig zelfs.

  Maar hoe groot de ontgoocheling bij de Nieuw Front-combinatie ook moge blijken te zijn, feit is dat ALLE lokale politieke partijen, combinaties en/of organisaties in de Republiek Suriname deels of geheel besmet zijn geraakt.

  En dat zijn de naweeën of psychische gevolgen van meer dan vijftig (50) jaar ‘Oude Politiek’ inclusief 15 jaar neokoloniale Front-cultuur. En feit dat ook geldt voor grote delen en/of (kader) leden van de MEGA-Combinatie. En laten wij hier absoluut NIET blind voor zijn.

  De MEGA-Combinatie heeft door langdurig hardwerk van haar kader uiteindelijk in 2010 WEL de Algemene en Geheime Verkiezingen gewonnen. En zelf het Voorzitterschap van het Surinaams Parlement en het Presidentschap in de wacht weten te slepen. Maar is beslist NIET aan de ‘besmetting’ van de ‘Oude politieke Cultuur’ inclusief dat van de Nieuw Front-combinatie kunnen ontkomen. Dat zou trouwens een wonder geweest zijn.

  Buitendien geldt deze besmetting eveneens voor de A-Combinatie als voor de Volks Alliantie als partners binnen de MEGA-Combinatie. Er is in het kader van het Bewustwordingsproces derhalve hier heel veel werk aan de winkel.

  http://www.youtube.com/watch?v=I-jjYWpRKgg&feature=fvsr

  Het minst besmette MEGA-kader of het minst besmette Surinaams kader in het algemeen, dat buiten deze ‘verderfelijke’ invloedsfeer van de ‘Oude Politiek’ redelijk goed heeft weten te gedijen, lijkt naar ons idee ook de beste inzetbare ploeg in vooral deze fase van overbrugging naar Waarachtige Democratie, Welvaart en Ontwikkeling toe. Psychologisch beoordeeld de beste aanpak o.l.v. gekozen President Desire Delano Bouterse van de Republiek Suriname. Zonder twijfel.

  Het MEGA-Kader op zulks een cruciaal moment direct volop inzetten, zou op langer of zelfs op korte termijn ‘desastreus’ werken voor deze combinatie. Zagen wij ook ten tijde de Revolutie in de jaren tachtig en tijdens de regering onder President Wijdenbosch in die periode. Die juist vanwege deze ‘partij-cultuur verwarring’ van het oude met de N.D.P.-politieke cultuur, gedwongen werd om af te treden, maar weigerde. Waardoor er toen nieuwe verkiezing moesten worden uitgeschreven.

  En zoals Minister Louis Farrakhan van de Nation of Islam dat eens verwoordde, dat je moet uitkijken wanneer je het ‘ene’ voor het ‘andere’ verruilt, because : You can’t change the one slave master for the other? En dat geldt ook voor koloniale regeringen en hun neokoloniale cultuur.

  http://www.youtube.com/watch?v=lIpOe9MqAfI

  Vandaar ook dat wij de strategische aanpak van de President van Suriname-elect van harte toejuichen.

  Eerder zou je moeten spreken van een ‘strategische psychologische’ aanpak, als overbruggingsfase naar hoe in de toekomst aan de ‘MEGA-Politieke Cultuur’ inhoud zal moeten worden gegeven door het MEGA-Kader in het bijzonder. En geduld is hier een streng vereiste opgrond van een ‘toekomstvisie’.

  Vandaar kennelijk dat de President-elect van Suriname momenteel eerder kiest voor kader buiten de eigen partijdiscipline. Die minder ‘besmet’ is geworden door meer dan vijftig (50) jaar Oude Politiek inclusief 15 jaar neokoloniale Front-cultuur.

