Surinaams staatshoofd en Bouterse tevreden uiteen

28

PARAMARIBO, 29 jul – President Ronald Venetiaan en aankomend staatshoofd Desi Bouterse hebben hun bespreking tevreden afgesloten. De eerste ontmoeting tussen de twee sinds achttien jaar verliep in “uitstekende sfeer”, zoals Venetiaan het beschreef. “Het was een prettige ontmoeting”, zei Bouterse.

Het duurde ruim twee uur. Onder andere is gesproken over de staat van de economieën en het presidentschap. “We hebben heel handige tips gehad van onze president over hoe te handelen bij bepaalde zaken. Het was een prettige ontmoeting”, zei Bouterse na afloop. Het initiatief komt van de Nationale Democratische Partij. Die wil een zo soepel mogelijke overdracht.
President Venetiaan ontmoet Bouterse
Wettelijk is er maar weinig geregeld wat betreft de wisseling van de wacht. Daarom wordt Venetiaan’s medewerking op prijs gesteld. “We zijn aangenaam verrast met de coöperatieve houding van president Venetiaan. We hebben alle reden een vlotte overdracht te verwachten”, zegt NDP-woordvoerder Winston Lackin. De overdracht is gepland voor twaalf augustus.


28 REACTIES

 1. He hehe, dit zijn nou berichten die een president waardig is. Ik hield eerst mijn hart vast voor vene. Hij had wat tijd nodig om de tegeslag te verwerken natuurlijk. Nu constructief verder werken aan de ontwikkeling van Su.


  Maak melding

 2. Als je op een bepaald niveau komt is het van doorslaggevend belang om eens het initiatief te nemen en rechtsreeks verbaal te communiceren. Als je gewend bent om altijd alleen door middel van rooksignalen via de media te communiceren zul je even de knop om moeten zetten.
  Het heeft even geduurd maar NDP heeft uiteindelijk de knop gevonden. Hopelijk onthouden ze waar die knop zit.
  Kijk wat het oplevert. Een grote stap vooruit.


  Maak melding

 3. Komen en gaan!

  Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Venetiaan moet gaan! Heer zoals hij is, had ik niet anders verwacht dan dat dit soepel zou verlopen.
  Met deze ontmoeting heeft Venetiaan zich uiteindelijk neergelegd bij het verlies.

  Vene, ga met de kleinkinderen voetballen, zwemmen, knikkeren en ga genieten van het mooie binnenland. Je hebt je politiek als een HEER gedragen.


  Maak melding

 4. Een goed voorbeeld is naar mijn mening niet alleen lachen voor de camera en handen schudden en losse beloftes maken. wij als surinamers moeten ons niet zo makkelijk laten misleiden door een charmante psychopaat desi bouterse alles wat deze misdadiger doet word met vreugde ontvangen door zijn volgers terwijl deze zelfde mensen weten wat deze man allemaal in staat is te doen en hoe wreed en misdadig hij is, nog steeds wachten de nabestaanden en het beschaafd deel van de surinaamse gemeenschap op de vraag waarom 8 dec , waarom moi wana en waarom 25 feb 1980 .


  Maak melding

 5. Proficiat!!! En zo hoort het.
  Petje af voor Vene, en duim op voor Bouta.
  alle negatieviteit ten spijt hebben ze bewezen zich waardig te kunnen gedragen.
  voorbode van meer positieve dingen?
  Wij blijven benieuwd.


  Maak melding

 6. oke wisseling van de wacht, al vindt ik de cabinet bouterse amiraali meer een gedwongen huwlijk, ik hoop dat ze het beste uithalen, want het gaat om lands belang, suriname, kan en mag geen valse start meer permiteren, is 5 voor 12 uur. Kop op heren, als je het goed doet komt je naam in de geschidenis boeken te staan dat je het goed heb gedaan, en kunnen generatie op genaratie jou naam blijven lezen in de boeken.


  Maak melding

 7. Wisseling van de wacht, al vindt ik de nwe cabinet Bouterse Amiraali meer een gedwongen huwlijk, hoop ik dat ze het goed doen, Is nu 5 voor 12 uur ting no de.. Suriname kan geen valse start meer permiteren.. Kop Op heren, zorg dat je het goed doet, want als je het goed doet komt jou naam op zeker in de geschidenis boeken te staan.


