Aanloop naar nieuwe coalitie Suriname rommelig

34

PARAMARIBO, 12 jul – Het blijft rommelen in de aanloop naar een nieuwe coalitie. De haast waarmee Abop-leider Ronnie Brunswijk het op een akkoordje gooide met de Mega Combinatie, MC, heeft gevolgen. Hoewel Brunswijk de gehele A Combinatie verbond, zijn de reacties daar niet onverdeeld. Het rommelt behoorlijk binnen deze combinatie van Marronpartijen. En aanstaande coalitiepartner.

Met name partner Bep gaat maar schoorvoetend mee. Niet alle ministeries die Brunswijk in de wacht wist te slepen, blijken ook gewenst. Onder meer het ministerie van Justitie & Politie stuit tegen de borst. Bep wil de onderhandelingen met MC heropenen. Brunswijk vindt dat haast geboden was. Hij moest snel een akkoord bereiken, vanwege kapers op de kust. Naar nu blijkt speelden meer persoonlijke ambities.

Ronnie Brunswijk wil ondervoorzitter worden van het parlement. Hij gaat daarom voor het afzetten van de inmiddels gekozen Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front). MC zou moeten helpen nieuwe verkiezingen aan te vragen. Bep geeft niet thuis. “We proberen meneer Brunswijk ervan te overtuigen dat er geen wettelijke gronden zijn om de verkiezing opnieuw te laten plaatsvinden”, zegt Bep-voorzitter Caprino Allendy tegenover de Ware Tijd.

Op de vier Bep-parlementariërs hoeft Brunswijk niet te rekenen. Hoeveel waarde MC hecht aan de drie zetels van Abop, moet binnenkort blijken. Samen beschikken de twee over zes en twintig zetels. Dat is een meerderheid. Maar op welke gronden Wijdenbosch afgezet kan worden, is voor niemand duidelijk. Mogelijk wordt aangestuurd op de perikelen rond haar verkiezing.


34 REACTIES

 1. Deze Allendy zorgt alleen voor verwarring, Voor het weekende van alles roepen om maandag alsnog akkoord te gaan. Het moge duidelijk zijn dat AC nog veel moet leren, wat zij van front hebben geleerd is alleen verwarring zaaien, verdeel en heers en andere polariserende zaken.

  Onder de hoede van MC zullen ze eindelijk volwassen worden.

  “BEP accepteert akkoord Brunswijk en MC 12 Jul, 09:04
  De BEP heeft besloten het akkoord dat Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, gesloten heeft met de Mega Combinatie onder protest te accepteren. Dit zei Caprino Alendy, voorzitter van de BEP, aan Biemla Gajadien in ABC-Actueel. “Wij hebben lang over gesproken en het behoud van A-Combinatie gaat boven alles”, aldus Alendy. De A-Combinatie had gisteren een langdurig overleg over het gesloten akkoord.

  BEP heeft het pakket dat getekend is, geaccepteerd. Dit betekent dat zes ministeries gaan naar A-Combinatie. Ook de post van vicepresident is voor A-Combinatie. Er is een commissie benoemd die de voordrachten zullen doen over de invulling van de post van vicepresident.

  Binnen A-Combinatie is niet gesproken over de verkiezing van de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee. “Dat is nu niet aan de orde. Als het zover is dat Ronnie Brunswijk de nieuwe kandidaat wordt voor vicevoorzitter, zullen wij ons dan weer beraden. Maar de BEP-parlementariers hebben voldoende instructies om te kunnen handelen”, aldus Alendy.”


  Maak melding

 2. WK!

  WK politiek in Suriname. Ongeletterde wil ondervoorzitter DNA worden. Ik zie hem al op amateuristisch niveau onderhandelen met Jenny van veel hoger niveau.

  Laat me lachen politiek waarbij je je kan ergeren aan de slimheid van ongeletterden.
  MC in regeernood geeft 6 ministeries weg en het vice-presidentsschap aan een groep die slechts 13% van de Surinaamse bevolking vertegenwoordigt? Ze hebben nog geen 5% van het aantal stemgerechtigden aan hun zijde.

  We willen geen Justitie & Politie want dan moeten we eerlijke jongens worden. Kunnen we niets strafbaars meer doen. Doe weg! Het past niet bij ons. Doe weg!
  Ja, maar MC wil deze ministerie voor geen geld of goud houden. Moeten ze straks hun eigen mensen oppakken?

  WK politiek in Suriname maakt op schandelijke
  wijze duidelijk wie het in het land voor het zeggen hebben. Het SadoMasochistische deel van de samenleving heeft haar keuze gemaakt.
  En zal ook op de blaren moeten zitten. Dat respecteer ik ten zeerste.


  Maak melding

 3. het zal weer de schuld van de zogenaamde pseudo surinamers zijn of van de nederlandse.
  teo para heeft gelijk met zijn opinie ‘de cultuur van woordbreuk’


  Maak melding

 4. Geachte redactie,

  De perikelen rondom de A-Combinatie gaan niet zozeer over het Vice-Voorzitterschap van het Surinaams Parlement. Die verkiezingen zijn reeds geweest. Un no dray a tori.

  De perikelen rondom de A-Combinatie gaan echter over de ‘dubieuze’ rol die B.E.P. voorzitter Caprino Allendy i.s.m. de Nieuw Front-combinatie gespeeld heeft. Dit tijdens de verkiezingen van 25 mei 2010 en 30 juni 2010 jongslede.

  Waarbij hij Allendy geprobeerd heeft, om de A.B.O.P. voorzitter Ronny Brunswijk van begin af aan van alles en nog wat ‘ten onrechte’ in de schoenen te schuiven. En NIET zonder de nodige consequenties.

  Allendy’s rol als ‘medeplichtige’ bij de fraude van Guno Castelen/Nieuw Front/S.P.A. tijdens de geheime stemming in het Surinaams Parlement op 30 juni 2010 is intussen achterhaald geworden.

  Castelen had stembiljetten gecodeerd om “afwijkende’ stemmers te kunnen traceren. Hij gaf vervolgens publiekelijk de A.B.O.P. daarvan de schuld. En probeerde zodoende de zaak te verdraaien. Wederom ten nadele van Ronny Brunswijk. B.E.P. voorzitter Caprino Alledy als medeplichtige zweeg in alle talen.

  http://www.youtube.com/watch?v=OcBVduflpcE

  Caprino Allendy echter blijft intussen doen alsof zijn neus bloed. Om toch nog kandidaat Vice-President van Suriname te kunnen worden. Wat men noemt ‘van twee walletjes eten’. De A.B.O.P. en de Seeka als partners binnen de A-Combinatie weten nog geen raad met het verraad Alledy en zijn houding daar omtrent.

  Deze nieuwsgeving omtrent “rommelig aanloop naar nieuwe coalitie Suriname” lijkt ons derhalve vals.

  Voorzitter Caprino Allendy van de B.E.P. zit momenteel goed fout op het ‘politiek schaakbord’ van de Republiek Suriname.

  De ‘Loper’ is helaas op hem gericht.

  http://www.youtube.com/watch?v=PMlyr8waCG8


  Maak melding

 5. Wat is er met die Brunswijk?Zijn deelname aan een regering met MC,is hem blijkbaar naar zijn hersenloze kop gestegen.
  Hoe kan je een “democratisch” gekozen stemming ongedaan maken?MC,moet deze dommie op zijn plek gaan wijzen yere.
  Geen nieuwe verkiezingen voor DNA, die 2 vrouwen moeten gewoon doorgaan met hun werk .Men moet die dommie Brunswijk gewoon het bos in sturen.


  Maak melding

 6. Meneer Das,

  Mijn gelijk heb je. Wat zal er gebeuren in Suriname. Ik vrees het ergste. Het is een en al hebzucht. Hoe kan je iemand die op een legale manier tot vicevoorzitter is gekozen weer afzetten. Dit kan toch niet. Dit allemaal is geen landsbelang meer maar eigen belang. De Surinaamse bevolking heeft een keus gemaakt en dat moeten wij zien te repecteren. Ik hou mijn hart vast dat zij weer in opstand gaan komen.

  Succes volk van Suriname.


  Maak melding

 7. Bij deze coup-poging willen Bouterse en Brunswijk niet het hele parlement naar huis sturen. Met deze coup willen ze dus alleen de vice voorzitter van het parlement afzetten. Een vos verliest wel z’n haar maar nooit z’n streken.
  We zijn benieuwd. Vene zei bij zijn aatreden: “bij mij komt er geen telefooncoup. Ik haal de telefoon van de haak.”
  Ik benieuwd naar de reaktie van Ruth Wijdenbosch en achterban.


  Maak melding

 8. Het schuim komt de stoorzenders wederom om hun mond!

  De Moordenaar, (per slot van rekening zijn er 15 stoffelijke overschotten uit het Fort Zeelandia gedragen) weet niet wat democratie inhoud! Dat binnen zijn criminele organisatie hij de enige is die de dienst uitmaakt, wil niet zeggen dat dat binnen andere combinaties ook zo moet geschieden.


  Maak melding

 9. Leeghoofden willen Suriname regeren
  Graag reactie van de z.g. MC syphatisanten.
  Moet ons geliefde Suriname door deze boevenbende geregeerd woorden. Democratie dat is al lang niet meer aan de orde. Ik ben geen frontier maar die waren i.v.g. met wat er nu gaande toch nog netter misschien gewiekster.


  Maak melding

 10. Beste Na Mi (reactie #3),

  Ook binnen de A-Combinatie en de MEGA-Combinatie is het intussen achterhaald geworden. Dat het al die tijd de B.E.P. parlementariër Caprino Allendy geweest was. Die als partner binnen de A-Combinatie momenteel gesignaleerde is geworden als DE boosdoener (verwarring stichter) bij de coalitie vorming tussen de A-Combinatie en de Mega-Combinatie. Dit in opdracht van de Nieuw Front-Combinatie o.l.v. dhr. Ramdien Sardjoe/V.H.P.

  En het is derhalve NIET onwaarschijnlijk, dat hierdoor bewust vanuit de Nieuw Front-Combinatie besloten is geworden, om Allendy’s parlementariërs in te zetten bij het weg knikkeren van de Volks Alliantie leider Paul Somohardjo uit het politiek machtscentrum van Suriname. Om vervolgens de A.B.O.P. parlementariërs van Ronny Brunswijk ten onrechte de schuld in de schoenen te schuiven.

  Allendy’s hart ligt persoonlijk NIET bij de MEGA-Combinatie o.l.v. Desire Delano Bouterse. Noch bij de Volks Alliantie o.l.v. Paul Somohardjo, noch bij de A-Combinatie o.l.v. Ronny Brunswijk. Allendy heeft persoonlijk moeite met de geschiedenis van deze leiders. Waardoor hij makkelijk door de Nieuw Front-combinatie ingezet kan worden, om elders verwarring en onheil te stichten.

  http://www.youtube.com/watch?v=65z0mmTv19c

  En verkijk je NIET op de rol van de V.H.P. o.l.v. Ramdien Sardjoe als partner binnen de Nieuw Front-combinatie. De V.H.P. heeft vanaf de uitslag van de verkiezingen van 25 mei 2010 jongslede, de macht van haar N.P.S. partner o.l.v. Ronald Venetiaan binnen de Nieuw Front-combinatie intussen overgenomen.

  Wat betekent dat huidig president Ronald Venetiaan ‘NAAR BUITEN TOE’ zich wel nog voorzitter van de Nieuw Front-combinatie mag noemen. Maar heeft hij INTERN de touwtjes over de Nieuw Front-combinatie NIET MEER in handen.

  Het is de V.H.P. die vanaf 25 mei 2010 de scenario’s bepaalt. Die tenslotte door de overigen Nieuw Front-partners waaronder de N.P.S en de S.P.A. geïmplementeerd horen te worden. Wat men noemt: MACHT ZONDER RISICO.

  Een politiek gebruik trouwens welke ook de voormalige leider van de V.H.P. Jaggernath Lachmon altijd al gehanteerd had.

  Vandaar dat de Parlementariërs Caprino Allendy van de A-Combinatie/B.E.P. en Guno Castelen van de Nieuw Front-combinatie/S.P.A., nu slechts gezien mogen worden als ‘politieke loopjongens’ van de nieuwe machthebbers o.l.v. Nieuw Front-combinatie/V.H.P. o.l.v. dhr. Ramdien Sardjoe (8 zetels).

  Ronald Venetiaan Nieuw Front-combinatie/N.P.S. (4 zetels) is vanaf de uitslag van deze verkiezingen van 25 mei 2010 exit.

  Vandaar dat het momenteel geduldig wachten is op een besluit van de Voorzitter van de A-Combinatie/A.B.O.P. dhr. Ronny Brunswijk. Hoe met de nieuwe situatie om te gaan. Maar vooral wat en hoe te doen, omtrent het ‘verraad’ van Caprino Allendy van de A-Combinatie/B.E.P. met eveneens vier (4) zetels.

  Om de verwarring die nog bij velen heerst enigszins weg te kunnen nemen, hopen wij hen met deze nieuwe informatie voldoende van dienst te zijn geweest. Dit in het kader van het Bewustwordingsproces.

  Trouwens, er gaan geruchten dat de A-Combinatie een vrouwelijke Vice-Presidentskandidaat naar voren wil schuiven.

  http://www.youtube.com/watch?v=lExbPP8zmUg


  Maak melding

 11. Wel jere no. In democratie foe Brunsi BEP moes doe sa Bigi Basi Lonny taki. Ef a no doe so dan AC ow panya. Dus de sterkste moet kunnen bepalen. waar geldt die wet: juist ja de Jungle. Waar komen ze vandaan??

  Wat democratie of teveel gepraat? Daarmee bereikt men niks. Na so Bigi Basi leri. No drai drai want jo lasi. Teki sang joe mang teki now.

  Welkom to the Jungle.


  Maak melding

 12. wij surinamers hebben een heel groot aanpassingsprobleem,anderen vinden dat zij zich niet terug kunnen vinden in een samenwerking tussen mega en de a combinatie.

  noemt u mij een politieke partij in dit land dat ooit geprobeerd heeft niet in hokjes te denken.de wereld is aan het veranderen en wij de surinamers weigeren gehoor te geven aan dit mooi voorbeeld van wereldseenwording.

  N P S mix, P S V mix,S P A mix, DOE mix, Trefpunt mix, PALU mix, DA’91 mix,N D P mix, PVRS mix.

  BEP volbld,Pendawa Lima volbld,UPS volbld, Seeka volbld,D’21 volbld,Pertjajah Luhur volbld,NS volbld,KTPI volbld,VHP volbld,PVF volbld,BVD volbld,ABOP volbld.

  tijdens de revo konden wij ons ook niet terug vinden in Sankar en Rambaran Missre maar hebben dit geaccepteerd als onze ware (BROEDERS)landgenoten.
  ook tijdens de koloniale periode moesten mijn landgenoten zich onderwerpen aan de gril van de blanke(Gouverneurs)Hollanders.
  geen haan dat ooit heeft gekraaid.

  nu heeft een deel van mijn landgenoten wel moeite met de mega en A Combinatie.we moeten beter op de dingen om ons heen letten en dan gaat u merken,dat velen van mijn landgenoten zich ook niet in Jezus Christus terug kunnen vinden maar toch in deze geloof.

  wij zijn met ons allemaal Surinamers en zal ook als een natie moeten denken en handelen.
  Surinamers moeten geen tijd meer verspillen aan het hokjes denken.
  Sranan sa Wini


  Maak melding

 13. waar is Brunswijk mee bezig?

  chester

  Puur met eigen belangen zo te zien en totaal niet met landsbelang alleen zijn naieve achterban wil dat nog niet inzien!!!! Zo te zien heeft alleen de BEP in de persoon van Allendy een gezond verstand!!! Hij ziet zelf ook in dat de Abop de know how niet heeft een een ministerie van Justitie en politie te kunnen bekleden!!!!


  Maak melding

 14. Bouterse is bezig suriname helemaal kapot te maken hij zit er nog niet en nu al heeft al zoveel schade aangericht bedankt he jongeren van suriname is dit het wat jullie willen? omkoping verraad moreel verval.


  Maak melding

 15. Willen wij de riool politiek stoppen, dan is het nodig om een milde variant van het censuskiesrecht in te voeren in Suriname. Elke burger behoudt het stemrecht, maar de waarde van een stem wordt berekend naar rato van het percentage belastingafdracht.

  Een belangrijke reden waarom we rijken meer macht zouden moeten toekennen is vanwege het gebruik van de ratio. Uit onderzoek van professor doctor Erik Plug (UvA) blijkt ook dat er een verband bestaat tussen de hoogte van het inkomen en de hoogte van het IQ. Het komt er simpelweg op neer dat rijken over het algemeen een hoger kennisniveau hebben dan armen. Het is het logisch om het wijze deel van onze natie meer macht te geven.

  Bovendien zou een dergelijke stap ook eerlijk zijn. Een beginsel dat al jaren in onze maatschappij verankerd is, is het draagkrachtbeginsel. Burgers die veel verdienen zullen ook een groter deel van hun geld af moeten staan. Toch wordt macht nog steeds evenredig verdeeld. Personen die duizenden SRD per jaar aan belasting betalen hebben niet meer stemrecht dan personen die de hele dag op de hoeken van de straten staan. Waarom zou het draagkrachtbeginsel niet gelden voor het stemrecht? Het is derhalve niet meer dan eerlijk om gefortuneerden meer zeggenschap te laten geven wat er met die belastingcenten gebeurt.

  Het geeft gelijktijdig werkelozen en leeglopers een impuls om respectievelijk belasting af te dragen en aan het werk te gaan. Ze kunnen er op die manier zelf voor kiezen om en in welke mate deel uit te maken van de samenleving.

  Wanneer we in onze Surinaamse politiek voor het censuskiesrecht kiezen, balloteren we tegelijkertijd voor een daadkrachtige regering. De geschiedenis leert ons dat in tijden waarop het beschaafdste en aanzienlijkste deel van de bevolking regeert, de dwarse en radicale meningen uit de politiek worden gefilterd. Politieke partijen verdwijnen en politici werken vanuit hun eigen overtuiging en principes waardoor meningsverschillen nooit groot zullen zijn. Ze zijn immers allemaal afkomstig uit de gegoede laag van de bevolking. En wat is er nou rendabeler voor een land dan een daadkrachtige overheid?

  Een democraat in hart en nieren zou hier tegenin brengen dat het de invoering van het censuskiesrecht het einde van de democratie in zou luiden. En zonder democratie zijn we toch verloren? Dit argument heeft geen realiteitsbesef. Winston Churchill wist al in de jaren ‘50 dat democratie geen doelmatige manier van werken is. “The best argument against democracy is a five minute conversation with the average voter.” De gemiddelde stemmers hebben geen tijd, interesse om zich te verdiepen in zaken en stemmen vanwege uiterlijk of vertoon.

  Door een milde vorm van het censuskiesrecht in te voeren herstellen we de weeffout. Elke burger blijft het stemrecht behouden, maar de zwaarte van de stem gaat wel afhangen van je inkomen.


  Maak melding

 16. Naar de HEL met deze vervloekte coalitie en dus ook met de aarmoedzaaiers die azen op wat het frontregering bijeen heeft gebracht.
  De duivel wacht ongeduldig op jullie.


  Maak melding

 17. Brunswijk als ondervoorzitter?Ik moet een schotel gaan kopen hiervoor hahahahha.
  De mensen van A combinatie zijn duidelijk amateur politici die er nogsteeds geen kaas van hebben gegeten.Hoe kan het dat een partij die nauwlijks 5%vd stemmen heeft in een land 6 van de ministeries heeft?
  Deze 2 make Suriname een lachertje in de wereld maar ja den 2 na njang skoro en zijn even dom en hebzuchtig en machwellustig.Maar God slaapt niet.


  Maak melding

 18. Suriname is veranderd in een Bananen Republiek …waar gaat dat heen ??ongeletterden willen top functies bemannen , sommigen in de hoop dat ze diplomatieke onschendbaarheid krijgen..alleen maar eigen belang !En het volk heeft het niet in de gaten (Democratie ?)..zucht…en een tranen…


  Maak melding

 19. Heel vervelend wat er gebeurt rond
  de aanloop naar een nieuwe coalitie in Suriname. Als die gasten daar onder mekaar
  zo lopen te jennen, dan kan het lang duren ja, alvorens er iets beklonken kan zijn.
  Maar aboeng hopen dat ze gauw tot iets goeds komen, dit wat er nu speelt is niet goed voor het Land!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 20. Wie weet wat voor schade er is aangericht door Bouterse nu in 2010?
  Als haat in iemand zit is het moeilijk om de realiteit in te zien.
  Bij mij weten is het ,het tuig Front die nu bezig is het volk verder de stront in te duwen,deze ratten denken aan niets anders dan om aan de macht te blijven,wat het volk wil zal hun een worst wezen.
  Ik bedank het volk van Suriname,dat ze het tuig Front een lesje hebben geleerd:met stelen liegen en bedriegen komt men niet verder ,dan de oppositiebanken.
  Het tuig van Front zit vol haat tegen MC,en proberen er alles aan te doen hen te elimineren,maar dat zal niet gebeuren al wat voor leugens ze steeds verzinnen,MC is en blijft de aangewezene om orde op zaken te stellen in Suriname.


  Maak melding

 21. Dubbel gelijk!

  KoDjo(17), je hebt gelijk.
  In Paramaribo geldt nu de Wet van de Jungle.
  En dat is ingevoerd door een groepering die 6 ministeries gaat bemannen en de stoel van de Vice president.
  Deze groep vertegenwoordigt slechts 13% van de totale bevolking in Suriname. Dus 87% van onze bevolking zal zich bij de Wet van de jungle moeten neerleggen. Onvoorstelbaar!

  Diana6 (21),
  Ook jij kan gelijk hebben.
  Ook al gaat het jou niet daarom, ik wil wel met je meevoelen. Andere kijk op democratie.

  Waar in Afrika is gebleken dat een bevolking die geen belasting betaald zich ook weinig met de politiek in hun land bemoeit, is dat in Suriname anders.
  Bijna niemand in Suriname betaald de belasting die hij/zij zou moeten afdragen. Sommigen betalen helemaal geen belasting. Maar iedereen wil zich volop mengen in de politieke keuzes van ons land en gaat zelfs een half jaar voor de verkiezing al ruzie makend de propagandawagen in.

  In Suriname is het al sinds mijn geboorte zo dat de rijksten van het land nooit belasting willen betalen. Niemand! Praat iemand in de politiek ooit over onroerend goedbelasting of vermogensbelasting dan wordt hij/zij monddood gemaakt door de rijken. Of mischien gewoon dood gemaakt.
  Rijken willen in Suriname vooral rijker worden om het klootjesvolk onderdanig te houden. Je bent pas rijk als anderen arm zijn, toch?

  Wat goed is voor Suriname is om de belasting, vooral voor rijken drastisch te verhogen, zodat zij de controle houden over wat er met hun belastinggeld gedaan wordt. Die kunnen bij een potverterende regering de bevolking opjutten om de schurken naar huis te sturen. Ze hebben de middelen en het geld.
  Dan pas werkt het systeem van rijken aan de macht.
  Helaas zijn nu in Suriname de domsten aan de macht in plaats van de rijksten.

  Het beste!


  Maak melding

 22. Een minderheid en ook nog boslandcreel gaat suriname regeren.
  en door wie komt het,
  door bouta,

  Bouta moet een ding weten dat hij zijn straf niet kan ontlopen.
  al haal je welke truc dan ook.

  bouta en brunsi moeten een ding weten.

  het surinaams volk bepaald nog steeds de volgende stap.
  niet bouta en brunsi.

  en is maar goed ook dat ze flink aan het bekvechten zijn over een hoop dingens.
  ze hebben geen een respect voor de surinaamse burger die hun gekozen heeft.

  dus pas op.
  bijde volgende stap worden jullie netjes bedankt voor de inzet tot nu toe.
  want de meerderheid van het Surinaams volk wil niet geregeerd worden door jullie twee.

  no mek fout.
  De VVV weten wat ze gaan stemme.
  want jullie hadden hun niet van te voren verteld dat jullie de heft in handen zouden nemen.

  en zij zijn bedrogen vanaf gekomen.
  de laatse kan hebben ze nog.
  en ze gaan julllie beiden betaalt zetten.

  jullie 2 maken een grove fout om alle intelectuelen van suriname zo te denigreren.

  waar zijn de intelectuelen van jullie partijen.
  o, waar, o waar zijn ze.

  ik spreek schande uit naat de intelectuelen in de kamp van MC en AC.

  Schande,
  Schande en nog ’s schande
  Papo


  Maak melding

 23. je hebt aan de ene kant moraal normen en waarden geciviliseerd en democratie en aan de andere kant onwetend , emotioneel dom en mensen die terug willen naar tereur onderdrukking vernedring bandeloosheid anargie en dictatuur. lees a.u.b reaktie nummer 26 de man beschuldig mij dat ik door haat de realiteit niet wil inzien ik vraag mij af over welke realiteit deze man het over heeft volgens mij is het de realiteit die de mc hun voorspiegeld of ze zijn emotioneel zo dom en achterlijk dat ze niet kunnen of willen inzien dat die ellende waar suriname nu in zit is begonnen op 25 feb 1980 toen heeft de man die jullie als een soort halve god zien in suriname alle regels en normen en wetten vetrapt nationaal zoals internationaal dus watcher wat jij hier doet is hopen tegen beter weten in want bouterse heeft meerdere malen laten zien dat hij alleen maar een grote bek heeft maar waneer het gaat om het opbouwen van een land dan is bouterse niet thuis zijn verleden spreekt niet in zijn voordeel watcher ik koop geen gebakken lucht mss jij wel, wat moet bouterse nog met jullie doen voor jullie ogen open gaan. als jij het over liegen en bedriegen wil hebben kan ik jou zo een paar op noemen ,
  1) op de vlucht neergeschoten
  2)ik zal nooit met brunswijk no somo kunnen samenwerken
  3)liegen dat hij de motor achter de staatgreep was terwijl kolonel valk dat was.
  bouterse is een notiore leugenaar. blijf maar lekker in jou sprookje geloven mi boi watcher wat jij ook doet geciviliseerd normen en waarden en democratie zal het altijd winnen van de dictatuur onderdrukking vernedering en bedrog zie bouterse vandaag hij doet zich voor als en democraat terwijl hij de democratie met militaire middellen naar huis heeft geschoten hij heeft nog gezworen dat zo lang hij leeft er nooit meer democratie in suriname zou terug keren, over liegen en bedriegen gesproken.dit zijn feiten die je kan na gaan .


  Maak melding

 24. DU, en jouw boevenbende Front,zijn ze braaf dan?Lopen ze niet al 15 jaar het volk te bedriegen en beliegen?
  Wat hebben zij opgeboud in die 15 jaar?Geef 1 voorbeeldje.
  Nogmaals ik ben absoluut geen fan van Bouterse,maar wel van MC,ook ik zie Bouterse liever niet als President.
  Dus kom me hier geen knollen voor citroenen verkopen.Ik zit vaak in Suriname ik weet waarover ik praat/typ,Front heeft het volk in de kou laten staan,vooral de jeugd,zelfs een zwembad moest gerenoveerd worden door een Ned.hulp-organisatie in het binnenlan worden scholen half afgebouwd zg is er geen geld,geen geld om kinderen een goed onderkomen te bieden om lessen te volgen?
  Het gaat mij er niet om wat er tig jaar geleden gebeurd is,hij kijk naar het heden en de toekomst.Jij niet jij hebt alleen maar oog voor het verleden.
  Hoe kan je dan typen dat het verval van Suriname nu in 2010 door Bouterse komt?
  Front is al 15 jaar aan de macht en ze hebben niets gedaan om het verval te herstellen,dat is wat jij typt ,als je je reaktie goed teruggaat lezen.
  Maw het is duidelijk dat Front alleen aan partij,eigen,en familiebelang denkt en geen sikkepit om de behoeftigen geeft.
  Vandaar die verpletterende nederlaag bij de verkiezingen.


  Maak melding

 25. “Professor Jack Mencke: “Marrons niet meer te stuiten in opmars”
  Thursday 15 July
  PARAMARIBO – “De opmars van de marrons is niet meer te stuiten. Op dit moment zijn de marrons de derde bevolkingsgroep, na de creolen en hindostanen, in het land. Door de urbanisatie vanuit het binnenland hebben zij een betere scholing dan vroeger. Ze profileren zich daarom nu op verschillende gebieden binnen de maatschappij. Er vindt ook een politieke mobilisatie plaats van de groep. Daarbij stellen ze de ongelijkheid tussen het binnenland en de stad centraal.

  Zij willen niet meer, zoals vroeger, alleen maar gezien worden als stemvee”, aldus professor Jack Mencke in gesprek met radio ABC. Hij zegt: “Door afhankelijk te zijn van de stad zijn zij er altijd teleurgesteld vanaf gekomen. Heel weinig van de opbrengsten van de rijke natuurlijke hulpbronnen waarover het binnenland beschikt, zijn teruggevloeid naar het binnenland. De ontwikkeling die nu plaats vindt zal moeilijk te keren zijn. Niet alleen op het politiekvlak (7 van de 10 zetels in het binnenland) maar ook niet op andere fronten binnen de maatschappij”, aldus Mencke.”

  Lees het ook van een ander, tuurlijk zal de emancipatie met vallen en opstaan gaan. Maar Suriname is ook van de Marron. Nu nog de autochtone bewoners (Indianen) van Suriname in het machtscentrum. Als stadsbewoners hebben we heel veel goed te maken bij deze volkeren, dus verwelkom ze en laat ze aan hun eigen ontwikkeling werken, de fotomangs hebben nooit wat gedaan voor deze groep. Vandaag de dag hoor je ze roepen veranderen die kiestelsel, want het mag en kan niet dat de Marron 7 zetels heeft.


  Maak melding

 26. @Papo #28
  ik spreek schande uit naat de intelectuelen in de kamp van MC en AC.

  Je gebruikt de meervoudsvorm! Welke twee had je dan in gedachte? 😆

  @watcher
  Je moet je naam veranderen: zwetser pas beter.


  Maak melding

 27. @ zwetser alias babbelaar op nummer 30.
  het is maar wat je wil zien als je in suriname bent mi boi.
  jij wil front niet, omdat zij de afgelopen jaren niets hebben gedaan in suriname en ook niet voor de jeugd in jou ogen daarom kies jij voor de man die binnen 15 jaren tijd jou land op de rand van afgrond heeft gezet schending van de mesenrechten het niet houden van verkiezing vermoorden van zijn tegenstanders onderdrukken en vernederen van zijn eigen volk devalueren van onze geld waarden economie die op zijn gat lag in de rij staan voor de eertse levensbehoeften geen valuta voor het inporteren van medicijnen maar wel voor het kopen van wapens en het bouwen van pretige bruggen.watcher jou vraag hoe ik kan typen dat moreel verval in suriname die nu gaande is alles te maken heeft met 25 feb 1980 laat zien hoe korzichtig jullie zijn. watcher je lijkt pure wel! kinderen van crminelen ouders worden 9 van de 10 keer ook crminelen als je begrijpt wat ik bedoel de leiding van een land die een slechte cv heeft een crimineel en drugs en ook een moordenaars verleden geeft een slechte voorbeeld aan zijn bevolking het buitenland zal suriname nooit serieus nemen als een massamoordenaar president word.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.