  Want laten wij reëel zijn dat, wil je serieus een land tot ontwikkeling brengen, wat je als combinatie je achterban ook beloofd hebt, je bij het uiteindelijk verwerven van politiek macht na meer dan vijftig (50) jaar ‘Oude Politiek’ met drie neokoloniale regeerperiodes van vijfjaar na mekaar, daar rekening mee zal moeten houden. Dat je kader willes of niet OOK het slachtoffer van koloniale besmetting geworden moet zijn. De voormalige regering ten tijde President Jules Wijdenbosch o.a. heeft eerder daar overduidelijk het bewijs voor geleverd.

  En de MEGA-Combinatie als ‘vernieuwer’ is naar ons idee momenteel NIET in het politiek machtscentrum gekomen voor slechts een enkele regeerperiode van vijf jaar. Maar om er ook te blijven. En dat eist een professionele aanpak bekeken op langer termijn.

  En het is deze aanpak welke velen psychisch nu feitelijk doen merken, hoe diep in de afgelopen 50 jaar ‘Oude Politiek’ gehakt is geworden op vooral progressieve Surinaamse (politieke) organisaties als op burgers. En uiteraard zal het ‘oude’ zich ook bij zulks een situatie hier, NIMMER gewonnen willen geven. En er alles aan proberen te doen de aandacht van de massa te misleiden.

  Maar zachte heelmeesters – is ook ons ook verteld – kweken stinkende wonden.

  http://www.youtube.com/watch?v=jkje4FiH9Qc


  Maak melding

 17. Mij klijkt het heel simpel.

  Niet zelf voordragen, maar als de nieuwe bewindvoerders zelf vinden at zij iets aan de kwaliteiten/ capaciteiten van de oud ministers hebben, dan is het toch een koud kunstje indien de nieuwe bewindslieden dan zelf de mensen later vragen of zij belang-stelling hebben voor een adviseurschap met bijhorend takenpakket ?

  Of wordt er dan weer gekletst dat men kennelijk geen andere uit eigen geleding heeft om goed te adviseren?

  Het wordt hoogtijd dat wij volwassen worden in SME en elke Surinamer (ongeacht de politiek kleur) met kwaliteit inzetten om het land op te bouwen.

  So PLEASE GROW UP and serve the country/people at the best YOU CAN.

  *** SURINAME VOORWAARTS ***


  Maak melding

 18. Mijn verontwaardiging over de zelfverrijking van gewezen politici en parlementariers kent geen grenzen. Dit land gaat nooit vooruit, al stop je er miljarden in. Het heeft met de mentaliteit van de Surinamer te maken.

  Een land met amper een half miljoen inwoners, 17 ministeries, een president en een vice-president, een kamervoorzitter plus vice-kamervoorzitter, 12 districtscommissarissen en last but not least 51 dik betaalde parlementariers. My god, waar is dit toch allemaal voor nodig.

  Om een vergelijking te maken: Nederland telt
  ca. 17 miljoen inwoners, een eerste kamer met 150 kamerleden en een tweede kamer met 100 senatoren.

  De regering zelf bestaat uit:
  Staatshoofd: de Koningin (Beatrix)
  Ministerpresident en regeringsleider:
  Totaal 13 ministeries incl. algemene zaken. Daarnaast slechts 12 vakministers en 12 staatssecretarissen.
  Een kamervoorzitter en plaatsvervanger (zelfde geldt voor de 1e kamer).
  Een Raad van State waar de koningin aan het hoofd staat. Dit is globaal de Nederlandse regering en het parlementaire stelsel.

  Daarnaast op decentraal niveau nog 12 commissarissen van de koningin (provinciaal niveau) en 4 burgermeesters van de grote steden (niet meegerekend de burgemeesters van de kleinere steden).

  De 13 ministeries in Nederland zijn:

  Algemene Zaken (de minister-president)
  Dit departement heeft de zorg voor het algemeen regeringsbeleid, voor zover dit niet is opgedragen aan een van de andere ministeries.
  Daarnaast de vakministeries:
  Buitenlandse Zaken
  Justitie
  Binnenlandse Zaken
  Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  Financiën
  Defensie
  Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
  Verkeer en Waterstaat
  Economische Zaken
  Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
  Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  Nederland heeft een BNP van ca. 600 miljard euro en een beroepsbevolking van ca. 7,7 miljoen. Jaarlijkse inflatie is ca. 1 procent. Deze cijfers zijn over 2009 en in het crisisjaar. Surinaamse BNP: ca. 1 miljard

  Ik vraag mij af waarom zo een dun bevolkt land 17 ministeries moet hebben en 51 parlementsleden. Suriname kan het absoluut met de helft doen, dat scheelt een flinke slok op de overheidsuitgaven (excl. pensioenen).
  Bovenstaande lijst met 13 Nederlandse ministeries kan ook in Suriname heel goed werken. Dus vandaag nog invoeren !

  Zelfs in Nederland vind met dat er teveel ambtenaren zijn, teveel bestuurslagen en dat het allemaal met minder bureaucratie moet.
  En in arm Suriname moet het liefst met zoveel mogelijk, want over een ding hoef met daar geen zorgen te maken: geld !

  Vanwaar deze vergelijking: Om de domme Surinamers even wakker te schudden. Geld uitgeven kan elke boerenlul, maar geld verdienen en beheren kan alleen met een goed financieel overheidsbeleid die de staatssschuld steeds als leidraad neemt voor toekomstige overheidsuitgaven.

  Als ik nu lees hoe de ex-ministers in de watten worden gelegd, alsof ze melaatsen zijn die nooit meer een baan zouden kunnen vinden, dikke pensioenregelingen die voor een normale arbeider niet weggelegd zijn en een riant salaris van 14 duizend SRD per maand voor een parlementarier. Nou dan weet ik het wel. Allemaal bloedzuigers !

  Dit land kan alleen overleven met steun van ontwikkelingsgelden en de bevolking zal tot in de eeuwigheid moeten leven van de financiele steun van hun families in den vreemde. Maar ook die inkomstenbron droogt op den duur op.

  Geen enkele nieuwe regering kan dit land vooruitgang brengen. Het zit in het karakter van de Surinamer, hebzuchtig, egoistisch schaamteloze vertoningen met als enig doel: zelfverrijking !


  Maak melding

 19. Advies!

  Ik geef een advies aan deze zogenaamde adviseurs: staart tussen de benen en rustig, onopvallend weglopen.
  Straks komt Ronny met zijn 5e klas LO aan je vragen om een dossier voor hem te kopieren, en zo vlug mogelijk! Jaaaah! Dat kan!

  In het parlement kan je je mondje roeren dus ga netjes in de opositie-bankjes zitten. Deze rol vormt een echte politicus. Dan heeft hij de zaak van beide kanten bekeken en bestaat de kans dat hij het straks beter doet.


  Maak melding

 20. Nogmaals zeg ik Sranangman (Surinamers). Laat de gewezen ministers een functionering en de gewezen aanpak rapport schrijven van de afgelopen periode als ministers van Suriname.
  Laat ze vastleggen wat ze allemaal gedaan hebben voor het land en hoe het volgens hun visie verder moet, ook dienen ze hun vermogens balans op te maken, per slot van rekening hebben ze toch heel goed werk verricht. Het rapport dienen ze af te leveren aan een organisatie van de rechterlijke macht. Daarna mogen ze het publiseren. Financieel moet dit mogelijk zijn gezien de overbruggings geld dat ze ontvangen. In het ergste geval verdwijnt het rapport in het archief van de overheid, zowat in de toekomst kan het nog altijd bovenwater komen en profijt van genomen worden.


  Maak melding

 21. Muriel (21)

  Je raakt steeds weer de juiste snaar. Je hebt oog voor de min en de pluspunten van Suriname en de Surinamers zelf. Hopelijk zorgen je postings voor een beter denkend en een ogen geopende Surinaamse gemeenschap.

  De mentaliteit van bevolking en hun leiders dient een grote ommezwaai te maken. Mekmonie mentaliteit is weggelegd voor handelaren maar het schijnt dat het in alle lagen van de bevolking en leiders voorkomt.