  Maak melding

 8. Dit soort zaken of gebeuren zijn voor de een of de ander een politiek voordeel.
  Dus van Ronald V…kunnen wij nu zeggen hij kent zijn verantwoordelijkheid.

  Suriname moet onder alle voorwaarden voorgang vinden…(vooruitgang)
  Dus dit kunnen wij begrijpen.


  Maak melding

 9. iedereen geeft zijn mening geven over deze foto maar ik zie de nodige afstand tussen vene en bouterse en het maar goed ook want vene is en blijft een zeer integere man die zijn pricipe niet overboord heeft gegooid voor machts behoud dat kan je niet van bouterse zeggen die doet alles voor macht zelf zijn eigen land veraden en ook zijn gevallen stijdmakkers.


  Maak melding

 10. Het initiatief is genomen door mevr. simons.
  Zij had eigenlijk het presidentschap verdiend gezien haar jaren lange constructieve bijdragen in de DNA. Maar Bouta is egoistisch en denkt alleen aan zichzelf.


  Maak melding

 11. Petje af voor beide heren. Vene wij zullen niet vergeten dat je ondanks alles toch een stabiel Su achterlaat. DDB ik ben niet voor of tegen jou maar wij vertrouwen erop dat je ons land met behulp van deskundigen en af toe met vallen en opstaan het goed zal doen.


  Maak melding

 12. Mensen nu moeten we als een man achter onze president staan. Dat doen de nederlanders ook als bijv. Wilders premier zou worden.

  Protesteren tegen de anderen die verdeeldheid in ons land willen zaaien door te zeggen we moeten de leiding van Suriname isoleren.

  Diegenen die nu zeggen dat ze ons land dienen door de leiding te isoleren zullen de eersten zijn om ons te laten vallen als het fout gaat.


  Maak melding

 13. Geachte heer Hoost (reactie #11),

  Waar slaat deze leugen van u nou weer op!?

  Meer dan een halve eeuw (vijftig jaar). Het liefs drie regeerperiodes van vijf (5) jaar na mekaar. Beloof je een volk van alles en nog wat omtrent vooruitgang en ontwikkeling. Dit in ruil voor politieke macht vanwege je obsessie voor een volksleider.

  En aan het eind van de rit laat je het volk en haar geliefd land in ‘miserabele’ toestand achter.

  Waarbij o.a. een moeder met een pasgeboren kind zich radeloos afvraagt, waar zij drie (3) SRD kinderbijslag, twee kapotte en/of half afgebouwde bruggen, een overstroomde woonkamer tijdens de regentijd en het gelag van een resolutie 29 juni 2010 aan verdiend zou hebben.

  En u heeft het over ‘principes die niet overboord zouden zijn gegooid vanwege macht behoud? Terwijl het parlement op de valreep te pas moest komen, om deze bende o.l.v. een zekere Venetiaan en Sarjoe tot orde te roepen, vanwege het coderen van geheime stembiljetten?

  En heeft u des ondanks het lef om de term ‘verraad’ ook nog in de mond te nemen!

  Volgens ons meneer Hoost, is het in het dorp waar u vandaan komt zeer waarschijnlijk, dat daar ”DEN MUSU FU E KIRI KAW NANGA ANU”.

  http://www.youtube.com/watch?v=ErPKh0_ckLI&feature=related


  Maak melding

 14. Los van de geschiedenis van de komende Surinaamse president en met alle respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden:
  Beide heren hebben zich volkomen gentle gemanifesteerd tegenover de wereldpers.
  Nu hopen dat het woord bij de daad gevoegd wordt.Te beginnen met aanpakken van gedetailleerde problemen.Surinaamse particulieren hebben in ruime mate hun best gedaan om winkels en ander vertier op te zetten.COMPLIMENTEN !!!
  Nu is het de beurt aan de (nieuwe)regering om HUN verantwoordelijkheden tot zich te nemen.Denk aan aanpakken van infrastructuur,toerisme,criminaliteit,onderwijs,gezondheidszorg en milieu.
  Om dit te realiseren dient ELKE Surinamer hieraan mee te werken en dient de regering ruimschoots samen te werken met bevriende naties.
  Aan de nabestaande van de slachtoffers(december 1982)het volgende:
  Ik deel uw leed en zal niet vergeten.
  Maar laten wij nu handelen om Suriname en volk verder op weg te helpen naar verbetering.Uw pijn en verdriet blijft.Maar hopelijk zullen onze kinderen het beter hebben.


