vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit NederlandVVD'er Van Baalen wil Bouterse weren uit de EU

VVD’er Van Baalen wil Bouterse weren uit de EU

-

Does Travel - naar Suriname

Europarlementariër Hans van Baalen (VVD) roept de 27 EU-lidstaten op geen visum te verschaffen aan de nieuwe president van Suriname, Desi Bouterse. Van Baalen deed zijn oproep in een uitzending van de Wereldomroep.

“Omdat hij bij verstek een celstraf kreeg van elf jaar, is Bouterse in Nederland niet welkom. Het lijkt me reëel dat zo iemand ook niet vrij binnen de Schengenlanden mag reizen,” aldus Van Baalen.

Of de staten gehoor zullen geven aan de oproep van de europarlementariër, valt te betwijfelen. Maar volgens Van Baalen is de kans niettemin klein dat Bouterse vrij zal kunnen reizen. Op grond van een internationaal arrestatiebevel kan hij immers overal worden gearresteerd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

72 REACTIES
 1. Goed zo van Baalen jo hypokriet jo. De vader van jou a.s. koningin Maxima, die duizenden zielen/Argentijnen boven de Atlantische Oceeaan heeft gedumpt is meer dan welkom in Nederland.

  Geloof mij, “Suriname zal er heus wel komen; met of zonder Holland!”


  Maak melding
 2. Wat beesten van autisten zijn mensen als van Baalen, zonder enige vorm van schaamte en schuld gevoel voor wat zij de Surinaamse bevolking 5 eeuwen hebben aan gedaan, menen zij nu weer hun grote waffel te kunnen open trekken. van Baalen, ga in therapie en leer je te schamen en schuld te beleiden voor alle misdaden tegen de menselijkheid die Nederland nu al 5 eeuwen onafgebroken pleegt! en waar nog geen nederlander voor is veroordeeld. bah bah bah


  Maak melding
 3. van baalen
  kijk eerst naar je eigen geschiedenis
  begin de indonesia en sme terug te betalen.
  afrikanen naar sme waren moslims nu christen
  javanen naar sme waren moslims nu half om
  hindoes naar sme waren hindoes en nu christen
  hindostanen naar sme waren moslims nu half om
  al deze volkeren waren de laagste kasten in hun land ,kwamen naar sme voor voorgang ..bleven laagste kasten tot 1975
  een deel komt naar holland zij blijven bijna laagste kasten
  van baalen begin eerst daaraan verandering te brengen…
  jullie voorouders waren niet intelligent schijnt dat ook hun kleinkinderen zelfde hersens hebben.
  als jullie zo door gaan zal niemand van de wereld naar de hollander luisteren…
  dan pas mag je desi oppakken
  niet voor je beurt sprelken van baaalen ,anders ga ik echt balen/


  Maak melding
 4. De oproep van Hans van Baalen is terecht, Europa pretendeert een eenheid te zijn. Althans die inspanningsverplichting hebben de lidstaten.
  Nu Frankrijk de rode loper heeft uitgerold voor de crimineel Bouterse en onze bondgenoot Amerika z’n bauxiet-leveranties boven mensenrechten stelt is er weinig hoop op gerechtigheid en solidariteit.


  Maak melding
 5. Kan dit rozekleurig varken die overal in de wereld voor heibel en trammelant zorgt, zich niet beter gaan bezighouden met zaken aangaande zijn eigen piepkleine……sorry, landje?

  Met zijn actie zal n.l. wederom blijken, dat geen enkel ander Europees land voor een dergelijk boycot valt te porren. Voor de zoveelste keer zal blijken, dat de rol die Nederland denkt te spelen, zeker internationaal, maar nu Europees, in werkelijkheid heel marginaal, derhalve te verwaarlozen is.

  Beter is dat dit volgevreten varken, zich grote zorgen maakt over de politieke koers in zijn eigen minuscule landje. De eventuele samenwerking met de PVV zal Nederland, om met zijn varkenstalgenoot Weisglas te spreken, definitief tot de pariastaat van Europa verheffen. Van oudsher is Nederland reeds het centrum van prostitutie, drugs en pedofilie. Met hun afkeer tegen alles wat met het Moslimgeloof te maken heeft, is de Nederlandse rol als pariastaat een feit.

  Hopenlijk zal het buitenland met name tegen dit laatste, dusdanige maatregelen treffen door bijvoorbeeld de Nederlandse export zware financiële klappen toe te brengen en wel op een zodanige wijze, dat herstel bijna onmogelijk wordt. Gelet op de Nederlandse inhaligheid en de latent aanwezige hebzucht, zou Nederland financieel zwaar en het liefst blijvend getroffen moeten worden.

  Genoeg werk aan de winkel voor deze minkukel
  en consorten dacht ik zo, om zich zorgen over te maken in plaats van de bemoeizucht over toekomstige President van Suriname.

  Tot groot verdriet van Nederland, zal Suriname met of zonder Nederlandse steun, haar eigen weg in de wereld creëren.
  De gemiddelde Surinamer heeft intussen meer dan genoeg van de permanente Nederlandse bemoeizucht.

  O ja, een persoonlijke vraag aan van Baakel.
  Gezien jouw enorme (buik)omvang, vraag ik me vaak af wanneer je jouw …..tje, zelf voor het laatst hebt gezien? En dan bedoel ik niet in de spiegel, snap je!


  Maak melding
 6. Meneer van Balen weet niet waar hij het over heeft. Suriname grens aan de EU. Binnenkort gaan we beginnen met de brug over de marowijne rivier. Waar heb jij het over van Balen. Vertel.

  Laterzzzzzzz


  Maak melding
 7. Meer zeg ik niet!!

  Bij de Tweede Kamerverkiezingen 1998 werd Van Baalen gekozen in de Tweede Kamer. Publicaties over rechts-extremistische en racistische sympathieën in zijn jeugd en zijn studententijd leidden er echter toe dat hij afzag van zijn zetel in het parlement. De druppel was de publicatie van een brief in het weekblad Vrij Nederland, die Van Baalen als 16-jarige jongen zou hebben geschreven aan Joop Glimmerveen, de leider van de Nederlandse Volks-Unie.