  Ook de komende regering geeft het gevoel van zoveel mogelijk vriendjes een mooie positie geven. Hoe meer vriendjes, hoe meer de lasten voor de staatskas.

  Dat Bouterse zijn volgelingen onmogelijke beloftes heeft gedaan en nog doet, snappen de leeghoofden niet. Als je van 10 naar 17 ministeries gaat wil dat zeggen dat je jouw positie hebt misbruikt en je volgelingen hebt misleid. Maar zijn volgelingen kan het geen ene moer schelen omdat ze ook denken een “njnang” te zullen maken.
  Onvindbare, helingachtige mentaliteit is dat.

  Ga zo door met je postings, dat helpt sommigen misschien bij zichzelf te rade te gaan.


  Maak melding

 22. @ DAS

  Dank je wel voor je positieve commentaar.

  Ik probeer een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mijn geliefde Suriname. De SurNeds hebben over het algemeen een hogere c.q. bredere opleiding en ervaring opgedaan in Nederland. Werkervaring opgedaan in Europa is niet hetzelfde als werkervaring opdoen in Suriname. Daar is een groot verschil tussen. Zelfde geldt voor een opleiding aan de Anton de Kom Universiteit of aan een Universiteit in Nederland. De eisen zijn zwaarder, meeste studenten hebben een baan naast hun studie en zijn maatschappelijk veel meer betrokken bij diverse verenigingen. Alleen positieve commentaar helpt mensen anders te denken. Ik ben blij dat mijn commentaren worden gewaardeerd. Thanks.


  Maak melding

 23. “De ministerraad besloot de voordrachten van twee ministers af te wijzen.”

  Sec bekeken zou de ministerraad zo een besluit niet eens hoeven te nemen, als eigenbelang, hebzucht en zelfverrijking niet de enigste woorden waren die deze twee ministers kennen.


  Maak melding

 24. Hahaha DAS op 24 vind dat Muriel de juiste snaar raakt.

  Onderstaande zegt Muriel
  “Als ik nu lees hoe de ex-ministers in de watten worden gelegd, alsof ze melaatsen zijn die nooit meer een baan zouden kunnen vinden, dikke pensioenregelingen die voor een normale arbeider niet weggelegd zijn en een riant salaris van 14 duizend SRD per maand voor een parlementarier. Nou dan weet ik het wel. Allemaal bloedzuigers !

  Dit land kan alleen overleven met steun van ontwikkelingsgelden en de bevolking zal tot in de eeuwigheid moeten leven van de financiele steun van hun families in den vreemde. Maar ook die inkomstenbron droogt op den duur op.

  Geen enkele nieuwe regering kan dit land vooruitgang brengen. Het zit in het karakter van de Surinamer, hebzuchtig, egoistisch schaamteloze vertoningen met als enig doel: zelfverrijking !”

  Onderstande zegt DAS.
  “Dat Bouterse zijn volgelingen onmogelijke beloftes heeft gedaan en nog doet, snappen de leeghoofden niet. Als je van 10 naar 17 ministeries gaat wil dat zeggen dat je jouw positie hebt misbruikt en je volgelingen hebt misleid. Maar zijn volgelingen kan het geen ene moer schelen omdat ze ook denken een “njnang” te zullen maken.
  Onvindbare, helingachtige mentaliteit is dat.”

  Dat deze DAS een schaamteloze leugenaar is wisten we al maar nu maakt hij het natuurlijk te bont.

  DAS beweert hier gewoon met droge ogen dat Bouterse gewoon van 10 naar 17 ministeries gaat. Dat front juist tijdens de vorige regering het aantal ministeries naar 17 heeft gebracht en dus nu geen enkele ministerie bijkomt deert hem niet.

