Somohardjo voor verkiezing in Surinaams parlement

13

PARAMARIBO, 18 jul – “Als het van ons afhangt, worden Bouterse en Ameerali direct gekozen in het parlement. “ Dit zegt voorzitter Paul Somohardjo van de Volks Alliantie, VA. De zes parlementszetels van de VA zijn in elk geval beschikbaar. “Maar je weet maar nooit.”

Voor VA staat in elk geval vast dat het mee regeren wordt. Ook nu de oude wens het vicepresidentschap te verkrijgen niet is ingewilligd. “Het is niet gelukt. Maar intussen is een persoon uit de samenleving gekozen, Paul Ameerali (kandidaat Mega Combinatie/A Combinatie, red.). Hij heeft onze steun”, zegt Somohardjo. De drie ministeries die VA krijgt, zijn minimaal een troost.

Ook over de manier van regeren lijkt al het een en ander te zijn afgesproken. “We krijgen een model van mi casa es su casa, mijn ministerie is uw ministerie. De samenwerking moet daarin uitgekristalliseerd worden”, aldus Somohardjo. De traditie wil dat ministeries het exclusief domein zijn van politieke partijen. “Voor ons is belangrijk dat ook andere ministeries toegankelijk worden.”


13 REACTIES

 1. Somo zal straks wel merken dat hij een misrekening heeft gemaakt en dat het “su casa is me, DDB’s, casa” wordt.

  Hoe het ook zij dit lijkt misschien de grootste klucht uit de SME geschiedenis maar het is de meest schandalige vorm van kiezers bedrog uit onze geschiedenis waar bij we op gezadeld worden met een stel criminelen die tot 2 weken terug elkaar bloed konden drinken.

  Hoelang houdt zo iets stand? Hoe het ook zij van een aantal zaken kunnen we zeker zijn:
  -1- de uittocht van iedereen met een niet-SEM paspoort.
  -2- een lege schatkist.
  -3- uitgifte van zeer veel domeingronden.
  -4- een stapel nieuwe leningen met zeer hoge rente percentages.
  -5- een record aan minister-wisselingen.
  -6- vele onverklaarbare sterfgevallen.
  -7- een opstand van de bevolking die enkele figuren de zee in zal drijven.


  Maak melding

 2. Dan moet jij naar Doe kijken praten, praten als gek.
  Zich zelf erbuiten houden maar blaffen waar men de kans kon krijgen iets tastbaar neer te zetten liep Doe te brullen als GEK.
  Doe had mee moeten doen, hoe weinig ook, maar mee doen om te weten wat op tafel ligt of komt….Maar nee !!! Komen en achteraf lullen als NPS mentaliteit…achterlijk gedoe…..een ieder zit graag aan tafel en als men wijs is…het liefst in de keuken….want vandaar uit komt alles op tafel.

  Loop niet achter zulke ezels…maken een hoop kabaal maar wanneer men een eenvoudig reken sommetje moet maken lukt het hen niet dan is verontschuldiging principe.

  Ti sma e taighi unu don………. wil je het niet geloven.
  Pae law maar heeft al die tijd blijven tellen.(bereken)


  Maak melding

 3. One always said: ‘If you can’t beat them just Join them”. . so was was expected just happend.

  Na veel poehaa 9VA 1e instantie VPO etc. et), AC (2e instantie)trial met MC, de sprong naar FRONT, en nu de sprong terug naar MC om te halen wat er te halen valt. de politieke realiteit in SME anno 2010 en niks anders.

  Let’s just hope for the people inSuriname this things work out good, want met pure opportunisetn blijft het afwachtenenhopen.

  Uiterard zullenzij ingetwijfeld eerts hun eigen persoonlijke belantgen trachten te regelen, tenzij iemand er een stokje voor DURFT te steken.

  Indien dat gebeurt, dan pas zullenwijkunenspreklen van een strevenvanuit nationaal bel;ang

  Indien MC gaat toestaand dat VA net zoals voorheen ook met het grondbeleid aan de haal gaat, danis er inprincipe niks veranderd, en kan men gewoon aan de andere zijde (van MC) met hetzelfde beleid verder als met het FRONT.

  VA speelde hoog spel (VP etc. etc) en neemt nu genoegen met zo’n 3 ministersposten. Wat zegt dat NU?

  Menmag hetzelf invuillenwaarhet hen in eerste instantie om draait.

  In SME heeft alles en iedereen zijn/haar prijs.
  Allendie vor 25 mei beweerden nioet met elkaatr samen te werken (NDP/BRINSWIJK.SOMO) zit nu in hetzelfde schuitje.

  Anyhow, Suriname looks like the country with no principles at all.

  But what else can one expect with folks with the level of Brunswijk and Somohardjo playing a major role in Suriname politics?

  Very interesting for the future.
  lets five themn the cange and see if they really want a positive change for the people of the country so no early judge at the moment.

  Hopefully their personal pocket is full enough they don’t go for steeling what ever they can have.


  Maak melding

 4. Wij van NDP vertrouwen deze Somo niet.
  In elk geval geen poot van deze verrader in NDP ministeries.
  Wel gaan wij iedere stap van Somo op zijn ministeries volgen.
  Somo zegt dat er flinke delen van zijn planneen in het regeerakkoord komen.
  Dat geldt alleen voor de stukken in het regeerakkoord die inhoudsloos zijn.


  Maak melding

 5. deze bouterse is een meeste manipulator. hij heeft somo toch klein weten te krijgen. nu gaat somo naar bouterse zijn pijpen dansen. zijn hele djompofutu is naar zijn M.


  Maak melding

 6. Applaus voor Paul de Octopus Somohardjo. In ieder geval heeft hij de posten van zijn mensen redelijk veiliggesteld met deze stap. Ik hoor wel dat deze man zijn loyaliteit te koop is en dat hij ook dit keer niet zomaar overstag is gegaan, maar hij zorgt voor zijn mensen. Op dit moment lijkt Mega de winnaar van deze complexe pot schaak en staat front 1 zet verwijderd van mat. MC heeft hoog spel gespeeld en gegokt op hun uiteindelijke meerderheid in de VVV. Er waren enkele close calls maar uiteindelijk heeft Bouta Acom compleet binnengehaald, een vp-kandidaat waar iedereen mee tevreden is, alle drie belangrijke posten EN een samenwerking met VA! Baas boven baas…


  Maak melding

 7. Nederland houd je vast zostraks is er weer een uittoch van de Javanen uit Suriname.

  Is J.Van Opstelte dit gaan bespreken met Somo in suriname????????


  Maak melding

 8. In Su zijn er twee categorie politiekeleiders. De ene groep is de ordinaire politieke groep en de andere dat zijn de zogenaamde fatsoenlijke leiders.
  Dat Su straks door drie criminele leiders zal worden geregeerd is een feit. Mensen met verschillende criminele achtergrond die geweld niet verafschuwen, Bouta, Brunsie en Salam. Wie Su daadwerkelijk zal regeren is niet van belang want alle Su politici zijn gericht om eigen belang te dienen en landsbelang naar de achtergrond te schuiven.
  Het afgifte van Domeingronden wordt nu als een zeer belangrijk item bestempeld door de arme Surinamers terwijl dit reeds jaar en dag door de hindoestanen werd toegeeigend via corrupte ambtenaren van hindoestaanse afkomst.
  Als de Su burgers nog slapen dan zijn deze parasieten al klaar wakker om de boel te plunderen en te roven. Kijk maar om je heen, het bewijs staat als een paal boven water.
  Echter, het is eigenschuld dikke buld want niemand die zich wil inspannen om hun eigen rechten af te dwingen. Elke Surinamer heeft immers het recht een stukje domein grond te bemACHTIGEN EN NIET ALLEEN DIE STROND KOELIE’S. Zie commentaar van ene R. Doekie in het verleden dat hij 18 domein gronden heeft bemachigd en wel op een eerlijke manier zei hij. Wat een grote onzin en leugen. Zo kan ik nog meer van dit soort gevallen opnoemen.
  Lieve Surinamers ik wens jullie allen heel veel geluk en God zegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.