  Maak melding

 15. du weet jij wat er op moiwana is gebeurd eigenlijk je kraait onzin uit de soldaten werden beschoten door de terroristen en namen de mensen in het dorp aLS hun schild en veel mensen daar stonden achter de terroristen een vrouw met een kind in haar hand gooide een granaat toe richting de soldaten.WAT ZOU JIJ DOEN GEEF MIJ GRAAG ANTWOORD ZOU JE BLIJVEN STAAN MET EEN GEWEER IN JE HAND.


  Maak melding

 16. Jammer dat Pablo Escobar al dood is want anders was hij ook aanwezig als special guest bij de installatie van de nwe Pres vd Republiek Suriname !!!Wat een schande zeg !!!


  Maak melding

 17. @ EBU nummer 16
  Laten ophouden over beloftes die verbroken zijn als al ik de beloftes van bouterse allemaal na moet gaan die verbroken zijn hou ik een dag taak aan over.EBU het is verstandiger en eerlijk om een discussie op feiten en waarheden te voeren en niet op valse aaname en leugens en bedrog, dat jij en de kudde niet eerlijk en objectief zijn weet ik al hele tijd jou reaktie op nummer 16 onderschrijft dat jij hebt over het miserabele toestanden ik wil jou geheugen opfrissen voor jou de jaren 80 zijn de meest miserabele jaren geweest in de geschiedenis van mijn republiek suriname wie dat ontkent is emotioneel dom en niet eerlijk tegen over zich zelf en zijn land.Ik ben geen econoom maar ik weet wel dat waneer jou munt in waarde daald en je grijpt niet verstandig in jou hele economie naar de klote gaat en alles wat het met geld te maken heeft ook in waarde daald dus ook de pensioen en kinderbijslag dus kom mij geen koeterwaals hier vertelle EBU,het herstellen van deze grote klap aan onze economie gebeurd niet in één hand opdraai het heeft tijd nodig we zijn op de goede weg dankzij vene, telting en zijn mannen.EBU verraad is waneer jij de democratie in jou land met behulp van het buitenland naar huis schiet om vandaag de grote democraat uit te hangen. ik moet soms heel hard lachen om de verzinsels die jullie hier hanteren om moord bedrog leugen genocide massamoord goed te praten.In de jaren 80 heeft bouterse het volk met de hand op zijn hart beloofd dat militairen heel snel terug gaan naar hun kazerne en dat er ook vrije en eerlijke verkiezigen komen inplaats daarvan heeft deze beest deze zijn macht in het land vergroot dat er zelf een oorlog aan te pas moest komen op deze beest bouterse uit het machscentrum te trappen nu doet hij zich voor als een democraat die kameleon. Bouterse aan de macht in suriname is een heel slechte reklame voor land en volk . RAT RACE,Don’t forget your history know your destiny . suriname zijn vergeetachtig waneer het om bouterse zijn misdadige verleden gaat ze verzwijgen en ontkennen het liever.ik zal bouterse altijd kritisch volgen.


  Maak melding

 18. Tomahawk,
  Een reactie naar mijn hart. In het hartstochtelijk streven naar wraak kun je kwalijk de toekomst van een hele natie te grabbel gooien.

  Na mi,
  Nadat die handgranaat van die zwangere mevrouw de rug van een soldaat had opengereten en zijn patouillegenoot het gebeurde aan de commandant rapporteerde moest die comma zeker eerst hebben gebeld naar Paramaribo om te vragen hoe verder, terwijl die terroristen met blanke huurlingen steeds richting Albina oprukten?


