dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSimons wil voorzitterschap Surinaams parlement

Simons wil voorzitterschap Surinaams parlement

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 jun – Jennifer Geerlings-Simons gooit hoge ogen naar het voorzitterschap van het parlement. “Ik ambieer de functie”, zegt Geerlings-Simons. Een bestuurlijke functie zit er niet in. Dat heeft meer met politieke redenen te maken dan persoonlijke. Er zijn tegenstanders die stoken.

Met name in het Nieuw Front zitten aardig wat splijtzwammen. “In het Nieuw Front zijn er mensen die aansturen op een intern conflict”, zegt Geerlings-Simons tegenover Sky Radio. Haar kandidatuur voor het presidentschap wordt meer verholen dan openlijk bepleit. Met sympathie of solidariteit heeft het weinig te maken. De campagne op het internet komt weliswaar uit een goed hart.

Geerlings-Simons. Ze wil zich de komende tijd richten op die ambitie. Als voorzitter wil ze de kwaliteit van de output optrekken. “Het parlement mag niet meer de poespas worden die het de afgelopen jaren was.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Goed zo Mevr. Simons, geen splijtzwam of intern conflict in MC of de te vormen coalitie, dat hopen velen, maar ze zullen bedrogen uitkomen.

  U zal een veel betere voorie zijn en het niveau zal inderdaad opgekrikt worden.


  Maak melding
 2. Droom jij maar lekker, ik vraag mij af hoe twee drugs criminelen het niveau kunnen opkrikeken, een arts dat samen werk met een massamoordenaar schend op gruwlijke wijze de ethiek van de artsen.na mi vraag aan limbo van sky radio waneer hij bouterse met zijn inconsequent gedrag gaat confronteren? bouterse heeft heel veel gezegt bij sky radio hij zou nooit met brunsie samenwerken en ook niet met somo, waar zijn die grote clowns misiekaba , bouva parmessar bosje mijn informatie zegt mij dat er nu al onverde is binnen de ndp en vooral om de samenwerking met brunswijk. ik heb vernomen dat onder de hindustanen veel wantrouwen is over de samenwerking met brunsie.


  Maak melding
 3. Ik betwijfel niet dat ze het beter zal doen dan haar voorganger,want die was niks en ik gunde haar als vrouw juist het presidentschap alhoewel ik niet op haar partij heb gestemd dit is haar troostprijs.Mevr Simons politiek is niet voor kleine kinderen en dat weet u.


  Maak melding
 4. Djwalapersad heeft bewezen dat vrouwen mannen kunnen leiden in het hoogste college van staat.

  Goed zo mevrouw Simons. Je kan het en het zal je zeker lukken. Onder jouw hoede zal het parlement moeten doen waarvoor ze zijn namelijk de nodige wetten maken voor onder andere het goed functioneren van het landsbestuur. Denk maar aan de anti-corruptiewet en wijziging van het kiesstelsel.


  Maak melding
 5. Deze kangkang Surinaamse tante beschikt over alle, jawel alle kwalificaties om invulling te geven aan deze positie.

  Het zal gewis een ander verhaal worden dan wij in de afgelopen 5(vijf)-jaren hebben beleefd met onze kermisklant.


  Maak melding
 6. Du(2),

  Ik heb enige malen op dit forum getracht met je te communiseren hoe de politiek in de praktijk werkt. Door jouw reactie ervaar ik dat jij de praktijk van de politiek niet begrijpt of weigert te begrijpen. Ik vermoed dat dit te maken heeft met jouw opgedane ervaringen in Suriname.

  Politiek is niet een rechtlijnige activiteit, maar een verstrooiing van waarneembare en niet waarneembare handelingen waarbij protagonisten en antagonisten voor persoonlijk of collectief voordeel mee (willen)participeren. Daarbij ziet de een de ander niet als vijand.

  Du,
  in Suriname is al een aantal jaren een paradigmaverschuiving aan de gang. Er ontstaat een nieuwe paradigma en als de nieuwe regering, eventueel onder leiding van D.D.Bouterse, voldoende inzicht verkrijgt in deze verschuiving dan zullen wij(Surineds) hier in Nederland in de nabije toekomst een vernieuwde Surinamer in Suriname ontdekken.

  Een die zich bewust is van zijn/haar eigen realiteit en zich richt naar eigen kunnen en collectieve welvaart zonder angst voor het buitenland.

  Mijn vraag is wel:”moeten wij Surineds ook de paradigmaverschuiving ondergaan?”