  Maak melding
 8. Dat Bouterse niet welkom is in nederland, is te begrijpen vanwege de enorme frustratie van de hollanders tegen de DEMOCRATISCH GEKOZEN president Bouterse in Suriname!!!President Bouterse mag nederland niet in maar dat wil niet zeggen dat hij Europa niet zal mogen binnentreden.Nederland is maar een klein “stipje” binnen Europa maar met het grootste woord.Omdat nederland ook lid is van de VN zou er een klacht moeten worden ingediend voor het aanzetten tot handelingen door overige Europesestaten tegen een democratisch gekozen staatshoofd.Kortom,het is een persoonlijke(lees:politieke) kwestie en niet een kwestie die heel Europa regardeerd.Van Baalen begrijpt dat Frankrijk en Suriname moeten samenwerken, maar begrijpt niet dat daar prioriteit aan is gegeven door Sarkozy: ‘Je hoeft geen gelukstelegram te sturen. Je kunt er ook voor kiezen om voor een bepaalde vorm van samenwerking te hebben, maar dat hoeft niet hartelijk te zijn.’….Ook hier zou de Franse President Sarkosy moeten protesteren tegen inmenging van nederland in binnenlandse aangelegenheden van Frankrijk.

  Dit is frustratie van nederland ten top!!!!!


  Maak melding
 9. Europarlementariër Hans van Baalen (VVD) roept de 27 EU-lidstaten op geen visum te verschaffen aan de nieuwe president van Suriname, Desi Bouterse. Van Baalen deed zijn oproep in een uitzending van de Wereldomroep.

  Dat zal heel moeilijk worden Hans van Baalen maar je kunt het altijd proberen. Hou je nu maar bezig met het eventueel formeren van een nieuwe kabinet met de PVV van Geert Wilders en laten we dan maar hopen dat Nederland nog welkom is in Europa.


  Maak melding
 10. Ik heb deze gast, wat een walgelijke man zeg
  gisteren gehoord op radio over baas. Ooit heb ik hem ontmoet in het mediapark, ik had een naar gevoel op dat moment, ik dacht gelijk, jeetje het is een facist, een idioot. Hij zal alles in het werk stellen om baas in de cel te krijgen, baas moe loek boeng. De loereng, achter de schermen zijn ze bezig met iets, zoals die Spong ook zo’n meloot die was gisteren ook op de radio.
  Uiteraard van zijn kant zwaar negatief over de verkiezing van baas, Gerard tang dja
  if jo gwa Sranang ie ka dape!!!
  Ik weet het zeker, do bering djie.
  Maar over die facist nog dit, hij gaat zijn portie wel krijgen!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 11. Typisch die hollanders.Van Baalen waant zich kolonisator van de EU te zijn.Met Suriname lukt het niet, dus proberen je wil op te leggen aan de EU.Van Baalen, Sarkozy heeft zijn medewerking al toegezegd.Of weet je dat niet.Speel baas in je eigen huis, als je dat nog kan.Jullie zijn een land met 16 miljoen inwoners, en ruim 2,5 miljard hebben hun steun al toegezegd.Ga maar lekker dromen.Succes met je oproep.


  Maak melding
 12. De onterechte veroordeling van de nu president elect DD Bouterse dreigt Nederland zwaar gezichts-verlies te bezorgen. Na de blunders in de rechtspraak waarbij dieverse zaken herzien moesten worden wegens gerechtelijke dwaling (zie de Puttense-moordzaak en de zaak Lucia de B ) is het duidelijk dat het buitenland twijfels heeft over de vertrouwbaarheid van rechtelijke uitspraken in Nederland.

  Gelet op het feit dat DD Bouterse een tegestander is van de Nederlands dominantie in Suriname. En gezien de omstandigheden waaronder het vonnis/arrest tot stand is gekomen. ( een getuigen-verklaring van degene die zelf de drugs smokkelde, en straf vermindering bij medewerking aan justitie )
  Kan niet gesteld worden dat DD Bouterse een eerlijk proces heeft gehad. Alleen een verklaring is geen verklaring er moeten meer bewijzen aanwezig zijn om met zekerheid te kunnen veroordelen. Dus de andere bewijzen moeten de verklaring van de getuige kunnen ondersteunen. En juist die ondersteunende bewijzen ontbraken in deze zaak. En toch ging de rechter over tot een veroordeling van de verdachte bij verstek.

  Nu zeggen critici dat hij voor de rechter in nederland zijn zaak moest komen verdedigen.
  Maar als U weet dat wanneer u in de HOL VAN DE LEEW GAAT , DE LEEW U ZONDER PARDON GAAT OPETEN. Dan ben u toch stom als u toch zou gaan. Het weten heeft hier met de vertrouwbaarheid van de rechtelijkemacht in nederland te maken. Het duurt een eewigheid om een gerechtelijke-dwaling recht te trekken in nederland. Het lijkt wel dat de rechters zich wanen God te zijn, Omdat zij bijna nooit hun dwaling zonder pressie van maatschappelijke groeperingen willen terug draaien . Maar nu gaan zij met de billen bloot moeten gaan om zich niet volstrekt belachelijk te maken, nu het buitenland de uitspraak gedaan door de nederlandse rechtelijke-macht niet serieus neemt.


  Maak melding
 13. Op 15 november 2009 beschuldigde het Nicaraguaanse staatshoofd Daniel Ortega Europarlementariër Hans van Baalen ervan dat hij hoge militairen in Nicaragua zou hebben gepolst over de mogelijkheid een staatsgreep te plegen tegen president Daniel Ortega. Ook noemde Ortega de liberaal op El 19, een website van de Nicaraguaanse overheid, ‘een Hollandse piraat en een schurk’. Eerder had Van Baalen stevige kritiek geuit op Ortega. Van Baalen zegt alleen aan de opperbevelhebber van het leger te hebben gevraagd of het leger onafhankelijk zou zijn bij de komende verkiezingen.


  Maak melding
 14. Olie!

  Dat had je net niet moeten doen, van Baalen.
  Olie op ’t vuur gooien is een kwajongsstreek.

  Laat landen voor zichzelf bepalen aan welke kant ze staan. Bij een algemeen verbod kan je je vrienden niet van je vijanden scheiden.
  Dan zit Sarkozy in een benarde positie.


  Maak melding
 15. ZO ZO ZO wat ben ik blij dat suriname onafhankelijk is , verlost van de tieran .
  oh oh oh wat ben ik blij dat suriname geen bloed geld meer aanneemd van de slaven meesters .
  ja ja ja het is suriname gelukt om te kunnen ervaren met wie wij 300 jaar temaken hadden en hebben .
  wel wel wel ik ben benieuwd als deze vandalen het zullen redden om zonder suriname verder te gaan .
  holland holland holland jij moet de laaste zijn om negatief te spreken over dit machtig deel van zuidamerika ,eerst hebben jullie holland verrijkt met surinamse middelen met het idee suriname aan zijn lot over te laten , zijn jullie wel mensen met een hart en een ziel ,het lijkt me sterk .
  en nog wat meneer KAAS dit is een waarschuwing , laat surinamers AUB niet tot haat over gaan naar hollanders toe , want als dat gebeurd is het gedaan met jullie .
  let op , wij surinamers zullen ons land met hand en tand verdedegen en geen rekening houden al moet het over de grensen gebeuren , maak van een nette burger geen terorist , jullie zijn gewaarschuwd .


  Maak melding
 16. Deze nederlanders blijven lullen over Desie men. Wat heeft Sranang te verliezen als hij niet in Europa mag komen. Suriname is rijk aan alles daar in het land. Als Desie zijn verstand goed gebruik om het land te regeren, dan komt het allemaal goed met Suriname. Hij moet het buitenland juist gaan bewijzen dat het kan zonder de europeanen(nederland).
  nederland blijft lullen over suriname alsof het in nederland goed gaat, ze moesten sinds juni een regering vormen, het is tot de dag vandaag nog niet geluk om een regering te vormen, dus wat komen ze zeggen. “Verbeter de wereld, begin bij je zelf” meneer van baalen……………….Nederland is gewoon jaloers dat Desi heeft gewonnen, want ze kunnen geen ka…..meer maken. die venetiaan pikte alles van nederland, maar ze weten Desi niet……..whaaaaaaaaaaa

  Ingie Meid (her self)


  Maak melding
 17. Deze nederlanders blijven lullen over Desie men. Wat heeft Sranang te verliezen als hij niet in Europa mag komen. Suriname is rijk aan alles daar in het land. Als Desie zijn verstand goed gebruik om het land te regeren, dan komt het allemaal goed met Suriname. Hij moet het buitenland juist gaan bewijzen dat het kan zonder de europeanen(nederland).
  nederland blijft lullen over suriname alsof het in nederland goed gaat, ze moesten sinds juni een regering vormen, het is tot de dag vandaag nog niet geluk om een regering te vormen, dus wat komen ze zeggen. “Verbeter de wereld, begin bij je zelf” meneer van baalen……………….Nederland is gewoon jaloers dat Desi heeft gewonnen, want ze kunnen geen ka…..meer maken. die venetiaan pikte alles van nederland, maar ze weten Desi niet……..whaaaaaaaaaaa

  Sranang mang, Successs with the Presss…..

  Ingie Meid (her self)


  Maak melding
 18. @ pinto,
  jou reaktie op nummer 3 is zeker bedoeld voor de achterlijk en domme surinamers die niet zelf kunnen na denken. ik vindt dat van baalen een punt heeft we kunnen niet allemaal gaan doen alsof er niets is gebeurd en bouterse overal met open armen ontvangen terwijl hij genocide en massmoorden heeft gepleegd. dat jullie hem als president willen hebben is jullie probleem de beschaafde wereld zal bouterse altijd confronteren met zijn verleden en terecht vindt ik zelf.


  Maak melding
 19. Hans van Baalen

  Waarom zet je jouw niet meer in om de Betuwelijn tussen Nederland en Duitsland te bewerkstellign als VVDer die prat gaan over mobiliteit van het goederen en auto verkeer te bevorderen, Nederland heeft daar veel meer aan dan dat er gesproken wordt over wel of niet een visum voor een op democratische wijze verkozen president.

  Ik zou als Europarlementarier mijn invloed gebruiken om de Betuwelijn eindelijk eens te bewerkstelligen.

  (zie attach file betuwelijn)

  Waar de Betuweroute begint, is duidelijk: in Rotterdam. Maar waar het goederenspoor Nederland verlaat, is nog onderwerp van gesprek. Volgens plan gaat de Betuwelijn bij de grensplaats Babberich de grens over. Er gaan echter stemmen op om het spoor een paar kilometer noordelijker Duitsland binnen te laten komen, parallel aan de A 12 Arnhem-Oberhausen.

  Deze variant geniet de voorkeur van de provincie Gelderland en de gemeente Zevenaar, en komt ook de aangrenzende Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen beter uit. De spoorlijn loopt nu dwars door de Duitse stad Emmerich. Als de Betuwelijn noordelijker Duitsland binnenkomt, kan zij om Emmerich heen worden geleid. Dat zou wel betekenen dat er een nieuw stuk spoor moet worden aangelegd. In de huidige plannen loopt de Betuwelijn bij Babberich over bestaand spoor.


  Maak melding
 20. Klein NL kan toch niks doen, Zowel Frankrijk als Spanje hebben bouterse al gefeliciteerd en willen samenwerken. NL staat er helemaal alleen voor in deze wereld in haar pogingen Suriname te dwarsbomen. Zielig land…


  Maak melding
 21. van baalen dat je vvd,r bent verbaast mij niet, hoe zit het met de slavernij?kan je geen antwoord opgeven he dan steeds die waardige bouterse maar aanvallen. jullie hebben genoeg problemen in eigen land begin dat maar op te gaan lossen.Als jullie zo perfect waren, dan was er al een regering gevormd.


  Maak melding
 22. suriname heeft genoeg geleerden om het land in een goeie baam te leiden zonder hulp van europa.er zij tonnen rijkdom uit suriname gestolen, maar erwas een ding vergeten de natuur heeft alles teruggezet.china is een welvarend land waar ned. niet aan kan tippen.er wonen zoveel chinezen in suriname, en mag meer worden.dan heb je nog de zuid-Amerikaanse landen, die heel goed bevriend zijn met suriname en nog rijk ook, dus holland blijf met je waanideen.


  Maak melding
 23. wat kunnen sommige mensen echt uit hun nek kletsen zeg…dat gelul over 300 jaar slavernij…hebben zij dat meegemaakt..?? ga alstublief je geschiedenis wat beter lezen want het zijn weer die stomme negers..of te wel dé don blaka man..want anders kunnen ze niet praten..ach..wat een stom volk zeg daarom gaat Afrika nooit vooruit..en dit is dus hun ervenis va hoe kan je stom zijn en dom reageren..wees blij dat je je goed verstaanbaar kan maken in een taal(ned) ipv dat stomme djoeka taal.


  Maak melding
 24. wel mattie.. het wordt echt tijd dat jij weer geschoold moet gaan worden want je schrijft echt een hoop mars hoor..sur .verdedigen met hand en tand…boi jullie rennen hard weg als er iets boven sur vliegt..en zulke helden zijn jullie wel onderling een grotebek opzetten maar…laat het zo ver zijn dan piep je wel anders jongen..


  Maak melding
 25. Objectief, nuchter, relativerend en niet emotioneel

  Allereerst distansieer ik me van de uitspraken van van Baalen.

  Maar stel dat het niet Bouterse betreft, maar een ander persoon uit een ander land met dezelfde niet rooskleurige historie achter zijn naam.

  En stel dat ik gekozen Euro parlementariër was.
  In een soortgelijke situatie als deze zou ik plichtsgetrouw kritische vragen hebben gesteld.

  Vanaf de start pretendeert de Europese Unie ook uniform te handelen. Het Schengenverdrag is er niet voor niets. Zo zijn er nog een aantal zaken uit de EU die nader tegen het licht moeten worden gehouden om zodoende de belangrijkste doelstelling van de EU (1 Europese staat) te bewerkstelligen. Dat zal niet van de één op de andere dag gebeuren, aangezien er nog veel werk valt te verzetten. Denk aan de roerige tijden van de Euro munt en de stroeve start van de EU die beiden zijn overwonnen.

  Europa, oftewel de Europese bevolking heeft gekozen voor 1 grote Staat, ook niet voor niets.

  Met het boven geschetste gegeven wordt de opmerking van van Baalen dus duidelijk in een ander perspectief geplaatst.
  Nederland is wel een klein landje maar doet een veel grotere financiële bijdrage aan de EU dan menig ander land. Nederland gaat goed om met het openstellen van de grenzen en de EU regelgeving v.w.b. werkgelegenheid voor inwoners van de EU. Nederlandse bedrijven moeten omwille van de EU een zware concurrentie aangaan met bv de Poolse. Denk maar aan de bouwsector, schoonmaak etc. Als dat mag, dan mogen er ook kritische vragen gesteld worden. Dat verwachten ook degenen die mij zouden hebben gekozen.

  Door kritische vragen aan de Europese Uni te stellen zou ik als gekozen Euro parlementariër mijn bijdrage leveren om de afgesproken doelstelling te halen. Onduidelijkheden en verschil in handelen vertragen immers het proces dat jaren geleden is ingezet.
  En dat het in dit geval president Bouterse betreft die “onschendbaar” is; het zij zo.

  En ik beweer niet dat van van Baalen met dezelfde bedoeling en plichtsgetrouwe instelling deze kwestie de aandacht probeert te geven. Maar de ruimte om het aannemelijk te maken is er wel.


  Maak melding
 26. nu zijn jongens geslagen en getraumatiseerd uit uruzgan gaan terugkomen, is deze fat hog een nieuwe ‘vijand’ aan het creeren in verband met de wereldvrede, lees : angstig europa ; wé, in uruzgan hadden ze veel tulbanden en zand, wij hebben veel bomen en muggen, die al dat vet uit je logge lijf zullen zuigen, y..k..racist yu!.


  Maak melding
 27. Bouterse hoort achter de tralie .15 doden en drugs transport.is dat normaal??
  Je hoeft geen bewijzen te hebben.Maxime Verhagen en Van Baalen en Weisglas bedankt voor deze optreden ,en ja welk land Desi ook gaat .hij wordt op basis van INTERNATIONAAL ARRESTATIE BEVEL AANGEHOUDEN.en dam mag Moskovic zich weer laten zien.waarom vraagt Desi geen advies aan Internationale Strafhof in den Haag????


  Maak melding
 28. DIT is Het Voc mentaliteit.Je Kan hier OOK DAT UIT- Halen Den -Haag nl Nimmer Nooit VOOR Het Volk van Suriname Klaar STAAT . Eigen Belangen DAT is alles.Ik Persoonlijk vindt DAT Het Surinaams Volk in Nederland in Het Bizonder , en daar Buiten , de straat op moeten OM te demonstreren . DAT OOK vindt Den Haag – Suriname tig Jaren onderdrukt.Is ER EEN misschien organisatie Sterven DAT Kan organiseren . Niet VOOR DE eli’te land verraders .


  Maak melding
 29. Wat moet de Surinaamse samenleving nou weer hiermee?

  Als Nederland niet wil helpen is er geen man overboord, maar laten zij dit altoos getergd land ook al is het voor 1 keer met rust laten om haar eigen weg te vinden in deze wereld.

  Stelletje lafbekken!!!


  Maak melding
 30. De president van China heeft honderden mensen laten vermoorden in Tibet.Tegenstanders van het bewind in China worden omgebracht of levenslang worden ze opgesloten.De Nederlandse economische belangen in relatie tot China zijn echter groot.Nederland is bang voor China.Nederlandse politici zijn lafaards.Ze hebben het gemunt op de zwakken.Suriname is maar een arm land.Nederlandse politici kunnen hun frustraties botvieren op Suriname.


  Maak melding
 31. Mensen, blijf wel inhoudelijk reageren en begin niet over het uiterlijk van iemand. De meesten van jullie hebben ook zo’n kutte kop waar je niet bepaald vrolijk van wordt.
  Odi


  Maak melding
 32. Hans (Worst) van Baalen:

  Krijg ik nog antwoord op mijn persoonlijke vraag aan jou?

  En voor nr. 37 (ramon):
  Jij vindt dat de meesten hier een kuttekop hebben. Is dit misschien omdat jij een lullekop hebt?