  Hij vind dat Muriel de juiste snaar raakt, maar volgens hem heeft die snaar alleen betrekking op Bouterse (die nog niet eens aan regeren is toegekomen) en zijn volgelingen. Front en zijn volgelingen, de ex-ministers enz die snaar gaat ze zo voorbij. Dat front de DNA en minister salaris verhogingen heeft doorgedrukt deert DAs niet, het ia allemaal Bouterse en zijn volgelingen.

  Momenteel heeft VP Sardjoe bedongen dat RVM een genrator voor zijn prive woning gaat kopen. Een generator die deze handelaar zelf zou moeten bekostigen, de prijs die hiervoor wordt vrijgemaakt is 50.000SRD, ongeveer $14000. Dit is wat Muriel bedoeld DAS, niet jou slap geklets.


  Maak melding

 25. rav de opmerkingen van baldew zijn wel steekhoudend jou reactie geeft aan uit welk houd je bent gesneden,jij geeft af op de ministers de zullen aantreden simpel omdat ze niet tot jou soort behoren.
  jou reactie is een als ik onder een schuilnaam maar ik weet nu zeker tot welke soort je behoord, dit soort reacties zijn niet onbekend onder jullie eerzuchtig,machtzuchtig en hebzuchtig

  als je kan denken en je hebt wat menselijk gevoel hoop ik dat dit je tot nadenken zal zetten.


  Maak melding

 26. Kijk eens aan de SLIMME HARDEWERKERS van Sur. hebben COMMENTAAR op de HINDUSTAANSE ministers.haha.BELACHELIJK!
  Nou, SLIMME HARDWERKENDE NEGERS, ik wens jullie heelveel succes met jullie soortgenoten MINISTERS. bijv. BRUNSWIJK hahahha, Maak van Sur. maar een Afrika want daar zijn jullie soortgenoten ook heel hard bezig met HARDWERKEN!!!
  Maar vertel mij eens waarom zelfs in Afrika de HINDUSTANEN EN DE BLANKEN bij de rijkste bevolkinsgroepen behoren? en dat is zelfde precies ook in Amerika, Nederland, Engeland, noem maar op en niet te vergeten dat Obama’s beste adviseurs HINDUSTANEN ZIJN.
  Dat heeft met de MENTALITEIT te maken.
  De meest respectabele Negers bijv. Martin Luther King, Nelson Mandela , Obama werken graag met Hindustanen omdat ze bewust en intelligent zijn om de capaciteiten van de Hindustanen wel te gebruiken.
  Helaas wordt in Suriname van die capaciteit geen gebruik van gemaakt maar tegengewerkt.


  Maak melding

 27. Shayrie #31

  Commentaar leveren op hindustaanse ex-ministers is taboe, we wisten het toch niet, dus neem ons niet kwalijk.

  Weet je wat, vanaf vandaag zullen we alleen commentaar leveren op de neger ex-ministers, want die zijn geen harde werkers. Tevreden.

  Jammer voor je natuurlijk want momenteel komen de hindustaanse ex-ministers Kanhai, Santhokie, VP Sardjoe en DNA lid Mansaram, negatief in het nieuws over zaken die niet door de beugel kunnen.

  Maar goed, het zijn harde werkers dus het mag allemaal.

  Ik vraag mij dus af als ministers van andere bevolkingsgroepen zich ook zaken toeeigenen of hoge functies toebedelen.

  Oh nee, dat mag niet natuurlijk. Het zijn geen harde werkers en mochten ze dat durven, maken we ze hier met de grond gelijk.

  Hopelijk ben je nu helemaal tevreden.


  Maak melding

 28. Shayrie,
  Jij bent grandioos blijven steken in de oude oertijd.

  In Suriname is nu het moment aangebroken waarbij het niet meer uitmaakt welke ras het gaat doen alswel dwars door alle geledingen heen een Surinamer, die niet zeurt over een Afrika, India, China of welk ander eiland dan ook.

  Wij hebben die ethnische verzuiling van die ministeries gezien. Dat kan niet meer worden getolereerd! Suriname is voor alle Surinamers.


