Surinaamse ex-parlementsvoorzitter niet bij debat

17

PARAMARIBO, 13 jul – Ex-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo was niet bij de debatten over de verkiezingen in het parlement. Zijn Volks Alliantie, VA, wenste zich afzijdig te houden. De zes parlementariërs van de alliantie trokken zich terug. Somohardjo wenst niet achteruit te kijken.

Dat suggereerde tenminste de formele uitleg. “Voor de VA is de discussie een gepasseerd station”, zei Raymond Sapoen van de VA-fractie. Hoewel, de discussie moest toen nog beginnen. Het was aan de Nieuw Front-fractie te rationaliseren waarom Guno Castelen stembriefjes had gekenmerkt bij het opnemen. Het interesseert VA kennelijk niet meer waarom Somohardjo niet tot parlementsvoorzitter werd gekozen.

Het kenmerken bleek aanleiding parlementariërs te betichten van verraad. Tegen de afspraken in was niet op Somohardjo gestemd. De Mega Combinatie en Ronnie Brunswijk’s Abop vinden Castelen ronduit corrupt. En VA houdt zich op de vlakte. “Mensen hebben hun dingen gedaan, zij het in de hoedanigheid van stemmer of stemopnemer, zoals in hun politieke en democratische inborst juist was”, aldus Sapoen.


17 REACTIES

 1. Ik vind dat het stemvee volk alle rechten moet bezitten om een parlementariër minister ambtenaar af te kunnen zetten..

  Dit moet in deze regeer periode vast gelegd worden in dé grondwet..

  De regering is verplicht dit te doen…

  Anders blijf je de toestanden krijgen wat de va nu aan het doen is.,,weg met die rommels..


  Maak melding

 2. Somo, je was stoer genoeg als een dictator je stempel te drukken als voorzitter in het parlement.Ben je nu zelfs niet meer mans genoeg om plaats te nemen op je stoel in het parlement.Wat kinderachtig.Waar is je grote mond nu? Jo onbetrouwbare boef.Ik hoop dat er een wet komt, die jouw familieleden en vrienden kaalplukt


  Maak melding

 3. ik weet een ding 100% zeker en dit is,dat je deze man somo nooit mag geloven.hij is gewoon een hypocriet.hoe meer hij met mooie woorden slingert des temeer men alert moet zijn.hij is zeer gevaarlijk en gemeen.

  om zijn doel te kunnen bereiken kan hij zelf tot de meest onmenselijke handelingen overgaan.hij heeft de zelfde mentaliteit als een hyena.
  hij laat je eerst inslapen om dan hard toe te slaan.

  elke stap dat deze man maakt moet men zeker op hun hoede zijn,hij is geslepen.niet slapen maar altijd klaar wakker zijn.
  in een woord gezegd,vertrouw deze man nooit.


  Maak melding

 4. wat een onzin, man ; blijkbaar snapt de va niet dat herhaling alleen voorkomen kan worden, door precies vast te stellen hoe het deze keer heeft kunnen gebeuren.
  of, of, of … zijn er in de eigen gelederen mensen geweest die niet voor de herverkeizing van somo hebben gestemd en is men bang dat dan dat uitkomt ?


  Maak melding

 5. Voor Somo/Sapoen maakt het niet uit wat een politicus doet. Als er verraad gepleegd zou worden of dat gespioneerd zou worden naar mogelijke verraders, het maat maakt niets uit voor VA.
  Bussines as usual. Integriteit en principes zijn geen issue voor VA. Hun motto: Gewoon je politieke inborst volgen, maak je geen zorgen over ethiek.
  Dat beschavingsniveau ligt kennelijk nog ongrijpbaar hoog.


  Maak melding

 6. Debat!

  Het enige wat uit dit debat moet voortkomen is wat te doen met de overtreders om te voorkomen dat dit weer gebeurt. Daar is Somo’s aanwezigheid niet voor nodig want hij gaat rancuneus handelen.

  DNA moet in eigen buik sancties uitspreken die desnoods na stemming worden vastgelegd en voor iedere overtreder gelden.
  Als men nu Castelen en de “verkopers” uit de DNA zet dan moet dat voor de eerstvolgende overtreder en alle anderen daarna ook gelden.

  Somo doet er goed aan om de volgende vergaderingen bij te wonen om te leren hoe het eigenlijk moet toegaan in het parlement.
  Misschien dat hij zich kan beteren.


  Maak melding

 7. @ brantimaka
  hoe zit het met bouterse? iemand die op de televisie beweerd dat mensen op de vlucht zijn neergeschoten en op sky radio beweerd dat hij nooit met brunswijk zou kunnen samenwerken en hij zou het aantal ministeries verkleinen mag je zo een grote leugenaar wel geloven brantimaka vertel mij dat .


  Maak melding

 8. Somo is niet bang. Somo is alert. Wat kan ik nog krijgen. Waar kan ik me nog tussen wringen. Er zijn weinig mogelijkheden meer, hoewel, als ellende gewipt wordt zijn er 3 plaatsen en het vice-presidentschap over voor Somo. Adoe, Somo komt er aan, kleine meisjes opgepast!


  Maak melding

 9. Dat Somo niet aanwezig was tijdens deze debatten is wel opmerkelijk daar hij de eerste was die zij dat er sprake was van verraad en bedrog toen hij niet gekozen was als voorzitter van het NA.
  Nu krijgt hij de kans om achter de waarheid te komen laat hij het afweten met zijn VA.

  Toch zie ik liever dat er debatten gehouden worden over de dijk doorbraken in Nickerie en het eventueel compenseren van deze rijstboeren (uit een Rampenfonds.) Of over de problemen van Blue Wing dat een touristische aderlating is voor Suriname daar er nu minder vluchten zijn naar het binnenland van Suriname voor touristen.


  Maak melding

 10. #1.
  Uw wens kan pas in vervulling bij 34 stemmen.
  De huidige MegA Boeven Combinatie komt op hooguit 30+1 stemmen uit.

  Ik weet niet of u op de hoogte bent van de huidige perikelen binnen de AC, maar BEP laat zich de wet niet voorschrijven door de Surinaamse Berlusconi.

  Maar! Je weet maar nooit.

  #3.
  WAT WIJ ZEGGEN DOEN WIJ!

  Wie mogen wij voor 200% ook niet geloven!?

  En dit dan!

  “ik weet een ding 100% zeker en dit is,dat je deze man somo nooit mag geloven.hij is gewoon een hypocriet.hoe meer hij met mooie woorden slingert des temeer men alert moet zijn.hij is zeer gevaarlijk en gemeen.

  om zijn doel te kunnen bereiken kan hij zelf tot de meest onmenselijke handelingen overgaan.hij heeft de zelfde mentaliteit als een hyena.
  hij laat je eerst inslapen om dan hard toe te slaan.

  elke stap dat deze man maakt moet men zeker op hun hoede zijn,hij is geslepen.niet slapen maar altijd klaar wakker zijn.
  in een woord gezegd,vertrouw deze man nooit.”

  Lijkt op het curriculum vitae van uw baasje.

  En een op Merge Document, alleen de naam des persoon en het percentage behoeft aanpassing.


  Maak melding

 11. Wat een judss houding. Kennelijk interressert het ze niet??? Gelul. Somo is bezig te kijken hoe hij weer kan toeslaan. Een echte politicus weet wanneer hij op een wardige wijze zijn verlies moet dragen.
  Toen hij er zat blies hij toch hoog van de toren. hij heeft gewoon hoog ingezet, gebluf/pokeerd en slikt nu zijn braaksel in.
  De grootste verliezers zijn de mensen die hun hoop op deze nietswaardige mannen hebben gevestigd.


  Maak melding

 12. Het gaat steeds maar weer over personen.

  Geachte NL-haters en SuriNeds haters.

  Een stukje geschiedenis.
  Anton de Kom (Neger)een vrijheidsstrijder, sociaal bewogen mens, die iedereen ongeacht geloof of ras wilde helpen. Die opkwam voor de armen en onderdrukten. Soms misbruikt door anderen die minder pure motieven hebben.

  Cornelis Gerard Anton de Kom, geboren op 22 Februari 1898 in Paramaribo. Een surinaams nationalist, kwam op voor de onderdrukte en vocht met WOORD en GESCHRIFT tegen onrecht.

  De Kom vertrok in 1920 naar Nederland, waar hij zich ontplooide als schrijver en spreker van organisaties zoals, Internationale Rode Hulp, de Liga tegen het Imperialisme en Koloniale Onafhankelijkheid .

  Anton de Kom was getrouwd met een blanke “witte” Nederlandse vrouw.

  MORAAL van dit verhaal.
  Nederland heeft toen ook al aan Meneer Anton De Kom een platform geboden om tegen onrecht te strijden.
  Dus ECHTE Suri’s wat is hierop uw antwoord?

  Filosofie:
  Vraag aan beide politieke kampen zowel aan MC als aan NF sympathisanten.

  Een lotus bloem heeft in de buitenschil 8 (acht) bladeren. Weet u welk blad nummer 8 is. Je hoeft nu slechts tot 8 te kunnen tellen en toch komt u er niet uit. Zo is het ook met je negatief en positief en opbouwende c.q. afbrekende kritiek.

  Rechtgeaarde ECHTE Surinamers die pienaren in Suriname:”Een moordenaar als President en drugsbaron/moordenaar als vp”. Is dit nu negatief, positief, opbouwend?

  Rechtgeaarde ECHTE Surinamers en leden van DNA, DR en RR (VVV) gebruik je hart en je verstand bij het stemmen en stel het belang van PERSONEN niet boven het belang van het SURINAAMSE VOLK.

  De TIJD en de GESCHIEDENIS kijken en noteren mee!!!!


  Maak melding

 13. Somo zal wel denken, te na mi na ing Jenny, mi skop ing m….

  Ter voorkoming van erger is hij maar in zijn clubhuis gebleven. Bovendien wil de man niet meemaken hoe het beter kan.


  Maak melding

 14. Arjun Mahabharata
  Jij bent mij een domoor….dit alles hebben wij te danken aan FRONT…dus kom niet met poeptroep verhalen……de meerderheid heeft geen vertrouwen in die lieden die jij zou willen …………en dat is realiteit….jou uitleg is voor domoren en dat geldt ook voor jou…rommel soso fu tja frommel idioot mi boi.
  Begin de veroorzakers te vinden kom terug en leg uit dan blijf jij stil en stokstijf staan door domme koppigheid….ga…go mik mi sje…dan yu e kon baka en leg……er zal zeker weer onzin bijelkaar door jou als lummel geharkt worden.


  Maak melding

 15. @ pinto,
  waar is jou Baas met zijn grote smoel hij lig zeker lekker te luieren in zijn vakantie huis mooie voorbeeld van de man de grote plannen heeft laat hij nu een goed voorbeeld geven die bedrieger.


  Maak melding

 16. @15 Boze Oom: Ik heb u in een hoekje. U komt niet verder dan schelden. En nu graag een inhoudelijke reactie als u het kunt.
  Anton de Kom heeft vanuit Nederland tegen onrecht in woord en geschrift gevochten en zijn vrouw was blank. Klopt dit?

  Totaal 11176 stemmen en 7 DNA zetels en 6 ministeries plus VP. Diegenen die dit prima vinden zijn de zeer laag geletterden en hersenlozen van SME. 15 Intellectuelen zijn op de vlucht doodgeschoten.

  Tot nu toe heeft u de volgende titels gebruikt:
  Racist, Ezel, Domoor en Lummel. Welke van deze termen gelden voor u?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.