Formatiegesprekken Suriname: AC en VA vormen blok

60

PARAMARIBO, 25 jun – De A Combinatie en de Volks Alliantie vormen een onderhandelingsblok. Volgens Ronnie Brunswijk, voorzitter van A Combinatie, zal gezamenlijk worden opgetreden. Met name de Mega Combinatie, MC, wordt zo speelruimte ontnomen.

De twee combinaties kunnen dan niet meer tegen elkaar worden uitgespeeld. “We willen voorkomen dat MC steeds weer kat en muis met ons speelt”, zegt Brunswijk. Het blok is goed voor dertien parlementszetels. A Combinatie heeft er zeven. Het nieuwe totaal kan zwaarder meewegen in de onderhandelingen. In principe wordt met alle potentiële partners gesproken.

Daar valt ook het Nieuw Front onder. “We zijn vrij met iedereen te praten. MC geniet voorlopig nog de voorkeur. Ik zie het liefst een kabinet van MC, A Combinatie en de Volks Alliantie”, aldus Brunswijk. Bij de aparte onderhandelingen met MC eisten zowel Volks Alliantie als A Combinatie het vicepresidentschap op. MC-leider Desi Bouterse wil de hoogste bestuurlijke posten binnenshuis houden.


60 REACTIES

 1. DD Bouterse zal nooit toegeven aan deze lieden, desnoods komen er nieuwe verkiezingen. De fronters hoeven zich geen illusie te maken, wanneer zij teveel aan AC en VA zouden toe geven, dan kunnen zij hun partij beter opheffen. MC gaat gewoon zijn poot stijf-houden.


  Maak melding

 2. Maggi blok! Wil graag zien met welke eisen ze gaan komen na de blokvorming want dan is AC er nog bekaaider vanaf dan wat MC ze nu heeft aangeboden.
  Die hebzuchtige Allendy!

  In ieder geval zonder MC geen regering! En aan DDB als President daar komt ook niemand aan!


  Maak melding

 3. Alles driaat om bouterse.
  Dagblad Suriname heeft mooi artikel hoe het aan toe gaat bij de mc de grote ontevredenheid die er heerst binnen die zogenaamde democratische partij de onderlinge wantrouwen is om te snijden niemand durf tegenstand te bieden omdat ze bang zijn om voor verrader uitgemaakt te worden de ndp is een kernreactor die lekkages vertoont, bouterse is en blijft een dictator die geen tegenspraak duld. de enige ezels die zich meerdere malen aan de zelfde steen stoten leven in suriname.


  Maak melding

 4. AC heeft zich duidelijk laten pakken door een blok te vormen met VA dat moge duidelijk zijn.

  Wat MC nu hoort te doen is het nieuwe blok de VP post aanbieden met 6 ministeries laat het nieuwe blok ze maar onderling verdelen, het zal niet lang duren of het blok valt uiteen, want wie wordt de VP, uit welke blok zal die komen?

  AC alleen had gewoon ook zes ministeries kunnen krijgen zonder de vp rol, daar hadden ze volgens mij meer aangehad. Wat een koekebakkers zijn die AC’ers toch ook.

  Het nieuwe blok beweerd dat ze ook met front samen kunnen werken.

  Samen zij ze dus net zo groot als front, dus daar kunnen ze gewoon het presidentschap en VP opeisen, maw vhp en nps kunnen een ondergeschikte rol spelen.

  Komt nog bij dat men in de vvv een president en vp zullen moeten kiezen waar MC een ruime meerderheid heeft. Wie houden deze gasten eingelijk voor de gek.

  Nogmaals MC, als ze teveel eisen gewoon gaan naar de VVV, een minderheidsregering installeren en kijken wie zich later wil toevoegen, er zal geen meerderheid zijn in de DNA maar dat moet geen probleem zijn. Communiceer je beleidsvoornemen met het volk breng te zaken ter stemming zodat het volk weet wie niet in landsbelang handelt wanneer men goede voornemens wegstemt, enkel en alleen omdat ze een meerderheid hebben. Na een jaar of twee schrijft MC nieuwe verkiezingen uit zodat het volk de landverraders voor eens en voor altijd naar huis kan sturen, punt.


  Maak melding

 5. Zo zie je maar weer dat “Verdeel en heers” politiek niet werkt. DDB denkt dat hij daarmee de anderen een loer kan draaien. Zonder AC/VA no power in de DNA. Pres zonder wetgevende bevoegdheden in het parlement. Eén van de marrons heette toch Aboikonie toch!


  Maak melding

 6. AC kan niet eens zorgdragen voor 2/3 meerderheid dat wat willen zij eisen.
  Laten wij eerlijk zijn …AC maakt juist de boel tot een rommel.
  MC moet ook aan eigen gelederen denken ..wat denkt AC.


  Maak melding

 7. Nu al blijkt dat AC niet betrouwbaar is wat willen zij met VA. verwachten zij meer.
  Don nanga law.
  Pae zal ze een les leren wie kent Pae niet.
  Na al blijken zij zeer onbetrouwbaar dan dan moet vice pres………….nog komen.
  MC niet doen…..gewoon minderheidskabinet.


  Maak melding

 8. MC moet regeren maar ik snap niet waarom met AC, VA zou nog kunnen. De MC stemmers kunnen helaas nimmer met AC door één deur. Mocht MC toch met de AC verder gaan en een regering vormen, is deze verdoemd te vallen. Wat niet bijelkaar hoort, moet ook niet bijelkaar komen. Leer je les!. Ooit is Front opgericht om NDP te verslaan. Wat is er nu van Front overgebleven. Fené loopt nu in de Palmentuin. Laat hem daar maar blijven. Het wordt tijd dat onze Bouterse de volgende president van onze Suriname wordt. Hij heeft de “generatie” van 1980 groot gebracht met nieuwe inzichten. Hij weet wel met wie hij moet regeren. Het is nu of nooit. Wordt president van Republiek Suriname!


  Maak melding

 9. Geen woorden voor!!!! Snap nou eens een keer dommerikken!! Sterker nog!!! 1 de zelfde EZELtje stoot zich niet twee keer in de kar!! maar jullie zijn EZEL!

  Het is toch altijd een Tom en Jerry spel tussen jullie geweest. Een gewaarschud mens telt nogsteeds voor twee!!! Dus pas wel op voor in de toekomst gezamenlijk de zee in te gaan!!!

  Wie het laatst lacht, lacht het best!! REMEMBER THIS AND DON’N FORGET IT!!
  De toekomst zal het uitwijzen.


