Surinaamse minister solliciteert naar lagere post

20

PARAMARIBO, 23 jul – Minister Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken wil adviseur worden van de regering. Dat moet dan de nieuwe regering worden onder leiding van Desi Bouterse. Kandhai heeft een sollicitatie liggen bij de ministerraad. Het adviseurschap komt bovenop zijn lidmaatschap van het parlement.

Zover is het nog niet. “Het verzoek is nog in proces. Zoals de wet voorschrijft moeten wij een verzoek indienen. De benoeming gaat in vanaf de dag dat ik aftreedt”, zegt Kandhai. als hij aftreedt heeft nog zes maanden lang recht op het ministerieel honorarium. Als hij benoemd wordt tot adviseur hoort daar een salaris bij. En dan is er nog de maandelijkse vergoeding van het parlement.

Kennelijk neemt Kandhai het zekere voor het onzekere. Topposities in het particuliere bedrijf liggen niet bepaald voor het oprapen. Ook collega Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie solliciteerde naar een soortgelijke functie. Kandhai wil adviseur worden op Openbare Werken en Santokhi op Justitie & Politie. Ex-parlementariër Sharmila Mansaram wil ook een topfunctie op het laatstgenoemde ministerie.


20 REACTIES

 1. Als er wetten aangepast moeten worden dan is deze wel de eerste die in aanmerking komt. Posities voor hoge ambtenaren mogen er alleen komen als er een noodzaak is vanuit een ministerie. Het kan niet zo zijn dat er een hoge ambtenarenpost gecreëerd moet worden omdat er een ex-minister is die geen passend werk in de maatschappij kan vinden. Het zijn ook mensen net als jij en ik. Jammer als meneer of mevrouw zich niet nuttig weet te maken voor de maatschappij, maar belast de maatschappij niet met hun probleem.


  Maak melding

 2. Overtollig!

  Mama-Lobi heeft haar punt. Een mooi punt om er voldoende aandacht aan te besteden want het gaat de spuigaten niet uit, niet op, maar inlopen.

  Buza krijgt er al 2, JusPol ook 2 en OW&V nu 1 adviseur er bij. Dan blijven er nog 13 van die ministeries over waar er nog overtollige ambtenaren een funktie willen?
  Brunswijk is ook al beleidsadviseur op 2 ministeries en zal dat ook blijven doen, desnoods met een Uzi in de hand.

  Ik wil ook! Ik wil ook adviseur worden op het ministerie van Toerisme. Daar heb ik alle papieren voor en ook nog ervaring en aantoonbare, tienduizenden blije en dankbare gezichten van ex reizigers. Neem mij, ik ben goed!

  Mama-Lobi’s punt is Goud en Geld waard. Waar halen we de salarissen voor deze adviseurs vandaan? Niet van ons Goud, noch van ons belastingGeld. Dan maar liefdadigheidswerk. Ook dat wil ik.


  Maak melding

 3. Juist ja,,

  en nu komt het ,,de opperhoofd heeft duidelijk gezegd,,dat iedereen moet werken en ingezet moet worden voor de ontwikkeling van het land sme….

  Ik rijk mijn handen uit aan alle suris zonder onderschijdt des persoons..

  Dus iedereen kan en moet solliciteren voor een functie om te arbeiden voor land en volk..

  ddb kan niet onderuit komen dan accepteren,anders is hij niet geloofwaardig..

  denk er bij ..op de vlucht dood geschoten van voren..nu is de tijd voorbij,,het waren zij of ik..

  het belooft was de komende tijd..


  Maak melding

 4. Geachte redactie,

  Laten wij voorop stellen dat de Republiek Suriname eigendom is van alle Surinamers. Waar die ook woonachtig moge zijn. Waardoor allen het volste recht hebben in te wonen en te werken. Dat staat hier buiten kijf.

  Maar was het niet juist deze partij de V.H.P. als partner binnen de Nieuw Front-combinatie o.l.v. dhr. Ramdien Sardjoe, waar deze sollicitanten nog steeds trouw lid van zijn overigens, waarmee de MEGA-Combinatie eerder ‘intensieve’ gesprekken gevoerd had, in het kader van een te vormen regeerbare meerderheid?

