Parlementsvoorzitter Suriname: het spel begint nu

26

PARAMARIBO, 28 jun – Het politieke krachtenspel mag nu echt beginnen. Dit zegt parlementsvoorzitter en Volks Alliantie-leider Paul Somohardjo. Hij is er helemaal klaar voor. Ook het blok dat hij met A Combinatie vormde, is zover. De eerste horde wordt het parlement.

Daar moeten voldoende stemmen worden vergaard voor het kiezen van de parlementsvoorzitter. Hetzelfde geldt de ondervoorzitter. “Als we de eerste helft hebben gewonnen, kunnen we verder”, zei Somohardjo tijdens een partijbijeenkomst. Volgens de overeenkomst met het Nieuw Front is die post voor het nieuwe blok. En met name de Volks Alliantie. A Combinatie gaat voor het vicepresidentschap.

Hoogstwaarschijnlijk wordt Somohardjo voor de tweede keer voorzitter van het parlement. Hij is er tevreden mee. Hoewel, de Volks Alliantie ging ooit voor het presidentschap. Bij de onderhandelingen met Mega Combinatie werden de ambities iets lager bijgesteld. Maar ook het vicepresidentschap bleek te hoog gegrepen. Nu hoeft het even niet meer. “Welke regering ook komt, die zal afhankelijk zijn van het parlement.”


26 REACTIES

 1. Salem, je doet maar, veel zal je niet bereiken, blaas maar hoog van die toren, je hebt de zaak daar al aardig opgefokt en belazerd,het land zal nu echt de sodemieter
  indraaien met gasten als jij, wel jammer, maar het zij zo!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 2. Somo lacht zich een deuk!!
  De overige NF gabbers zorgen ervoor dat die post alvast binnen is voor Somo.
  Hoe het verder ook mocht verlopen met die andere posten hij zit in ieder geval op de eerste rij, en kan eventueel zonder de anderen weer aansluiten bij Baas B.
  Hij bezit daarna de macht om de heleboel politiek te gijzelen!!!
  Hij bakt die NF sukkels in hun eigen vet!!

  Ik moet Somo wel nageven dat hij een geboren politicus is niettegenstaande zijn ontwikkeling!
  Zoals ik al eerder stelde is hij de meest LEPE politicus van Suriname!!


  Maak melding

 3. Even een correctie.
  Somo is geen parlementsvoorzitter op dit moment.
  Het is helemaal niet zeker op dit moment of AC genoegen neemt met het VP-schap!

  Dit bericht is dus achterhaald!


  Maak melding

 4. Nu Brunswijk is wakker gemaakt door de Jurist VADER SAN gaat Brunswijk ook voor de voorzitterschap van de DNA. DE vraag is hoe zal dat aflopen tussen hem en Somo, Wie zal het worden. Wij wachten AF


  Maak melding

 5. Voorstel ipv bevel!

  Jonge VHP’r Sharman voor president.
  Allendy Vice president
  Jenny Geerlings perlementsvoorzitter
  VA topper (vice voorzitter)

  Sardjoe, Vene, Wijdenbosch, Bouta, Somo, Brunsi en alle andere 64 plussers gaan met pensioen of op de achtergrond in de partij.
  Deze bezetting draagt de bevolking zeker.
  Maar dit zal het niet worden omdat men in de politiek in Suriname een ander niets gunt.
  Ook al zegt men dat het gaat om landsbelang.
  Het eigen belang prevalleert nog altijd.
  Wat mij ook zorgen baart is of Allendy dit wel aankan. Zijn aantal stemmen verdient de funktie niet, maar we moeten er nu eenmaal mee werken.

  Het spel kan beginnen, maar het eind is nog lang niet in zicht.


  Maak melding

 6. Ja,ja, meneer Somohardjo het SPEL mag nu inderdaad beginnen.
  Bij mijn weten is het spel al heel lang aan de gang en eigenlijk continu aan de gang.

  Houd U er wel rekening mee dat U momenteel met uw VA/AC blok wel zit met ene heer Brunswijk, die na zijn omhelzing met zijn vroegere collega militair nu niet bepaald lekker in zijn vel zit met de stap naar het FRONT.

  Moet U zich eens indenken dat Ronnie zichzelfs als voorzitter van het DNA ziet?
  Hij zag DDB ook zonder probleem als President..net als U.

  Maar ja, ook U slaat zichzelf hoog aan als Predsidentskandidaat, en toont daarmee meteen uw gebrek aan zelfkennis/zelfreflectie.

  Welke principes hanteert U eigenlijk en wat heeft U hoog in het vaandel staan? U uit zich over “vertrouwen/betrouwbaar”, maar toont zelf telkenmale aan dat U kennelijk de begrippen niet eens snapt kijkende naar uw handelingen.

  Wat garandeert U dat hij(Brunswijk) morgen of overmorgen niet met zijn 3 zetels uit AC stapt en de MC opzoekt?

  Ondanks velen van zijn achterban dat niet zullen toejuichen, zal het ook dan gewoon een handeling zijn “uit eigen belang voor Ronnie”

  Alles wat nu gevormd wordt is en blijft broos en chantabel, en daar weet U uiteraard alles van, want dat is het politieke spel dat al jaren de boventoon voert,en waar U zelf de afgelopen 5 jaar gretig gebruik van heeft gemaakt.

  De ontwikkelingen blijven wij nauwlettend in de gaten houden , en jammer dat een groot deel van het Surinaams volks nog niet op het punt is beland dat men de zaken goed genoeg kan doorzien, en telkenmale blijft kiezen op emotionele en raciale sentimenten,
  waar AC, VA en uw FRONT kompanen nog gretig gebruik van maken.

  Eens houdt ook dat echt op,maar U zult uw tijd in het parlement wel uitzingen. . dat staat vast . . en daar gaat U toch om? . .uitkijkend naar uw ultieme doelstelling
  “Somohardjo . . . President van Suriname”..so just stay in UTOPIA CITY.

  ** GOD ZIJ MET SURINAME **

  Indiende geruchten waarzijn dat nu delen van het KTPI evt. van MC naar FRONT overstappen hoe geloofwaardig zijn de SME politici en waar staan zij eigenlijk voor?

  Ome Willy die eerst van FRONT naar de NDP huppelt en na iets langer dan een decennia weer de andere kant op huppelt.


  Maak melding

 7. Geachte Redactie,

  En inderdaad mag het spel ook namens ons en de gehele Surinaamse gemeenschap waar die ook woonachtig moge zijn, NU gaan beginnen!

  Terwijl wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya eerder uitdrukkelijk aangaven, dat deze “gesprekken” van de NF-ers en ‘zogenaamde’ voormalige NF-ers met de MEGA-Combinatie om te komen tot een regeerbare meerderheid, slechts ‘valkuil’ gesprekken waren. Slechts bedoeld ter misleiding van de gemeenschap. De ‘kiezer en haar keuze’ van 25 mei 2010 jongslede in het bijzonder. Omdat een ‘regeerbare meerderheid’ voor de MEGA-Combinatie onder leiding van Desire Delano Bouterse er sowieso en in principe NIET in zat.

  En zo is ook de verkiezingsuitslag d.m.v. ‘regelmatige fraude’ in diverse districten en met medewerking van het buitenland (Nederland) ‘vooraf’ geregisseerd geworden.

  Vandaar dat dhr. Paul Somohardjo (P.L./V.A.) en dhr. Ramdiem Sarjoe (V.H.P./NF) in het geheim heen en weer reisden Paramaribo richting Nederland. Mede vanwege de “V.V.V.-problematiek”, die nu voor een toekomstige Nieuw Front -Regering kan gaan ontstaan. Door de kandidaatstelling van een MEGA-Vice-President en Desire Delano Bouterse als kandidaat President van Suriname. Die ‘boven’ een Nieuw Front-Regering kan komen te staan. Dit volgens de uitslag van de verkiezingen van 25 mei 2010 jongslede.

  http://www.youtube.com/watch?v=AU1oXlmjZjM

  Vandaar ook dat het namelijk in de bedoeling van deze NF-ers lag, om d.m.v. ‘schijngesprekken’ de grote MEGA-Achterban ‘scherp’ uit proberen te spelen tegen haar eigen partijcombinatie. En tijd daarvoor te winnen de MEGA-Combinatie ernstig proberen te weerhouden, om Desi Bouterse in de V.V.V. als President te kandidateren. Om vervolgens in de media de ‘schuldvraag’ bij het mislukken van die gesprekken, ten slotte te droppen bij de MEGA-Combinatie zelf. Alsof het haar schuld zou zijn, dat de onderhandelingen mislukt waren.

  En in die opzet is de Nieuw Front-combinatie o.l.v. drs. Ronald Venetiaan en dhr. Ramdiem Sardjoe onder supervisie van het buitenland (Nederland), tot nu toe onvoldoende in geslaagd. Omdat ook de MEGA-Combinatie hier kennelijk vroeg van op de hoogte was wat er speelde.

  (Weet dat ‘na’ de intentie verklaring van de MEGA-Combinatie en de A-Combinatie, deze laatste na een uitgelekt ‘geheim gesprek’ met de Nieuw Front-combinatie terug kwam en vervolgens haar eis verzwaarde met ‘zeven ministeries en het Vice-Presidentsschap’, voor slechts zeven zetels).

  Vandaar dat de MEGA-Combinatie vanaf het begin ‘behoedzaam’ de gesprekken aanging. Rekening houdende met niet alleen de ‘kiezerskeuze’, maar vooral ook met de ‘wensen’ van haar achterban: GEEN Somo, GEEN Brunswijk, GEEN Vene en GEEN Sardjoe ‘zichtbaar’ in een eventuele MEGA-Meerderheidsregering.

  Geen makkelijke opgave overigens van de MEGA-Achterban aan de MEGA-Onderhandelaars. Omdat de situatie voor de MEGA-Combinatie vooraf al precaire genoeg was. Toen bleek dat bij het tellen van slechts de ‘helft’ van de stemmen in de middag tot half in de avond Surinaamse tijd, het aantal behaalde zetels voor de MEGA-Combinatie (officieus 28) beknot werden tot 23. En daar bleef het de gehele dag door tot en met het sluiten van de stembussen ‘merkwaardig’ genoeg ‘ongewijzigd’ ook bij.

  Dit merkten ook de Surinaamse radiostations in Suriname en in Nederland (Sky Radio Suriname, Radio Mart en Radio Tamara in Amsterdam en Radio Standvaste in Rotterdam/Nederland). En de Nederlandse Televisie stations (N.O.S. en RTL- 4):

  “TUSSENSTAND: DE MEGA-COMBINATIE O.L.V. DESIRE DELANO BOUTERSE HEEFT MOMENTEEL DRIE EN TWINTIG (23) ZETELS BEHAALD, TERWIJL SLECHTS DE ‘HELFT’ VAN DE STEMMEN GETELD ZIJN.

  En nadat de MEGA-Combinatie op ‘meesterlijke wijze’ toch in staat bleek te zijn, om een betrouwbaar ogende ‘Intentie Verklaring’ met de A-Combinatie van Ronny Brunswijk te tekenen, wilde men zelfs zover gaan, om nog net ‘voor’ het bekrachtigen van de stembusuitslag, de MEGA-Combinatie nog tenminste twee (2) zetels afhandig te maken. Waardoor de MEGA-Combinatie op 21 zetels zou komen te staan. Rekeninghoudende met de wrijvingen binnen de A-Combinatie (3+4).

  Maar voornamelijk ook vanwege de ‘twijfelachtige betrouwbaarheid’ die bij de NF-combinatie t.a.v. de A-Combinatie intussen ontstaan was. Echter werd deze opzet onder druk van de MEGA-Achterban op het OKB voorkomen. Het bleef 23 zetels voor de MEGA-Combinatie en zeven (7) voor de A-Combinatie.

  En van de schrik bekomen realiseerde het NF zich toen, dat wat de MEGA-Combinatie met de A-Combinatie “schijnbaar” gelukt was, ook mogelijk zou kunnen zijn met de Volks Alliantie van Paul Somohardjo. De schrik bij de NF-combinatie en Nederland zat er nu echt in. Omdat men zich op een gegeven moment geen raad meer wist met de ‘echtheid’ van de situatie en hoe de MEGA-Combinatie o.l.v. Desire Delano Bouterse Bouterse anders dan ‘kwantitatief’ buiten het politiek machtscentrum van de Republiek Suriname te houden.

  Intussen had de MEGA-Combinatie de infiltratie poging van Paul Somohardjo van de Volks Alliantie in de gaten. ‘Somo on hold’, nog niets concreets afgesproken.

  En omdat De MEGA-Combinatie en de A-Combinatie ‘publiekelijk’ en in een vroeg stadium veel verder ‘doorgeschoten’ waren gezien hun ‘Intentie Verklaring’, dan wat het NF verwacht had, werd onder druk van al deze omstandigheden en de aan tijdgebondenheid van het OKB besloten, om de verkiezingen in de districten Sipaliwini en Brokopondo NIET meer ongeldig te verklaren. Ondanks de grove onregelmatigheden.

  En het zijn deze omstandigheden, die ook in het voordeel gewerkt hebben van de A-Combinatie t.a.v. ‘bindend verklaren’ van de verkiezingen van 25 mei 2010 jongslede door het OKB, wat heet:

  “GELDIG IN LANDSBELANG”.

  Maar het ‘merkwaardigste’ in deze hele situatie is, dat degene waarvan je het NIET zou willen verwachten, juist hij een ‘oprechte’ samenwerking met de MEGA-Combinatie wilde aangaan. Dit vanwege de enorme ‘indruk’ die de plannen van de MEGA-Combinatie op hem maakte. Vooral m.b.t. het uiteindelijk in ontwikkeling brengen van het binnenland van de Republiek Suriname. En dat is B.E.P. leider Ronny Brunswijk.

  Maar deze houding van B.E.P. leider Ronny Brunswijk, werkte echter bij zijn A-Combinatie partners en de NF-combinatie enorme woedend op. Want dat was bezijden de afspraak. En hierdoor is Ronny Brunswijk nu zowel binnen zijn eigen A-Combinatie als binnen de Nieuw Front-combinatie, een potentieel ‘gevaar’ geworden.

  Vandaar dat wij u in een eerdere reactie op Waterkant erop wezen, dat de Surinaamse Vrijheidsstrijder Bonni NIET ‘opzettelijk’ verraden was. Toen op een gegeven moment de Marron locatie genaamd Fort ‘TESIFII’ (Proef de Vrijheid), meer bekend onder de koloniale benaming Fort ‘BUKU’ (tot as vergaan), gelokaliseerd en vernietigd werd door het Nederlands koloniaalbestuur. Bonni werd toen vermoord en tenslotte door de koloniale overheid onthoofd (Memre Bonni-doro).

  Het moest slechts op verraad ‘lijken’. Dit volgens de tactieken van het Westerse model van ‘Verdeel en Heers’ in een ‘Schijn Democratie’,

  die momenteel in ‘hoge verwachting’ is.

  http://www.youtube.com/watch?v=4Spy3Nd2D6w


  Maak melding

 8. Somo is ziek…als SOMO binnen is wie moet dan spelen hij gaat zitten en genieten van andermans domheid….is dat een spel….“Welke regering ook komt, die zal afhankelijk zijn van het parlement.”
  DUS MENEER SOMO ZIT ALS EERSTE AAN TAFEL EN WACHT ALS DE DOMOREN HET GAAN REDDEN….HIJ IS AL BINNEN….is AC zo dom het is niet te geloven.
  Ik wil dit niet geloven….dus AC moet blijven hosselen, wil somo zeggen.
  Ik zeg SOMO succes jij bent nooit betrouwbaar geweest….door het gedrag van jou zit de NPS nu op 4 zetels…wie weet wat AC te wachten staat.


  Maak melding

 9. Somo, jullie overeenkomst die in de nacht is getekend, typisch in de nacht, kan de daglicht nooit verdragen.

  Alleen in de nacht zullen duistere krachten als jou kunen opereren.

  Het moge duidelijk zijn dat AC de zetels van het binnenland weer terug heeft gebracht naar front, de combinatie die nooit wat voor het binnenland heeft gedaan. Niet vergeten dat MC de andere partij is die ook in het binnenland zetels heeft behaald, dat allendy die ac zetels heeft verkocht zal niet in goede aarde vallen bij de binnenlandbewoners, dus ik vrees het ergste voor ac, ze hebben hun eigen doodvonnis getekend.


  Maak melding

 10. Wat nou van belang De ontwikkeling van Suriname of die machtsgeilheid van deze verrader Somohardjo

  Overduidelijk dat ze bezig zijn met eigen belangen A combinatie watch out!!


  Maak melding

 11. Ben het helemaal met Somohardjo eens van Volks Alliantie dat,

  “Welke regering ook komt, die zal afhankelijk zijn van het parlement.”

  Daar onze nieuwe regering meer verantwoordelijkheid zal moeten afleggen in het Nationale Assemblee over haar gevoerde beleidsbeslissingen.
  Dit is tevens een goede ontwikkeling voor de verdere Democratische en Duurzame Sociaal Economische Ontwikkelings van ons Geliefd Suriname.

  http://www.youtube.com/watch?v=ibKk3WD2FnI&feature=related


  Maak melding

 12. het spel begint nu.
  grontapu no abi tifi ma ai beti,ba suki ba veni ba tjari.
  als men de wint mee hebt,doet men geweldig.
  maar let op

  sa yu no wani,na dati yu ogo habi fu swari.
  de de tjekre tjekre koning is nu aanzet.


  Maak melding

 13. Breaking news: Grote spanningen tussen ABOP en BEP 28 Jun, 16:20
  Tussen ABOP van Ronnie Brunswijk en BEP, onder leiding van Caprino Alendy, zijn er grote spanningen ontstaan. De partners kunnen het niet eens worden over welke van de twee voorhoedeposten naar A-Combinatie moet gaan. Brunswijk wil dat het voorzitterschap van het parlement naar A-Combinatie gaat. BEP voelt eerder voor het vice-presidentschap.

  Intussen hebben de structuren van Pertjajah Luhur hun voorzitter Paul Somohardjo voorgedragen als kandidaat-voorzitter voor het parlement. Pertjajah Luhur houdt vast aan deze post. Eerder heeft Brunswijk in gesprek met Starnieuws gezegd dat PL invulling geeft aan DNA-voorzitter en A-Combinatie vult vice-president in.

  Een gesprek met PL en A-Combinatie is vanmiddag niet doorgegaan. Eerst werd meegedeeld dat 1 uur niet haalbaar zou zijn. De delegatie van AC stelde de vergadering uit naar 3 uur. Ook deze tijd werd niet gehaald. “Ik ga maar naar Brazilië-Chili kijken”, zei Somohardjo iets na drie uur aan Starnieuws.

  Binnen A-Combinatie zijn ABOP en BEP niet uit deze discussie gekomen. De partners hebben elkaar verlaten, zonder dat overeenstemming is bereikt over de in te vullen functies.

  be continued hahahahahaha


  Maak melding

 14. Somohardjo is en blijft een onbetrouwbare persoon. Nog geen 2 weken geleden heeft hij zijn onvoorwaardelijke steun toegezegd aan MC en nu ineens komt hij uit Holland sluit een pact met AC en dienovereenkomstig met NF. Van huis uit ben ik zelf NF-er maar vind het niet in de haak dat NF alleen voor de macht maar weer een pact sluit met die verraders. Voor mij hoefde het niet. Maar goed politiek is nu eenmaal vies.


  Maak melding

 15. De bevolking van Su weet dat midden in nacht alleen Jorka’s rond lopen.
  Wie gaat midden in de nacht zaken doen…alleen FRONT…..jorka supu vreters


  Maak melding

 16. Op 25 mei 2010 waren in totaal 324490 kiesgerechtigden in Suriname. Hiervan hebben 237575 (73,21%) daadwerkelijk gestemd. Dus 86915 (26,79%) stemgerechtigden hebben niet gestemd/wegblijvers. Op AC hebben 11176 (4,70%) gestemd. Op basis van One Man One Vote (OMOV)zou AC dus slechts 2 zetels scoren. Zij hebben nu 7 zetels. Dus AC heeft onterecht 5 zetels te veel. Op BVDPVF hebben 12043 (5,07%) gestemd. Op basis van One Man One Vote zouden zij 3 zetels scoren. Ze hebben nu 0 zetels en zij hebben dus 3 zetels te weinig. Wakker worden BVDPVF. Op MC hebben 95543 (40,22%) gestemd. Op basis van OMOV zou MC 21 zetels scoren. Zij hebben nu 23 zetels, dus 2 zetels te veel. Op NF hebben 75190 (31,65%) gestemd. Op basis van OMOV zou NF 16 zetels scoren. Zij hebben nu 14 zetels, dus 2 zetels te weinig. Behalve AC zouden bijna alle politieke partijen volgens het OMOV kiesstelsel beter af zijn. Ook een eerlijker verdeling van je stemrecht. Bovendien zou je bij afschaffing van het district Sipaliwini ( schepping van een paar geesteszieke zielen) het politieke spectrum heel anders eruit zien. Beter regeerbaar. De Djoeka zou niet meer waard zijn dan een stadscreool. De rest van de analyse volgende keer. MC intellectuelen in overvloed aanwezig volgens bepaalde forumleden, jullie moeten echt wakker worden en het stadium van schelden en beschuldigen achter je laten. Mijn voorkeur is nog steeds een regering van MC en VHP (alleen) en/of MC en NF (VHP+NPS). Binnen het kader van de onstaande mop.
  Het borstbeeld op Fort Zeelandia van Simon Bolivar (Zuid Amerikaans vrijheidsstrijder) vraagt aan het volk van Suriname om een PAARD. Hij wil op een paard zitten met zijn zwaard. Het volk van Suriname zegt tegen Simon Bolivar, dat het te regelen valt en zij zullen hun politieke leiders sturen op dit probleem op te lossen. Venetiaan, Sardjoe, Somo, Brunsie en Bouterse arriveren op Fort Zeelandia.
  Zegt Simon Bolivar tegen het Volk:”Ik heb een PAARD gevraagd en jullie sturen 5 EZELS”.
  Deze 5 moeten met pensioen en/of andere bezigheden gaan zoeken. Bijvoorbeeld genieten van hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.


  Maak melding

 17. Hiep hiep hoera, Somo zit ni met zijn snor in de blubber. Ronnie heeft vanmiddag de brui aan gegeven met zijn drie zetels.

  Heeft zich in OCER aangemeld. Dag DU, Neus, Rambo en consorten.

  Dag Front!


  Maak melding

 18. Dit is het voorstel van front, somo weer als dna voorzitter.

  Blijkbaar is er nu wel draagvlak (onze nieuwe toverwoord)om somo opnieuw als DNA voorzitter voor te stellen.

  Men kwam om 2uur in de ochtend achter dat er draagvlak was om de posten te verdelen, een A4tje was genoeg om tot een overeenkomst te komen. Op het A4tje stond de programma’s die het land moet gaan ontwikkelen.

  bevel zou altijd moeten zijn right man on the right place. Suriname is duidelijk nog niet rijp voor dit concept.

  De zwarte man president vene die geen greintje zelfrespect heeft, heeft opnieuw zijn braaksel moeten inslikken. Ergo hij is voorstaander dat somo weer voorzitter wordt,
  deze geestelijke arme man, die door zijn rancuneus gedrag Suriname liever in de afgrond ziet verdwijnen als MC maar niet kan regeren.

  Ik ben benieuwd hoe een Wijdenbosch morgen zal stemmen, zal ook zij haar braaksel inslikken, omdat vene als leider van nps dat bepaald. Democratie of dictatuur, vraagje aan de front democraten, staat de achterban van nps of ac achter de kandidatuur van somo als voorie.


  Maak melding

 19. Die corruptelingen FRONT zijn zelf in DNA niet te vertrouwen.
  Front is een voorbeeld voor de jeugd om te roven.
  Crimineel zijn…. FRONT is een katalysator tot geweld.


  Maak melding

 20. “NF/AC/PL blok overtuigd van overwinning 29 Jun, 10:00
  Het blok gevormd door het Nieuw Front, de A-Combinatie en Pertjajah Luhur/Volks Alliantie, is overtuigd van de overwinning bij de verkiezing van de assembleevoorzitter en vice-voorzitter. Ook de gang naar de Verenigde Volks Vergadering (VVV) wordt met zekerheid tegemoet gezien. Dit zei VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe dinsdagochtend aan journalisten.

  De Mega Combinatie heeft 506 van de 919 stemmen in de VVV, 47 meer dan alle andere partijen samen. Toch vreest Sardjoe de VVV niet. Hij is ervan overtuigd dat de kandidaten van NF/AC/PL gekozen worden. Sardjoe sluit niet uit dat meer mensen zich aan zullen sluiten bij dit blok. Hij wilde geen namen noemen. Ronnie Brunswijk, voorzitter van de AC/ABOP zei dat hij kan garanderen dat de assembleeleden disciplinair zullen stemmen, want dat kan hij controleren, maar die garantie kan hij niet geven voor de VVV. “Daar zijn er veel meer mensen”, legde hij uit.”

  —————————————
  Ondanks ze geen meerderheid hebben in de vvv is sardjoe ‘overtuigd’ van een overwinning.

  Misschien dat sardjoe ons ook kan vertellen hoeveel het heeft gekost of zal kosten enne vooral waar al het geld vandaan komt.

  Wanneer de bom barst zal die serpent sardjoe naar hooiland vluchten, z’n familie zit toch al hier.


  Maak melding

 21. Het feit dat hij het als een spel benoemd geeft aan met wat voor man we hier te maken hebben. Leugen, bedrog, gesjoemel, agressie in het parlement, schofferen en beledigen van de president….en ga zo maar door! En toch gaat men hem weer op die stoel zetten! Waar blijft de waardigheid van het parlement en het land? Schaamteloos allemaal!!


  Maak melding

 22. Dat heel ding daar is rotzooi…wie gelooft in DEMOCRATIE…en dat dit eerlijk en wijs moet en zal gebeuren is gek.
  En dat het vrede en gezag in het land moet brengen is nog gekker.
  De bek vol democratie de bek vol recht en wet.
  Maar men blijft bij corruptie(dieven /rovers)…en komt anderen vertellen slim of sluw te zijn.
  Front bestaat uit een bende….een bende even gevaarlijk als een bende criminelen.
  Nu kunnen wij de bevolking vertellen heel duidelijk waar de schurken zitten….echt niet in de gevangenis…de echte schurken zitten in DNA…die hele club FRONT brengt het land in gevaar….want men gelooft niet meer in democratie…..recht en wet is poep.
  Men weet vanaf nu dat het land de afgelopen tijd een bende schurken heeft aan de macht, en wij ook ermee blijven zitten.
  KTPI gaat met MC een samenwerking aan dit behoort een ieder te respecteren …want men zou kunnen stellen dankzij samenwerken met de NDP is men gaan stemmen op KTPI.

  Wat doet VHP op dit moment….KTPI weg kopen bij NDP…..noemt men dit DEMOCRATIE noemt men dit recht en wet…hebben zij die gestemd hebben na het stemmen geen enkele recht meer…ik weet niet waarmee men in Su bezig is maar dit gaat nu wel een stap te ver.
  En wanneer het fout gaat…. u weet het….dan zitten wij met zijn allen te schreeuwen.
  Maar kijk wie de gemeenschap zit te manipuleren en te ontwrichten…..MEN (FRONT) ZET KWAAD BLOED….en niemand weet hoe het zal eindigen….GOD ZIJ MET SURINAME


  Maak melding

 23. @ pinto ,
  de realiteit heeft jou onzin allang ingehaald, blijf maar lekker jou paard achter de wagen spannen ééns zal jij met bijde benen op grond terecht komen jij zweeft nu mi boi pinto.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.