  Maak melding

 19. DU is vergeetachtig als het om de ergere misdaden die zijn gepleegd door zijn immer nog altijd slavendrijvers.
  DU,is vergeetachtig als het gaat om de hulp van zijn slavendrijvers aan Bouterse.DU, je hebt al een dagtaak om anderen jouw mening op te dringen,je blijft maar steeds zeiken en nogmaals zeiken,geef voor 1x je eigen mening ,je bent toch een so called democraat?
  Jij en je holmaat neus doen niets anders dan anderen voor alles en nog wat uit te maken enkel omdat ze een eigen mening op na houden,kap er nou 1x mee bram zeiksnor.
  Nogmaals een discussie voer je niet op internet,maar face to face,denk maar zo het is en blijft iets virtueels.

  EBU, ga gewoon door met je dingens hoor,laat die bram zeiksnor,zijn gal maar spugen,a no eh kong na joe baka foetoe,nah dati eh frustreer a zeikerd.Dinki soh:nah so law eh biging.


  Maak melding

 20. @DU

  EBU is de joker van het forum. Ik begrijp niet dat jij zijn teksten nog leest dat doet toch eigenlijk niemand.
  Overigens zijn ze ook zelden leesbaar omdat de man niet weet waarover hij praat en ongewoon chaotisch is. Los van alle onzin en leugens waarmee het opsiert.


  Maak melding

 21. @mike
  De OAS heeft de onzin verhalen uit het OCER al jaren geleden afgedaan als grove leugens en de SME regering veroordeeld. (en daarmee impliciet aangegeven dat DDB als bevelhebber schuldig was aan genocide).

  Dus stop nu maar met die OCER leugen want die is al lang achterhaald.


  Maak melding

 22. ai mi gado watcher ben jij echt zo dom ?
  de vraag is of je een discussie op het internet kan voeren en het antwoord is JA.
  Het probleem dat bij veel discussie ontstaat wordt vaak veroorzaakt doordat argumenten en feiten met elkaar verward worden. Een argument kan subjectief zijn terwijl een feit dat nooit is. door onfeitelijke argumenten aan te dragen stuur jij aan op een polarisering.feit is dat bouterse de democratie in suriname naar huis heeft geschoten. feit is dat 15 tegenstanders van bouterse op beestachtige manier van het leven zijn beroofd in ford zeelandia feit is dat bouterse zijn wanbeleid er voor heeft gezorgd dat onze munt in waarde is gedaald. de massaslachting in moi wana zijn feiten.de mensenrechten schendingen onderdrukking en vernedering van mijn volk zijn feiten het is mijn burgeplicht om deze misdaden te bespreken en aan te kaarten ik leef nu en niet in 1863 .


  Maak melding

 23. En de “massa”slachting in Poki Gron,gepleegd door Brunswijk?Of waren dat geen mensen?DU.
  Ok,je wil dit hier een discussie noemen,dan val jij onheroepelijk af .Want jouw “discussie`s” raken kant nog wal,je zeikt maar over 1 ding verder kan je niet gaan dan anderen voor alles en nog wat uit te maken,zo voert een geciviliceerd iemand geen discussie,je kan het eens of oneens zijn tot daar aan toe ,het enige wat je hoeft te doen is typen luister noh ik ben het oneens of eens.Maar je laat steeds blijken dat je een respektloos individu bent ,je preveleert keer op keer een democraat te zijn,ja een neppe democraat,want volgens jouw beredenering mag niemand voor Bouterse ,de NDP of MC zijn,men moet zijn eigen mening onder stoelen en banken steken volgens jouw.
  Jij leeft niet in 1863, en ik,wij,leef-ven niet in 1980-1982,maar in 2010,ik geef graag Bouterse het voordeel van de twijfel,als hij fouten zal maken krijgt hij het vol van mij.
  DAT IS MIJN MENING.


  Maak melding

 24. hahahahahaha ai boi watcher,
  de laaste zinnen van jou reaktie op nummer 27 laten mij zien dat jij niet serieus ben, als je wil gokken ga naar een gokhal maar doe dat a.u.b niet met mijn land.jou reaktie laat duidelijk zien dat de mc jullie met gebakkenlucht heeft misleid, niemand kan mij vertellen waar hun hoop op gebaseerd is en dat vindt ik een kwalijke zaak het enige wat je hoord hij suriname tot grotere hoogte brengen maar niemand weet hoe, slaap kindtje slaap .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.