  Vervolgens een loopje met deze gesprekken namen (valkuil-gesprekken). Door deze gesprekken vervolgens te hebben gebruikt, om slechts tijd te winnen t.b.v. hun ‘ondergrondse’ ondermijnende acties tegen het voornemens van de MEGA-Combinatie? Dit naar aanleiding van de verkiezingsuitslag van 30 mei 2010 jongslede?

  Een racistische politieke organisatie als partner nogmaals binnen de Nieuw Front-combinatie o.l.v. drs. Ronald Venetiaan/N.P.S. en Ramdien Sardjoe V.H.P. Die de huidige Surinaamse President Desi Delano Bouterse elected jaren lang bestreden had. Zelfs niets wilden weten van een ‘Amnestie Verklaring’ voor deze elected President van Suriname, opgrond van de December Gebeurtenissen. Dit alles onder supervisie van het buitenland (Nederland).

  Een politieke partij die elke samenwerking met de MEGA-Combinatie weigerde, om te komen tot een regeerbare meerderheid. Tenzij Desi Bouterse afstand zou doen van zijn Presidents-kandidatuur voor de MEGA-Combinatie op 19 juli 2010 jongslede

  Een partij die samen met haar Nieuw Front partners intussen enorme ‘maffia-achtige netwerken’ binnen haast alle huidige Surinaamse overheidsinstituten opgezet heeft. Inclusief ministeries als de zogenoemde Onafhankelijke Rechterlijke Macht van Surinaamse. Slechts in het belang van zichzelf, haar partij belangen, de ‘eigen’ doelgroep en het belang van haar buitenlandse ondersteunders. Ten koste van Surinames welvaar, het Surinaamse volk en haar belasting betalers, de Surinaamse Vrijheidsstrijd en de Surinaamse Onafhankelijkheidsstrijd in het bijzonder. Om zo doende de Surinaamse gemeenschap, inclusief haar eigen doelgroep overigens, aan het eind van de rit tenslotte in grote armoede en achterstelling achter te laten. Waardoor de Surinaamse Onafhankelijk verkregen in 1975 hierdoor verprutst is geworden.

  De ‘Sebrefartas’ van de Surinaamse Natie en de regio, zoals zij door sommigen in binnen en buitenland ook wel genoemd worden. Die geen drupje vaderlands liefde, waardigheid en nationale gevoel of trots in zich schijnen te hebben gekweekt. Laat staan liefde voor het Surinaams volk. Waarbij zij nota bene in de aanloop naar de Onafhankelijkheid van Republiek Suriname in 1975, zichzelf zelfs verraden hebben. Door gepoogd te hebben, om deze Onafhankelijkheid publiekelijk tegen te houden.

  Zelfs meer dan dertig (30) jaar de Onafhankelijk van de Republiek Suriname bewust hebben tegengewerkt, onder directe supervisie van het buitenland. Waarbij zij alle bruikbare Surinaams kader doodgewoon kil en zonder enig gewetensbezwaar, jaren op de reserve bank van Suriname stationeerd hebben. Eindeloos wachtend op een teken van hoop en leven. Inclusief het kader van de MEGA-Combinatie, de A-Combinatie en dat van de Volks Alliantie. Dit alles o.l.v. ene Opper-Neger drs. Ronald Venetiaan/Nieuw Front-combinatie/ N.P.S. Mede geadviseerd door hun locale partij voorman V.H.P. leider Ramdien Sardjoe als partner binnen de Nieuw Front-combinatie. Waarbij nu blijkt, dat zij in het laatste omtrent het beknotten van Surinames ontwikkeling in het kader van haar Onafhankelijkheid, meer dan voldoende in geslaagd blijken te zijn met hun missie.

  En opgrond van deze ‘criminele inborst’ gedemonstreerd in de afgelopen vijftig jaar, nu ervoor beloond wensen te worden d.m.v. topfuncties? Nota bene door een Nationalistische Regering als spil van een ‘Nieuw Orde’ o.l.v. President Desire Delano Bouterse elected?

  http://www.youtube.com/watch?v=PMlyr8waCG8

  Derhalve kunnen wij dit ‘zeer merkwaardig’ zelfs “uitzonderlijk” verzoek van deze V.H.P. stromannen NIET anders vertalen, dan te zijn een ‘KOGELBRIEF’ aan het adres van ‘ALLE’ leiders van deze ‘NIEUWE ORDE’ o.l.v. President Desire Delano Bouterse elected.

  Het spel van de ‘Oude Politiek’ o.l.v. de Nieuw Front-combinatie/V.H.P./N.P.S onder supervisie van het buitenland, schijn nu vanwege ‘radeloos – en machteloosheid, op een totaal ‘ander niveau’ gespeeld te willen worden.

  Een zeer riskante onderneming overigens van de Nieuw Front-combinatie i.s.m. Nederland.

  Srananmans wees waakzaam!

  http://www.youtube.com/watch?v=QwkU1N3Xv6k&feature=fvw


  Maak melding

 5. Kan Santokhi niet een beveiligingsbedrijf beginnen. Hij is toch zo goed in boeven vangen.

  Hij heeft in ieder geval al twee medewerkers.
  Ganeshkoemar Kandhai en Sharmila Mansaram.


  Maak melding

 6. Geachte redactie,

  Laten wij voorop stellen dat de Republiek Suriname eigendom is van alle Surinamers. Waar die ook woonachtig moge zijn. Waardoor allen het volste recht hebben in te wonen en te werken. Dat staat hier buiten kijf.

  Maar was het niet juist deze partij de V.H.P. als partner binnen de Nieuw Front-combinatie o.l.v. dhr. Ramdien Sardjoe, waar deze sollicitanten nog steeds trouw lid van zijn overigens, waarmee de MEGA-Combinatie eerder ‘intensieve’ gesprekken gevoerd had, in het kader van een te vormen regeerbare meerderheid?

  Vervolgens een loopje met deze gesprekken namen (valkuil-gesprekken). Door deze gesprekken vervolgens te hebben gebruikt, om slechts tijd te winnen t.b.v. hun ‘ondergrondse’ ondermijnende acties tegen het voornemens van de MEGA-Combinatie? Dit naar aanleiding van de verkiezingsuitslag van 30 mei 2010 jongslede?

  Een racistische politieke organisatie als partner nogmaals binnen de Nieuw Front-combinatie o.l.v. drs. Ronald Venetiaan/N.P.S. en Ramdien Sardjoe V.H.P. Die de huidige Surinaamse President Desi Delano Bouterse elected jaren lang bestreden had. Zelfs niets wilden weten van een ‘Amnestie Verklaring’ voor deze elected President van Suriname, opgrond van de December Gebeurtenissen. Dit alles onder supervisie van het buitenland (Nederland).

  Een politieke partij die elke samenwerking met de MEGA-Combinatie weigerde, om te komen tot een regeerbare meerderheid. Tenzij Desi Bouterse afstand zou doen van zijn Presidents-kandidatuur voor de MEGA-Combinatie op 19 juli 2010 jongslede.

  Een partij die samen met haar Nieuw Front partners intussen enorme ‘maffia-achtige netwerken’ binnen haast alle huidige Surinaamse overheidsinstituten opgezet heeft. Inclusief ministeries als de zogenoemde Onafhankelijke Rechterlijke Macht van Surinaamse. Slechts in het belang van zichzelf, haar partij belangen, de ‘eigen’ doelgroep en het belang van haar buitenlandse ondersteunders. Ten koste van Surinames welvaar, het Surinaamse volk en haar belasting betalers, de Surinaamse Vrijheidsstrijd en de Surinaamse Onafhankelijkheidsstrijd in het bijzonder. Om zo doende de Surinaamse gemeenschap, inclusief haar eigen doelgroep overigens, aan het eind van de rit tenslotte in grote armoede en achterstelling achter te laten. Waardoor de Surinaamse Onafhankelijk verkregen op 25 november 1975 hierdoor verprutst is geworden.

