Castelen in Surinaams parlement: waarmerk bewust

9

PARAMARIBO, 12 jul – Nieuw Front-parlementariër Guno Castelen heeft bewust gevarieerd geparafeerd op stembriefjes. Deze handeling doet geen afbreuk aan de verkiezing van Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front) tot ondervoorzitter van het parlement. “Ik heb bewust een, noem het waarmerk, geplaatst.”

Het was een kwestie van verantwoordelijkheid. “Bij de tweede stemming (de eerste ging om het voorzitterschap, red.) was ik van oordeel dat ik een letter of leesteken moest plaatsen bij mijn paraaf”, zei Castelen in het parlement. Hij wilde voorkomen dat er extra stembriefjes werden ingeschoven. Of dat stembriefjes werden verwisseld. Het was geenszins de bedoeling ander voordeel te halen.

Het is dan ook niet waar dat Castelen namen genoemd heeft. Als mensen anders stemden dan was afgesproken, dan komen de namen niet van hem. Onder meer Ronnie Brunswijk van Abop betwist dit. “Je bent nu niet mans genoeg voor je woorden in staan”, beet hij Castelen toe. In de media verschenen de namen van twee Abop-parlementariërs.

“U heeft mij nooit een naam horen noemen. Mijn handeling heeft nooit ten doel gehad vast te stellen wie waar gestemd heeft”, aldus Castelen. Hij vindt het dan ook geen zin hebben te discussiëren over de legitimiteit van de leiding in het parlement. Brunswijk vindt dat met de parafenkwestie het ondervoorzitterschap op de helling staat. “Als mensen eenmaal gekozen zijn, moeten we dat respecteren”, meent Castelen


9 REACTIES

 1. Bigi Basi Lonny is heel elg slim. Hij heeft al doekoe gepakt en nu gaat hij voor de post van vieze-voorzitter DNA. Iemand heeft hem dat ingefluisterd. En hij gelooft het ook. Want hij is de Bigi Basi.

  En Alendy: die moet zeker niet proberen uit de AC te treden. Ook al wordt hij geen VP. Want hij krijgt een klap op zijn gezicht of een dikke schop op zijn kont. Bigi Basi taki so en a so ow psa.


  Maak melding

 2. Stop die onzin!

  Maak plaats vooreen ander, Castelen. Dit hoort niet bij een stemming. Hiermee loop je de kans dat de gemerkte stembiljetten ongeldig kunnen worden verklaard. Je verziekt de normale loop van een stemming in het parlement. Maak dus plaats!


  Maak melding

 3. een mooie manier op die schurken en oplichters te ontmaskeren, het zijn deze corrupte klojo die het ministerie van justitie moeten beheren ik hou mijn hard vast.


  Maak melding

 4. Hij heeft het kenmerken van de stembriefjes vaker ontkent en geeft het nu toe, wat een leugenaar! Dat hij het heeft gezegd in de frontvergadering, in bijzijn van Santoki, Venetiaan, Sardjoe en Somo staat als een paal boven water. Het is door Brunswijk gezegd en door Somo beaamd. Hoe wist Brunswijk anders van de kenmerken als Castelen het niet zelf heeft gezegd en daarbij schuldigen aanwees? Hij heeft dus de geheimhouding geschaad en zo geheime info uit het parlement openbaar gemaakt….en dat is strafbaar. Ik zou zeggen VERVOLGEN DIE HAP! Laat daarbij de overige heren van het front gehoord worden en meineed plegen, ze zijn ertoe instaat! Wat een gore bende! Foei Santoki, foei!!!


  Maak melding

 5. in plaats dat de ondervoorzitter(ruth wijdenbosch)mee helpt om castelen op zijn onmaatschappelijke gedrag te wijzen,zit deze te hammeren over haar ondervoorzitter stoel

  dan heeft men nog de lef te praten over democratie.nieuw front voelt zich letterlijk in de minderheid,daarom zijn ze bang voor een herverkiezing.wat ruth wijdenbosch nu mee maakt is echt geen pretje.

  dit vind ik bijzonder jammer want zij heeft helemaal niks gedaan,het is die klote castelen,dat dit heeft verpest.

  komt ervan als je je wilt gedragen als een dictator,kijk wat hij met zijn eigen partijgenoot marica gedaan heeft.op den
  duur zal men de fronters niet meer kunnen begrijpen.want allemaal zijn echt macht dronken.

  de tjekre tjekre koning rust niet,let op de walletjes op z`n gezicht,deze zit als een vos op de loer.macht dronken of machtsverslavingen.echt van die waardeloze mensen als je mij vraagt.


  Maak melding

 6. Als de verkiezing van de ondervoorzitter ter discusie wordt gesteld, dan moet dat van de voorzitter ook ter discusie worden gesteld. Met alle respect voor mevrouw Simons, maar haar verkiezing tot voorzitter is op currupte basis plaats gehad.Mensen zijn omgekocht, dus is er niet een vuiltje aan, maar een levensgrote vlek.


  Maak melding

 7. Stone (#6)kunnen jij en Sheriff aub het bewijs op tafel leggen waaruit blijkt dat er sprake is van omkoping? Tot nu toe ligt alleen het proces-verbaal over Castelen’s gesjoemel er.
  Indien zowel Castelen en vermeende omgekochte DNAers strafbaar zijn graag alle drie uit DNA donderen en nieuwe verkiezingen houden voor het voorzitter- en vice-voorzitterschap. Het volk krijgt dan eindelijk de integere, betrouwbare en capabele voorzitter waar ze zo naar verlangt heeft: SOMO!


  Maak melding

 8. En Kastelen en die twee leden, die hun hart of poeta hebben laten spreken, verdienen een standbeeld. Het heeft erin geresulteerd dat wij nu echt geleid gaan worden door een dokter en een jurist.


  Maak melding

 9. ach ja iedereen heeft nu zijn eigen regels en moraal als het maar past in hun straatje deze hele moreel verval waar wij ons nu in bevinden hebben wij te danken aan 25 feb 1980 daar is alles mee begonnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.