Geen toekomst huidig Nieuw Front in Suriname

10

PARAMARIBO, 19 jul – “Voor mij heeft het Nieuw Front, NF, in de huidige samenstelling geen enkele toekomst.” Dit zegt Harold Ramdhanie, bestuurslid van Nieuw Front-partner VHP. De ontwikkelingen van de afgelopen tijd liegen er niet om. Onder meer de verkiezingsuitslag spreekt boekdelen. Er moeten keuzes worden gemaakt.

Die hebben alles te maken met wie blijft en wie eruit moet. Het Nieuw Front mag wel doorgaan. “Als we gaan evalueren kom je allicht tot de conclusie dat VHP en NPS bij elkaar kunnen blijven”, zei Ramdhanie in het actualiteitenprogramma Welingelichte Kringen op ABC. VHP en NPS haalden ook de meeste parlementszetels binnen. Van de veertien haalde VHP er acht en NPS vier.

Arbeiderspartij SPA ving één zetel. Dit geldt ook de nieuwste NF-partner DA van Winston Jessurun. DA mag eruit van Ramdhanie. “We kunnen dan nog kijken naar SPA als ouwe getrouwe.” Het wordt dan hooguit kijken hoe SPA in zijn oude glorie te helpen herstellen. De meerwaarde van deze partij zit vooral in de link met de vakbeweging. “Aan de rest hebben we geen boodschap”, aldus Ramdhanie.


10 REACTIES

 1. Het front was met alle haar ten dienste staande middelen gericht tegen de NDP van Bouterse.

  Iedere verkiezingsbijeenkomst werd steevast aangeheven met, “un sabi, kiri kiri”.

  Op een gegeven moment was het volk die benadering zat en sloot zich massaal aan bij de Mega-Combinatie en wie komt en de sfeer heeft geproefd gaat niet meer weg.

  Verder heeft A-Combinatie met name de NPS aardig uitgehold. Waar moeten die nieuwe leden vandaan komen? Het is een aflopende zaak.


  Maak melding

 2. Nou meneer Ramdhani, begin harder te werken voor je achterban en de VHP zal dan automatisch groeien (net als de AC en de VA). Maar nee, deze vette megha dacht alleen maar aan de zakken van zijn eigen fam en elite vrientjes en de bevolking kon de pot op. Het land werkelijk opbouwen? Ho maar. Meneer Ramdhani, je hebt een grote mond, waarom hebt je je grote mond niet opengemaakt, jij als onernemer/handelaar, om die chinese invasie tegen te gaan? Ik zit me dat altijd af te vragen. Of wilde je die racist niet voor zijn voeten lopen? Als dat zo is ben je echt een oude slappe l


  Maak melding

 3. De “aktie” van Ronald Venetiaan; Roei Bouterse uit “met wortel en tak” heeft gewerkt als een boemerang, de Nationale Partij Suriname is “op sterven na dood”!!!
  De “Jorka” soepoe’s en “Overlopende” emmers ten spijt!
  Ronald Venetiaan now na teng kon doro fu ju go sidong na ju balcon, “Loekoe boen san de pasa na ini kondre”!!!


  Maak melding

 4. Ramdhanie klinkt als een manager die noodgedwongen een slecht draaiend bedrijf rigoreus moet afslanken! Als ze deze mentaliteit nou allang eerder hadden toegepast op het ambtenarenapparaat en overheidsbedrijven… Misschien kan DA gaan fuseren met DOE (“Doeda” :P)


  Maak melding

 5. Ramdhanie,,

  Allereerst moet jij zelf eruit..Jij bent een grote sta in de weg van de partij,jou tijd is al vele jaren geleden voorbij..

  De hele vhp moet onmiddellijk opgeschoont worden,en zelfstandig opereren..

  Weg met al die oude rotten die niet meer voldoen aan deze tijd..

  Er moet een democratisch bestuur gekozen worden zonder aanziens despersoon..

  Het nieuwe denken moet plaats maken voor de toekomst..
  Wij zijn geen etnische groepen meer,maar een éénheid die wordt aangeduidt als zijnde suris met één vlag..

  Wie zich hierin niet kan vinden,moet maar zijn koffers pakken en het land verlaten..


  Maak melding

 6. De kans dat DDB niet gekozen zou worden als president was: 0,000.000.000.001%.
  En dit is tevens de geestelijke, maatschappelijke en poltieke waarde van NF bij elkaar. Goed gezegd: oprotten en zoek een goede goeroe. DDB heeft geen tijd meer voor jullie.

  Laat hem en zijn mensen het land naar een hoger nivo tillen. Durven jullie hem te feliciteren.


  Maak melding

 7. De kans dat DDB niet gekozen zou worden als president was: 0,000.000.000.001%.
  En dit is tevens de geestelijke, maatschappelijke en poltieke waarde van NF bij elkaar. Goed gezegd: oprotten en zoek een goede goeroe. DDB heeft geen tijd meer voor jullie.

  Laat hem en zijn mensen het land naar een hoger nivo tillen. Durven jullie hem te feliciteren.

  jadoen

  De NDP gaat het land zeker naar grotere waarde tillen zoals ze in de jaren 90 hebben gedaan met Bosje!!!


  Maak melding

 8. Geachte redactie,

  Toen wij het artikel lazen, dachten wij dat dhr. Harold Ramdhanie als bestuurslid van Nieuw Front-partner V.H.P., het uiteindelijk toch zou hebben over de ‘kwaliteit’ van de ‘politieke ideologie’ van de Nieuw Front-combinatie. Afgestemd op het ‘Nationaal Belang’ van de Republiek Suriname en haar bevolking. Helaas NIET dus.

  ALWEER BLIJKT DOOR DE REACTIE VAN DHR. HAROLD RAMDHANIE ALS BESTUURSLID VAN DE NIEUW FRONT-COMBINATIE/V.H.P. HOE DIEP DE MINACHTING BIJ DEZE NEOKOLONIALE COMBINATIE NOGSTEEDS IN DE TIJD IS BLIJVEN STEKEN.

  DIT IN RELATIE TOT DE BOODSCHAP DIE ANTON DE KOM AAN ONS ACHTERGELATEN HEEFT. EN IR. GEORGE HINDORI VERVOLGENS OP 25 NOVEMBER 1975 AAN DE VOORMALIG PREMIER WIJLEN HENK ALFONSIUS ARRON AAN DE VOORAVOND VAN SURINAMES ONAFHANKELIJKHEID.

  http://www.rtsuriname.org/huldiging-gdhindori.pdf

  Echter blijkt desondanks alweer hoe kortzichtig, naïef en verderfelijk sommigen publiekelijk nog steeds van weten te getuigen. Hoe standvastig hun geloof is in het ‘neokoloniaal’ patronage systeem. Op basis van een ‘slaaf en meester’ verhouding.

  M.a.w. hoe ook deze bestuurder dhr. Harold Ramdhanie van de V.H.P. het nog NIET begrepen schijnt te hebben. Wat zich feitelijk op dit moment politiek in de Republiek Suriname aan het afspelen is. Dat ‘kwantiteit’ en ‘kwaliteit’ in relatie tot een gedegen ‘ontwikkelingvisie’ voor een land, NIMMER gescheiden van mekaar gezien kunnen worden. Het een ‘zonder’ het ander zal NIMMER ‘gunstig’ kunnen werken. En de Nieuw Front-combinatie o.l.v. drs. Ronald Venetiaan heeft dat voornamelijk in de afgelopen vijftien (15) regeerperiodes overduidelijk kunnen bewijzen.

  Je kan bij Algemene en Geheime Verkiezing in welk land dan ook een meerderheid aan zetels behalen (kwantiteit). Maar dat hoeft beslist GEEN garantie te zijn voor ‘duurzame’ ontwikkeling van een land. Tenzij je het aantal behaalde zetels ‘ideologisch’ ‘kwalitatief’ WAARDE-VAST weet te maken. Zoals heel veel geld ‘voortijdig’ omzetten in goudstaven, afhankelijk van marktontwikkelingen op korte en/of langer termijn.

  Vandaar dat binnen het ondernemerschap ook de volgende formule geldt: E = K x A. Waarbij de markt achter de A zelfs de M aan toegevoegd heeft E = K x A x M. Wat betekent:

  EFFECT = KWALITEIT X ACCEPTATIE X MANAGEMENT.

  En wanneer je als politieke partij meer dan vijftig jaar (50) ideologisch volgens een ‘etnisch denkpatroon’ actief bent geweest in het politiekmachtscentrum van een land. En NIET instaat bent geweest zichtbaar ontwikkelingen tot stand te brengen. Om vervolgens door de massa weggestemd te worden opgrond van ‘wanprestatie’. Dan geeft het aan dat er van alles schort aan het denken welke je langdurig op na gehouden hebt. Om het maar NIET te hebben over de ‘kwaliteit’ van je product.

  HET ‘EFFECT’ WELKE JE WILT BEREIKEN MET DE ‘KWALITEIT’ VAN JE PRODUCT, BLIJFT AFHANKELIJK VAN DE ‘ACCEPTATIE’ ERVAN IN RELATIE TOT EEN GEDEGEN ‘MANAGEMENT’ STRATEGIE.

  En wanneer je vervolgens na meer dan vijftig jaar van mislukking toch nog besluit, om met dat zelfde ‘product’ en beleid door te willen gaan. Door slechts het ‘etiket’ aan de fles te willen veranderen, zoals dhr. Harold Ramdhanie dat zo eenvoudig stelt. Zonder zelfs een gedegen ‘marktonderzoek’ vooraf of evaluatie gepleegd te hebben. Of zelfs de verkiezingsuitslag van 25 mei 2010 jongslede vanwege minachting voor het Surinaams volk koetkekoet wenst te negeren. Dan is deze houding hooguit triest te noemen. Wat tevens getuigt van incompetentie.

  Vandaar ook de oproep van het Surinaamsvolk bij de Algemene en Geheime Verkiezingen van 25 mei 2010 jongslede, om ‘dringende’ veranderingen. En de MEGA-Combinatie o.l.v. Desire Delano Desire Bouterse heeft aan deze dringende oproep gelukkig gehoor gegeven. Gevolgd door de A-Combinatie van Ronny Brunswijk en recentelijk nog de Volks Alliantie van Paul Somohardjo. Waarbij in een samenwerkingsverband uiteindelijk gekozen is voor het ‘Nationaal Belang’ BOVEN ‘Partij Politiek Belang’.

  http://www.youtube.com/watch?v=AU1oXlmjZjM

  Waardoor deze hedendaagse politieke ontwikkelingen momenteel in de Republiek Suriname. Die tevens helder proberen te illustreren, dat gezien de reactie van de heer Ramdhanie van de V.H.P., wij t.a.v. deze neokoloniale politieke organisaties als de V.H.P. en de N.P.S. hier NIET van doen kunnen hebben met karakter ondernemers. Die ‘serieus’ begaan zouden zijn met het lot van de Srananman in het algemeen.

  Maar dat wij te lang te doen hebben gehad met ordinaire ‘beunhazen’.

  http://www.youtube.com/watch?v=7szdgwFL2xM


  Maak melding

 9. hahahaahahah ai mi gado ebu akademiya je laat mij echt lachen met die IDIOTERIE van jou over stikkers gesproken hoeveel stikkers heeft bouterse nog nodig? Eerst was het revolutie , mellennium combinatie ndp en nu heet MC en van dictator is hij nou een schijndemocraat. EBU als jij hier beweerd dat bouterse en zijn verraders hebben gekozen voor het landsbelang dan ben jij niet goed bij jou hoofd bouterse is bang voor de gevangenis daarom doet hij er alles aan om president te worden om zo te proberen zijn straf te ontlopen zijn verdiende straf want wat deze man met mijn land heeft gedaan kan nooit ongestraft blijven.


  Maak melding

 10. Dit geldt ook de nieuwste NF-partner DA van Winston Jessurun. DA mag eruit van Ramdhanie.

  de mega combinatie zit echt te wachten op winston jesserun.hij past beter bij de nps.

  het is hoogtijd dat de nps zich ook gaat beraden om uit het nieuw front te treden en gaan werken aan de partij.

  vanaf de komst van venetiaan binnen de nps is het door en door een neerwaartse daling geweest bij de nps.de cijfers liggen er.
  venetiaan voert een zeer domme politieke strategie en dit komt de nps duur te staan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.