  De ‘Sebrefartas’ van de Surinaamse Natie en de regio, zoals zij door sommigen in binnen en buitenland ook wel genoemd worden. Die geen drupje vaderlands liefde, waardigheid en nationale gevoel of trots in zich schijnen te hebben gekweekt. Laat staan liefde voor het Surinaams volk. Waarbij zij nota bene tijdens de aanloop naar de Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname in 1975, zichzelf zelfs verraden hebben. Door gepoogd te hebben, om deze Onafhankelijkheid publiekelijk tegen te houden.

  Zelfs meer dan dertig (30) jaar de Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname bewust hebben tegengewerkt, onder directe supervisie van het buitenland. Waarbij zij alle bruikbare Surinaams kader doodgewoon kil en zonder enig gewetensbezwaar, jaren op de reserve bank van Suriname stationeerd hebben. Eindeloos wachtend op een teken van hoop en leven ingezet te worden voor Surinames ontwikkeling. Inclusief het kader van de MEGA-Combinatie, de A-Combinatie en dat van de Volks Alliantie. Dit alles o.l.v. ene Opper-Neger drs. Ronald Venetiaan/Nieuw Front-combinatie/ N.P.S. Mede geadviseerd door hun locale partij voorman V.H.P. leider Ramdien Sardjoe als partner binnen de Nieuw Front-combinatie. Waarbij nu blijkt, dat zij in hun laatste opzet omtrent het beknotten van Surinames ontwikkeling in het kader van haar Onafhankelijkheid, meer dan voldoende in geslaagd blijken te zijn in hun missie.

  En opgrond van deze ‘criminele inborst’ gedemonstreerd in de afgelopen vijftig jaar, nu ervoor beloond wensen te worden d.m.v. topfuncties? Nota bene door een Nationalistische Regering als spil van een ‘Nieuw Orde’ o.l.v. President Desire Delano Bouterse elected?

  http://www.youtube.com/watch?v=PMlyr8waCG8

  Derhalve kunnen wij dit ‘zeer merkwaardig’ zelfs “uitzonderlijk” verzoek van deze V.H.P. stromannen in opdracht van hun leiding NIET anders vertalen, dan te zijn een ‘KOGELBRIEF’ aan het adres van ‘ALLE’ samenwerkende leiders van deze ‘NIEUWE ORDE’ o.l.v. President Desire Delano Bouterse elected.

  Het spel van de ‘Oude Politiek’ o.l.v. de Nieuw Front-combinatie/V.H.P./N.P.S onder supervisie van het buitenland, schijn nu vanwege ‘radeloos – en machteloosheid, op een totaal ‘ander niveau’ gespeeld te willen worden. Waardoor ‘ernst’ en ‘voorzichtigheid’ in het kader van ‘Nationale Veiligheid’ nu zeker is aan te raden.

  Een zeer riskante onderneming overigens van de Nieuw Front-combinatie i.s.m. het buitenland (Nederland). Om hun machtspositie in het politiek machtscentrum van de Republiek Suriname ‘koste wat koste’ te willen behouden en/of te herkrijgen.

  Srananmans wees waakzaam!

  http://www.youtube.com/watch?v=QwkU1N3Xv6k&feature=fvw


  Maak melding

 7. Het is wel gewaagd om bepaalde ministers uit de vorige regering aan een hoge ambtenaren positie te helpen onder een nieuwe regering.De minister van Openbare Werken kan ik nog vertrouwen, maar met een Santokhi haal je het paard van Troje binnen.Deze man Santoki heeft door zijn uitspraken,geen vrienden gemaakt met de nieuwe regering.Maar wij Surinamers zijn vergevingsgezind.Het Surinaams belang gaat voor boven partij politieke belangen.Ik ben benieuwd naar de reactie van de nieuwe regering.Venetiaan stuurde het hoger kader van Wijdenbosch met ontslag.Gaat deze regering hetzelfde doen???


  Maak melding

 8. Een goede parlementarier heeft geen tijd over voor nog een baan.
  Dit zegt dus genoeg hoe deze lieden van de VHP tegen het DNA-lidmaatschap aankijken.


  Maak melding

 9. Die zes maanden doorbetaling moet van de baan als men een ander functie heeft kunnen vinden.Dubbelinkomen? Dat kan je tcoh niet verkopen aan de burgers. En ze hebben notabene de verkiezing verloren! Ze lachen de nieuwe groep uit! Niet doen! Vers bloed door ’t beleid laten stromen. Santokhi kan toch een beveiligingsbedrijf gaan runnen toch? Verjonging! Er zijn zoveel afgestudeerden.


  Maak melding

 10. Waarom moeten we deze verliezers nu met fluwelen handschoenen aanpakken? Zij hebben bij hun aantreden mensen ontheven van hun functies en uitgemaakt voor verraders. Ambassadeposten werden opzettelijk de schulden ingejaagd, zodanig dat men uit eigen zak alle kosten moest betalen. Diplomaten zoals bijv. meneer Lackin mochten 10 jaar lang thuis gaan zitten. Zij hebben fatwa’s uitgevaardigd tegen hele families. Hoon en smaad waren deze mensen hun deel, vooral vanuit de VHP. Deze mensen zijn zo haatdragend dat ze nog steeds, 10 jaar na dato, niet de rijen weten te sluiten. 10 jaar lang werden ondernemingen van de z.g. ‘verraders’ geboycot. Ambtenaren keken mij minachtend aan en smeten met mijn paspoort, alleen om mijn achternaam. De zoon van de VP en andere prominente hindoestanen jouwden mij en mijn familie uit op straat en werkten elke interactie van leden van mijn familie met de VHP zwaar tegen. Wat voor stijl is het om mensen te discrimineren en te vernederen alleen op basis van een achternaam? Laat mij u eraan herinneren dat Ramdien Sardjoe gewoon chauffeur was van de partijprominenten indertijd. Hij mocht er echt niet bij zitten als de grote jongens spraken. Een partij die de families van zijn stichters zodanig bejegend is een abominatie zonder bestaansrecht en verdient niet anders dan compleet en roemloos af te sterven. Waarom, waarom in hemelsnaam moet dit gespuis nog geaccomodeerd worden? Ze hebben verdiend verloren en verdienen het om compleet vernederd te worden. Jaag hen met pek en veren de stad uit. Wat nou solliciteren? Laat hen de rijen van de werklozen aanvullen die zij zelf hebben gecreeerd. Vandaag de dag rent Sardjoe naar Ocer in een poging tot wat hij zelf ‘verraad’ noemde. Jadnanansing smeekt in de pers om samen te gaan werken met Bouta. God heeft het ons Surinamers gelukkig gegund dat Ram Sardjoe zijn carriere eerloos beeindigt in de oppositie. Het was heerlijk om Ram en Ronald recht in de ogen te kijken tijdens hun vernedering in de assemblee.


  Maak melding

 11. ik vindt dat er een totale ombuiging moet komen wat dit alles in de politiek betreft.5 jaren aanzitten als minister en daarna een toppositie in het amtelyke?en notabene nog parlementalier?moet ik betitelen als te zyn zelfverryking.trouwens,wie het kruis heeft zegent zichzelve.


  Maak melding

 12. Prima, alle deskundigen van de VHP en NPS moeten hun steun verlenen aan de nieuwe regering. Zo gaat het land vooruit. Binnen een maand staan alleen Vene en Sardjoe te kijken, en dan zullen ze het beseffen dat ze met pensioen moeten en het land moeten laten regeren door derest.


  Maak melding

 13. Geachte redactie,
  Front heeft geen loopje genomen met de gesprekken ze hebben zich aan hun principe gehouden dat is wat anders dan een loopje nemen. Bouterse is het probleem zegt de dingens hoe ze zijn en kom hiet met jou leugenachtige tirades daar word ik kostmisselijk van wij hebben allemaal kunnen lezen wat de breekpunt was om de gesprekken met bouterse af te breken toch kom jij met heel andere leugenachtige verhaal jij hebt het over crminele inborst en gevaarlijke onderneming bouterse heeft bewezen dat hij een criminele inborst heeft door het vermoorden van zijn tegestanders en de etniche zuivering te moi wana waar kinderen en vrouwen mannen die ongewapend waren af te slachten , en om jou land in handen te zetten van iemand die heeft bewezen dat hij onbetrouwbaar en onkundig is noem een gevaarlijke en domme onderneming .A.U.B EBU Akademiya .


  Maak melding

 14. het zijn mensen die geen afstand willen doen , ze zijn het algewend om ons belastings gelden te verslinden ,het houd maar niet op met de oude gaarde .
  ze zijn gewoon van plan om de nieuwe regering te dwarsbomen ,kijk maar naar santokhie eenvertrekende minister , die schuifd gewoon zijn partijgenoot masaram naar voren met de bedoeling de dans te ontspringen en dan heb je EL VEne die schaamteloos is om toe treding van een nieuwe regering niet te ondersteunen maar wel daartussen wil zijn om de boel te verzieken (kraboe) in eigen persoon .
  maar let maar op dat ze het niet ver gaan schoppen in de afgelopen jaren hebben ze bewezen dat ze een pottje van hebben gemaakt , dus hou de eer aan je zelf front , want wij als volk hebben een korte lont .


  Maak melding

 15. Het feit dat deze mensen bereid zijn deze schaamteloze aktie te ondernemen zegt toch genoeg. Het zegt ook genoeg over deze enge racistische organisatie VHP. Niet meer dan een ordinaire belangenvereniging evenals de NPS. Hoewel de eerlijkheid gebied dat de NPS meer etnische groepen herbergt.
  Het is mij nooit gelukt deze belangengroepen te betrappen op een serieuze ideologie of visie op lange termijn. Visie ja, o zo belangrijk voor de ontwikkeling van een land.
  Hoewel ik grote reserves heb tegen de nieuw aan te treden regering, moet ik toegeven dat er sprake is van visie. Dat merk je aan het handelen van de voorzitter van DNA. Er is over nagedacht.
  Vriendjespolitiek en zelfverrijking zal er altijd zijn maar ik hoop dat het deze regering lukt het minder normaal te maken zoals de VHP laat zien.


  Maak melding

 16. Beste DU, de man is demopcratisch gekozen door een aanzienlijk groter deel van het volk dan er op het Front gestemd hebben. Het ging het Front echt niet om principes maar puur om regeermacht. Dat is ook duidelijk gebleken uit de verwoede pogingen die zij hebben gedaan om een coalitie te smeden. In die onderhandelingen blonken zij uit in het overboord gooien van principes. Het zal niet lang meer duren voor de waarheid over het e.e.a. naar buiten komt en dan zal u zien dat de vork waarschijnlijk heel anders in de steel zit dan wij met z’n allen denken of wordt voorgeschoteld door Nederland en zijn knechten.


  Maak melding

 17. Oh Donna, Oh Donna! (5)

  Beter kon het niet. Prima! Ik ken maar een beveiligingsbedrijf in Suriname, goed geleid door een oudere man. Als Santhoki met nog zo’n bedrijf komt dan is er concurentie en daalt misschien de prijs voor beveiliging.
  Dat gaat Suriname hard nodig hebben de komende tijd.

  De verkiezing is verloren. De overheid is niet de enige werkgever waar ex ministers hun brood kunnen verdienen. Hoe goed Santhoki ook was als minster, hij moet verder.


  Maak melding

 18. Ommoe zegt,
  a sang e wakka now, now jo sjie srannagnman e mek speed, alaamang a haast now.
  Heel spannend allemaal.
  Dit noem ik nouw een start van iets nieuws.
  Het proces is al lang begonnen.
  Succes aan een ieder en aan het land.
  Doei.


  Maak melding

 19. ik ga hier niet met cijfers gooien zoals velen het al hebben gedaan maar wie kan na denken weet dat niet alle 40 procent van de stemmen naar bouterse is gegaan om de simpele reden dat de mc bestaat uit meerdere partijen en dat de overgrote deel van surinamers niet op bouterse of de mc hebben gestemd denk een beetje na.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.