Posities in nieuw Surinaams kabinet koffiedik

26

PARAMARIBO, 23 jul – Het is nog koffiedik kijken wat de verdeling betreft van posities in het nieuwe kabinet. Als er een politicus is die in het duister tast, is het Paul Somohardjo wel. Hij heeft nog geen idee welke ministeries zijn Volks Alliantie krijgt toebedeeld. Zijn enige houvast is het woord van Desi Bouterse.

De aanstaande president beloofde immers dat er drie ministeries beschikbaar zouden zijn. “Ik hecht veel waarde aan het woord van de komende president. Laten we positief denken. Laten we niet denken aan situaties van ‘als niet’”, zegt Somohardjo. Het is dus rustig afwachten. De coalitiepartners voeren nog druk besprekingen. A Combinatie liet al weten de verworven zes ministeries te koesteren.

De combinatie lijkt niet geneigd ook maar één ministerie af te staan. Dus moet Somohardjo bediend worden vanuit de voorraad van Mega Combinatie. Somohardjo heeft niet een bepaalde voorkeur. Een opmerkelijke houding voor de man die in de vorige coalitie een compleet nieuw ministerie wist af te dwingen. “We kijken niet naar een bepaald ministerie. Ik denk dat de aanstaande president bezig is.”


26 REACTIES

 1. Wij gaan het samen doen!

  Er zullen geen koninkrijken meer zijn boven het algemeen- en Surinaams belang.

  Mia casa e sua casa!!!

  Mia presidente e sua presidente!!!

  Geenge zij die op mij of jou lijken meer.

  Gelijke monniken gelijke kappen. Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 2. Ik ben benieuwd naar die belofte van Bouterse dat hij het aantal ministeries terug brengt naar 9 á 10.
  Een man van z’n wooord, of is het alweer: luister naar mijn woorden maar zie niet om naar mijn daden.


  Maak melding

 3. 1 voor jouw, 1 voor mij!

  Zo zitten om middernacht de Bakroe’s hun slachtoffers van die dag te verdelen. Wat zegt ons dit?

  Terwijl het in Nedderland in de politiek gaat om standpunten en breekpunten, kan het de politici in Suriname helemaal niets schelen wat ze krijgen, als ze maar krijgen.
  Te ordinair om er over te schrijven maar toch doe ik het. AC koestert, Desi beloofd, Somo wil en wacht af. Wat als hij niets krijgts? Niets van de drie beloofde posten?
  Als AC 6 krijgt, Somo 3, KTPI 1, dan blijven er met het huidige aantal slechts 6 ministeries over voor Desi’s MC. Maar Desi wil naar 10 ministeries dus heeft zijn MC helemaal niets. De grote winnaar van de verkiezing heeft niets? Dan worden de kleine Bakroe’s boos, toch?

  Vroeger tijdens het knikkeren zij men vaak tegen me “ie bakroe!” Dat wil zeggen dat ik zo veel mogelijk wilde spelen. Maar men zei ook wel eens tegen mij “ie haira!” Met andere woorden “je wil graag en bent goed!”

  Maar deze politici zijn noch bakroe, noch haira. Ze zijn schaamteloos, ethiekloos en ook nog wezenloos corrupt.

  Somo zegt dat hij afwacht wat hij krijgt.
  Nou, AC wil JusPol niet en MC ook niet.
  Geen denken aan! Eigen mensen oppakken daar wil men niet aan beginnen. Wat zou het mooi zijn om JusPol aan Somo te geven? Alleen JusPol zegt Somo? Nou, als ik niets meer krijg dan alleen JusPol dan ga IK jullie mensen oppakken, klaar is kees!

  Het zal me niet verwonderen als er nog 2 ministeries er bij bedacht worden. Anders wordt het ruzie onder de Bakroes.


  Maak melding

 4. somo je bent volledig in die stront van d.. geluist..

  je grote bek is bek en nek geworden letterlijk en figuurlijk.

  je hebt nogsteeds niet in de gaten dat je gebruikt bent om alleen het twee derde- meer-der-heid te vormen voor de benoeming..

  nu mag je als bedelaar achter-op in de rij lopen om brong-brong te krijgen..

  wat je kunt doen is nu al afscheidt nemen en oppositie gaan voeren,ookal krijg je zoveel ministeriess,je hebt niks te vertellen dan alleen meedoen en luisteren naar de opperhoofd..

  respect verdien je toch niet..


  Maak melding

 5. Eens met Marcel. Somo heeft de Javanen weer laten misbruiken door de slimme kleine indiaan. De javanen zijn al eerder misbruikt door de creolen, hindoestanen en marrons. En dat heeft Somo niet door!


  Maak melding

 6. Ik hoop dat er meer overlegd wordt dan in dit artikel naar voren komt. Eerst is alle energie gestopt in het behalen van het pres-schap, en nu fase 2: hoe gaat het verder? Het komt op mij over als heeft een “piki-piki-pree” meer structuur. Door het geleur van PL en aanverwanten lijkt het alsof er op het laatste moment aan het daadwerkelijke verdelen van de Min-s wordt gedacht. Laten we nog vlug even wat doen, want ja, we moeten toch ook van 7-3 gaan werken?

  OK, dan zijn de Min-s eindelijk verdeeld en de eerste vormen van nepotisme dienen zich aan. Want het volk moet beloond worden voor het stemgedrag. Waar leidt dit allemaal naar toe? Vandaag stond ik bij ons Shipping Centre. De ogen glunderen, we gaan zaken doen. De hele handel gaat weer bloeien. Want, zo zijn we dan wel weer: we roepen van alles, maar als onze bloedverwanten de rekening van hun opmerkelijk stemgedrag moeten gaan betalen, strijken wij met onze handen over ons hart. We blijven Surinamers: You can take us out of the country, but you can’t take the country out of us. DBB en kornuiten we kunnen je regering niet tegen houden, maar misschien moet de NFregering jullie even met advies bijstaan?


  Maak melding

 7. Surinamers staan om 1 ding bekent.. en dat is, de dag prijzen voor dat het avond is..Somo Ju dat, Go Home Son..Jij bent niet te vertrouwen.. eigen belang is groter dan lands belang bij jou. Somo… je bent een opportunist. je waait met alle winden mee. schamte-loose burger.


  Maak melding

 8. Beloftes van Bouterse:
  1.Voor de verkiezingen had Bouta duidelijk gezegd dat hij nimmer met Brunsie en met Somo zou samenwerken.
  2.In het programma Bakana Tori Origineel (BTO) van Sky Radio heeft hij beloofd het aantal ministeries terug te brengen van 17 naar 12. Je ziet het beide beloftes zijn niet waargemaakt. Ik vraag mij daarom af hoe hij al die andere toezeggingen, verhogen AOV, grondafgifte etc.,wil realiseren, als nu al die beloftes niet waar worden nagekomen.

  lof


  Maak melding

 9. 1 maal een ezel ,altijd een ezel. hoop dat hij een paar krijgt ,maar geen ministries wel klappen en schoppen van brunswijk en bouterse.


  Maak melding

 10. Het is nu al duidelijk dat het niets wordt.
  Wanneer je gasten als Hugo chavez , Morales en Castro bij de inauguratie wil hebben betekend dat je kiest voor isolement.Als Bep jou niet lust, is het afwachten tot dat het barst.


  Maak melding

 11. Verhagen ziet zich gedwongen om met Wilders in gesprek te gaan
  23 juli 2010, 13:40 uur | FD.nl
  14Door: Laurens Berentsen

  CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen deelt de conclusie van informateur Ruud Lubbers dat er op dit moment in de formatie geen andere mogelijkheid is dan politieke samenwerking tussen VVD, PVV en CDA te onderzoeken. De verantwoordelijkheid daarvoor legt Verhagen bij de PvdA.


  Maak melding

 12. Somo is lekker belazerd!! hahah Niets op papier hebben is jou woord tegen mijn woord!!! Goed voor hem!!Lage hond,dank zij hem is Bouta nu President!!!


  Maak melding

 13. Waarom is het zo moeilijk om gewoon af te wachten en de nieuwe regering te beoordelen op haar daden in plaats van overal beren op de weg te zien? Ik verbaas mij er steeds over dat Surinamers met een Nederlands paspoort zich drukker maken om de Surinaamse politiek dan om een mogelijke deelname van Geert Wilders. Hoe je het ook draait of keert, kan er hier veel gelult worden maar invloed op de gang van zaken in Suriname hebben de Surineds niet. Het wordt dan alleen maar veel geschreeuw dat weinig kan uitrichten.

  Ik respecteer de keus van de Surinaamse kiezers en heb geen behoefte om allerlei negeatieve onzin op het internet te spuien zonder dat ik de nieuwe regering op haar daden heb kunnen beoordelen.


  Maak melding

 14. “De aanstaande president beloofde immers dat er drie ministeries beschikbaar zouden zijn. “Ik hecht veel waarde aan het woord van de komende president. Laten we positief denken. Laten we niet denken aan situaties van ‘als niet’”, zegt Somohardjo. Het is dus rustig afwachten.”

  Wacht deze opportunist nu in landsbelang of in eigenbelang af!?


  Maak melding

 15. #1. Frigiti a tori! Negen maanden maximaal, trobi tori ba!

  De totstandkoming van deze frommel-combinatie is met zoveel halen en trekken gepaard gegaan dat het niet anders kan dan dat het met één enorme knal uit elkaar spat.

  Vergeet niet in deze frommel-combinatie zitten een paar hoofdrolspelers die telkenmale bewezen hebben dat zij een zeeeeeeeeer kort lontje hebben!


  Maak melding

 16. Somo, je bent vergeten dat je ooit eeen mooie klap hebt gekregen van die lijfwacht van van bouta!Tjon.
  De hele wereld was daar getuigen van en nu ga je een coalitie vormen met mega combinatie.
  Letop ze gaan je dit behoorlijk pakken.

  A tang so


  Maak melding

 17. niet alleen somme word misbruikt voor eigen doeleinde de hele samenleving word misbruikt.Hoe is het mogelijk dat je in een trein stapt zonder te weten waar het heen gaat zie hier in nederland hoe de onderhandelingen plaats vinden daar kunnen wij surinamers lering uittrekken inplaats van schelden op de hollanders.


  Maak melding

 18. En straks zal nieuws uit bepaalde buitenlandse gebieden Suriname ‘niet meer bereiken’.
  Pers censuur: just wait and see. Maar goed, de internationale gemeenschap houdt een oog op wat we hier doen. Een wakend oog, een ethisch oog. En omdat ze dat doen, betekent niet dat ‘ons bewind hier’ ze meteen als slecht moet bestempelen. Ik kijk er echt niet naar uit als onze President andere naties zal ‘beschuldigen van dit of van dat’. Vooral niet de naties met wie we goede banden hebben. Laat even het koloniaal verleden aan een kant. Alle mensenrechtenschenders van toen zijn allang dood. Kijk wie je voor je hebt. Deal met die personen. En als we naar elkaar kunnen kijken en kunnen toegeven waar we fout tegenover elkaar zijn geweest, dan moet schildbelijdenis en boetedoeing, zoals we met elkaar in een beschaafde cultuur hebben afgesproken, ook gedaan worden.

  Doe je dat niet, dan zal je altijd tegenstand en unhappiness ervaren. Dan zullen mensen weglopen uit je land, en op den duur gaat je kader ook weg en faal je zelf als beleidsmakers.


  Maak melding

 19. Wilders en de SurNeds!

  De reacties op 14 en 16 haken Wilders bij de Surinaamse politiek aan. Alsof de SurNeds dat met Wilders zien zitten. Helemaal niet!

  Maar Wilders met Bouterse, Brunswijk en Somo vergelijken is een Awarra verkopen voor een Meloen. Wilders heeft geen bloed aan zijn handen, geen drugshandel en heeft -zover bekend- niemand verkracht. Hij heeft zijn lelijkheidjes maar is niet en nog nergens veroordeeld. Alleen door de Islam, en terrecht!.

  Mocht Wilders de kans krijgen om alle SurNeds weg te jagen dan komen we allemaal naar Suriname terug en stemmen op DOE!
  Dan heeft DOE driehonderdelf duizend vierhonderd twee en zeventig stemmen. Zo’n kleine tweehonderdvijftig duizend meer dan
  MC. Dat wordt lachen!
  Ojee! Ik vergeet nr. 14 en 16 dus 2 minder.


  Maak melding

 20. Nou, gistern luisterde ik nar RWN. Ik werd kostmislijk van wat ik hoorde. iemand die geen enkele binding(een journalist) heeft met mama zegt dat hij niet na su komt omdat bouters president is van dat land. msilijker kon ik me niet voelen. op 25 november hebbn zij vele surinamers beroofd van hun nederlanderschap, dan kom jij, samen met die verhage en andere die goed keuren dat ze onze voorouders hebben beroofd van hun vrijheid, tot slaaf gemaakt en laten arbeiden voor niets terwijl hun voorouder ( lees de sta amsterdam) rijk van zijn geworden dan kom je zeggen je komt niet naar suriname? hadden de surinamers je ooit eens uitgenodigd om te komen naar hun land?? we zijn een vrede lievend volk, maar laten die blanken ons latendat wij zeldf ons land opbouwen. Niets een goed draaiend onderwijs, gezondheodzorg, openbaar vervoer hebben jullie voorouders voor ons achter weten te laten dan levern jullie commentaar op wat het SURUNAAMSE VOLK zelf bij virije algemen en geheime verkiezingen heeft verkozen??? Luister jullie kanker leider opzouten met jullie hoor. wie ons wil helpen ons land op te bouwen is welkom, toeristen die willen genieten van ons binnenland en hoe de etnische groepen vredig naast elkaar levenzijn welkom, maar gaste als deze kloot moet niet in het vliegtuig op schiphol intappen. laat ons met rust.dank u.


  Maak melding

 21. KK dom die Surinamers. Die man is tot fucking 11 JAAR VEROORDEELD!!! IN NEDERLAND. Dude, dan moet je echt wat hebben gedaan. Bouta moet bloeden. vroeg of laat zal hij bloeden. Met Gods wil.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.