Parlementariër Castelen: geen namen genoemd

31

PARAMARIBO, 9 jul – “Ik heb geen namen genoemd.” Dit zegt Nieuw Front-parlementariër Guno Castelen over het gesteggel rond de verkiezingen in het parlement. Dat twee parlementariërs van Abop in de media aangemerkt worden als verraders, ligt aan anderen. Met name Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk. Castelen weigert dan ook alle verantwoordelijkheid voor de nasleep.

Het gaat dan vooral om Abop’s terugtrekking uit de samenwerking met het Nieuw Front. Brunswijk’s verontwaardiging heeft meer weg van een rookgordijn. Een rationalisatie voor de overstap naar Desi Bouterse’s Mega Combinatie. “Brunswijk is verantwoordelijk voor wat hij zegt. Als hij zich laat strikken door journalisten en hij noemt namen, dan is dat voor zijn rekening”, zegt Castelen.

Volgens Brunswijk zijn de namen genoemd tijdens een topontmoeting. Het betrof een bijeenkomst van leiders van de alliantie in wording. Het Nieuw Front, A Combinatie en de Volk Alliantie bespraken toen hun mislukte strategie. De bedoeling was met hun meerderheid Paul Somohardjo aan het roer te krijgen in het parlement. Castelen wil een justitieel onderzoek. “Maar men durft niet.”


31 REACTIES

 1. Castelen,
  Verbindt consequenties aan jou falen, be a man!!!

  De man die heeft gefaald moet gaan, u zult anders als aangeschoten wild door de politieke arena gaan.


  Maak melding

 2. ja Brunswijk liegt wel meer. Aware Kampoe , geen overwinning van hem.hijheeft ook oa een kilo goud gestolen van Koelie Bob!!!zo heeft Bos Bob de toen 16 jarige neef van de Kapitein Ceder van Loka Loka die destijds door Eddie Dap naar Tilburg is gehaald Pa Bodo ongewapende Obiaman van de ParamaccanersDOOD GESCHOTEN op Lange Tabbetje allen maar omdat hij Pa Bodoo geen gesprekken wilde met Bouterse!!!!Daarom mag Brunswijk van de Fransen sedert 1989 Nooit meer in Frans Guyana komen.Brunswijk ligt liever samen met Bouta in een Hangmat, dan op een eerlijke manier met Respect voor de Mensen Rechten te Regeren.Bouta schoot ongewapende Gevangenen en Burgers in 1982 dood.Soort zoekt Soort!Arme Burgers van Suriname!!Door Bouta aan de Bedelstaf en Geen Mensen Rechten onder ME en Abop


  Maak melding

 3. Nee tuurlijk niet,Castelen weet beter.Voordat je t weet heb je paar van die leeghoofden van baas voor je deur.

  Niemand noemt namen,doet een Surinamer nooit,vooral niet als t Ronnie Brunswijk,Bouterse betreft.Deze mensen staan boven de wet toch,deng kan doe sa deng wanie.Niemand zegt wat,Bouterse zn zoon kan drugs rippen,wapens stelen van de overheid,Brunswijk kan ongeoorloofd gewoon een SWMer die zn werk doet waarvoor ie al een grijpstuiver verdient gewoon klappen en mishandelen.Of wapens trekken in openbaar,niemand die wat zegt.

  Above the law maar deze keer niet met Steven Seagal.


  Maak melding

 4. Het is december 2011. Er staan lange rijen voor de kantoren die postpakketten naar Suriname versturen. Veel Surinaamse Nederlanders sturen geld of levensmiddelen naar familieleden en vrienden in Suriname omdat het economisch erg slecht is gesteld met het land. Een kleine groep rond Bouterse en Brunswijk leven in luxe terwijl de rest van de bevolking niet of nauwelijks kan leven met het geld dat ze ontvangen. De SRD is in minder dan een jaar fors in waarde gedaald. De mensen die een beetje geld hebben wisselen hun geld in dollars en euro omdat ze weinig vertrouwen hebben. Binnen de Mega Combinatie durft niemand kritiek te leveren op het beleid van Bouterse en Brunswijk, omdat men bang is vermoord te worden. Willy Soemita van de KTPI en Parmessar zijn onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. In tegenstelling tot de jaren 80 begint er onder de jongeren uit de Surinaamse gemeenschap in Nederland, een klimaat te ontstaan waarbij men minder behulpzaam wil zijn. Ze hebben immers zelf voor Bouterse en Brunswijk gekozen dus laten ze hun rotsooi zelf maar oplossen.


  Maak melding

 5. hallo pinto,
  wat doen we met bouterse? als de ndp consequentie moet trekken uit hun falen dan bestaan zij er niet meer de misdaden die bouterse heeft begaan in suriname zijn incidenten in de ogen van onze dorpsgek media gebouwen in brand schieten zijn incidenten mensen bewust oppakken en vermoorden in fort zeelandia moi wana allemaal incidenten pinto, sterker nog een monster als bouterse mag van jou suriname internationaal gaan vertegenwoordigen pinto jij bent een wild.


  Maak melding

 6. Ingerukt!

  Castelen heeft geen namen genoemd zegt hij, maar hij heeft wel stembriefjes gemerkt. En dat is malversatie.
  Hij dient zijn verstand te gebruiken en tegen zichzelf zeggen: “ingerukt, mars!”


  Maak melding

 7. Of er namen zijn genoemd of niet doet er niet aan toe!!! Wat wel speelt is dat er verraad is gepleegd en met verraders kan je nooit werken!!!!


  Maak melding

 8. Nee castelen heeft geen namen genoemd, hij heeft niets gedaan, zomaar vallen jullie die arme man lastig, hij doet toch geen vlieg kwaad, hij is tenslotte fronter, ze doen nooit iets, hebben nooit wat gedaan.

  Sardjoe had hem een Kado gegeven hij mocht ministerie van ATM behouden. Dus dacht castelen ik moet ook wat terugdoen.

  Maar no spang castelen, somo wil een standbeeld voor jou maken omdat je de verraders zou hebben ontmaskerd, hij zat ook bij in de vergadering.


  Maak melding

 9. Julia, still a lobi dee!

  Jou verhaal wordt in vodoende mate bekend verondersteld bij grote delen van de SURINAAMSE samenleving en toch markeert de M.C. 23 vette zetels.


  Maak melding

 10. mensen maak je niet al te druk,we zullen na een paar maanden zien en luisteren wat de domme ndp’ers zullen zeggen,dat moet toch niet kunnen,als wij democratisch bezig zijn,nu hoor je niemand wat zeggen over partij belangen enz enz,noemen we dit lands belang laat mij niet lachen.40% heeft voor mc gestemd ze zullen ook krijgen wat ze verdienen.lonny want zo werd hij genoemd door dd bouterse wilde dna voorzitter worden.deze zelfde bouterse maakte er grappen over wie er allemaal het land zouden moeten regeren,en wat zien wij hij gaat in zee met dezelfde lonny,mensen wie houdt wie voor de gek we benne benieuwd.


  Maak melding

 11. Dat bepaalde personen zeer onbetrouwbaar waren blijkt uit het feit dat men zijn stembiljet aan iedereen heeft getoond.Dit om te bewijzen dat hij in elk geval betrouwbaar is.Als je eerlijk bent hoef je niets te bewijzen.Juist door deze handeling is het duidelijk geworden dat de andere leden van zijn partij iets heel anders van plan waren.Ik kan mij niet voorstellen met open armen door bepaalde partijen worden ontvangen.Hoe ver zijn we gezonken? Waar is de waardigheid van ons volk gebleven!


  Maak melding

 12. BriepBap

  Vele zaken begrijpen zij dom weg niet.
  Zelf bij een inbraak bij jou thuis heb jij het recht niet zelf naar de dieven te gaan lopen zoeken…het is pijnlijk maar dat zegt de wet.
  Daarom is het altijd hopen dat de politie zijn of haar werk naar behoren doet.
  Een ding begrijpen zij niet…u mag niet eens gluren..b.v. blote dames of kinderen…dan nog erbij foto en video maken tijdens begluren.
  Deze mensen moet echt weten waarmee zij bezig zijn……die Castelen heeft met zijn handeling de eer van anderen aangetast zelfs letterlijk betast en dat is strafbaar….zulke domme dingen moet men niet doen vooral als jij leiding wil geven aan mensen…anders is er geen ambtsgeheim meer.
  Dan mogen de doctoren iedereen vertellen wat voor ziekte jij hebt…..die Castelen komt gewoon verstand tekort….een geheime verkiezing jij …..wordt gekozen om als verkiezings commissie lid deel te nemen jij hebt direct ambtsgeheim..of zie het als een bar of kroeg….daar slaan zij jouw ogen direct dicht met vuist slagen als jij loopt te lullen…………..of moest men jou ook daarvoor beëdigen…Zo raakt het einde zoek…..Bij geen wet is er nog altijd Gebod…daarom eerbaar…eer en geweten niet naar FRONT toe maar naar de bevolking…..daarom mag jij in DNA zelfs met 400 stemmetjes…..jij bent echt fout bezig geweest Castelen…Dus wij komen erachter dit is werkwijze SPA incl. FRONT….die mensen zijn zwaar in hun eer getast….jij maakt mensen bang en niemand kan straks naar eer en geweten handelen voor de bevolking.


  Maak melding

 13. Weet een ding zaken DNA aangaande is geen taak voor de rechtelijke macht.
  Binnen DNA moet men kijken wat voor gevolg dit heeft voor schurken binnen DNA.
  Dus gaan lopen schreeuwen laat men met een rechtelijk of strafrechtelijk onderzoek komen is zand in de ogen strooien door Castelen….omdat de wet geen handvaten heeft in deze.
  Het moet wel zo zijn dat men binnen DNA hem voor een bepaalde tijd straft dat hij b.v. in geen enkele commissie wordt opgenomen.
  Door driegend gevaar vanuit Castelen zelf de boel altijd te zullen blijven manipuleren…of Front moet hem terug trekken en een volgende kandidaat plaatsen, lijkt beter ook omdat deze man helemaal geen draagvlak heeft….en zich alleen met dom schurkerij staande probeert te houden…..Geen enkele arbeider hoeft deze man te vertrouwen als jij in conflict komt met je werkgever…Castelen verkoopt jou gewoon…als een Redi-Muzu….en precies zo is de NPS….allen die voor Somo gestemd hebben, hebben de bevolking verraden./…incl. Ronald Vniks aan met zijn bulldozer gedoe om mensen huis plat te walsen….gewoon een Redi Muzu bende zij verkopen jou………WEET DIT


  Maak melding

 14. guno castelen wil alleen stoer doen,dit is eigenlijk een soort van cultuurgewoontes bij de heren van de s p a.hij gaat steeds meer en meer geloven in zijn eigen gelijk.
  zoals de waard is,vertrouwt hij zijn gasten.

  hij blijft zijn snode daad op een zeer lafhartige manier verdedigen,en dit maakt de waartaal juist tot realiteit.hij heeft zelfs brunswijk geconfronteerd met de initialen van de beide heren.en wat lult deze man dan nog verder.

  waarom heeft brunswijk zich bij deze neergelegd,om verder onderzoek te verrichten binnen zijn abop partij genoten.door domheid van castelen handelen,probeer de idioot de schuld op anderen te schuiven.zo`n een grote lafaard ben ik nog nooit eerder tegen gekomen.

  een kat in het nauw gedreven maakt rare sprongen.


  Maak melding

 15. God zij met ons Suriname Hij verhef ons heerlijk land.De eerste regels van ons volkslied. In deze tijd mogen wij echt Gods hulp bidden voor ons land. Suriname is overgeleverd aan een moordenaar en een bandiet. Here help.

  Hokkie.


  Maak melding

 16. SOMO praat namens AC als hij zegt dat Castelen een standbeeld verdiend. AC mag Castelen dankbaar zijn dat Brunsie de overstap, de jojo heeft kunnen maken richting MC. Voorlopige tussenstand welteverstaan.

  VA handelen in nationaal belang? Dan moet het volk het voorstel van SOMO serieus nemen om DOE-partijleider naar voren te schuiven als presidentskandidaat.

  GEEN FRONT EN GEEN BOUTA ALS PRES. Maar een integer persoon als Breedveld for Pres. Neutraal en normen en ethiek hoog in het vaandel. Dat is landsbelang van SOMO. Oen moes sab a play. Iem sab ing.


  Maak melding

 17. Klaarblijkelijk houden ze allen een dubbele agenda opna. Wie houdt wie nou voor de gek?
  Macht is zoet en daar gaan vooral ongeschoolde/ zogenaamde parlementariers voor en niets van volksbelang. Sarie torie want het volk zal nu meer dan ooit en decennia’s lang het gelag blijven betalen.

  De ellende waarin Suriname zich thans weet gestort, zal leiden tot een verscheurde samenleving. Spoedig zal men zien en dan geloven. Volk wordt wakker!!!


  Maak melding

 18. Geachte redactie,

  HERSTEL SCHRIJVEN.

  Inderdaad zouden zulke grove aantijgingen elke gewone man of vrouw steken, laat staan een parlementariër.

  Maar om deze valse aantijgingen ter beoordeling op het bord van de Voorzitter van het Parlement te leggen, lijkt ons absurd. Een strafklacht lijkt ons toepasselijker. Omdat de stemming een ‘GEHEIME KARAKTER’ had moeten hebben. En allen waren zich vooraf hier bewust van. En toch weigerden sommigen op de dag van de stemming op 30 juni 2010 daar respect voor te tonen. En dan krijg je dit. Waardoor zelfs een Parlementsvoorzitter weinig veranderen mag of kan. Daar de Grondwet haar dat verbiedt.

  Zelfs zou zij zich medeplichtig maken, indien zij eraan zou meewerken deze Grondwetsbeginselen in gevaar te brengen d.m.v. het plegen van een eventueel “onderzoek” naar personen, tijdens een ‘grondwettelijk geheime stemming’.

  Eerder zou de Parlementsvoorzitter mevr. Jenny Geerlings-Simons wel een onderzoek kunnen laten plegen naar de ‘ongrondwettelijke’ handelingen van Parlementariër Guno Castelen van de Nieuw Front-Combinatie/S.P.A. en wie er nog meer bij betrokken waren.

  http://c0499862.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/Ronald_Venetiaan-308894.jpg

  Maar is dit verzoek trouwens daadwerkelijk bedoeld als ‘onderzoek’ of is hier sprake van een ‘Parlementaire Valkuil’? Waarbij hier bewust of onbewust op ‘revanche’ gespeeld kan worden vanuit de leiding van de Nieuw Front-combinatie. Slechts om de nieuwe Parlementsvoorzitter Jenny Geerlings-Simons ook een hak te kunnen zetten.

  Maar wat vast staat naar ons idee, is dat Parlementariër Guno Castelen van de Nieuw Front-combinatie/S.P.A. hier duidelijk een ‘strafbaar’ feit begaan heeft (fraude gepleegd). Door stembiljetten bestemd voor een ‘geheime’ stemming in het Surinaams Parlement te coderen. Met als doel stemmers achteraf te kunnen traceren omtrent hun stem gedrag. En dat kan absoluut NIET in een gerespecteerd parlement binnen een Democratie.

  Om vervolgens als Nieuw Front-Parlementariër de politie agent in het Surinaams Parlement uit te hangen. En collega’s en/of partijen verdacht te maken. Om deze tenslotte als een soort van super-rechter publiekelijk te veroordelen. Zelfs alvorens ‘juridisch’ enige schuld bewezen is. En nogmaals:

  HOE KUN JE SCHULD BEWIJZEN, ALS DE STEMMING GRONDWETTELIJK ‘GEHEIM’ WAS. WAT INFEITE GEZIEN DE ERNST VAN DEZE KWESTIE TENMINSTE VRAAGT OM EEN SPOED ‘PARLEMENTAIR ONDERZOEK’ NAAR HET ‘ONWETTIG EN STRAFBAAR’ HANDELEN VAN EEN POLITICUS TIJDENS EEN GEHEIME STEMMING’ IN HET PARLEMENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME OP 30 JUNI 2010.

  Terwijl de situatie intussen erop wijst, dat deze Nieuw Frontparlementariër Guno Castelen NIET uit zichzelf gehandeld kan hebben, maar waarschijnlijk onder supervisie van een ander (en). En deze anderen kunnen OOK de President van Suriname zijn, die tevens voorzitter is van de N.P.S. en de Nieuw Front-combinatie. Als ook V.H.P. voorzitter Ramdien Sardjoe als schaduw voorzitter van de Nieuw Front-combinatie, die hier NIET vrij uit gaat.

  Omdat het feit dat dhr. Guno Castelen zich na het gebeuren ‘dood normaal’ gedroeg over zijn handelingen. Door zijn actie nota bene publiekelijk te analyseren, te motiveren en zelfs met de nodige zekerheid in de media te rechtvaardigen, dit gedrag boekdelen spreek.

  Wat erop wijst dat President Ronald Venetiaan/N.F./N.P.S. en V.H.P. voorzitter Ramdien Sardjoe, vooraf hiervan op de hoogte ‘moeten’ zijn geweest. Waardoor zij zich hieraan mede schuldig gemaakt hebben aan ‘medeplichtigheid’ aan fraude en het ‘opzettelijk’ schenden van de Grondwet van Suriname. Het kan niet anders wezen.

  En misschien nog erger, dat zij zelf de opdrachtgevers hiervan geweest waren, terwijl dhr. Guno Castelen slechts een uitvoerder was.

  PARLEMENTARIER GUNO CASTELEN VAN DE NIEUW FRONT-COMBINATIE/SPA ‘MARKEERDE’ IN HET GEHEIM STEMBRIEFJES. OM “AFWIJKEND” STEMGEDRAG TEGEN ZIJN NIEUW FRONT-COMBINATIE TIJDENS EEN ‘GEHEIME PARLEMENTAIRE STEMMING’ OP 30 JUNI 2010 TE KUNNEN TRACEREN. EN DIT BINNEN EEN PARLEMENTAIRE DEMOCRATIE. WAARDOOR HIJ ZICH SCHULDIG GEMAAKT HEEFT AAN ‘FRAUDULEUZE HANDELINGEN’.

  Toch te gek voor woorden?!!!! En onder welke ‘bevoegdheden’ zouden volgens Castelen deze handelingen binnen het Surinaams parlementairstelsel moeten vallen. Terwijl de Surinaamse Grondwet uitdrukkelijk en in Algemeen Beschaafd Nederlands zegt:

  ‘GEHEIM STEMMING’.

  Of dacht de Nieuw Front-Combinatie o.l.v. dhr. Ronald Venetiaan/N.P.S. en dhr. Ramdien Sardjoe/V.H.P. op deze wijze te zijn begonnen met haar parlementaire acties tegen de nog te vormen nieuwe regering o.l.v. de MEGA-Combinatie.

  TENSLOTTE; WAS DIT DE EERSTE KEER?

  “Want geen volk kan tot volle wasdom komen,
  dat erfelijk met een minderwaardigheidsgevoel belast blijft.”

  (Citaat van Cornelis Gerard Anton de Kom/1898-1945)

  http://www.youtube.com/watch?v=wE4TpnYIsW4


  Maak melding

 19. Iedereen die zich schuldig maakt aan een strafbaar feit moet berecht worden, akademiya dit lijkt me een betere stelling vind je niet ?? EBU onze grondwet zegt ook in duidelijk nederlands dat niemand de doodstraf mag opleggen zonder een proces en de man die alle rechten heeft vertrapt met zijn minlitaire laarzen die man zie Ebu akademiya als een held , EBU AKADEMIYA wie was de opdrachtgever voor de massaslachting te mooi wana ? wie gaf opdracht om daal en al andere 15 slachtoffers van 8 dec op te halen en te vermoorden dames en heren het is nu heel duidelijk dat EBU akademiya een zeer valse en gemene manier van discussie voeren heeft de grootste massamoordenaar van de republiek suriname mag niet berecht worden omdat hij in de ogen van deze demagoog goddelijk gaven bezit .ebu is als de kippen bij om castelen te veroordelen maar waneer het over bouterse gaat grijpt ebu akademiya naar de bijbel op een moodenaar te verdedigen. oordeeld u zelf en lees zijn reaktie op nummer 19 walgelijk vindt ik het zelf.


  Maak melding

 20. Castelen liegt hij vertelde niet aan de media maar in kleine kringen.
  Wel voor de wet bestaat kleine kring niet.
  Je gaat roven noem maar op alleen jou familie weet het.
  Zij slepen jou en je kleine kring familie de bak in allemaal medeplichtig.


  Maak melding

 21. Beste vrienden,

  Als Guno Castelen
  het Surinaams volk NIET GOED behandelt,
  zal het Surinaams volk Dodelijk
  tegen Guno Castelen zijn!

  De Mega Combinatie heeft door
  Jennifer Geerlings-Simons
  een pers/bezoekkamer geven aan
  de pers en de bezoekers van
  De Nationale Assemblée ,
  zodat wij NIET, zoals in het verleden
  onder leiding van Runaldo Ronald Venetiaan,
  als een hond worden behandelt bij
  De Nationale Assemblée!

  Conclusie
  ONZE GEZONDHEID IS BELANGRIJK!

  Advies
  Laten we Nu werken aan
  een Gezonde Politiek Landschap
  voor u en voor mij!
  ONZE GEZONDE BIJDRAGEN TELLEN!

  Groeten,
  Jurgen R. Brul


  Maak melding

 22. Castelen en front wensten de zaak voor de rechterlijke macht te brenegen, die het natturlijk niet kan behandelen.

  Hou de zaak in de DNA, breng ter stemming om deze fraudeur buiten elke commissie te houden en punt uit.


  Maak melding

 23. @Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  Je praat weer onzin en geeft blijk van je lage ontwikkelings niveau.

  Fraud is als iemand zichzelf of iets anders voordoet dan het is.
  Geheime verkiezingen zijn geregeld bij “huishoudelijk” regelement en zullen nu door Jenny aangekaart moeten worden, de rechter kan hierin nets doen.
  Ook staat e.e.a. bij mijn weten niet in de grondwet.
  Wat een logica dat de gehele Front schuldig is omdat Castelen zich daarna doodnormaal gedroeg! Wil je soms ook beweren dat heel SME schuldig is aan 8 december omdat de meesten zich dood normaal gedragen.

  En wat je citaat betreft.

  Ja jouw minderwaardigheidcomplex belet jouw om volwassen te worden.


  Maak melding

 24. Ach neus,zielige figuur,en Castelen wacht ook op jouw om je tot spreekbuis van Front te maken je bent een goeie manipulator voor deze boeven gespuis.
  De ene keer typ je halleluja voor Brunswijk en Somo en de andere keer hang je ze aan de hoogste boom een grotere miskleun dan jij DU en Whome bijelkaar bestaat niet.

  Castelen heeft geen namen genoemd?Dus hij geeft toe dat hij gefraudeerd heeft?O ja hij komt van het kamp waar fraude,roven en liegen schering en inslag zijn.


  Maak melding

 25. Neus,
  Eerstens lijkt het mij goed dat jij Brul hiervoor leest. Voorts het volgende:

  Zolang levensgrote delen van het SURINAAMS elektoraat een andere mening toegedaan blijft, worden bijdragen van jou, Hoost, DU, Rambo, Honda consuis in mijn omgeving beschouwd als gebakken lukt!

  Verdoe je tijd niet langer. God zal ons in staat stellen om eerlang onze president in place te zetten.

  Sabidiri, “als je niets opbouwends weet te zeggen, splijtzwammen heeft dit land niet nodig.”


  Maak melding

 26. ik ben het volkomen eens met het laatste zin van reaktie nummer 25 neus, ik zet het in bredere kader die hele TROEP van de ndp heeft last van een minderwaardigheidscomplex en dat belet hun om volwassen te worden en te denken ze zijn allemaal emotioneel dom.


  Maak melding

 27. En weer beschuldig je anderen van wat je zelf bent DU.
  Jij neus en Whome,lijden inderdaad aan een minderwaardigheidscomplex veroorzaakt door jullie geboefte van Front.
  Laat iedereen in hun waarden,ieder mens heeft het recht hun mening te uiten,al ben je het niet mee eens.
  Maar jullie verlagen je steeds tot een bedenkelijke niveau door anderen voor alles en nog wat uit te maken,how low can you be.


  Maak melding

 28. Ik zou mij niet druk maken om een man die hoegenaamd geen aanhang heeft maar simpel weg teert op een in de schoot toegeworpen assemblee-zetel door het front tegen naar nu blijkt niets!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.