zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameAankomend president Suriname kan dans ontspringen

Aankomend president Suriname kan dans ontspringen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 jul – De aanstaande president van Suriname, Desi Bouterse, heeft een mogelijkheid de justitiële dans te ontspringen. Hij kan zich voorgoed ontdoen van arrestatie door Nederland. Dit stelt Willem van Genugten, hoogleraar internationaal recht aan de universiteit van Tilburg, Nederland. Het enige dat Bouterse te doen staat, is voor de rest van zijn leven staatshoofd blijven. Of anders minister.

Maar dan wel minister van Buitenlandse Zaken. “De functies van staatshoofd en minister van Buitenlandse Zaken genieten immuniteit, dus kan Bouterse zich in één van deze functies vrijelijk bewegen in de wereld”, zegt Van Genugten tegenover de Ware Tijd. Met name Nederland zou absoluut niets kunnen ondernemen. In elk geval niet wat Bouterse’s veroordeling betreft wegens drugshandel.

Het vonnis is in Nederland geveld. Bouterse werd bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf. Maar justitie Nederland kan er niet mee naar het Internationaal Strafhof. Het hof respecteert de immuniteit van hoge functionarissen, zolang die actief zijn. “Deze zaak is een drugskwestie. Drugs is in de internationale rangorde wel belangrijk, maar zit niet in de rangorde van het Strafhof”, aldus Genugten.

opening
Fernandes Express
BODO Party

20 REACTIES
 1. Tegenover de mening van bovenstaand persoon zijn er gelukkig meningen van anderen, die tegenovergestelde beweren!

  Tot het moment dat deze Moordenaar op reis gaat blijft het koffiedik kijken.
  Ik zou zeggen laten wij de proef op de som nemen! Ga lekker op reis schoft, maar niet naar landen die van het zelfde kaliber zijn als Suriname met een Moordenaar als president.


  Maak melding
 2. Als Bouterse ook het proces van genocide weet te annuleren dan zit hij voorlopig buiten schot.
  In elk geval is er voor hem hoop op uitstel. Maar wordt het ook afstel?
  Zijn leven wordt in ieder geval niet rustig. Altijd opgejaagd worden is niet leuk.
  Als alle Surinamers zich in het zweet zullen werken zal het lukken. Zodra er economische malaise komt wordt het spannend voor Bouta.


  Maak melding
 3. Allemaal dankzij die slaapkoppen van NF die hebben nagelaten om de grondwet aan te passen zodat een MOORDENAAR nu het land kan leiden. Samen met zijn holmaat Brunswijk en corneuten die niet tot 10 kan tellen.
  een ding, je blijft lachen om deze dombo’s….


  Maak melding
 4. De dans ontspringen,dat was ook de opzet.Persoolijk vind ik dit een zeer treurige zaak,mensen die niet in de jaren 80 de zware tyd hebben meegemaakt,kunnen makkelijk uit hun nek lullen,als je su uit gaat kun je het geld niet meenemem,nergens ter wereld kun je er wat mee,de ouwe garde was niet goed,ben ik volkomen eens,maar het geld was toen wel waard,hoger dan de nederlandse gulden zelf.Nederland..dit nederland dat,weet jij hoeveelnederlandse vrijwilligers in su zijn op het gebied van hulp aan kinderen…oude van dagen.medisch..enz..Ik geef toe dat bouterse democratisch is gekozen,en dat moet gerespecteerd worden..maar mulo diploma..en een officiers opleiding kunnen een land niet besturen,wel eens gekeken op google naar de achtergrond van de guyanese president jagdeo…enkijk maar gelijk naar die van chavez.Wij surinamers blijven maar kijken naar ras..als opa en pa en overgrootvader op een bepaalde partij stemmen bijven de nakomenlingen het ook doen.Bij deze feliciteer ik alle aanhangers van de nieuwe president….maar bijf erbij dat je een kleermaker niet als bakker tewerk kan stellen..je zult geen brood maar…??????Eten.


  Maak melding
 5. Het enige dat Bouterse te doen staat, is voor de rest van zijn leven staatshoofd blijven. Of anders minister.

  Maar dan wel minister van Buitenlandse Zaken.

  Deze zaak is een drugskwestie. Drugs is in de internationale rangorde wel belangrijk, maar zit niet in de rangorde van het Strafhof”, aldus Genugten.

  Deze zaak zal snel gesloten worden Professor Geneugten Let maar op.


  Maak melding
 6. Ik heb een andere visie hierop. Bouterse moet deze zaak weer laten heropenen. Vervolgens in cassatie bij de Hoge Raad als het hogerberoep slecht uitvalt. Nederland moet met de billen bloot en aangeven wie de stille getuigen zijn.

  Nederland heeft nu in 2 geruchtmakende zaken bakzeil gehaald, de Puttense moordzaak en de zaak rond de verpleegster. Nederlandse rechters zijn per definitie niet objectief en dansen naar de pijpen van het Openbaar Ministerie. De veroordeling van Bouterse is een doorgestoken kaart om hem de toegang tot Nederland, om duistere redenen dan, te ontzeggen.

  Wellicht kan Bouterse, nu hij staatshoofd is, de rol van Nederland bij de staatsgreep toelichten. Ik denk dat het Surinaamse volk daartoe recht heeft, zij hebben geleden onder een dictatuur die door Nederland is bekokstoofd en gefinancierd. De waarheid omtrent de rol van Nederland, zowel in de drugszaak als met de militaire coup, moet glashelder zijn.


  Maak melding
 7. Leiden 21 juli

  Totale onzin en rotzooi van deze hollander.Als DDB word aangehouden in het buitenland en uitgeleverd. Dan duurt het zeker een aantal jaren voordat wij bij het Hof zijn die zijn vrijlating dan zal gelasten.

  Wij zijn niet dom zoon van de slavenhandelaar. De min van Buza die gaat alleen naar het buitenland.

  Immuniteit is een volkenrechtelijk beginsel uitgekristalliseerd door de sterkste partij.

  Kan de nazaat van de koloniale moorden mij uitleggen waarom Amerika nog niet terechtstaat voor de handelsoorlogen.

  In Sur. moet een revolutionair proces nog worden afgemaakt. Wij moeten komen tot een rechtsstaat naar links model. Met een goede eigen infrastructuur, goede medische voorzieningen, en werk voor onze eigen mensen.

  Eigen volk eerst.

  Ik wil niet verder gaan op dit artikel. Het is de mening van een persoon en dom en kortzichtig. Ik zal op een beter stuk mijn visie en richting over Sur later uitgebreid afmaken.

  Mr Roy Siwpersad
  [email protected]


  Maak melding
 8. Socrates 1 | 21-7-2010 02:54:42
  Democratie en rechtstaat zijn feitelijk niet aan Suriname besteed. Ik zal het uitleggen. Het surinaamse volk snakt al jaren naar een sterke man, dictator of despoot. Iemand die macho gedrag uitstraalt een die besluiten kan nemen. Bouterse is altijd in de ogen van vele Surinamers de beste kandidaat geweest. Maar dit heeft ook een keerzijde. Bouterse is gevoelig voor staatsorganen als DNA, de rechterlijke macht, de pers. Die zitten hem dwars. Als dictator hoeft je toch geen rekening te houden met deze instituten? Het volk denkt er precies zo over. Weg met de rechtstaat en leve onze dictator Desi Delano Bouterse!!!!!


  Maak melding
 9. Iedereen kan wel een grote mond over Bouterse hebben, maar wat denk dat ze het hier in Nederland zo goed doen, we worden van alle kanten belazerd, in de politiek, in de medische wereld, financiele wereld, op religieus vlak,geef Bouterse een eerlijke kans mensen.


  Maak melding
 10. ‘Bouterse vraagt vergeving Decembermoorden’
  21 juli 2010 12:16

  HILVERSUM/PARAMARIBO – Desi Bouterse gaat na zijn inauguratie als president van Suriname publiekelijk om vergeving vragen voor de Decembermoorden

  Dat heeft althans zijn geestelijk leider, bisschop Steve Meye, woensdag in het programma Dit is de dag van Radio 1 gezegd.
  Meye helpt mee aan de voorbereidingen voor een massabijeenkomst op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo
  Hij zegt zeker te weten dat Bouterse de nabestaanden en alle andere mensen om vergeving gaat vragen. De datum van de bijeenkomst staat nog niet vast.

  Ai me ta, de wonderen zijn de wereld nog niet uit! We benne benieuwd!


  Maak melding
 11. ik ben het eens met reaktie nummer 5 , ik moet eerlijk toe geven dat NF zeer kwalijk neemt op dit punt wat nummer 5 aangeeft.
  @ nummer 7 heb jij zoals velen hier op dit forum jou tietel geleend of gekocht?
  als het klopt wat jij beweerd dan mag bazir van sudan overal naar toe reizen, hou maar op over revolutionare want die zogenaamde revolutionare is nu een schijndemocraat geworden sterker nog ik hoor vandaag op de radio dat hij ook Christelijk is geworden bouterse is alles waar hij voordeel mee kan behalen ga zijn geschiedenis na dan kom niet tot andere conclussie een inconsequent BEEST Duivel JUDAS is hij


  Maak melding
 12. Wat een onzin. Binnen twee jaar wordt hij afgezet en zsamen met zijn matie in een gammel bootje de zee opgestuurd.

  Wie heb hebben wil mag het bootje enteren. Na 4 weken dobberen ze nog steeds. Niemand wil het scum hebben en inmiddels heeft DDB al zijn matie vermoord om als enige te overleven. In een stinkend bootje vol kadavers is hij voor het laatst waargenomen.


  Maak melding
 13. ik zie dit als een verkapte advies aan ddb : ‘blijf in het machtscentrum’ > en de mogelijkheden daartoe zijn er wel/overal : hoe vaak hebben we niet gelezen over gekozen machthebbers, die ervoor zorgden altijd ‘herkozen’te worden ?.
  kom gauw terug, willem van genugten, je hebt daar al genug ongenugten gebracht.
  .


  Maak melding
 14. dat hij naar het volk riep..om met z`n allen het land weer op te bouwen..typisch in zijn voordeel..en nu dat hij tot president is gekozen..ach dan kan meneer DDB alles nu doen toch..echt een vieze vuile gluiperd is het echt een slang..die rust en zich op afstand houdt en plotseling onverwachts toeslaat..en wat is dit huidige sur.volk toch oliedom zeg.meneer de president u is christen..wel let maar goed op …GODS MOLEN DRAAIT LANGZAAM MAAR ZEKER..!je paiman ga je krijgen..christen of niet..heidense judas die je bent.


  Maak melding
 15. Begin van The End!

  Elk sprookje heeft een begin en een eind. Daartussenin is het al te vaak “pappen en nathouden”.
  Pappen is het begin maken aan de gedane beloftes. Nathouden is het bijna resultaat.
  The End is bij sprookjes altijd gelukkig, hoelang het ook duurt. Meestal voor eeuwig.

  Het sprookje van Desiree Delano Bouterse eindigt bij zijn eerste buitenlandse reis.
  Desi kan maar liever doen alsof hij op reis gaat en dan een dubbelganger op pad sturen.
  Ik ken genoeg dubbelgangers.

  Mijn advies: blijf thuis! Je hebt er ook niets te zoeken en je ontloopt bhoegeroep en eenzame opsluiting. Hiermee ben je gevangene in eigen land.
  Vaak is het zo dat de funktie van president dan gaat knellen en geef je het op. Een jaar?
  The beginning of the end!


  Maak melding
 16. Voor de ndp-ers die altijd kritiek op mij hebben lees voor het gemak de reaktie van muriel nummer #6 en vertel mij in gewoon en normaal nederlands waar reaktie #6 op slaat ik met mij domme kop en lage school opleiding kan geen enkel verband vinden met de puntense moorzaak en alle andere rechterlijke dwaling hier in nederland met de 8 dec massaslachting.muriel zover ik weet is het bouterse geweest die zwaar onder invloed drugs en alcohol de hele samenleving bedreigde samen met zijn vriend bischop,het is bouterse geweest die opdracht gaf om de 15 vrijheidsrijders van huis te halen, als bouterse ontschuldig is muriel waarvoor gaat hij vergiffenis aanvragen? bouterse huild altijd krokodillentranen zelfde deed hij op de televisie met zijn grote leugen dat er mensen op de vlucht zijn neergeschoten.we wachte al meer dan 30 jaren om het werkelijke verhaal achter het verraad van suriname te horen van bouterse want hoe je het draai of keer bouterse heeft hoogveraad gepleegd en nu doet hij het zelfde om met zijn aards vijand brunswijk in zee te gaan.Suriname HUILD.


  Maak melding
 17. Even een reactie op nr 17,8 december 82 is geen massaslachting geweest, 15 heren zijn vermoord!!! 40 – 45 dat was een massaslachting, en het waren geen vrijheidsstrijders in dec 82, het waren mensen uit de samenleving, Che Guevara was een vrijheidsstrijder!!!! En ik lees ook iets van 30 jaar geleden, o ja 25 februari 80, toen waren toch veel Surinamers verheugd
  onder het mom van weg met oude zooi, vers bloed etc, maar goed, dus die zin om het verhaal achter het verraad van Suriname te horen dat kan ik niet zo goed plaatsen
  want ik dacht dat toch dat een ptatta in feite het brein achter 25 febr was
  Nou ja dit wou ik effe kwijt!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 18. @ nummer 18
  ben jij nu overgestapt van de ontkennings fase ???? jou reaktie lijkt meer om het opbiechten van de feiten.
  het is maar hoe je het bekijkt de één vindt bouterse een vrijheidstrijder de anderen zeggen dat hij een verrader is ik zelf vindt hem een medogeloos moster.De meningen zijn verdeeld over een vrijheidsstrijder ik vindt dat waneer iemand zich vetzet tegen onderdrukking venedering dictatuur je wel kan spreken over vrijheidsstrijder dus in mijn optiek zijn de 15 slachtoffers van 8 dec vrijheidsstrijders een goed voorbeeld is de moedjahedien de één vindt ze een terroristen de ander vrijheidssrijders.antwoord op jou vraag over verraad als ik jou reaktie goed lees geeft jij zelf het antwoord jij denkt dat nederland het brein is achter 25 feb 1980 en als het werkelijk zo is dan heeft bouterse verraad gepleegd ferdinand hossenbux ik verheug mij op jou reaktie.


  Maak melding
 19. Dans De Dans!

  De Wals is een aaneenschakeling van sierlijke bewegingen in een stijf lijf, gehuld in stijve kleding.

  De Bolero is even sierlijk maar wordt gebracht door een paar met een ritmisch lijf.

  De Cha Cha Cha neemt je mee naar de grens tussen VS en Mexico waar de eerste lessen in vrolijke dansen werden gegeven. Thans is Line-dancing daar de mode.

  De Mambo, oooh de Mambo, daarmee maakte ik mijn eerste vrouwelijke verovering. Wat was ze mooi! En wat kon ze bewegen zeg! Ik noemde haar liefkozend Mambo Margo!

  De Salsa verovert de wereld in snel tempo. Met grote dank aan Cuba en de Buena Vista.
  Tweede tempo Salsa ligt me beter en geeft mijn met voetbal kapot geschoten knie wat rust. Maar wat is de muziek een lust om naar te luisteren en de dans een plezier om het uit te voeren. Je doet het pas goed als je je eigen stijl hebt ontwikkeld. Doelloos voor je uitkijken en gevoelloos je draaitjes maken is het niet. Dan ontspring je de dans.
  Dan ontwricht je de dans en ontkracht je de dans.

  Kan Desi de dans ontspringen?
  Desi kan helemaal niet dansen. Een beetje schudden met zijn dikke buik en tegen de dikke kont van een aanhangster schuren met zijn handen omhoog waarin een zakdoek om zijn vette zweet af te vegen is alles wat hij kan. Hij kan niet springen, daar heeft hij te veel Johny Walker voor ingenomen.

  Kan Desi deze dans ontspringen? NOOIT!!!!
  Daarvoor moet hij in het gevang gaan leren dansen. Ze wachten op hem om tegen hem aan te schuren in zijn cel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES