Eerste vergadering parlement Suriname toonzetter

13

PARAMARIBO, 29 jun – De eerste vergadering van het parlement moet de toon zetten voor een ongekend krachtenspel. De Surinaamse democratie op zijn best. De afgelopen weken waren slechts de aanloop. Dit inclusief de reeks gesloten akkoorden en pacten. Typerend is het dat nauwelijks acht en veertig uur voor de vergadering de kandidaten nog niet bekend zijn.

Geen van de kampen geeft prijs wie naar voren wordt geschoven voor de posities van voorzitter en ondervoorzitter. Het zegt veel van de stand van de democratie in Suriname. De onzekerheid gaat zover dat niet eens vooraf valt te berekenen hoeveel stemmen elke kandidaat krijgt. Onder zulke omstandigheden is het niet verwonderlijk dat de geruchtenmachine op volle toeren draait.

Het wordt het natuurlijke alternatief bij het uitblijven van communicatielijnen. Politieke leiders laten nauwelijks wat los. Of ze praten in raadsels. Meningen, verhoudingen en trends veranderen van het ene moment op het andere. Onder deze omstandigheden begint het nieuwe parlement. Het orgaan dat straks de president en vicepresident moet kiezen. De intriges zijn nog maar net begonnen.


13 REACTIES

 1. Ik blijf erbij FRONT heeft Bruinswijk op pad gestuurd zonder dat hij iets van begreep om MC in verlegenheid te brengen.
  MC wilde graag BEP erbij….maar FRONT zat erachter… En zei nee AC… zo moet dat.
  anders vallen jullie uit elkaar
  Hij moest MC kapot zuigen opdracht FRONT.
  Allendie is een mol zeer giftig ook nog.

  Waarom men deze man Bruinswijk weer misbruikt weet niemand maar FRONT jullie zijn zeer wreed bezig.
  Jullie vallen onder de categorie zeer zware criminelen….een gevaar voor de democratie….

  Wat heeft AC aan VP als zij op eigenkracht binnen moeten komen….En die schurk SOMO begint als eerste zijn plek te grijpen…en als AC misgrijpt, verliezen zij alles…..en ook nog het gevaar dat het kiesstelsel bij een eerst volgende verkiezing gewijzigd wordt…en dat er nooit meer uit het binnenland zoveel zetels gehaald kan worden.

  AC ziet nu heel langzaam wat voor rotzooi zij voor anderen moesten uithalen.
  Iets dat catastrofaal voor AC kan zijn……….dat ding FRONT een gevaar voor de DEMOCRATIE..
  EEN VOLK ZIEK MAKENDE BENDE is FRONT..…BRON VAN VELE CRIMINELE GEDRAGINGEN IN SU.


  Maak melding

 2. Is dit niet om te huilen?!
  Ze boren toch elk klein beetje hoop dat het ooit wat wordt met Suriname de grond in!!
  Als burger met een klein beetje verstand wordt je toch moedeloos, zoals er met de belangen van burgers en het land wordt omgegaan!
  Deze zogenaamde leiders hebben niet in de gaten, dat ze op de lange termijn het democratische systeem uithollen!
  Men gaat ervan uit dat wat het communisme is overkomen hun bespaart zal blijven, en ze het eeuwige leven hebben.
  Ze zullen de schrik van hun leven krijgen als de vulkaan uitbarst!!
  En net als bij een vulkaanuitbarsting is er dan geen houden meer aan en heb je niets meer onder controle!!


  Maak melding

 3. PARAMARIBO, 29 jun – De eerste vergadering van het parlement moet de toon zetten voor een ongekend krachtenspel. De Surinaamse democratie op zijn best.

  http://www.youtube.com/watch?v=ibKk3WD2FnI

  Hoop dat de gekozen Volksvertegenwoordigers in het Nationale Assemblee de Algemene belangen van het Land en Volk van ons Geliefd Suriname goed mogen behartigen naar Eer en Geweten de komende Zittings Termijnen van 2010-2015.

  En dat ze Gods zegen en wijsheid daarvoor mogen ontvangen om hun bij te mogen staan in de Beslissingen en Maatregelingen die ze mochten nemen en treffen.


  Maak melding

 4. Heeft u niet gemerkt dat de MC zich niet laat chanteren. De MC stelt tot hier en niet verder. Dat is teminste duidelijk. De AC wil niet dat de MC met andere politieke organisatie onderhandeld. Daartegenover steld de MC dat de oplossing van de problemen en de ontwikkeling van suriname het genoodzaak is om met verschillende politieke organisatie een goede samenwerking te hebben.

  Maar u heeft laats gezien dat de AC eerst handeld en dan gaat nadenken wat de gevolgen zullen zijn. Vandaar dat deze organisatie niet rijp is voor het bekleden van top functies in een regering.

  Het lijk verder niet verstandig dat de MC de ABOP van Brunswijk voorlopig in huis neemt. Omdat dan de kansen in de VVV verminderd wordt, door ontevreden surinamers met een hindostaanse afkomst.


  Maak melding

 5. Opstelling!

  Voetbalcoaches houden hun opstelling tot het laatst geheim. Dat doen ze om te verrassen in taktiek om zodoende de tegenstander op een verkeerd been te zetten.

  We moeten in het belang van ons Suriname allemaal op hetzelfde been staan en de neuzen dezelfde kant laten wijzen, in plaats van elkaar te bedonderen. Gaan we het ooit leren of gaan we mens erger je nieten?

  Als het zo door gaat is mijn voorstel om de politiek in Suriname voor 25 jaar af te schaffen. Zoek een zakenkabinet bij elkaar en geef de politieke partijen de opdracht om hun kandidaten te gaan scholen. Wat er nu gebeurt kan alleen in de oude verhalen van Asterix en Obelix.


  Maak melding

 6. Die corruptelingen FRONT zijn zelf in DNA niet te vertrouwen.
  Front is een voorbeeld voor de jeugd om te roven.
  Crimineel zijn…. FRONT is een katalysator tot geweld.


  Maak melding

 7. Brunswijk zei later dat hij Bordeaux niet heeft gesproken “want toen ik naar buiten ging, is hij weggerend”. Brunswijk zei dat als mensen van zijn partij het niet eens zijn met besluiten, moeten ze met de leiding praten en niet op televisie uitspraken doen. “Maar ik heb gehoord dat de betoging niet doorgaat, maar Bordeaux verdient een pakslaag”, aldus Brunswijk. …KIJK WAT FRONT NU LAAT GEBEUREN….DIE ZWARTE GAAT NU DE ANDERE ZWARTE TE LIJF EN SOMO ZIT HEERLIJK BINNEN EN ZAL ZEKER TOEKIJKEN HOE DE ZWARTEN DOOR DOMHEID AFMAKEN>>>>WAARMEE IS VNIKSAAN MEE BEZIG.
  Waarom wijst men die Dombo Rambo niet erop dat hij zulke uitspraken niet mag doen….wat voor idioot willen deze mensen als VP….om andere zwarten dood te slaan….die Rambo is een geboren idioot.


  Maak melding

 8. Dit is SOMOcratie geen democratie!
  Kijk wat het resultaat is:blakkamang e njang blakkamang! Parlementarier Brunswijk zegt dat iemand die het niet eens is met hem een ‘pakslaag’ verdient….
  Nou…Suriname maak je borst maar nat…een land verdient de regering die het gekozen heeft!


  Maak melding

 9. Dit allemaal gelezen en gehoord hebbend, rest ons alleen maar , het volk, dat zogenaamd gekozen heeft, Heeeeeel veeeeeel sterkte toe te wensen met dit zooitje ongeregeld. Moet mij van het hart dat het nog nooit eerder zo een wazige boel geweest is. Kondremang sa e psa. Niet het volk, maar de zgn. leiders hebben het voor het zeggen!!!!! jullie menig telt niet, alleen de ego’s van de lei(ij)ders. ze lijden allemaal aan oeverschatting van hun capaciteiten.


  Maak melding

 10. Brunswijk wil voorzitter van DNA worden. Ik moet lachen. Ongeschoolde mensen willen voorzitter worden van het hoogste college van Staat.


  Maak melding

 11. Jammer ,jammer, jammer, dat er eigenlijk voor meer dan 90% sprake is van uitingen t.a.v MC, FRONT, AC, VA ofwel de SME politiek enkel en alleen gebasseerd op:

  Emoties,geruchten,verdachtmakingen,frustraties, en verwensingen, en totaal geen inbreng op basis van rationaliteit.

  Deze rubriek lijkt zich dus vnl te lenen voor uiten van negativiteit, en dat is wel iets dat ik Surinamers (uiteraard niet allen) moet megeven, want Surinamers zijn misschien mede door de gebeurtenissen MEESTERS als het gaat om NEGATIVITEIT.

  Het is of links of rechts, maar nergens zie ik een zoektocht naar een mogelijke oplossing gebasseerd op een bredere basis.
  Dit geldt ook voor degenen die deze rubriek voeden.

  Bij het FRONT is sprake van oude starre leidende figuren en bij het MC is niet bekend hoe ver DDB als grondlegger (die zijn nut zondermeer heeft gehad) bereid is om evt. op de achtergrond in het belang van SME stappen te zetten die het mogelijk maken dat de oude en nieuwe politiek een nieuwe weg kunnen inslaan ter meerdere glorie VAN HET LAND. (Dus oude leiders en DDB).

  Het blijft op politiek front in SME nog immer een WIJ of ZIJ en nog niet “Met elkaar”.

  De coalitie is er per definitie om elk goed idee van de oppositie tegen te werken, en de oppositie evenzeer om elk goed punt van de coalitie af te wijzen.
  Hoezo handelend in landsbelang?

  Het feit dat men iedere poging aangrijpt om binnen DNA geen quorum te verlenen, als de kans zich voordoet, geeft aan hoe serieus de surinaamse politici het
  werk en het belang ervan nemen.

  Dit terwijl men steeds de maximale verhogingen int (wat hun”schadeloosstelling”betreft),
  terwijl de kleine man (ambtenaar) een minimale verhoging tegemoet mag zien als die dat geluk hebben.

  Anyhow, voor het land Suriname mogen wij enkel hopen dat zo’n tijdperk ooit (liefst zo gauw mogelijk) mag aanbreken zodat wij niet meer tijd verspillen, terwijl het in feite een peuleschilletje moet zijn om een land met zo’n oppervlakte, slechts 500.000 inwoners en zoveeel naruurlijke hulpbronnen tot volle bloei bloei te brengen, met enkel GOED GEZOND VERSTAND EN BELEID en dat met de bedoeling “VOOR ELKE SURINAMER”

  ** GOD BLESS(BE WITH)SURINAME **


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.