NU sleept Suriname voor mensenrechtencommissie

6

PARAMARIBO, 19 jun – De staat Suriname zal zich moeten verantwoorden voor de mensenrechtencommissie van de Organisatie van Amerikaanse Staten. De politieke partij Nationale Unie, NU, voelt zich gediscrimineerd. Wat A Combinatie wel mocht, gold niet voor hen.

Zo is in het district Para A Combinatie wel toegelaten. “Zij waren rijkelijk laat, wij hadden maar één getuige bij het indienen van onze kandidatenlijst”, zegt NU-bestuurslid Laurens Perreira. Toch werd alleen NU buiten de deur gehouden. Intussen is de verkiezingsuitslag bindend verklaard. NU meent dan ook alle reden te hebben tot klagen. De laatste hoop was gevestigd op de verkiezingsautoriteiten.

Nu blijken bezwaarschriften niets te hebben opgeleverd. “We stappen daarom naar de mensenrechtencommissie”, aldus Perreira. Zijn partij behaalden geen parlementszetels bij de verkiezingen. Andere politieke partijen overwegen ook internationale stappen. Onder meer oud-parlementsvoorzitter Indra Djwalapersad vindt het kiesstelsel oneerlijk.


6 REACTIES

 1. Volgens mij heeft AC in Para niet meegedaan.
  Wat gebeurt met NU..hebben ze niks te doen ofzo?
  Over hetgeen mis gegaan is gegaan in Sipaliwini hebben ze geen protest ingediend bij het OKB!?


  Maak melding

 2. Recht moet zijn weg belopen en NU ga aub naar de Mensenrechten commissie .wellicht kunnen ze de oneerlijke in de gaten houden.
  Geen moiwana Praktijken


  Maak melding

 3. Ik vind dat men de toekomstige regering geen sta in de weg zijn. Als NU daadkracht, een goeie regeer programma had, had hij tenminste 1 zetel gekregen.
  Aan NU wil ik zeggen dat hij meer tijd moet nemen om in de regering te komen. Neemt u een voorbeeld aan partij Doe.

  Aan mevrouw Indira DWjala persad wil ik zeggen, dat u 4 jaren parlementsvoorzitter bent geweest, om de kiesstelsel op de agenda te zetten om bespreekbaar te maken.
  Waarom heeft u dat niet gedaan. Waarom wilt u het nu veranderen? Is het omdat de heer Bouterse de meerderheid heeft? Aan elk ander partij wil ik zeggen, respecteren jullie de kiezers en geeft de gekozen regeerders de kans. In de oppositie kunnen jullie ook wetten tegenhouden die niet door de beugel kunnen.


  Maak melding

 4. IK DAT Heb gemerkt De Laatste Tijd EEN bana-ba english Geschreven wordt, Het is niet Eens Goed te volgen. nl hoofdletters Woorden sterven ER BIJ niet ontbreken Horen van. Tevens zijn ion de reactie Velden.

  Het is vanaf DAT bouta gekozen is van Het is EEN EEN bezuiniging van Goed taalgebruik van Suri gaat achteruit.

  rola


  Maak melding

 5. Bissesur vond dat Jankie voor de verwezenlijking van zijn dromen eerst 36 zetels moet zien te behalen om vervolgens de grondwet in Suriname te kunnen veranderen voor die gelijke rechten.

  PARAMARIBO – De politieke partij Nationale Unie heeft bot ontvangen bij het Onafhankelijk Kiesbureau. De partij had ondermeer gevraagd dat het OKB de verkiezingen niet bindend verklaart op grond van het feit dat 20.000 mensen niet naar de stembus konden. Deze mensen waren ook niet opgenomen in het actieve kiezersbestand. Volgens Jennifer van Dijk Silos voorzitter van het OKB kon uit het schrijven van de Nationale Unie niet duidelijk worden gemaakt om welke mensen het gaat. Deze mensen konden niet worden geverifieerd. Op grond daarvan is de brief ook niet serieus in behandeling genomen.

  De 20.000 dienden volgens de partij vanwege de ‘Toescheidingsovereenkomst’ van 1975 met Nederland wel de op de kiezerslijst te worden geplaatst. Momenteel is de partij de gang naar de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) aan het voorbereiden. Hier wil zij een genoegdoening van de staat gedaan krijgen


  Maak melding

 6. (Surinaamse) pedofiele monsters die denken dat ze hier op aarde niet gestraft zullen worden voor hun pedofiele misdaden zullen het in het hiernamaals heel zwaar krijgen.
  Maak je borst maar nat. De dag des oordeels nadert!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.