Boeken uit Den Bosch voor Surinaamse bieb

2

De Openbare Bibliotheek in Den Bosch gaat de bibliotheek van Paramaribo adopteren. Als het aan directeur Hans Derks van de Bossche bibliotheek ligt, wordt het een langjarige samenwerking waarbij alle Brabantse bibliotheken betrokken worden.

Het gaat om het verschepen van boeken die hier afgeschreven zijn, meldt het Brabants Dagblad. De Nederlandse ambassade in Suriname heeft toegezegd het transport te bekostigen.

Deze maand gaat een eerste transport van dik tienduizend boeken in containers naar Suriname. Ze zijn afkomstig van de filialen in Maaspoort (in De Schans) en Hintham, die 1 juli de deuren moesten sluiten.


2 REACTIES

  1. Als de boeken niet naar Suriname werden verscheept dan was dat niet hier gemeld.
    Het is goed dat de boeken Suriname als eindbestemming hebben gekregen en het is relevant dat hier melding van wordt gemaakt. Immers deze site gaat over Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken. Directeur Hans Derks van de Bossche bibliotheek is waarschijnlijk een van de weinige die weet waarom voor bestemming Suriname is gekozen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.