  Maak melding

 10. Tjè potie, het trieste spelletje blijft aan de gang in SME.

  Op zich een goed idee dat AC/VA een blok wensen te vormen, maar aan de andere kant blijft het oppassen geblazen met TJOKRO van VA.

  Indien MC wenst te regeren, maar alle 3 de functies (President, Vice President en Voorzitter DNA) wenst in te vullen,dan getuigd dat van weinig realiteitszin bij het vinden van een partner die DAT zal accepteren.

  Misschien enkel TJOKRO, maar zijn gezicht/aard kent een ieder al. Afwachten dus.

  Kijken of die werkelijk een blok blijft vormen met AC. Jammer dat DOE slechst 1 zetel heeft gehaald in dit bestel.

  Indien dit blok(AC/VA) zich weer aansluit bij FRONT dan blijft het manipulatiespelletje zich voortzetten.

  Waar heeft SME zich in geplaatst met deze uitslag?

  Een ieder probeert nu zijn slaatje te slaan. OF het inderdaad zo’n EENHEID binnen MC (NDP) is zal de toekomst uitwijzen.

  Anyhow, nu eens kijken waar er sneller een kabinet is geformeerd
  in SME of NL met een voor beide landen versplinterde uitslag.

  *** SME ALL THE BEST” ***


  Maak melding

 11. DD praat al over die en die opsluiten als ze hun woord breken , hij leeft in een waanidee en het is eng om te zien hoe snel het kan gaan….


  Maak melding

 12. In mijn eerdere betoog heb ik te kennen gegeven, als mc verstandig was,hadden ze nooit Bouterse naar voren geschoven. Niemand wil met hem samnen werken. Het gevolg is, dat front samen met het middenblok het gaat proberen overeenstemming te bereiken.


  Maak melding

 13. DUnoDU,
  Begin jij maar eens de taal waarmee je denkt te communiceren onder de knie te krijgen. Je schrijft al jaren een hoop banaba oftewel abrakadabra!


  Maak melding

 14. ik vind mc niet redelijk maar het word moeilijk voor mc want het kan alle kant op gaan nu want het is nu 23 om 13 om 14 dus front maak nu kansen ,mc gaat zijn glas stuk slaan al weer een domme fout van mc valk voor je start


  Maak melding

 15. Als je dit alles zo hoort en leest, dan geeft het natuurlijk duidelijk weer het primitieve gedachtengang waar de front partijen Surinamers mee hebben opgezadeld. NPS en VHP de twee oudste partijen hebben altijd eerst aan accomodatie gedacht, de nieuwe partijen AC en VA hebben dat overgenomen.

  Men valt dus over de post VP, nu vraag je jezelf af wat heeft het VP schap nou te maken met jou parijprogramma, hoeveel van jou partijprogramma kan je terugvinden in het regeringbeleid zou dus de vraag moeten zijn.

  VHP Sardjoe gaat onderhandelen en probeerd de vp post voor zijn dochter te bedingen, toen dat niet lukte was het verhaal ik pleeg geen verraad naar nps toe, toen dat niet gekocht werd door de samenleving was het Bouterse heeft geen draagvlak om President te worden.

  Nog nooit iets gehoord van een programma of wan dan ook, enkel en alleen de accomodatie.

  AC praat langer dan een week met MC, ze bekijken en bespreken de programma’s, ondanks het waarschijnlijk goed zit met de programma’s kunnen ze niet samen want ze krijgen geen vp positie, hoe zielig moet je niet zijn, blijkbaar denken ze met een vp positie hun beleidsprogramma beter uit te kunnen voeren.


  Maak melding

 16. “DD Bouterse zal nooit toegeven aan deze lieden, desnoods komen er nieuwe verkiezingen.”

  Ik weet niet of dat wel goed uitpakt voor de Surinaamse Fascisten! De 30% niet stemmers staan dan desnoods op uit het graf. De schrik zit er goed in bij de wekelijke meerderheid in Suriname. Stel je voor een Fascist met bebloede handen als president van Suriname.

  We hebben geleerd van onze fouten. Ja! Ten koste van ons als volk. Onderdrukking van het volk door hersenloze mensen. Hersenloos, want te Boxtel weet niemand zich meer iets te herinneren.


  Maak melding

 17. ach ja die ndp-ers hebben zich weer in de maling laten nemen door die moordenaar figuren als pinto en na mi hebben hun yeye verkocht aan de duivel voor een bord bruine bonen en wat sopie en muziek.niemand wil met bouterse samenwerken dat is het probleem.


  Maak melding

 18. “Somohardjo: wij gaan ook voor het presidenstschap
  Friday 25 June
  PARAMARIBO- “Wij gaan eventueel ook voor het presidentschap. Samen werken betekent ook samen delen”, zei Pertjajah Luhur (PL) Leider Paul Somohardjo vanmorgen. “Wij hebben meer dan genoeg kader in huis.””

  Bovenstaande zegt Somo dus na de overeenkomst met AC getekend te hebben. WIJ gaan …, Er kan er maar een president zijn en dat weet Somo dus zijn Wij is voor die domme AC’ers.

  Maar goed misschien zijn de wonderen de wereld nog niet uit en kunnen JULLIE president worden maar dan moet je bij front zijn, want bij MC gaat dat niet door. De fronters zouden jullie allemaal zeker tot president benoemen als ze maar weer in het machtscentrum kunnen komen.

  Wel even een vraagje hoe staat het met jullie beleidsprogramma, jullie zijn nu een blok, is het ideologisch, programmatisch of is het gewoon een Presidentiele Maggie blok, die ieder moment kan wegsmelten.

  Wat een clowns in Suriname.


  Maak melding

 19. Het is triest .zien de mensn niet dat somo de boel tegen elkaar uit speelt .mensen mensen zien jullie dat nogniet wanneer gaan jullie ogen open somo is onbetrouwbaar.die manspeelt nu een spel zoals hij normaal doet.Ik vind het jammer dat de andre partijen het niet snappen .Ik hoop dat zij de kleine letterjes van somo goed door lezen.somo helpt het land eerder naar zijn verdoemenis dan voor uit te komen .als ze zo door gaan is er volgend jaar weer verkiezing .men kent en wilt niet toe geven aan vernieuwing .het lijkt dat er een soort van stil stand is in het denk niveau van de politici in suriname die mensen zijn functie gek als je de capaciteiten niet hebt om voorzitter te zijn of vieze pesident dan kan dat niet worden .Ik oet u eerlijk bekennen ik ben een dood eenvoudige burger mar als ik naar sommige surinaamse politici luister als zij een een interview afstaan dan krijg ik kromme tenen moeten die mensen het visite plaatje van suiname worden.Het moet verplicht worden dat politici tenminste een hbo opleiding moeten hebben


  Maak melding

 20. Weet u wat het probleem is AC ….neemt niemand serieus….rede AC is zwaar bevoordeeld…door het kies systeem.
  AC had hiermee duidelijk rekening moeten houden.
  Dit zou vroeg of laat zelfs MC in problemen brengen.
  Dus laten wij de dingen goed gaan begrijpen.
  AC maakt nu een fatale manoeuvre..om bij Somo aan te kloppen maar wetende dat SOMO NPS heeft doen kraken.(haast kapot gemaakt)
  Met AC was een ieder mild de eisen van AC stonden echt niet in verhouding naar de gemeenschap toe.
  Rede::: waar anderen met b.v. 12000 stemmen zitten te jammeren, maar waar AC met de hele hap vandoor wilde gaan.

  MC zou dit nooit kunnen verkopen aan wie dan ook.
  Zetels zeggen veel maar niet alles er moet draag vlak zijn in de samenleving dit is iets heel duidelijk dat AC niet heeft kunnen inzien.
  Zie maar BAAS. Heeft zelfs meer stemmen(dubbel) dan die hele AC.
  Dom Dom Dom van AC…..een ieder moet zijn plek kennen en niet als rover staan grijpen laten wij eerlijk zijn.


  Maak melding

 21. Voor spek en bonen!

  Je mag meedoen, maar je krijgt de bal niet!
  AC mag meespelen, maar MC bepaalt wanneer!
  VA mag meespelen, maar MC bepaalt wanneer, waar en hoelang!

  Een coalitie vormen tot regeren heeft te maken met onderhandelen. Onderhandelen over alles! Als bepaalde posten of zaken al zijn afgeblokt dan verandert onderhandelen in onder druk zetten om niet te spreken van onderdrukken.

  Politieke leiders die hiervoor gaan hebben hun achterban heel veel uit te leggen. Want, zeggen ze: “ik heb niet op je gestemd om onderdrukt te worden”.
  Met andere woorden: je mag mee regeren maar voor spek en bonen. Zo komt het nooit goed!

  Macht is een gevaarlijk woord. Waar macht wordt misbruikt, zijn er altijd de armsten die verliezen, nooit de rijken.


  Maak melding

 22. Nader beschouwd is 13 + 23 = 36 zetels.
  Nu kan men eingelijk gaan onderhandelen zonder de vreest dat de meerderheid die nodig is om de president en vice president te kiezen niet gehaald wordt.

  De voorhoede possities kunnen nu gedeeld worden naar de aantal zetels per combinatie, dus MC ; president en voorzitter van het DNA.
  AC/VA VICE PRSIDENT en onder-voorzitter van de DNA.

  Verder kan gesteld worden dat MC de AC niet te gemoed kon komen, omdat een andere partij ook nodig moet zijn om de absolute meerderheid te bereiken. Dus in wezen is deze situatie een betere situatie voor de MC
  om te onderhandelen.


  Maak melding

 23. Geachte redactie,

  Wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya zijn naar aanleiding van de verkiezingsuitslag van 25 mei 2010 jl. absoluut NIET ontevreden met de zakelijke opstelling van de MEGA-Combinatie.

  Dit inzake de lopende aftastende formatiegesprekken om te komen tot een ‘stabiele’ meerderheidsregering, welke tenminste ‘enigszins’ kan beantwoord aan de ‘wil’ van de kiezers.

  En ook wij beseften dat die opdracht van de kiezer NIET eenvoudig zouden zijn, indien ’kwaliteit’ voorop gesteld wordt.

  En daar de A-Combinatie in blokvorming met de Volks Alliantie deze gesprekken nu wenst in te gaan, zonder dat er eerder publiekelijk sprake is geweest van een ‘intentie verklaring’ tussen beide combinaties, krijgen wij hierdoor de indruk dat de A-Combinatie i.s.m. de Volks Alliantie van Paul Somoharjo, een cruciale inschattingsfout aan het maken is.

  Door er van uit te gaan, dat de MEGA-Combinatie zich hierdoor als het ware verplicht zal voelen water in haar wijn te doen. Ten koste van de wil van de kiezer en de achterban van de MEGA-Combinatie zelf. Wat ons wederom doet denken aan de geschiedenis van Troje’.

  http://www.youtube.com/watch?v=HQU9WJKmsc4

  In hoeverre hier sprake is van ‘onwetendheid’ of gebrek aan politieke ervaring bij de A-Combinatie, valt momenteel nog moeilijk in te schatten. Ook zou er vooral sprake kunnen zijn van een ‘verspilde’ overmoedigheid, vanwege haar toename aan zelfvertrouwen.

  Want het feit dat de A-Combinatie na een moeizame start tijdens de Algemene en Geheime Verkiezingen van 25 mei 2010 jongslede. Vervolgens het nog net binden ‘willen’ verklaren door het OKB van die verkiezingen in de districten Brokopondo en Sipaliwini, ondanks onregelmatigheden. En ten slotte de poging tot doorstart met de MEGA-Combinatie d.m.v. een intentie verklaring. Maakt kennelijk dat deze combinatie van slechts zeven (7) zetels, haar ‘gelukt’ hoogstwaarschijnlijk aan het beproeven is.

  http://www.youtube.com/watch?v=qHPpsU7aYHQ

  En opzicht is daar niets mis mee en is de A-Combinatie daar trouwens ook vrij in. Echter draait het bij Algemene en Geheime Verkiezingen en de formatiegesprekken daarop volgend, NIET slechts om ‘kwantiteit’. Een gegeven die de Nieuw Front-combinatie o.l.v. Drs. Ronald Venetiaan (N.P.S.) niet lang terug nog bitter heeft mogen ervaren. Dat ‘kwaliteit’ een belangrijke vereiste hoort te zijn bij het formeren van een regering naar de wil van het volk.

  Dus laat hopen dat ook anderen lessen geleerd hebben uit het ‘extreme’ Front tijdperk, met het besef dat:

  Te karupapa fadon na gron, yu no kan piki ala.

  http://www.youtube.com/watch?v=kc5KjE2ovT0


  Maak melding

 24. het is weer zo ver sardjoe naar nederland om zijn gestolengeld veilig te stellen .
  somohardjo naar nederland om gesprekken te voeren met oud burgermeester peper .
  en dat zijn die praten over slandsbelang.
  ik heb medelijden met die domme ac die het nog steeds niet tot zich laat doordringen,aai mie boi jullie gaan bedrogen uitkomen ac , dit noem ik niet dom meer maar hebzucht en onderontwikkeld .
  gaan jullie eerst een goed kader vormen zonder bruns dome wijk ……..


  Maak melding

 25. De vp post? Ik denk dat men er vanuit gaat dat de pres niet lang zal zitten ivm het proces. Vandaar dat deze post zo begeerlijk is op dit moment. Maak ik een denkfout? Wie ’t weet mag ’t zeggen.


  Maak melding

 26. Beste mensen,
  Had de heer Wydenbosch eerder niet verklaard dat alles aangaande de samenwerking rond was omdat AC geen zware eisen had gesteld als het Front? Wat is er nu overgebleven van het Best Western Accoord en de zegen van Bischop Meye? Vergeving is een proces waarby twee of meer partyen gedane fouten inzien en bereid zyn wederom fatsoenlyk door het leven te gaan. Nee, vergeving is geen automatisme.


  Maak melding

 27. Zowel AC (Brunswijk, Ellendy en nog 1) als VA (Somo) hebben wel een mond waarmee ze kunnen praten maar er komt slechts stank uit. Deze twee voeters zijn te koop en wat ze vandaag verkondigen is morgen weer voorbij. Intensieverklaring getekend nu niks meer waard. Bouterse heeft zijn eigen leven gered, want deze 2 hebben wel een smerige plan via vice-president tot President van Suriname te brengen door het opruimen van de president. Brunswijk heeft ervaring met moorden en drugs en Somo is de vuile oplichter. MC kan het beste op korte termijn in het landsbelang samenwerken met VHP (alleen) en/of VHP+NPS. Bouterse, Venetiaan en Sardjoe zullen een stapje opzij moeten zetten. Vervolgens zo snel mogelijk het kiessysteem veranderen en district Sipaliwini opheffen en de oude geografisch districten herinvoeren. Dit is de grootste stomme fout van NF of dit in stand te houden. Zie welke problemen zij hebben gecreëerd. “One man One vote” levert het grote voordeel op dat 8000 stemmen geen 7 zetels zal opleveren. In dit systeem zal ABOP, BEP en SEEKA geen enkel zetel behalen. De Djoeka’s zijn toch niet meer waard dan een stadscreool? Nadat het kiessysteem is veranderd en de samenwerking gaat haperen, dan kan je nieuwe verkiezingen uitschrijven. Je krijgt dan een heel andere samenstelling van de DNA en het zal beter regeren worden. De kleintjes hebben op dit moment een te grote stinkende mond.


  Maak melding

 28. Het moge duidelijk zijn dat de somo en sardjoe de opdracten uitvoert van de werkelijke zetbazen in Nederland, allebei die 3 dagen in Nederland moesten vertoeven, allebei precies 3 dagen, hoeveel geld zullen ze de Surinaamse clowns niet beloofd hebben.

  Oude politiek die dus nooit uit beeld is gegaan. Deze oude politierk die liegt, bedriegd en etnisch bezig is in Suriname waardoor de waarachtige Surinamer niet aan de echte ontwikkeling kan werken.

  Ik ben benieuwd hoe men in Suriname met zulke onbetrouwbare partijen om zal gaan, intentieverklaring,nieuwe blok op de valreep, front de grote verliezer die gewoon weer aan het formeren is geslagen alsof ze de verkiezing hebben gewonnen.

  Vorige regeertermijn konden ze niet eens behoorlijk vergaderen in de DNA ondanks de 29 zetels, nu zullen ze 27 hebben hoe gaan ze voor qourum zorgen. Als dit zo doorgaat hoort MC de nieuwe regering niet te erkennen, geen DNA vergadering bezoeken, geen quorum verlenen.

  De wil van het volk was overduidelijk geen front meer in Suriname, als ze via de achterdeur toch proberen binnen te komen, is dat een belediging aan het Surinaamse volk.

  Hoogverraad is dit, Surinamer let op uw zaak. Men is met een schimmig spelletje bezig die niets met landsbelang van doen heeft, ergo buitenlandse invloeden zorgen ervoor dat het land weer terug wordt geworpen in de tijd van het kolonialisme en uitverkoop van onze belangen en grondstoffen.

  “Home » Binnenland » Bijeenkomst Pertjajah Luhur/A Combinatie met Nieuw Front

  Bijeenkomst Pertjajah Luhur/A Combinatie met Nieuw Front
  Friday 25 June
  PARAMARIBO – De initiatieven van VHP-voorzitter en huidige vicepresident Ram Sardjoe om de samenwerking met Pertjajah Luhur (PL) en A Combinatie (AC) te prolongeren blijven maar niet uit. Op uitnodiging van Sardjoe komen de top van het Nieuw Front top en het PL/AC blok vanavond bijeen om elkaar te infomeren over de actuele politieke ontwikkelingen en de eventuele ontstane nieuwe mogelijkheden die er zijn voor het formeren van een nieuw regeringskabinet. PL voorzitter Paul Somohardjo zegt aan GFC Nieuws dat het slechts gaat om een informatief en oriënterend gesprek tussen de beide politieke blokcombinaties. Volgens Somohardjo heeft het verder niets om het lijf. Desgevraagd zegt Somohardjo aan GFC Nieuws dat zijn eerdere uitspraak dat hij niet terug wil naar de paragraaf Nieuw Front misschien wel een nieuw hoofdstuk wordt, want de actuele politieke zaken zijn constant aan het veranderen en steeds weer moet het nationaal belang voorop worden gesteld. Winston Lackin, woordvoerder van de MC zegt aan GFC Nieuws dat verwacht mag worden dat pas morgen via de pers het standpunt van de MC over de ontstane actuele politieke situatie zal worden bekend gemaakt.”

  “Presidentschap uit zicht voor Bouterse PARAMARIBO – Desi Bouterse grijpt waarschijnlijk alsnog naast het presidentschap van Suriname. Hij heeft de steun verloren van twee politieke partijen, die een cruciale rol spelen bij de ambitie van Bouterse om staatshoofd te worden. Dat bleek in de nacht van vrijdag op zaterdag.

  De A-Combinatie van Ronnie Brunswijk en de Volks Alliantie van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo kondigden tegenover het ANP aan dat ze niet verder onderhandelen met de zogeheten Mega Combinatie van Bouterse over de vorming van een regering. Ze mikken nu op voortzetting van de bestaande coalitieregering. Daarin werken de de A-Combinatie en de Volks Alliantie samen met Nieuw Front van president Ronald Venetiaan.

  „Wij hebben besloten om met elkaar samen te werken en tekenen zaterdagavond een overeenkomst”, zegt Ramdien Sardjoe, voorzitter van de VHP (een van de partijen die samenwerken in de Volks Alliantie) en momenteel vice-president. „Wij zeggen in een nette brief aan de Mega Combinatie dat de intentieverklaring ophoudt te bestaan”, zegt Ronnie Brunswijk. Hij had eerder nog een akkoord gesloten met Bouterse over een alliantie.

  Nieuw Front, A-Combinatie en Volks Alliantie hebben sinds de verkiezingen van eind mei samen 27 zetels in het parlement van Suriname, dat uit 51 zetels bestaat. De Mega Combinatie van Bouterse beschikt over 23 zetels.

  Woensdag komt het nieuwe parlement voor de eerste keer bijeen. Dan zullen de kandidaat-voorzitter en de vice-voorzitter van het nieuwe parlement van de huidige regeringscoalitie met gewone meerderheid gekozen worden. Voor de verkiezing van de president is een tweederdemeerderheid nodig. Venetiaan heeft al aangekondigd dat hij geen kandidaat zal zijn.

  De president wordt uiteindelijk gekozen in de verenigde volks vergadering, die 919 leden telt. In deze vergadering heeft de Mega Combinatie een meerderheid van 47 stemmen. Nieuw Front verwacht dat niet iedereen voor Bouterse als presidentskandidaat zal stemmen omdat hij over onvoldoende draagvlak zou beschikken. “


  Maak melding

 29. Trouwens niets is zeker.

  Feit is en blijft dat MC de meerderheid heeft in de VVV. Het moet ook duidelijk zijn dat MC zich niet laat chanteren door geen enkele partij of combinatie, MC moet duidelijk maken dat zij zaken doen in landsbelang waarbij van accomodatie vooraf geen sprake kan zijn, de right man on the right place, meer niet.

  Dus gewoon President en VP in de VVV laten kiezen.

  Jenny voordragen als DNA voorzitter bij de stemming in de DNA.

  Ik ben benieuwd wie front en VA/AC zullen voordragen als DNA voorzitter, President en VP.

  Front= 4 partijen
  14 zetels
  8 voor vhp, 4 voor nps, 1 voor da en spa

  VA/AC= 7 partijen
  13 zetels
  7 voor AC en 6 voor VA

  In grootte heb je dus het volgende mochten deze partijen samen gaan werken.
  vhp=8
  ac=7
  va=6
  nps=4
  da=1
  spa=1

  Aangezien het bij deze partijen om accomodatie gaat, dan spelen nps, da en spa geen enkele rol van betekenis, want vhp, ac en va zouden de topposities onderling verdelen.

  De nps’ers zijn natuurlijk niet vergeten dat in 2005 bijna geen enkele hindustaan op vene heeft gestemd voor het Presidentschap, sardjoe had veel meer stemmen verkregen in de vvv als vp dan vene.

  Al die harde woorden na de verkiezing van nps naar ac en va toe zijn inmiddels vergeten bij de top van de partijen, ik hoop van harte dat die niet zijn vergeten bij de dr- en rr leden.

  Verraad mag je niet belonen. Al deze partijen binnen va, front en ac plegen momenteel verraad en dat mag niet beloond worden.

  Op naar de VVV en dan zien we wel weer.


  Maak melding

 30. Het is dus nu een feit, tijdens mijn vorig schrijven was het mij nog niet duidelijk, behalve het bericht die je al in de Nederlandse media kon lezen.

  front en ac/va gaan samenwerken er wordt niet meer met MC gesproken de intentieverklaring van ac wordt ingetroken.

  De posten zoals verwacht zijn al verdeeld.

  front lees vhp mag presidentje spelen, ac mag vieze presidentje spelen, va mag weer voorie van dna spelen.

  Nu denk ik aan de volgende namen;
  sardjo=president
  allendy=vp
  somo=voorie
  vene =vervangend voorie

  Dit allemaal hebben ze dus in 24 uur beklonken. In de voorgaande 12 uur hebben ac en va een nieuwe blok gevormd, nog geen dag nadat somo is teruggekeerd uit Nederland.

  Nu maak ik mij echt zorgen om de democratie en rechtsstaat in Suriname, want wie heeft deze verliezers het recht gegeven om te gaan formeren, heeft het volk niet duidelijk gekozen voor een ander beleid met andere partijen.

  De wil van het volk wordt met deze actie terzijde geschoven, wie heeft dat besloten.

  Elk weldenkend mens kan uit bovenstaande concluderen dat de regie niet in Surinaamse handen zijn, al doen deze leiders allemaal lijken alsof ze de regie in handen hebben, ze hebben dat niet, ze zijn gewoon de poppetjes.

  MC beleg je persconferentie leg het uit zoals het is, ga naar de vvv.
  Alhoewel ik inmiddels nu de vrees heb voor de vvv, als de zetbazen willen, kopen ze de hele vvv om, om bijv. 10 miljoen te smijten in Suriname is peanuts.


  Maak melding

 31. Wat mij verbaast is dat het niemand opvalt dat steeds als een van de partijleiders naar Nederland komt ze bij terugkeer in Suriname binnen een dag met een andere truc komen om MC buiten de regering te houden!!

  Neem nou Ramdien Sardjoe die kwam voor zijn zieke zoon voor drie dagen naar Nederland.
  Het op en neer reizen van Suriname naar Nederland duurt al twee dagen!!
  Zijn zoon bleek door een wonder te herstellen!
  Gelijk na aankomst had meneer een gesprek met Somo, Brunswijk en Breeveld voor een samenwerking!
  Die gaven publiekelijk te kennen niet tegen MC te willen samenzweren.

  Somo is kortgeleden met stille trom naar Nederland gekomen voor een vakantie van drie dagen, terwijl hij in Suriname moest zijn in verband met het afhandelen van de formaliteiten voor de overdracht van het parlement.
  Wie reist er nu twee dagen om drie dagen vakantie te houden?!
  Bij terugkomst wordt er in no time een samenwerking gesloten met AC.
  Waarom is dit niet eerder gebeurd daar Somo en Brunswijk stangko’s zijn?!
  Zie het gevecht in het parlement waar Brunsie voor bodyguard speelde voor Somo!

  Deze perikelen zijn het bewijs dat de regering van Suriname voor een belangrijk deel mede in Nederland wordt bepaalt!
  In de politiek worden dit soort truc’s toegepast als men een partij buiten de regering wil houden.
  Ze hebben daar ook een naam voor nl. cordon sanitair.

  Echter er is een(1) groep die buitenspel staat, omdat ze niet doordrongen zijn van hun macht!
  Dat zijn de SurNeds die voor tientallen miljoenen euro’s jaarlijks de Surinaamse ecomonie sponseren!
  Mochten zij besluiten om bijvoorbeeld voor drie maanden de hand op de knip te houden dan breekt in Suriname letterlijk de pleuris uit!!
  Er wordt dan niet alleen op potten geslagen, maar de zittende regering kan zijn biezen pakken!!

  Wij zorgen voor sociale rust in Suriname!!
  De Surinaamse regering is zich hier terdege van bewust, maar wil ons die granie niet geven daar ze bang zijn dat we die macht zullen gebruiken als iets ons niet zint in Suriname!
  Ze zitten ons liever op alle mogelijke manieren tegentewerken; daar ze ervan uitgaan dat we het toch slikken uit liefde voor Suriname.
  Zelfs aan liefde komt een eind als het niet gekoesterd wordt! Zelfs als je 30 jaar getrouwd bent eindigt het vaak op een scheiding!
  Ze vergeten dat er een nieuwe generatie op komst is die hier geboren is en die zich niet laat chanteren met liefde voor Suriname!

  Ook het feit dat Surinamers als los zand aanelkaar hangen speelt hun in de kaart!
  We zitten elkaar liever aftezeiken op forums dan in te zien wat onze gezamelijke belangen zijn!!
  Het op ons toegepaste verdeel en heers heeft een zodanige invloed op ons denken , dat het waarschijnlijk al is doorgedrongen in onze genen!!


  Maak melding

 32. zie hoe de ondoordachte venetiaan stond te happen op de komst van de tjekre tjekre koning ai vene jij bent mij een waardeloze en principiële loze president/voorzitter.

  de toekomst van de a combinatie in samenwerking met va en het nieuw front hangt aan een zijde draad.de zekerheid en de eisen van a combinatie tijdens de onderhandeling met de mega combinatie zijn deze ontnomen.en moet nu god bidden om de vice presidentschap binnen te halen.

  in elk geval de tjekre tjekre koning is al zeker van zijn plaats als voorzitter van de d n a.de onder voorzitterschap gaat naar de
  n p s/spa.de a combinatie heeft nu geen poot meer.
  suma bari na dati firi


  Maak melding

 33. hij weet het weer beter die demagoog op nummer 15, het is weer de schuld van een ander hij vertikt het om in te zien dat bouterse een onbetrouwbaar BEEST is kijk hoe hij horb heeft weggewerkt , bosje die nu als schoothondje bij bouterse zit haakmat die moest vluchten voor zijn leven bouterse heeft een ziekte hij is bezeten van de macht Megalomanie, groorheidswaan of grootheidswaanzin. een ezel is zelf slimmer dan bouterse.


  Maak melding

 34. AC/VA samen met front betrouwbare regeringsploeg.

  Hoe zit het precies met de programma’s, oude politiek verdeeld de posities en daarna iets wat op een programma moet gaan lijken.

  De grote verliezer is natuurlijk weer het Surinaams volk, gecondoleerd in ieder geval.

  Ik blijf trouwens erbij, MC geen DNA geloofsbrieven in ontvangst nemen, dus geen dna op 30 juni, geen somo als voorzitter einde verhaal.

  fronters bedankt met jullie wraakacties, het zal Suriname voorspoed en eenheid brengen.


  Maak melding

 35. “Hij heeft de “generatie” van 1980 groot gebracht met nieuwe inzichten”.

  Denk eerder dat hij de toekomst van deze generatie in Suriname heeft vernietigd! Velen zijn vertrokken, anderen zagen hun toekomst in duigen vallen, Universiteiten gesloten, geen voedsel etc etc..

  Ik vind het heel knap dat de “oude militairen” en militie hem blijven steunen! Dertig (30)jr lang heeft hij niets voor ze gedaan. Nooit de moeite genomen om te verschijnen in het parlement t.b.v zijn eigen kiezers. Geen veteranendag, geen hulp bij verwerking, geen vergoeding, helemaal niets.
  Vele ex soldiers zijn gevlucht naar Ned., waarom heeft hij ze laten gaan en niet geholpen?
  Nou petje af, hij moet wel heel bijzonder zijn, als ze hem blijven steunen!


  Maak melding

 36. In een democratie heeft iedere partij het recht om gesprekken te voeren over een eventueel te vormen coalitie. Dat recht is niet louter voorbehouden aan de partij/combinatie die na de verkiezingen als grootste uit de bus is gekomen. Er is geen enkele wet die dit regelt.
  Natuurlijk ligt het – gelet op de haalbaarheid – voor de hand dat de grootste partij het initiatief hiertoe neemt maar daamee is nog niet gezegd dat zij dan ook automatisch het recht op regeringsdeelname hebben.
  MC had in eerste instantie een mondelinge overeenkomst met VA. Ongeacht hoe je over VA (en in het bijzonder Somo) denkt, verdiende het geen schoonheidsprijs (op z’n zachts uitgedrukt) dat MC tijdens de “bedenktijd” (tijd voor VA om de achterban te raadplegen) met BEP (en later AC) in zee gaat om vervolgens VA te laten vallen.
  Bij de onderhandelingen met AC schijnt MC weinig “onderhandelingsruimte” te hebben gelaten en zich dictatoriaal te hebben opgesteld.
  Bij dit alles opgeteld is er nog het feit dat Bouterse als presidentskandidaat niet breed gedragen wordt binnen MC. Kort samengevat komt het erop neer dat de wil van Bouterse wet is en dat alleen hij de bepalende factor is. Ook daar waar het gaat om zomaar eerder gemaakte afspraken te schenden.

  Nu is gebleken dat noch AC, noch VA verdere samenwerking met MC zagen zitten, ligt het voor de hand dat overige partijen aan de slag gaan met de kabinetsformatie.

  MC heeft haar kansen gehad maar d.m.v. hun eigen opstelling haar eigen graf gegraven. Bouterse had gedacht dat anderen naar zijn pijpen zouden dansen en is van de koude kermis thuisgekomen. Het hebben van 23 zetels betekent niet dat je anderen zomaar je wil kunt opleggen, zeker niet als er nog andere opties zijn.

  Een voorstel voor een breed gedragen presidentskanditaat: Ricardo van Ravenswaaij!
  Eens?


  Maak melding

 37. Oh oh,

  Where my NDP’ers at..throw your hands in the sky..wave them side 2 side.

  DB slechtste politicus ooit.
  Somo moes kink en ning..aboikoni..mi lobing,

  less 4 des,

  DJ Clue


  Maak melding

 38. hahahaahaha de ndp-ers zien hun droom in duigen vallen.Bouterse is en blijft een onbetrouwbaar facist, alleen die hersenloos kudde onder aanvoering van na mi en brantimaka geloven deze didibri.


  Maak melding

 39. 26-06-2010 Za altijd als een zwarte bladzijde in de geschiedenis komen te staan. De jeugd zal dit politieke Hoogverraad nooit vergeten.

  Ze zijn inmiddels een ervaring rijker, dit zal blijken het laatste kunstsukje van de oude politieke partije zijn in Suriname.

  Ik heb begrepen dat politieke leiders inmiddels extra bewaking krijgen, hahahaha de echte waarachtige Surinamer zal dit verraad nooit aanvaarden.


  Maak melding

 40. @Djogo #33

  Jammer he dat DDB niet naar NL kan om wat truukjes te leren. 😆

  Maar ff serieus. Geloof je werkelijk in die domme complot theorieen? Geloof je werkelijk in die onzin en beloftes van een pathologische leugenaar?


  Maak melding

 41. Djogo
  Heel leuke analyse. De frontvoormannen zyn instructies gaan halen in Nederland by hun bazen. Je hebt heel groot gelyk. Toen jullie tussen 1980 en 1988 aan de macht waren kregen jullie opdracht van Cuba, Nicaragua, Panama, en Greneda. “Kill them,” riepen Maurice Bishop en Fidell Castro, “because, if you want to make revolution, you have to kill people.” Luister, als jullie geen regering kunnen vormen, pleeg weer een coup zodat Desi weer aan de macht komt zonder oppositie. Klaar is kees.


  Maak melding

 42. de kogel is door de kerk
  de front regering komt terug
  vele begrijpen niet dat de vhp door en door etnisch is .Die schreeuw lelijk el-Vene heeft de creolen aan hun verkocht..

  Machtsdronken en puur arrogantie voor zijn eigen mensen, die wel op hem lijken
  geeft hij voor een dubbeltje weg.

  de VHP heeft er alles aan gedaan EN kostte wat het kost om hun vuile beerput dicht te houden

  en de mensen die niet op hun lijken zijn er in gestonken.

  de surinaamse mensen die niet op hun lijken worden zonder dat we willen terug gebommmadeerd naar de slaven tijd alleen krijgen ze onzichtbare ketens aan onze poten

  het roven en stelen gaat gewoon door , en zal alleen maar erger worden.

  verschillende slavenmeesters zullen zich aandienen.

  Ik wens de totale Surinaamse gemeenschap veel succes met hun nieuwe slavenmeesters
  vooral degene die op mij lijken.

  MODERNE SLAVENIJ


  Maak melding

 43. @ EBU,
  wat voor lessen leer jij uit bouterse zijn verleden? deze Didibri bouterse heeft laten zien dat hij lijd aan melagomanie groodheidswaanzin. horb , bosje, haakmat zijn daar goede voorbeeld van EBU om te zien hoe bouterse is hij heeft ook last van achtervolginswaan, als het jou goed uitkomt dan som jij hele wereld gebeuren van slavernij tot pauselijk besluit om jou tirade geloofwaardig te maken, jij hebt het over kwaliteit in jou tirade kan jij mij vertellen wat de kwaliteiten van bouterse zijn want die ken ik niet jij hebt het over iedereen zijn zwakheden en tekortkoming maar ik hoor jou nooit over die van bouterse enige wat ik nog mis in jou tirade is de dag dat jij die slager van paramaribo heilig gaat verklaren. bouterse en bokassa idi amin mugabe en selassie zijn de zelfde soort bedriegers en misleiders van het zwarte volk valse profeten wolf in schaaps kleren .


  Maak melding

 44. DR/RR zetels: MC=507, NF+(AC+VA)= 407.De gang naar de VVV zat er vanaf 25 mei 2010 al in. Niks bijzonders. Als de gekozen DR/RR leden niet worden beinvloed met US dollars zit er zeker een Pres+VP uit de MC gelederen. De nieuwe President heeft dan de mogelijkheid om de beste mensen uit de gehele Surinaamse bevolking te interesseren voor deelname in een nieuwe formatie.


  Maak melding

 45. Aasgieren!

  Het is in het leven een gegeven dat alle mensen die in leven na de dood geloven, bang zijn voor Aasgieren (Tingiefouru). Het is te begrijpen waarom, men wil echt niet met een gatenkop terug komen.

  Je ziet ze vliegen, hoog in de lucht. Maar naarmate je houdbaarheidsdatum nadert, komen ze lager. Lager en lager. En dan zie je ze landen. Je kan nog net met je allerlaatste oogopslag hun bleke, kale kop zien, voor ze toeslaan. Dan is je laatste wens dat je na de dood niet terug wil.

  De politiek in Suriname heeft weer bewezen dat je na de dood kan herrijzen. Vele van de politici die de verkiezingen niet gewonnen hebben maar verloren, komen met een gatenkop terug in de regering. Tingiefouru tjop ding!

  Als ze hieruit nog geen les geleerd hebben, dan zijn ze niet geschikt voor hun taak. Want een deel van de bevolking heeft met de afgelopen verkiezingen de boodschap duidelijk geuit: “jullie moeten beter!” Alles moet beter, ook al was het niet slecht.

  Begin met een van de wensen van Desi: breng het aantal ministeries naar 10 terug.
  Reduceer het aantal ambtenaren en schep banen in de productiesector via subsidies.
  Herzie de vele wurgcontracten en onderhandel als volwassenen. Controle van alle contracten die welke ministerie danook opstelt. Voorkom tjoekoe’s aan project toekenners.

  Dat MC het regeren laat liggen, ligt aan het feit dat er een Baas is en niemand anders iets durft te zeggen of te ondernemen. Baas is blijven hameren op het presidentsschap, VP en DNA voorzitterschap. Dit noem ik het verspelen van je vertrouwen in een ander en het verliezen van de trots van MC stemmers.
  Ze hebben voor je gestemd Desi, maar jij hebt ze in de steek gelaten. Dom!
  Ook heb je de Tingiefouroe’s gevoed met je eigenzinnigheid terwijl je met goed en slim onderhandelen ze juist had weggewerkt.

  Het land van politiek en Tingiefouroe’s.


  Maak melding

 46. Doedel, de president kan niets beginnen zonder meerderheid in het parlement. Dus zelfs als het MC lukt om de president te laten kiezen in de VVV, dan zal dat niet meer zijn dan een papieren tijger. Vervolgens ontstaat er een patsstelling en worden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven.

  Dat komt allemaal natuurlijk niet ten goede van de stabiliteit van het land. Daarom was ik voorstander van een MC/AC regering. Echter MC heeft dit zelf onmogelijk gemaakt door op een ongelooflijk arrogante manier te onderhandelen. We kunnen niet uitsluiten dat er DR/RR leden zijn van MC die deze situatie ook zat zijn en overstappen naar VHP, PL of AC. En dan kan NF misschien nog wel het presidentschap bemachtigen.


  Maak melding

 47. Was het niet Somo die zich had onttrokken van NF?En zie nu wat er gebeurt.
  Jullie maken MegaC voor alles en nog wat uit,maar denk even verder,vlak voor de verkiezingen zong Somo hoge noten,hij zou 10 zetels halen en voor het presidentsschap gaan en het Front kon het heen en weer krijgen.Ik lees niets hierover van de Fronters.
  Ben benieuwd wat hem allemaal is beloofd in Nederlad,we merken het gauw wel.
  En wederom flikt de VHP en NPS het om de grote winnaar van de verkiezingen uit te sluiten.

  Ik weet zeker dat deze regering geen lang leven beschoren is letten jullie maar goed op.Het stelen en bedriegen gaat vrolijk verder.En nu zullen de VHP en NPS alles moeten doen wat VA en AC willen.Somo zal zich weer goed laten gelden en Santoki zal maar diep heel diep moeten buigen.


  Maak melding

 48. #37.
  “De grote verliezer is natuurlijk weer het Surinaams volk, gecondoleerd in ieder geval.”

  51-23-1=27 Ook kiezers tog noh! Maar volgens uw beredenering behoren deze kiezers niet tot het Surinaams volk. Het staat u mooi!

  En#42.
  Wederom ligt de schuld bij een ander en niet aan de hebzucht en Megalomanie van uw vriend de moordenaar.
  Zo te lezen is democratisch uzi time.

  “Ik blijf trouwens erbij, MC geen DNA geloofsbrieven in ontvangst nemen, dus geen dna op 30 juni, geen somo als voorzitter einde verhaal.”

  Aldus sprak de democraat in hart en nieren!

  #45.
  “Die schreeuwlelijk el-Vene heeft de creolen aan hun verkocht..”

  Met deze opmerking vraag ik mijzelf af hoe door en door etnisch u bent!


  Maak melding

 49. Beste vrienden,

  Aangezien niemand wilt samenwerken met
  de democratisch gekozen overwinnaarpartij:
  Mega Combinatie,
  zal het Surinaamse volk OPNIEUW
  Democratisch moeten Stemmen op
  – 1. De Presidentskandidaat en
  – 2. De Partijencombinatie,
  die het nieuwe kabinet moeten vormen!

  De democratisch gekozen president stel
  zijn kabinet samen door middel van
  de democratisch gekozen partijencombinatie!

  De partijen moeten het Stembesluit van
  het Surinaamse volk respecteren,
  anders zijn deze partijen
  op grond van de Surinaamse wet
  GEEN VOLKSPARTIJEN !

  Groeten,
  Jurgen R. Brul


  Maak melding

 50. Nr.43 neus en nr.44 Christiaan van Maalsen.

  Zonder in een hari poesoe te willen belanden wil ik jullie het volgende meegeven!
  Jullie trekken met jullie reactie de conclusie dat ik een Bouta mang ben!

  Ik beschouw mezelf als een nationalist en alle Surinaamse politici mogen van mij het bos in!! En dat geldt voor alle politici!
  Ik trek mijn eigen conclusie over het hele gedoe wat zich in de politiek van Suriname afspeelt.
  Mag ik a.u.b. een eigen mening hebben?!

  Als neus niet de heletijd met z’n neus in de poeder zou hangen, en jij Christiaan het niet zou malen in je krabassie had je mijn reactie ook anders kunnen interpreteren!

  Indien ik een Bouta mang was en in jou trant redeneer had ik als volgt gereageerd.
  Er zouden in ’82 niet 16 doden zijn geweest maar 17, want ik had je aan je oren naar het Fort getrokken en de inhoud van een UZI laten slikken!


  Maak melding

 51. Laten wij elkaar geen domoor noemen.
  Het gaat om betrouwbaar zijn….Bouterse alleen heeft…ruim 19000 stemmen…dan hoe wil wie dan ook mij wijs maken dat die man geen draagvlak heeft.
  Laten wij eerlijk zijn en elkaar niet lopen naaien en dom houden.
  Zo achterlijk mag geen enkele Suri…zijn…kijk naar de cijfers en zeg of dit toch duidelijk moet zijn dat er draagvlak is.
  Maar schurken aan de macht incl. handlangers verzinnen dingen echt voor domme idioten.


  Maak melding

 52. NPS zit nu in een heel donker hoekje te kijken……wat Somo hen zal toewerpen….een stuk bonjo(een kluif)
  Luku fa NPS tik din sma tja gho potie liki zwerver…KATIBO.
  VERFOEILIJK TOCH OPA RONALD VNIKSAAN…nu kom jij niet eens in beeld.
  Bril kapot mond gestoten…daardoor nu dikke rooie lip en dus niet kunnen praten.


  Maak melding

 53. zozo,en nu lees je de fronters op dit forum niet meer typen over Brunswijk en Somo,dat ze 2 criminelen zijn.Men las niets anders hier toen MC ,AC en VA om de tafel zaten,Brunswijk en Somo werden afgeslacht hiero het was:3 criminelen gaan Suriname regeren.Typisch NPS en VHP gedrag vertonen ze.
  Dat Somo ook meedoet zegt heel veel over Front lees VHP en NPS,deze vos had het NF de rug toegekeerd vlak voor de verkiezingen en ging alleen verder,Somo zou alleen voor het presidentsschap gaan,moet nog in velen herinneringen zijn.Tijdens de onderhandelingen met MegaC.werd vastgeklampt aan het Vice-Presidentsschap voor minder ging hij niet.En zie wat er nu gebeurt de VP komt van de AC.Somo is niets anders dan een gore demagoog.
  Santoki maak je borst maar nat,je hebt niets in te brengen in je regeer periode,als je president zou worden,je zal gebombadeerd worden tot futuboi van VA en AC,net goed.


  Maak melding

 54. nr 51

  Mijn waarheid hoeft jouw waarheid niet te zijn, vertel mij wat voor ras el -vene is
  hij geen gele of paarse mensen verkocht maar mensen die op hem lijken.

  Ik durf er tenminste nog voor uit te komen.


  Maak melding

 55. Vakantie in Suiname…

  Ik vond je blog-post interessant en heb een trackback naar mijn blog toegevoegd :)…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.