Ex-voorzitter parlement Suriname steunt MC niet

38

PARAMARIBO, 10 jul – Ex-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo lijkt niet van zins de Mega Combinatie, MC, aan regeermacht te helpen. In elk geval heeft Somohardjo’s laatste manoeuvre daar veel van. Het idee om parlementariër Carl Breeveld voor te dragen is op zijn minst opmerkelijk.

Breeveld stemde bij de verkiezingen voor het voorzitterschap van het parlement op Somohardjo’s tegenstander. Het was een gewetenskeus. Breeveld had de keus al min of meer aangekondigd. Zijn partij is faliekant tegen het plaatsen van “personen met een besmet verleden” in hoge posities. Somohardjo is ooit door de rechter veroordeeld wegens aanranding.

Het willen voordragen van Breeveld lijkt meer een signaal. Kort na het afbreken van de onderhandelingen met MC had Somohardjo een ander standpunt. Zijn Volks Alliantie zou een zelfstandige fractie vormen, maar de MC-kandidaten steunen. De zelfstandige positie staat nog overeind. “We vormen een eigen fractie omdat we alleen op ons zelf kunnen vertrouwen”, zegt Somohardjo.

Nu worden de zes zetels van de Volks Alliantie anders ingezet. Elke kandidaat moet minimaal zeven parlementariërs achter zich hebben. Met de ene zetel van Doe worden het er dus zeven. “We willen Breeveld voordragen als een nationale figuur. We hebben begrepen dat hij voorstander is van een nationaal kabinet. En we willen iemand die integer is”, aldus Somohardjo. Breeveld moet nog reageren.


38 REACTIES

 1. Somo zoekt nu duidelijk een andere slachtoffer, maar wij kennen Somo wij kennen SOMO….en omdat men Somo kent is het opletten….die man is rommel frommel trap niet in zijn hebzucht……Hij is op zoek naar blaffende honden.
  Om zijn karavaan uit de woestijn te halen, en vooral hoe die karel kan ratelen met zijn bekkie daar weet Somo raad mee…..I’m sabi ti day tak tak so al te vaak a idi leegi….denk vermogen no di.


  Maak melding

 2. Somo wil duidelijk niet in de oppositie. Zij vroegere maat Brunswijk heeft hem erg in de maling genomen. Daardoor kan hij geen kant meer op , dan steun te zoeken bij Breveld met zijn ene zetel.


  Maak melding

 3. wie naar deze idioot luistert is evenzo macht dronken.het is gebleken dat deze macht dronken idioot geen vlees nog bloed is.

  iemand zonder egard is vergelijkbaar met een verslaafde junkie.dat geen controle meer heeft over zijn eigen doen en laten.het zou goed zijn om deze idioten zoals,castelen,
  venetiaan,jesserun,somohardjo,alendy,
  sardjoe,doest,spong,beide kruisland,enz.op te pakken en voor een test te laten behandelen door een psycholoog.

  deze idioten vormt een gevaar in dit land.
  piloten moeten toch ook om de zes maanden voor keuring bij de psycholoog.dus dit is niet nieuw.


  Maak melding

 4. DOE komt om te DOEN!

  DOE komt eraan! Wie nu nog twijfels heeft, weet dat hij/zij de eerstvolgende Parlements-verkiezingen op DOE gaat stemmen.

  Oude, corrupte en moorddadige partijen gaan in het vergeetboek. NPS, MC, AC en VA kunnen
  hun biezen pakken want het volk wil de zieke politiek genezen. Een grote WASBEURT en een nieuwe start maken. In ‘s-lands belang!
  Het volk is moe om van de ene ellende naar de andere rotzooi geslingerd te worden.

  De VHP en DOE die niet met bevlekten wensten samen te werken, gaan de dienst uit maken.
  DOE staat voor vernieuwing en VHP staat voor zekerheid.


  Maak melding

 5. Zouden deze politici wel gehoord hebben van het woord ‘standvastigheid’? Het is iedere keer weer een verrassing met welke wind men zal meewaaien. Zelfs het weer is niet zo veranderlijk als de mening van deze lieden.
  Of is Somohardjo nu al op zoek naar nieuwe partners voor de volgende verkiezing??


  Maak melding

 6. Wat een gedoe in Sranan…net als hier…wie gaat met wie regeren ! Net als het Sur. volk schreeuw ik…Bouta, Somo, Brunsie for President !! en niemand anders, of ze nou een “stout” verleden hebben of niet….HET VOLK KIEST !! Ik zeg U Folks…Bouta gaat geen mensen meer op de vlucht schieten, Brunsie..??? NEEN geen drugs meer…heeft nu genoeg goud en hout !…en Somo…nooit meer in billen knijpen van misses…Javaan of geen Javaan ! Deze drie laten hun “vrijpostige” handen wel thuis ! Gelooft U mij….en ik verzoek U om niet te schelden in Uw commentaren….weest beschaafd en bescheiden in de keuze van uw woord. O.K.? Tan bun…Hup Suriname hup…B/S/B for president !


  Maak melding

 7. Het wordt steeds complexer,maar ook transparanter met de slangenbochten van de super opportunist Somohardjo.Somo probeert links als rechts van hem konten te likken,maar dat levert de andere partijen geen stabiele politieke voordelen en samenwerkingsvormen aan.Somo is gewoon een hoofdpijndossier voor de politici in Suriname.


  Maak melding

 8. De Surinaamse politiek kennende kan dat morgen weer een ander verhaal worden!
  In de politiek verleent men niet zomaar steun, daar geldt: Voor Wat Hoort Wat!

  Mocht MC de hele regeerperiode uitzitten dan staan gedurende deze vijf jaar andere grote etnische groepen die sociaal/economisch van groter belang zijn dan AC buitenspel!
  Dat houdt een groot destabiliserent gevaar in voor Bouterse, als men ook in ogenschouw neemt, dat AC een jojo is en qua kiezers/economisch niets voorstelt!

  Ook onder de Marrons heerst een niet te onderschatten animositeit.
  Saramaccaners zijn niet dol op de gasten van Tapanahony!!
  De Marowijners domineren het AC ook!
  De gasten van de BEP worden steeds door Brunsie onder druk gezet! Het is wachten wanneer bij hun de bom barst.

  Bouterse heeft het AC alleen nodig om een regering te kunnen vormen om te kunnen starten na de verkiezing van de president, want dat het een MC president wordt staat buiten kijf daar hebben ze zelfs AC niet voor nodig in de VVV.

  De overige poppenspelers zijn nog steeds in beeld, maar zitten voorlopig op de reservebank tot het tijd wordt hun rol te spelen!

  Het probleem bij het in de oppositie zitten is, dat je niets kan betekenen voor je achterban!
  Men kan alleen maar roepen in het parlement, maar er zijn geen baantjes,minvermogende kaarten, woningen, grond, civieltechnische opdrachten van de overheid etc. etc. te vergeven!!
  Als parlementarier in de oppositie krijg je ook niets voor elkaar voor je achterban!

  Conclusie: Voor Bouterse zijn Somo en de VHP van groter belang dan het domme zooitje ongeregeld van AC!!
  Dus voor wie dacht, dat deze koehandel voorbij was en z’n toetsenbord eindelijk rust krijgt breken nog drukke tijden aan!!
  Als er eindelijk rust komt op het politieke front in Suriname zitten een hoop mensen met RSI!!


  Maak melding

 9. Somo zoekt een integer iemand hahahahahahahahahahahaha pae weet hij is veroordeeld. AANRANDER AANRANDER iemand die niet van andermans minderjarige dochters af kan blijven ahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Dit zullen de laatste verkiezingen zijn in Suriname. Binnen een jaar is de staatskas leeggeplunderd door MC en AC, de onveiligheid neemt schrikbarend toe, stagiares blijven massaal weg wegens de handtastelijkheden van de Joeka’s. Er zal geen geld overblijven om nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

  Ik denk dat we teruggaan naar de periode van 1980-1988 met een tijdelijk militair bewind. De militairen met ondersteuning van Nederland en Amerika deze keer zullen nu keihard ingrijpen. Bouterse en Brunswijk zullen het deze keer niet overleven of worden uitgeleverd aan Nederland om hun straf uit te zitten.

  Wellicht dringt het nog niet door tot de Surinaamse bevolking maar Bouterse en Brunswijk zijn hier een legale coup aan het plegen en binnenkort komt de ware aard van deze “zogenaamde democraten” aan het licht.

  Zie maar hoe ze de boel aan het manipuleren zijn. Deze strategie is allang uitgedacht en uitgewerkt, dit is geen toevalligheid. Allendy weet hiervan en probeert met alle macht deze truc van de heren Bouterse en Brunswijk te dwarsbomen. Hij is niet voor niets met de dood bedreigd geweest en moet nu afwachten of Brunswijk nog hem te woord wil staan. Die heeft een coup binnen de AC gepleegd, terwijl de partij van Allendy de grootste is.

  Mensen dit zijn geen gewone tijden meer, kies daarom voor zekerheid en op de presidentskandidaat van het Front, de heer Chander Santoki. NF + DOE + VA hebben ook een werkbare aantal parlementzetels van 20. Met die van BEP is het al 24 en als ook aantal Hindoestanen van MC overlopen naar de NF (VHP) dan kan Santhoki als president zelf een regering samenstellen. Hij mag als president ministers ontslaan, dus ook Ronnie Brunswijk als minister van Justitie en Politie kan door hem ontslagen worden en door een andere kandidaat vervangen worden.

  De presidentsverkiezingen zijn deze keer de belangrijkste verkiezingen voor het behoud van de identiteit en saamhorigheid van ons Surinamers. Stem met uw hart en met uw hoofd.


  Maak melding

 11. Zou onbetrouwbar als sommige politieke figuren in suriname heb ik nooit eerder megemaakt ik word er moe van, ze hebben geen respect voor de kiezers niemand confronteert deze leugenachtig figuren met hun gedrag de pers doet dat niet en hun achterban ook niet.je mag lullen wat je wil over nederland maar dit zou never nooit hier in nederland gebeuren.men realiseert zich niet hoe slecht dit gedrag is voor de samenleving in suriname.


  Maak melding

 12. Hoe zal het gaan met Ram “Shanti” Sardjoe?!
  Het lijkt wel of hij in een hoekje van de “Olifant” zijn wonden aan het likken is!
  Het beste wat hij nu kan doen is van het politieke toneel verdwijnen, zodat de rest van de VHP eieren kan kiezen voor hun achterban!!
  Zijn koffer staat toch altijd al ingepakt, zodat hij zich kan voegen bij z’n gezin in Nederland!
  Het is welletjes geweest nu de oude dag doorbrengen bij je naasten de achterblijvers redden zich wel!!


  Maak melding

 13. Somo,moet nu verbannen worden die maakt maar probelen voor het Surinaams volk. Volk volk volk, gaan jullie nu op straat Aub.Het is nu genoeg met het dictatuur van Somo en het nieuw Front.


  Maak melding

 14. das…. houd tog je bek dicht , wil je dat die koelies meer gaan roven.
  dat zijn de mensen die suriname kapot maken ,een voorbeeld als ze kans zien om een vis van nog geen 10 centimeter uit het water te halen en op te eten , wat blijft er dan over van de rijkdommen van suriname , ga tog weg dasasigh je moet beter op je mensen letten . de stropers ze willen alleen hun eigen belang en dat is altijd zo geweest .
  dus dasa los gewoon op .


  Maak melding

 15. Niet accepteren, meneer Breeveld!!!
  Want dan krijgt U, zeker weten, meneer Somo als VP kandidaat .. en hij is ook een omstreden figuur…..


  Maak melding

 16. Beste vrienden,

  Als Paul Somohardjo
  het Surinaams volk NIET GOED behandelt,
  zal het Surinaams volk Dodelijk
  tegen Paul Somohardjo zijn!

  De Mega Combinatie heeft door
  Jennifer Geerlings-Simons
  een pers/bezoekkamer geven aan
  de pers en de bezoekers van
  De Nationale Assemblée ,
  zodat wij NIET, zoals in het verleden
  onder leiding van Runaldo Ronald Venetiaan,
  als een hond worden behandelt bij
  De Nationale Assemblée!

  Conclusie
  ONZE GEZONDHEID IS BELANGRIJK!

  Advies
  Laten we Nu werken aan
  een Gezonde Politiek Landschap
  voor u en voor mij!
  ONZE GEZONDE BIJDRAGEN TELLEN!

  Groeten,
  Jurgen R. Brul


  Maak melding

 17. Als Carl Breeveld toestemt, is dit op langere termijn de politieke dood van de persoon en van de partij DOE.

  Carl Breeveld zal, mijns inziens, de komende regeerperiode in de DNA meer een madiator moeten zijn en daarvan leren.Dat zal zijn aanzien en ook van zijn partij vergroten. Carl Breeveld moet politieke geduld betrachten en niet toehappen op het voorstel van SOMO. Netjes en diplomatisch bedanken voor het kandidaatschap kan hier geen kwaad.

  Wat blijft politicologie toch een mooi vak!!
  Srika


  Maak melding

 18. Kijk het is niet haalbaar voor Karel…dus Somo begint zijn hebzucht(domheid)te testen…als hij hapt is hij de lul…Somo wil vervroegde verkiezingen en gaat nu met rommel komen hij is zijn HAP kwijt…AC heeft nu alles.


  Maak melding

 19. “De VHP en DOE die niet met bevlekten wensten samen te werken, gaan de dienst uit maken.
  DOE staat voor vernieuwing en VHP staat voor zekerheid.”

  vhp die niet met bevlekten wenst samen te werken en vhp staat voor zekerheid.

  Bovenstaande volgens de serpent DAS verder stelt hij dat de creool dom, lui, en vooral jaloers daarom hebben ze op MC gestemd. De aziaten alleen werken, de aziaten moeten het land verlaten. Met jou racistische denkwijze ben je duidelijk door de mand gevallen DAS, ik wist in ieder geval al wie je was, mij hield je niet voor de gek.


  Maak melding

 20. Srika (17),
  Dat is precies wat Breeveld moet doen. Opwarmen, acclimatiseren, leren en dan pas toeslaan.

  Roosie (14),
  Hee Roosie doe niet zo gespannen man. Ik heb echt m’n bek niet opengedaan hoor. Cool down man! Je zal je hart nog lang nodig hebben dus vermoei hem niet zo.

  Ik schrijf dit en dan ben ik klaar met je want ik wil niet de schuld krijgen.
  Zonder de mensen die je Koelie’s noemt, was je aan ondervoeding gestorven en niet aan een hartkwaal. Heb je in de rijstvelden gestaan waar Bilharzia heerst? Heb je de kousebandbanen verschoond? Heb je ooit de tomatenvelden besproeid met gotro-watra?
  Neen! want je zat pat-ta te spelen onder die manja boom van Sam die je ook geplundert hebt.
  Doe rustig aan en hou voortaan van “die Koelies” want ze hebben je grootgebracht.


  Maak melding

 21. Somo praat over integer zijn en deze “zelfde Somo werd door de rechter veroordeeld voor aanranding van een ” TIENER ” .
  Ja Somo , had je maar minimaal 7-zetels in de assemblee he ?
  Helaas heb je maar zes-zetels en is zes en blijft ook zes en het is geen sex .
  Ik vraag mezelf af ; Waar zijn en blijven de universitair afgestudeerden en academisch afgestudeerde kaderleden van VA ?
  Dan heb ik het bvb over Moestadja , Sapoen en Jesserun (luchtbel-zetel).
  Horen zij maar enkel tot de staart en hebben zij niks(luchtbel) in de VA-melk te brokkelen ?
  Is dat de rendement of de beloning voor/door het fuseren met de PL( Pantjen Loetjoe )?
  Leidt de lamme de blinde bij de VA ?
  SOMO in het nauw maakt rare sprongen , is het soms ,een ongeleide projectiel of lijdt hij aan desociatieve-stoornissen .

  De meerderheid heeft gekozen voor MC en AC conform de democratischekiesstelsel van de Republiek Suriname , het is representatief en legitiem zowel nationaal als internationaal erkent .
  Als SOMO het woord ” NATIONAAL-BELANG OF VOLKS-BELANG ” kent en dat in acht neemt , dan LIEGT hij als de tering .

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 22. Muriel jou tekst lijkt quasi intellectueel, maar verhuld een racistische tendens. Jouw advies is voor de zwijnen. Doe jezelf een genoegen en laat de Heren en Dames; dna, dr, rr van de Mega Combinatie met rust. Ze hebben jouw tendentieuze tekst en taal niet nodig. Ik heb gekozen voor Suriname na 38 jaren West Europa en zeer bewust de stap gemaakt als zovelen die thans lid zijn van van de meest progressieve organisatie in Suriname …NDP. Het is simpel en makkelijk om vanachter een toetsenbord de boel te verzieken ergens in Nl. Je klinkt als een Oslo-Syndroom slachtoffer van NL dat zicht afzet tegen de de groepen die werkelijke ontwikkeling van Suriname nastreven en aan de wieg hebben gestaan van Staatsolie, Infra;Dalian-wegen, Bruggen over belangrijke verbindingen, 1250 woningen. In tegenstelling tot front;VHP, NPS, geen infra, geen bruggen over economisch strategische verbindingen, slechte gouddeal-5%.Mijn Ghaneze vrienden hebben 20-25% bedongen plus 3/4 van het hoger kader om de kennis in eigen land te ontwikkelen. Tigri-gebied en Horse shoe/GSX zijn weggegeven onder het mom “Venetiaan”: het volk van Suriname moet niet zo hebberig zijn of woorden van even gelijke strekking!


  Maak melding

 23. @Djogo en muriel: heldere reacties!

  VA handelen in nationaal belang? Dan moet het volk het voorstel van SOMO serieus nemen om DOE-partijleider naar voren te schuiven als presidentskandidaat.

  GEEN FRONT EN GEEN BOUTA ALS PRES. Maar een integer persoon als Breeveld for Pres. Neutraal en normen en ethiek hoog in het vaandel.

  Ik schuif het niet onder stoelen of banken ik sta achter de stappen van SOMO. Onthoud goed de stappen (dus zakelijk gezien). Mensen die tegen SOMO zijn kunnen het baseren op persoonlijke motieven.

  @SRIKA: Ik weet niet waar je je politicologie studie volgt of hebt gevolgd, maar volgens mij heb je of doe je een verkeerde studie om de huidige politieke situatie te kunnen analyseren.

  Mijn wojo-achtergrond is dat als Breeveld het voorstel accepteert hij de NPS en delen van de NDP-achterban meekrijgt bij de volgende verkiezingen. Dan eindigt hij niet met 1 maar zekder met 8 zetels. Mark my words.

  Waarom hebben de andere partners (PSV, Middenblok) hun afkeuring niet uitgesproken over de moves van SOMO (inclusief oud-parlementsvoorzitter Wijntuin). Zal ik je zeggen: SOMO heeft zijn menselijke gebreken, maar hij heeft de laatse jaren getoond LEIDERSCHAPSKWALITEITEN IN zijn mars te hebben. OMDAT HIJ EEN PAE IS KAN HET BIJ VELEN VAN JULLIE NOG TE VERTEREN zijn (wel zielig zou ik zeggen). Tegen die mensen zou ik zeggen wees open voor en kijk op zaken en niet op de persoon. Na SOMO en BOUTA kunnen we dan zeggen dat de tijd rijp is voor Suriname voor een echte politiekvoering door de nieuwe genaratie.


  Maak melding

 24. De Dominee, heeft even getalmd en zijn achterban geconsulteerd. Het antwoord aan de PL is nee.. uiteraardt was zijn antwoordt verpakt in kadopapier met een zilveren strikje, helemaal des Dominees.Maar nochtans is het antwoordt duidelijk;Nee is Nee. De dominee heeft je weggestemd…. goed tellen 1,2,3,…24,25,26. De 24e stem voor Simons kwam van de DO(E)-MINEE. Klinkt net als 72% van de kiezers hebben niet voor de NF+ gestemd, dat is toch een overduidelijk. NEE, we lusten jullie niet!


  Maak melding

 25. Somo is een doodgebroed kuiken.

  Hij is zo doorzichtig als glas en Karel heeft hem al op zeer diplomatische wijze het antwoord gegeven.

  No dus!!!

  Stel je eens voor Karel Breeveld pressidennn en Somo op de achtergrond dan kunnen we lachen in dit land.

  Tjekre tjekre ten voeten uit.


  Maak melding

 26. Voortaan Somo als jij een blok wil vormen kijk of jij echt een goed fundament hebt.
  Want dat ding waar jij mee bezig was, was puur eigen voordeel.
  En kijk nu het hele blok is op je kop gevallen….daarom haal jij nu heel wat capriolen uit…..What is a Bee without sting.


  Maak melding

 27. Bouterse heeft jullie als honden behandeld toch willen jullie hem als president dus misdaad word rijkelijk beloond in suriname.
  wie erin geloofd dat bouterse en brunswijk suriname vooruit gaan brengen is erg naief en emotioneel heel erg dom de aanhangers van deze twee partijen reageren emotioneel heel erg dom hun reaktie zijn meestal nergens op gebaseerd.


  Maak melding

 28. Du(nr.11),

  Het gebeurt ook in Nederland. Maar door de “Groten-heren-politiek” is het niet door het volk waar te nemen. Maar het gaat hier in Nederland, achter de schermen, ook hard en smerig aan toe.
  Srika


  Maak melding

 29. En DOE steunt jou niet .Wat nu ?
  Ik hoop dat Heer Breeveld met zijn party straks echt kan meedoen en dat Djogo #8 het dan bij het verkeerde end heeft.Helaas is het beeld dat hij schetst eentje uit de werkelijkheid.Overigens moeten we in daden nog zien waar DOE voor staat.Eerst zien dan geloven!!!


  Maak melding

 30. 12@Djogo. Ach Sardjoe kan gewoon niet mee, dit is allemaal te ingewikkeld voor hem en zijn dementia senilis. Het duurt hem steeds langer om te reageren op een nieuw onstane politieke situatie en met hem die hele oude kliek van de VHP/NPS besturen.


  Maak melding

 31. @ srika,
  mijn stelling is dat de manier hoe de politieke partijen in suriname de afgelopen weken met elkaar zijn omgegaan niet in nederland gebeurd als jij het niet eens ben met mij stelling kom dan met voorbeeld dat praat makelijker dan zomaar wat roepen vergeet één ding niet de media in nederland is niet dat van suriname hier word het onderste steen naar boven gehaald. hoeveel keren heeft brunswijk zijn woord gegeven als ik het goed hebt 4 keren en toch loopt hij over naar bouterse.


  Maak melding

 32. NDP’ser zijn de meest bewuste stemmers in Suriname, ze stemmen niet zoals bij nps, vhp of va vanwege etniciteit. Ze stemmen vanwege die verbroedering en het concept natievorming. Wie met vhp zou willen meegaan zou nooit NDP’er kunnen zijn, die twee gaan niet samen. De MC regering zal een regering voor alle Surinamers zijn ongeacht je etniciteit of verblijfplaats.

  sardjoe, santokie of vene hebben dit goed begrepen, vandaar dat ze alles willen doen om een MC te voorkomen. De nieuwe Surinamer die niet meer in etniciteit denkt heeft gewonnen en dat steekt deze heren, hun bestaansrecht wordt direkt bedreigd.

  Mensen als muriel kunnen gieren en tieren, maar geen enkele ndp’er zal overlopen naar vhp tenzij ze grof worden betaald, maar dan is het met ze gedaan want je kan een ideologie niet verloochenen.


  Maak melding

 33. De NDP-ers zijn de meest bewuste stemmers in suriname dit schrijf de grootste CLOWN hier op dit net.als je over verbroedering en natievorming hebt dan vermoord je jou eigen volk niet, hitler had het ook over natie vorming die idi van de ndp denken volgens een verwerpelijke dogma dat ze hun wil kunnen opleggen aan anderen en dat is het gevaarlijk van deze dwaze clubje.
  wie echt bewust is van de feiten en de misdaden die bouterse in suriname heeft begaan kan nooit spreken over een bewuste keuze het is eerder een emotioneel domme keuze waarvan de gevolgen verstrekkend zullen zijn.


  Maak melding

 34. Verward!

  Als je verward bent haal je heel veel zaken door elkaar. NaMi is zo ver! Misschien moeten we je een zeven-geesten wiwiri-bad voorschrijven om tot rust te komen.

  Om racist te zijn moet je aanleiding hebben.
  Ik kan zelf geen racist zijn want in mij stroomt bloed van alle op een na voorkomende
  etniciteiten in Suriname. NaMi ik ben dogla!
  Hindustaans, Creools, Javaans, Indiaans en zelfs Aucaans bloed stroomt er door mijn aderen. Verkondig dus geen onzin op #19.

  Je hebt het heel hoog over etniciteit. Wel wat vindt je van de partij van Brunswijk waar MC mee samen gaat regeren. Hoeveel Javanen of Indianen stemmen op ABOP? Nul!
  Alleen Marrons en Aucaners, toch. Deze groep geeft MC uit nood 6 ministeries en een Vice presidensschap. Dat wil zeggen dat deze etnische groepering die slechts 13% van de Surinaamse bevolking vertegenwoordigt een totaal van bijna 40% aan regeermacht krijgt.
  En dat in ruil voor maar lausi 11000 stemmen?
  Zelfs DOE heeft meer stemmen gehaald.

  Ik wil alle Aziaten behouden in Suriname. Zij geven ons zekerheid dat wij morgen te eten hebben en handel kunnen drijven. Jij, nog je vriendje Rozenblad kan mij die zekerheid geven. Daar ben je te lui voor.


  Maak melding

 35. DAS misschien dat jij een zeven-geesten en wiwiri-bad kan nemen om van je pijnen en dip af te komen.

  Als jij alle etniciteiten in je bloed hebt stromen hoe komt het dan dat je forumleden die ronduit racisme rondbazuinen steeds bijvalt en gelijk geeft. Met je moksi zou je juist moeten ageren tegen deze racisten. Ik doe dat wel, ik moet niets van racisten hebben, die alleen maar haat en verdeeldheid proberen te zaaien (enkel en alleen omdat front/vhp niet in het machtscentrum zit), terwijl we juist eenheid en liefde voor elkaar nodig hebben. Zie je het verschil tussen jou en mij.

  Wat ik van de samenwerking tussen AC en MC vind ondanks er geen andere etniciteiten op AC hebben gestemd en ondanks ze 13% van de Surinaamse bevolking vertegenwoordigen.

  Over andere etniciteiten gesproken zijn ze niet anders dan een vhp, nps of va. Ik vind het gewoon jammer dat deze etnische partijen in Suriname nog stemmen krijgen, voor mij mogen ze liever vandaag dan morgen opgedoekt worden. Helaas is het nogsteeds de Surinaamse realiteit dat MC genoodzaakt is om met een etnische partij samen te werken.

  Poltieke realiteit en noodzaak, mi boi.

  Die 13% of aantal stemmers van AC, daar heb ik geen enkele boodschap aan, behoort ook tot de Surinaamse realiteit. Men had gewoon veel eerder een ander kiesstelsel moeten kiezen of aannemen. Ik vind het gewoon hypocriet om over de aantal stemmers of zetel verdeling nu net na de verkiezing te discussieren of te bekritiseren. Als front bijv. de 7 AC zetels zou kunnen krijgen hadden ze dat zeker gedaan, dan was er geen vuiltje aan de lucht.

  Trouwens ons kiestelsel hoeft helemaal niet op de schop, het behoeft hier en daar wat aanpassingen maar voor de rest is het prima.

  Wat gewoon op de schop moet is de Surinaamse mentaliteit die jarenlang door front is gevoed. de mentaliteit van polarisatie, etniciteit, racune, haat, verdeeldheid, corruptie enz enz.

  Waar we naartoe moeten is het nieuw bestel onder MC, natievorming, eenheid, liefde voor elkaar, vertrouwen in eigen kunnen enz. enz. Als we dit kunnen bewerkstelligen dan maakt het niet uit welk kiesstelsel we in Suriname hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.