  Adios


  Maak melding
 33. Ik wil reager op hetgeen die MR Spong heeft geuit om de ambasade hier te lande te sluiten. men spong u bewijst ons een grote dienst als u dat doet, tegelijkertijd wil ik u adviseren om eerst je vader die directeur was bij het kabinet van Venetiaan om hem eerst naar nedserlad te halen. daarna ga je lekker met het clubje van jou, hammerastein wijlen fortuyn etc door met het spelen met kleine jongetjse. daarin ben je goed pedofiel dat je bent


  Maak melding
 34. Het is van Baalen vrij om zijn mening te geven net als ierereen. Het forum geeft een beeld hoe anderen over een onderwerp denken, inhoudelijke kritiek is welkom.
  Helaas zijn de meeste reacties op dit forum zonder enige zinnige bijdrage en ontaarden in ordinaire verwijten en verwensingen.
  Jammer dat men niet bij machte is om op een volwassen wijze met dit forum om te gaan.

  Probeer eens vergevingsgezind te zijn over het verleden, en werp niet telkenmale op als een barricade. Uiteindelijk was Frankrijk ook een kolonisator en die relatie is toch ook goed gekomen, en wel zonder verdragsgelden en ontwikkelingshulp.


  Maak melding
 35. Ik begrijp jullie reactie.
  Soms is het beter om dit soort uitspraken te negeren. wie is van baal?
  Stelt niks voor.
  Nederland gaat vanzelf naar de klote met hun polarisatie die met de dag meer en meer wordt.


  Maak melding
 36. men moet nu eidelijk eens de waarheid onder
  ogen zien bouterse is door het volk gekozen
  als president, en daar moet men gewoon mee
  akkoort gaan, het overgrote deel van de surinaamse bevolking zijn te jong om te weten wat er gebeurt is in de jaren ’80, en
  hebben een andere kijk op de samenleving,
  bouterse is ouder geworden, er reik zijn hand
  naar de andere, om een goede samen werking
  kijk vooruit en niet achterom, daar zijn we
  hier in nederland toch zo goed in?
  soms denk ik of nederland de jaren van indoneschië zijn vergeten met de nodige moordpartijen ik schaam me best soms om nederlander te zijn, ik hoop straks toch voor
  langere tijd in sur te verblijven,
  dus nederland stuur gewoon een ambassadeur naar sur net als de andere landen.
  schoerpioen


  Maak melding
 37. Wederom heb ik me rot gegoogled om te ontdekken als Suriname ooit een genocide of massamoordenaar heeft voortgebracht,btw Bouterse wordt absoluut niet als zodanig gekenmerkt,maar ik kan het nergens vinden,DU heb je een site waar dat op staat?Door je haat gooi je dingen door elkaar,het zijn de Hollanders die genocide( op deze volkeren:Indianen,Indiers,Indonesiers , Zuid-Afrikaanders en Afrikanen)en massamoorden hebben gepleegd,jij imbicele rotzak.
  Recent over de Surinamers die door de VVD werden beschimpt:In 1975 werd in het dorp Stavinisse vreselijke tegenstand geboden om daar 500 Surinaamse onafhankelijkheids-vluchtelingen op te vangen ,met de VVD voorop,ze wilden niet dat er bandieten,zakkenrollers,messentrekkers enz.deel gingen uitmaken van hun o zo vredige dorp.En wat denk je ,de opvang ging niet door,met dank aan de VVD.
  Dus als men de VVD of te wel v.Balen uitmaakt voor racist en Surinamers-hater hebben ze vedomd gelijk.


  Maak melding
 38. Surinamers positief over Bouterse

  De nieuwe president van Suriname, Desi Bouterse kan in Nederland niet op veel sympathie rekenen. Er is in Nederland te weinig oog voor de sentimenten onder het Surinaamse volk en men denkt te optimistisch over de eigen plaats in de wereldpolitiek.

  Desi Bouterse is niet bepaald populair in Nederland. Het feit dat de nieuwe president van Suriname via democratische verkiezingen aan de macht is gekomen, hoor ik vrijwel alleen op een negatieve manier ter sprake komen. „Hij is op een democratische manier gekozen, maar….”
  Wat buiten de discussie blijft of genegeerd wordt, zijn de sentimenten van een groot deel van de Surinaamse bevolking, ook van Surinamers in Nederland. Die sentimenten kunnen samengevat worden als: „Weg met de oude politiek die afhankelijk is van en onderdanig is aan onze ex-kolonisator!”
  In het verleden zijn er allerlei coalities gevormd met als doel om Bouterse een hak te zetten. Deze politieke spelletjes hebben geleid tot polarisatie, etnische verzuiling en corruptie. Dit alles heeft de roep om verandering versterkt. Dat Bouterse met verandering wordt geassocieerd, ligt waarschijnlijk in het feit dat de revolutie in de jaren tachtig onder zijn leiding echt verandering gebracht heeft.
  Zo hebben de maatregelen die Bouterse genomen heeft om de sport te stimuleren, ertoe geleid dat een ‘zoon’, Antony Nesty, bij het zwemmen wereldkampioen 100 meter vlinderslag is geworden. De eigenwaarde, trots en vaderlandsliefde die dit teweeg gebracht heeft, zijn voor een niet-Surinamer nauwelijks te bevatten.
  Een andere verandering die met Bouterse geassocieerd wordt, is de bewustwording dat Suriname een land is dat in staat is te produceren. Het is Bouterse die gezien wordt als de man die een staatsbedrijf voor olie, glas en tegels mogelijk heeft gemaakt.
  Dit alles heeft als onbedoeld gevolg, dat de negatieve sentimenten richting ex-kolonisator Nederland steeds groter worden. Geluiden als: „Kijk hoe lang Suriname een kolonie van Nederland was en nog hadden wij geen bruggen of een eigen fabriek”, zijn steeds vaker te horen.
  Een ander sentiment dat niet onderschat moet worden, is het gevoel onder Surinamers dat de ex-kolonisator altijd zal proberen hun leider een kopje kleiner te maken. Je hoeft niet ver in de geschiedenis te gaan om dit bevestigd te krijgen. De vrijheidstrijders van de slavernij zijn als terroristen behandeld. De strijders voor sociale gelijkheid zijn als geestelijk instabiel bestempeld.

  Grondstoffen
  Wat in Nederland ook buiten beeld blijft in de discussie over Suriname, is de werkelijke plaats van Nederland binnen de veranderende wereldpolitiek. Het is bijvoorbeeld opvallend dat veel andere landen, waaronder Amerika, een heel ander standpunt innemen over de verkiezing van Bouterse.
  In Nederland denken ze daar wellicht niet over na, maar wat gaat er gebeuren als de banden tussen Nederland en Suriname helemaal worden doorgesneden? Velen denken dat dit ruimte zal bieden voor andere opkomende economieën. China, Indonesië en India bijvoorbeeld, die ook vanuit de geschiedenis een bijzondere relatie met Suriname hebben, kunnen niet wachten tot Nederland zich volledig uit het land terugtrekt. De grondstoffen goud, diamant olie, aluminium en misschien uranium zijn voor hun groeiende economieën van onschatbare waarde.

  Engels
  Zal de intellectuele voertaal nog Nederlands blijven of wordt het toch Engels? Is het toeval dat de munteenheid veranderd is van gulden naar Surinaamse dollar? Nog zo’n misschien op het eerste gezicht nietszeggende verandering is dat de meeste stichtingen in Suriname als ”foundation” staan ingeschreven in plaats van als ”stichting”. Zijn dit allemaal voortekens die dit scenario steeds waarschijnlijker lijken te maken?
  En met welke gevolgen wordt er in Nederland rekening gehouden mocht het zo ver komen dat Nederland de president op- of afpakt van een volk met de sentimenten die hierboven beschreven zijn? Andersdenkenden zijn meestal anders dan wij denken!


  Maak melding
 39. Mattie #17 heeft gewoon een grote bek en is volgens mij de grootste lafbek. Terrorist, ja achter je toetsenbord…laat me niet lachen.
  Man, de meesten van jullie die zo praten hebben geen enkel nationalistisch gevoel. Jullie nationalistisch gevoel reikt tot het moment dat je weer van de baas kan jatten, of een tjoekoe krijgt. Laatstaan sterven voor Su. Never nooit, no way! Als er een Guyanees met een uzi voor je neus staat ga je op je knielen en schijt je je broek vol met de bruine bonen van de vorige dag.

  Ongeacht waarvandaan je die onzin typt zou ik wel opletten met dit soort domme bedreigingen die nergens op slaan. Gelukkig spreek je voor jezelf en niet voor de Surinamers.


  Maak melding
 40. Sommige Surinamers, die om hun moverende redenen buiten Suriname vertoeven vinden altijd wel een reden om zich aan hun morele plicht jegens Suriname te onttrekken, nu heet het Bouterse.

  Wanneer u oud en krakkemekkeig bent geworden zullen wij u wel in een van de tehuizen voor bejaarden opvangen of de schoot der aarde natuurlijk.

  Sinds mensenheugenis hebben de beste stuurlui aan wal gestaan. Het is ook nooit goed! Zelf de handen aan de ploeg slaan? Ho maar!


  Maak melding
 41. Conclussie!

  Schorpioen maakt zich zorgen om zijn taalfouten.

  Dos Caminos vindt lullekop mooier dan kuttekop.

  Stratego wil ons Engels leren terwijl Spaans dichterbij ons ligt.

  AHE distansieert zich van de van Balen uitspraken.

  Sam denkt terug aan de VOC mentaliteit.

  Watcher heeft gewachet en gegoogeld naar moordenaars.

  Redi Mantje wil de NL Ambassade sluiten in Suriname.

  Brodder wil dat we dit soort uitspraken moeten negeren.

  Chevallier voor vrijheid van meningsuiting pleit.

  De jurist wil een internationaal arrestatie bevel.

  Gilvy wil (terecht) dat we de slavernij nu eens moeten vergeten en vooruit kijken.

  Terwijl Pinto met rust wil worden gelaten.

  Dat zijn allemaal meningen die vrij worden geuit op dit forum, zonder kosten of lasten.
  Ik, Das, vindt dit allemaal prachtig!
  Als van Baalen dit leest, lacht hij zich een hoedje. Allemaal lui uit de goot die een mening over mij hebben en ik mag niet?

  Wie zich druk maakt om Hans en zijn gedurfde uitspraken is niet slammer dan hem.
  Tenslotte vond Hans ook dat Irak moest worden aangevallen omdat ze kernwapens had.


  Maak melding
 42. oprotten met de hollanders.ze hebben sur. genoeg geplunderd.ze moeten ook ophouden om met sur. te bemoeien en de toekomstige president met rust laten.sur heeft eindelijk de juiste president gekozen.het zijn deze schurken geweest die sur.kapot hebben gemaakt door op te jutten voor een militaire staatgreep.die tol zullen ze een keer terug moeten betalen.


  Maak melding
 43. @42 Chevalier:

  “Probeer eens vergevingsgezind te zijn over het verleden, en werp niet telkenmale op als een barricade. Uiteindelijk was Frankrijk ook een kolonisator en die relatie is toch ook goed gekomen, en wel zonder verdragsgelden en ontwikkelingshulp”.

  En hoe zit het met de vergevingsgezindheid van Hans Worst t.o.v. Bouterse?
  Dus volgens jou moeten de Surinamers de kaasvreters alles vergeven maar hoeft Hans Worst Bouterse niet te vergeven, nee sterker nog die moet volgens deze zelfde Worst, in heel West Europa worden geboycot.

  Wat ben je toch een kaasvretende slemiel en een uilsuiken tegelijk.

  Onthoudt je daarom voortaan van iedere discussie, als je geen enkel argument hebt van toegevoerde waarde.
  Dit laatste zal je waarschijnlijk ook niet snappen.
  Laat daarom ook maar.


  Maak melding
 44. baalen moet zijn mond dichthouden.deze man is zielig, vraag om aandacht, is jaloers op sur.hij is bang voor de opgroeiende economie straks.sur.wordt een paradijs en ned.gaat naar de hel.bovendien moeten ze ophouden met de bemoeienissen over sur.en de toekomstige president met rust laten.hij kan zijn eigen land niet eens druksdealersvrij maken en houd zicht bezig met sur.o o o o wat bent toch een zielepiet.bouta heeft 12 mensen laten excecuteren en daarna nooit meer moorden gepleegd.hij moet zicht orrienteren op maximas vader die 1000den mensen heeft laten verdwijnen en binnenkort in ned.komt huisvesten.misschien heeft bouta druks verhandeld dan noch heeft bouta geen enkel land veroverd en leeggeroofd voor zijn eigen gewin.jullie blanken schurken hebben een grote mond op de rijkdom die jullie van ons hebben gestolen.sur,is rijk aan zijn vele soorten grondstoffen.wat hebben jullie;AARDAPPELLEN EN KAAS.boven
  dien zijn jullie ook niet exclusief.sinds wanneer ben jij;VAN BAALEN; zo heilig ,om een oproep te doen op de hele wereld om geen zaken met suriname te doen?niet alle landen zijn zo dom als dat jullie zijn.DUS MAAK JE BORST ALVAST NAT.wij komen eraan.lang leve onze toekomstige president.


  Maak melding
 45. whawhawhawha, hoe smaakt het DU,als men je met de neus op de feiten drukt is men achterlijk en dom ?hihihihi.
  Geef een reaktie als je durft of stuur je die feiten van Stavanisse naar het rijk der fabelen omdat het je slavenmeesters betreft?
  Ter jouwer informatie,ik discuseer niet virtueel,wel reageer ik steeds inhoudelijk jere.Discussie`s voert men face to face en niet op internet.


  Maak melding
 46. Let op !
  Sarcozy heeft te impulsief gehandeld.
  Me dunkt dat hij niet op de hoogte was/is van het verleden van Bouterse.
  Je zal nu niets meer van Frankrijk en overige landen die te snel waren met feliciteren horen.

  Nu van Baalen terecht Bouterse probeert tegen te houden, zie je op dit forum alleen maar angst van Surinamers, die o zo bang zijn dat hun baas wordt aangehouden.
  vandaar zo veel scheldwoorden naar Nederland .
  De observator


  Maak melding
 47. Ik schaam me voor mijn afkomst. Hoe kan een drugdealer en moordenaar zoveel steun genieten en president worden. 11 jaar voor coca handel en zelfs zijn zoon zit in de zelfde handel.Het is een schande!!!!

  Ik kom regelmatig in Su waar de meeste nog te lui zijn om een zaadje in de grond te stoppen en groente te kweken. Men wacht liever op een doos met voedsel uit Holland, en maar roepen dat die bakra’s zo fout zijn.
  Ik weet dat Hollanders in het verleden ook schoften waren maar in Su spant men echt de kroon.Wat zo’n mooi land kan zijn met zijn miljarden aan grondstoffen zal nog meer in de rioolput verdwijnen. Jongeren met vette mercedessen,hoe komen zij daar aan???? Huizen die op paleisen lijken en de eigenaren werken niet eens.En de prostitutie groeid alleen maar.Jonge meisjes totaal uitgeleefd en uitgehoond voor een paar rotte euries Jammer jammer jammer.

  Suriname….het gaat je goed maar ik ben klaar met je.


  Maak melding
 48. Het kontakt met Holland heeft erin geresulteerd dat er gemiddeld evenveel Suri’s in Nedereland wonen als in Suriname zelf en voorts een doekje voor het bloeden.

  Tot opmerkelijke ontwikkeling van Suriname is het nooit gekomen.

  Wij zullen nu zelf die wereld intrekken.


  Maak melding
 49. Jongens, doe effe rustig.
  Laten de machthebbers doen zoals in de USA.
  Na 100 dagen zien we wat er werkelijk a.d.h is. Geef de BAAS de ruimte. Welke wereld machten staan nog in de rij om zaken te doen. Alleen onze oude moeder niet. Jammer van 1975. Dat had ze niet moeten doen. Nu alleen bemoeien met wat haar zelfstandige zoon/dochter gaat doen. Welk huwlijk ze aangaat. Dit komt in de beste famileis voor maar het komt goed. ( BEELDSPRAAK) Stree def stree. Gado na wie fesie mang.

  Laterzzzz


  Maak melding
 50. Het volk krijgt wat het verdient. Een meerderheid heeft gekozen voor een regering met enkele veroordeelde criminelen aan de leiding. Vele blaaskaken slaan als wilden om zich heen en bedienen zich van alle denkbare vuilspuiterij als je iets durft te zeggen van van de veroordeelde crimineel die tussen 1980 en 1987 Suriname naar de afgrond bracht. Het wordt me duidelijk dat Bouterse en Brunswijk in het zadel zijn geholpen door hun sympathisanten en soortgenoten, ze spiegelen zich aan de drugsbaron Bouterse.
  Geen illusie op betere tijden, de regering is nog geen feit en Bouterse heeft geen beloofde 10 ministeries nodig maar 17 om z’n vriendjes rustig te houden en de 3 partijen van AC liggen nu al overhoop met vechtjas Brunswijk. En dit is nog maar een begin.

  Overigens ben ik wel van mening dat mensen met bloed aan de handen niet welkom zijn in Nederland, ongeacht of het iemand is uit Suriname, Argentinië of uit welk ander land dan ook en onverschillig of het 15 of 1000 moorden betreft.

  Gelukkig is er een meerderheid van Surinamers die met meer inzet en fatsoen in de Nederlandse samenleving goed geslaagd zijn en net als wij hun bijdrage leveren aan een leefbare maatschappij.
  Het is te hopen dat de doem-denkende minderheid in Suriname eindelijk eens de handen uit de mouwen steken en de moeite nemen om al die rijkdommen in de bodem te exploiteren en te zorgen dat de revenuen aan de bevolking toekomen en niet in de zakken van enkelingen verdwijnt. Dat lesje hebben jullie toch geleerd ?, wij hebben ons in het verleden toch verrijkt aan de slavernij. Wat dat betreft zijn de “Grote Jongens” in Suriname net zo goed en net zo slecht als de Hollanders in de 17e, 18e en 19e eeuw.
  Het mooie land Suriname is een wijze en hardwerkende bevolking meer dan waard.


  Maak melding
 51. @ nummer 57 ,
  mijn bewering dat jij onwetend ben bevestig jij met jou reaktie dat je een dicussie niet kan voeren op het internet kan jij mij uitleggen wat wij hier doen dan ?
  Een discussie hoeft niet’real time plaats te vinden, maar kan ook bijvoobeeld schriftelijk of, wat tegenwoordig veel gedaan word, digitaal op forum word gevoerd.
  omdat een deel van het surinaamse volk voor bouterse heeft gekozen mag niemand kritiek op hem hebben wat een onzin redenering is dat.


  Maak melding
 52. Katten!

  U kunt zoveel als u wilt “katten” op Nederland. U doet er goed aan uw frustraties t.o.v. Nederland te uiten want dat helpt.
  Schreeuwen naar de ex-kolonisator helpt wel.
  Het lucht op en men heeft je stem gehoord.

  Feit is dat u dat kunt doen dankzij jawel, Nederland. U kunt uw klachten tegenover Nederland op uw PC voorbereiden en plaatsen.

  Ik weet, dat ik nu op dit moment deze leeftijd niet gehaald had als ik was geboren in Tjongolongo in de binnenlanden van Afrika.
  De houdbaarheidsleeftijd is daar 46, als je niet ziek bent. Of u had met een malaria-buikje net de 22 gehaald of niet eens 10.

  Sommige dingen gebeuren ten goede, sommige dingen gebeuren ten kwade. Houdt u daar maar rekening mee.


  Maak melding
 53. Pinto (64),

  Powel, Bush, Rumveld en Blair hebben van Baalen en de wereld voorgelogen dat die wapens er bestonden. Van Baalen geloofd hen!
  en vraagt om oorlog.

  Vandaag ruim een miljoen Iraakse doden door wapens die in een klein maar rijk Amerikaans stadje worden gefabriceerd.

  Hot nieuws is dat de manschappen van het Amerikaanse 3e peloton hebben toegegeven gewone, ongewapende Iraakse burgers te hebben doodgeschoten. Voor de lol! Ze hielden een onderlinge wedstrijd wie er meer Iraakse burgers (Hadjis) doodschoot.

  Wapens en militairen Pinto, daar weet jij alles van. Het is het meest verfoeilijkste wat er is. Dat weten we inmiddels ook in Suriname.


  Maak melding
 54. FRUSTRATIES.

  De frustraties van een aantal lezers is zeer groot. Maar de frustraties mogen geen ruimte bieden voor woorden die niet door de beugel kunnen. Daarom heb ik veel respect voor Nelson Mandela. Hij is 27 jaar vernederd, maar nimmer heeft hij zich publiekelijk of prive op een negatieve manier uitgelaten over de onderdrukkers. Hij heeft het altijd diplomatiek aangepakt.

  De heer Van Baalen doet zijn uitspraken, terwijl president Sarkouzy een andere mening heeft. Sarkouzy ziet het belang van de goede verhoudingen met Suriname. Niet alleen in economisch opzicht, maar ook wat betreft de stabliteit aan de grens met Frans Guyana. Met andere woorden de EU is het niet eens met Van Baalen. Ook is de macht van Frankrijk binnen de EU belangrijker dan de stem van Nederland.

  Ik maak mij persoonlijk geen zorgen over de verhoudingen tussen Suriname en de EU. Bouterse is een democratisch gekozen president en zal mijn inziens vrij naar Europa en andere werelddelen mogen reizen.


  Maak melding
 55. die hollanders denken dat zij indonesia hebben geregeerd en in 300 jaren 100 den miljarden hebben laten rollen richting holland.
  gelukkig na de 2 de wereld oorlog hebben de indone de hollanders verjaagt uit indone ,inclusief ouders van geertje ,en dat nu doet hun pijn de moslims uit indone hebben de hollanders verjaagt.
  en omdat deze hollanders met het geld van de indone en al het geld van de sme zich hebben vol gegeten ,hebben zij een grootte mond.
  maar wacht als straks niemand met holland zaken wil doen.
  opkomende landen zijn china en india daarachter indonesia en ….
  dus hollanders hou die groote mond en ga werken.
  van baalen heeft met zijn grote buik zijn….tje lang niet meer gezien..
  en er volgen er meer.
  in het nederlands zegt men
  zeg niet wat je weet ,maar weet wat je zegt
  de media moet ook hierover ingelicht worden,want dat hebben zij in hun macht.
  maar er zijn altijd supermachten gekomen ,en ook weer verdwenen…
  de us is er een van ,en holland volgt erachter aan.
  holland kijk eerst naar je eigen probleem(en)


  Maak melding
 56. Ik denk dat het Nederlandse Leger weer naar Suri moet om orde op zaken te stellen er zijn genoeg fatsoendelijke mensen inSuri om een leidende functie te bekleden


  Maak melding
 57. Je kunt er van balen!

  Dat heb ik ook gedaan. Balen van van Baalen.
  Als het om de gebeurtenissen in verre landen gaat dan werpt van Baalen zich op als deskundige. Zo was hij Afganistan, Pakistan,
  Joegoslavie, Iran en Ghaza strook deskundige.

  Hij is er nog nooit geweest, maar weet heel precies wat er zich afspeelt en zegt wat hij zelf graag geloofd.
  Zo zegt deskundige van Baalen eens dat de Taliban niet de echte Taliban is. Wat wij te zien krijgen en af en toe doodschieten zijn de loopjongens die zich nog geen Taliban mogen noemen maar Hadjis. Gewone burgers dus.

  Maar wat mij het meest opviel bij Irak-deskundige van Baalen was zijn precieze uitleg waar het grote gevaar zich bevond en hoe de chemische wapens waren opgeslagen.
  Oorlog! Nu! direkt! Aanvalluuuuuuuh!
  Arme Hans had het verhaal van Blair op TV gezien dat Irak binnen 20 seconden het Westen kon bestoken met kernwapens en werd deskundig bang.

  Ja, toen baalde ik van van Baalen, want ik wist dat het leugens waren om een War-on-oil
  te beginnen.

  Laat Hans maar lullen, daar heeft hij voor gestudeerd, daar wordt hij ook rijkelijk in Euro’s door de Europese gemeenschap voor betaald.

  Let op! Europa is 1(een) als het om oorlog ver van eigen grens gaat. Maar Europa is nog geen 1(een) als het om hun grensvisa gaat.


  Maak melding
 58. Wat een haat en frustratie jegens Nederland heerst er toch onder de Surineds. Als jullie zo’n hekel aan Nederland en Nederlanders hebben, WAT DOE JE HIER DAN?? Ga dan lekker in Suriname wonen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES