Guyanese president Jagdeo feliciteert Bouterse

10

PARAMARIBO, 20 jul – De Guyanese president, Bharat Jagdeo, heeft Desi Bouterse gefeliciteerd met diens verkiezing tot staatshoofd. “Ik hoop dat wij ons samen kunnen inspannen voor het verbeteren en verdiepen van de onderlinge relaties”, stelt Jagdeo in zijn felicitatieboodschap. Jagdeo kijkt uit naar mogelijkheden tot samenwerken “in wederzijds voordeel.” Bouterse wil meer focussen op de regio.

Relaties met landen in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied worden uitgebouwd. Dat Nederland niet meteen naar de rode loper grijpt, is minder interessant. “Een stad als Shanghai (China, red.) alleen al heeft acht en dertig miljoen inwoners. Wat is dan een land met zestien miljoen inwoners”, zei Bouterse tijdens een persconferentie. Tot de prioriteitlanden behoort buurland Brazilië.


10 REACTIES

 1. Sorry Jagdeo. Mega combinatie heeft nog steeds het plan om via gewapend offensief Tigri te heroveren.
  Zo maak je vrienden toch?
  Of gaat de kersverse regering deze populistische verkiezingspraat nu ook weer onder de zode stoppen.
  Net zoals de maximaal 9 á 10 ministeries. Hoeveel nu?


  Maak melding

 2. Dat Nederland niet meteen naar de rode loper grijpt, is minder interessant. “Een stad als Shanghai (China, red.) alleen al heeft acht en dertig miljoen inwoners. Wat is dan een land met zestien miljoen inwoners”,

  zegt de president van suriname met 400.000 inwoners.. ahahah


  Maak melding

 3. net als in de jaren 80 had hij ned ook niet noodig ook onderhiel hij goede relaties met brasile waar wij een schuld aan hadden overgehouden dat totaal betaald is door regering venetiaan.
  iederaan mag groot denken en leven maar schulden af betalen dat zit er niet in. natuurlijk gaat brasil geld willen lenen aan su. maar betekend wel dat het terug betaald moet worden ja over 5 jaar als er een andere regering komt.


  Maak melding

 4. maak niet weer dezelfde blunder, negeer niet een land die van de G20 lid is, waar de landen met de grootste nationale economien zitting in hebben en waar de helft van het Surinaamse volk woont!


  Maak melding

 5. Helemaal gelijk heb je Guyano..maar voeg ook daaraan toe dat je wel serieus genomen dient te worden door het landtje nederland.Die de grote pa will blijven spelen …….


  Maak melding

 6. 1) nederland heeft veel meer in de melk te brokkelen dus hou a.u.b op met jou grootheidwaanzin a.u.b.
  2) ik denk dat guyana suriname uitlacht met hun keuze voor een massamoordenaar


  Maak melding

 7. Diverse vooraanstaande machthebbers kunnen Nederland afzeiken. Je kunt je de vraag stellen waar zij hun tot op heden hun inkomsten en neveninkomsten vandaan halen, werken doen ze niet.
  Waarom er zoveel Nederlandse Surinamers in Nederland wonen en zij die in Suriname wonen er heel veel de Nederlandse nationaliteit bezitten. Als die allemaal vertrekken is Bouterse president van Maduradam en van een paar meelopers.


  Maak melding

 8. Wat mij betreft moet hij BOUTA zijn stuk LAND wat ze van onze SURI,S hebben ingepikt terug geven dan mag ti respect tonen en krijgt hij ook respect terug


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.