  Du, probeer dit nu te begrijpen en laat D.D. Bouterse en andere leden van de NDP de politieke lijnen uitzetten.Wordt wat positiever!!!
  Srika


  Maak melding
 7. hahahahaahaha ai me gado srika yu tjading,
  heb je nog meer van die dure woorden?
  luister srika je hoef niet te proberen met mij te communiseren als jij een tunnelvisie op na houd zo simpel is dat .
  mijn reaktie laat zie hoe surinmers elkaar op een zeer gemeene manier voor de gek houden neem limbo bijboorbeeld die neem ik niet serieus omdat hij de journalistieke ethiek vertrapt hij addoreer iemand die grote schade aan de media in suriname heeft toe gebracht iemand die zijn colega heeft vermoord dan mag je uit principe nooit pro dictator zijn.srika die nieuwe suriname waar jij het over hebt zien wij nu al de jeugd die de toekomst is aanbid drugs crminelen massamoordenaar is dat die nieuwe suriname waar jij het over hebt srika,op 25-5-2010 hebben een aantal surinamer laten zien hoe het zit de moraal van een deel van het surinaamse volk ze belonen massamoordenaars drugscriminelen met de hoogste job in het land. de politiek in suriname is niet rechtlijnig dat kan je zien hoe ze met de arme bevolking omgaan vandaag roepen ze A om morgen B van te maken het zijn onbetrouwbaare klootzakken.srika dit nog probeer normale woorden te gebruiken a.u.b. ik vraag mij soms af in wat voor soort wereld de aanhangers van bouterse leven stelletje dwazen waneer gaan jullie bouterse heilig verklaren net als haile selassie stom volk zijn jullie . ik addoreer geen enkel mens van vlees en bloed dus ook geen moordenaar dictator en drugs dealers. srika waneer doet bouterse iets fout in jullie ogen het is alleen maar lof wat ik van de kudde hoor.


  Maak melding
 8. ME_neer@du-tje
  Wij aanbidden geen mensen maar wel de Almachtige GOD , schepper der hemel en aarde
  Wij hebben enorm veel respect voor onze medemens, accepteren leiderschap,trots en liefdevol
  Wij doen niet aan heilig verklaring wat bij jou de normale gang van zaken is
  Gaarne , zou ik aan jouw willen vragen om een raad te vormen onderleiding/begeleiding
  van Kathleen Ferrier (desnoods als presidente van de raad in oprichting)en richting BINNENHOF te gaan
  Aldaar moeten jullie kamer-vragen stellen in de tweede kamer betreffende de rol en bijdrage van jouw Olland in de afgelopen 30 jaar in onze REPUBLIEK SURINAME
  Jullie pretenderen hemelhoge IQ te hebben en alle deskundigheid inpacht
  GO FOR IT
  WACHT NIET TE LANG
  Zie het als een missie
  Hoost , gewoon doen , laat zien dat je ballen
  hebt,het is beter dan kranten/dagbladen te pikken/jatten in NS-treinen
  suc7 , onze zegen heb je en in gedachten zijn wij bij jou
  Wij zijn zeer benieuwd en ontzettend geinterresseerd in de antwoorden

  LEVE REPUBLIEK SURINAME
  HOERA HOERA HOERA
  EENDRACHT MAAKT MACHT
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding
 9. Ach ze heeft al eens een flinke douw gehad van DDB en weet inmiddels haar plaats. Ze is maar wat blij dat ze weer in de schijnwerpers mag staan.

  En die verhalen over mensen die stoken slaat werkelijk nergens op. Sterker nog ze heeft zelf niet door dat zij zelf die verhalen tegenspreekt.

  Wie oog heeft voor de werkelijkheid zal gewoon onderkennen dat er zowel binnen NPS als NPD een grote groep is die met afschuw denkt aan een mogelijk presidentschap van DDB. Een groep die terecht alleen een toekomst voor de NDP als serieuze politieke partij ziet wanneer anderen onbesmette figuren naar voren worden geschoven. Een groep die zo realistisch is om in te zien dat alleen iemand als Simons SME een legitiem presidentschap kan geven.
  Maar ja Mevr Simons is te bang voor BAAS en zijn honden om zich eerlijk te durven uiten.

  Hopelijk heeft Simons ooit het lef om te vertellen hoe het werkelijk zit/zat. Zou goed zijn voor de SME geschiedschrijving. En het geeft ook aan dat we geen achteruitkijkspiegel nodig hebben. De geschiedenis loopt nog steeds, is nog steeds actueel.


  Maak melding
 10. ” De geschiedenis loopt nog steeds, is nog steeds actueel.”

  Bovenstaande zegt neus. Door die waterpijp ken je het verschil niet eens meer tussen verleden, heden en de toekomst. In jou zweverige kop is alles hetzelfde. Weet je wat doe ons een genoegen en bespaar ons jou stommiteiteiten.

  Nogmaals, stay away from DRUGS.


  Maak melding
 11. @ na mi
  volgens mijn gebruik jij en de rest van kudde drugs , mensen met gezond vetstand lullen niet zo stom zoals jullie van de ndp doen .


  Maak melding
 12. Bouterse heeft die ezels in suriname een doos met een heel mooie verpakking gegeven,een doos zonder inhoud zo makkeljk laten die ezels zich het bos in sturen.


  Maak melding
 13. @Na Mi

  Heb je geen argumenten en haal je daarom maar de boodschap aan die je vrouw steeds aan jouw zegt?

  In aanvulling op je vrouw: Je moet je goed realiseren dat de coke die je van DDB krijgt ook je geestelijke vermogens enrstig aantast.


  Maak melding
 14. hahahhaaha dus ze gebruiken drugs die aanhangers van massamoordenaar bouterse vandaar dat ze geestelijk zo labiel zijn en reageren . zo dom als de aanhangers van DB.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES