Charles Pahlad eerste lid nieuw parlement Suriname

13

PARAMARIBO, 26 jun – Charles Pahlad is het eerste lid van het nieuwe parlement. De acht en zestigjarige politicus nam de eed af uit handen van president Ronald Venetiaan. Pahlad zal het parlement voorzitten wanneer het voor het eerst bijeenkomt op 30 juni.

De ondervoorzitter van de Nationale Democratische Partij, NDP, neemt zijn nieuwe taak node aan. Hij is de op één na oudste gekozen kandidaat. President Ronald Venetiaan is de oudste gekozene. Omdat hij zichzelf niet kan beëdigen, moest de eer naar de eerstvolgende. Venetiaan had wel de optie af te treden. In dat geval zou de vicepresident hem beëdigen.

Hij verkiest aan te blijven als staatshoofd. Na de machtsoverdracht aan zijn opvolger, wil hij alsnog toetreden tot het parlement. Op de eerste vergadering van het parlement worden de geloofsbrieven onderzocht van de nieuwbakken leden. Daarna vindt de toelating plaats. Een van de eerste taken wordt de verkiezing van een president en een vicepresident.


13 REACTIES

 1. President Ronald Venetiaan is de oudste gekozene. Omdat hij zichzelf niet kan beëdigen, moest de eer naar de eerstvolgende. Venetiaan had wel de optie af te treden. In dat geval zou de vicepresident hem beëdigen.

  Hij verkiest aan te blijven als staatshoofd. Na de machtsoverdracht aan zijn opvolger, wil hij alsnog toetreden tot het parlement

  Volgens de wet moet elke gekozene zijn geloofsbrieven aanbieden. Dit mag niet later dan drie weken na verkiezing. “Voldoet hij niet binnen de gestelde termijn, dan wordt hij geacht zijn verkiezing niet te hebben aanvaard”, staat letterlijk in de Kiesregeling. Het parlement moet bij aanvang alle geloofsbrieven binnen hebben. Ook die van Venetiaan dus. “Ongeacht of hij afwezig is”, aldus Van der San.


  Maak melding

 2. Pahlad als je het mij vraagt zou je de eerste en de laatste MC’er zijn die is beeedigd, de rest hoeft niet eens zijn geloofsbrieven op te halen, ook moet er wat MC betreft geen eerste vergadering zijn.

  MC moet het volk integendeel uitleggen dat het niet mee kan doen met deze zgn democratische farce. Partijen en dr en rr leden worden omgekocht door front.

  De wil van het volk wordt vertrapt enz. enz.

  Trek de stekker eruit voor het te laat is.


  Maak melding

 3. he 68 jaar waar zijn de jongeren die het moeten overnemen, de zelfde stront als voorheen geen daden maar woorden is de motto van mc der schurken hun woorden zijn groot maar hun daden zijn piep klein.


  Maak melding

 4. hahahhaah de wil van het volk word vertrapt wat een grote onzin, in de jaren 80 werd de wil van het volk vertrapt daar hoor ik jou nooit over. hoelang moest het volk wachten voor er verkiezing werd gehouden in suriname bouterse heeft jarenlang met wapens zijn wil opgelegd aan mijn volk dus die nonsens wat jij hier verkondigd slaat kant nog wal. het gekke van deze idoten is dat zij denken dat de democratie op hun manier werkt.het volk moet nou in gaan zien dat bouterse een vieze vuile gemene dictator zo is dat het na mi.


  Maak melding

 5. “Pahlad als je het mij vraagt zou je de eerste en de laatste MC’er zijn die is beeedigd, de rest hoeft niet eens zijn geloofsbrieven op te halen, ook moet er wat MC betreft geen eerste vergadering zijn.”

  ZEER sportief! En! Democratisch, maar dan wel in de stijl van de Neem Desie Partij(ndp).

  Komt het u al dun de broek uitlopen?

  Helaas! De race is nog niet gelopen.
  Mijn credo is; eerst zien, dan geloven!

  “MC moet het volk integendeel uitleggen dat het niet mee kan doen met deze zgn democratische farce. Partijen en dr en rr leden worden omgekocht door front.”

  EEN SLECHT VOORBEELD, DOET VOLGEN!
  Denk aan de verkiezing van de president met een geheim bankrekening.

  “De wil van het volk wordt vertrapt enz. enz.”

  Hallo! Er zijn 51 zetels, 27 zetels (indien deze combinatie gaat regeren) is dan de wil van de meerderheid van het volk tog!?

  “Trek de stekker eruit voor het te laat is.
  Na Mi”

  Het klinkt als; en pak je uzi weer op.

  Aldus sprak een voorbeeldig lid van de Nationale Demonen Partij.


  Maak melding

 6. DD Bouterse Wil geen Sleutel positie uit handen geven aan partners die hij waarschijnlijk niet vertrouwd. Nu gaat de fronters waarschijnlijk een regering vormen met een krappe meerderheid aan zetels.

  Je kan dan op je klompen nagaan dat het niets zal worden, op bestuurlijk vlak, vandaar dat men in nederland niet aan begint om met zo’n krappe meerderheid te regeren.
  Bovendien wordt het nog spannend met de mindere inkomsten van de staat. De natuurlijke rijkdommen zullen weer voor een habben kras verkocht willen worden. Maar vergist u zich niet, De Megacombinatie komt altijd terug om aan de bel te trekken.

  Door te waken over de surinaamse volk dat die niet bestolen wordt door de misleiders zal de Mega groeien naar de absolute meerderheid. Het is een kwestie van tijd. Dus Megacombinatie ga door met de strijd, wij staan 100% achter jullie zienswijze.


  Maak melding

 7. PARAMARIBO, 26 jun – Charles Pahlad is het eerste lid van het nieuwe parlement. De acht en zestigjarige politicus nam de eed af uit handen van president Ronald Venetiaan wier de oudste is!!!

  Ik heb er geen woorden voor! Dit soort mensen incl. Venetiaan hebben geen zelf respect. Deze Charles Pahalad moet zich dood schamen om deel te nemen in het parlement en wel op deze 68 jarige leeftijd. Wat heeft hij samen met de oudste venetiaan nog te zoeken?? Ga toch eens gras maaien voor de ezels. Ga lekker relaxen mannen!!
  Laat al de werken over aan de jongeren!!! Is de beoeling om een graantje mee te kunnen pikken?! Ophoepelen jullie alle twee Hyena’s!!!!!! Wat hebben jullie nog te bieden grijsaards???Jullie hebben gewoon hooi in jullie kop!!! Ik heb zelfs respect voor ezels maar aan jullie niet!!
  !


  Maak melding

 8. He Whome, ondanks deze zware slag gebracht aan het Surinaamse volk, ze hadden dit zeker niet gewild en verdienen het ook niet, is er maar een morele winnaar en dat is MC.

  Vier je verdeeldheids en polariserende overwinning, jullie hebben het verdiend, al deze partijen horen blijkbaar toch bijelkaar, achteraf gezien misschien toch goed dat ze allemaal zijn gaan samenwerken, het volk van Suriname ziet dit ook.

  MC wilde nooit met somo en ac samenwerken, dat was ook gezegd, uit pure noodzaak hebben ze die stap gemaakt er werd oprechte vrede gesloten tenminste dat dacht MC, het moge niet zo zijn, wat niet bijelkaar hoort kan ook niet bijelkaar komen. Het is Gods wil, so be it.

  De grote verliezer is Suriname, corruptie zal nu weliger tieren, grondje pik wordt lekker voortgezet, grondstoffen uitverkoop (new Mont deal) wordt nu getekend, meer ambtenaren zullen worden aangenomen, DNA vergaderingen zullen nu minder voortgang vinden vanwege gebrek aan quorum, he but who cares he, ze hebben een samenwerking binnen een paar uur beklonken, ze hebben de posten en ministeries verdeeld.

  De reacties in Suriname van de gewone man zijn niet mals hoor, er wordt van hoogverraad gesproken, zo ziet men het en zo voelt men het.

  front +++++ is aan zet. Time will tell.


  Maak melding

 9. De beëdiging van Goerge Phalad door in wezen een mede assembleelid was-/is onrechtmatig.

  Hij moet niet meewerken aan die poppenkast van woensdag a.s..


  Maak melding

 10. Pahlad, ik heb nooit een hoge pet van jou gehad, jij in het parlement, wat ga je doen
  in feite, je bent al 68, waar streef je naar
  je bent een vermogend man, de politiek wacht niet op jou, trouwens ik vind het een rommeltje hoe het er aan toe gaat op het moment, rommeliger kan het niet.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 11. @ pinto,
  ik heb jou eerder gezegt let op jou woorden want de realiteit haald jou vaak in mi boi daarom is het verstandig om op jou woorden te letten anders kom jij over als onbetrouwbaar kwal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.