  Maak melding

 29. Voor het eerst reageer ik op een artikel dat ik nog niet heb gelezen.
  Maar met zo een reactie als #31 kan ik me dat permitteren. Zo een bekrompen asociale reactie valt meteen op. Wat dat betreft heeft deze gek zich wel weten te onderscheiden. Het woord “dom” gebruik ik bijna nooit, dus zal ik de algemene ontwikkeling van deze aso maar vergelijken met het achtereind van een koe.


  Maak melding

 30. Laten jullie Shayrie jere dat mens ziet ze echt vliegen.
  Let wel ze spreekt absoluut niet namens de normale Hindustanen.
  Als hij/zij beweert dat de Hindustanen tot de rijkste bevolkingsgroep horen van Nederland,Engeland en bovenal Amerika ,hahahahahaahah dan is hij/zij echt rijp voor het gesticht.
  Waarom vertelt ze/hij niet over de misstanden in India,jonge heel jonge meisjes die als hoer verkocht of ontvoerd worden?Waarom verteld ze niet dat er in Mumbai ,ouderen vermoord worden door hun eigen kinderen alleen maar om niet voor hen te zorgen?En zo kan ik nog eindeloos door gaan over de behandeling van de laagste kaste`s in India.
  Dus Shayrie kop houden over de Negers ,want geen 1 ras is volmaakt.
  Ik ben zelf geen neger ter jouwer attentie.


  Maak melding

 31. het is maar goed dat gelederen met de denkwijze als ShayTrie niet meer aan de macht zijn want deze opmerking is diep triest Dat dit nog gebeurd in deze tijd moet ik hier nou om lachen of huilen ?? Tell me please
  Wat een racist ben jij onvoorstelbaar Suriname is van de SURINAMERS onthou dat goed!
  Ga naar India waar je gewoon uitgekotst zal worden. Want daar worden de Shaytrietigen als jou verdrietigen!


  Maak melding

 32. Na Mi .31
  Hiermee bevestigd jij alleen maar dat je moeite hebt om toe te geven dat Satokhi een van de meest capabele minster was en dat is algemeen bekend, zelfs in BUITENLAND!!!!!
  En als je toch over iemand moet zeuren, waarom Brunswijk dan niet? als je dat zou doen dan zou ik zeker tevreden zijn en dat zou jou geen zeurpiet maar een waardig mens maken

  Pinto 33
  Je hebt helemaal gelijk dat Suriname is voor alle Surinmaers. Maar helaas is er wel verschil in de MENTALITEIT. De ene bevolkingsgroep ROOFD en de andere wordt BEROOFD.
  Er is geen balans in de activiteiten en productiviteiten tussen de bevolksgroepen. De ene bevolkingsgroep die werkt hard en betaald veel belasting zodat de andere hun salaris kunnen ontvangen als een luie ambtenaar.
  Dus ik ben niet IN DE OUDE OERTIJD blijven steken.
  Dit is de REALITEIT !! zolang mensen zoals jij dat niet inzien en niet de goede dingen van elkaar leren zal Suriname nooit vooruit gaan.
  En dit heeft met MENTALITEIT te maken en niets met RAS of AFKOMST !!!


  Maak melding

 33. Shayrie,

  Principieel ga ik eigenlijk nooit in discussies met racisten, ik vind ze minderwaardige wezens.

  Nu even bij hoge uitzondering.

  Als je mij kan aangeven wanneer Brunswijk minister was en op welke ministerie wil ik commentaar geven om jou tevreden te stellen.

  Als je Buitenlandse belangen behartigd is het niet gek dat men je capabel vind.

  Na zijn debacle over gekochte stoel in de DNA, hebben ze al aangegeven dat ze alle misstanden gaan onderzoeken, sindsdien hebben we niets meer van hem vernomen.

  Als Santokie zich niet rustig blijft houden gaan ze die hele beerput openen, dan gaat hij de bak in, geloof me.

  Dus stil blijven jij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.