AC en VA ambiëren vicepresidentschap Suriname

18

PARAMARIBO, 5 jun – Het is nog lang niet zeker uit welk politiek kamp de volgende vicepresident komt. Zowel de Volks Alliantie van Paul Somohardjo als A Combinatie van Ronnie Brunswijk gaat voor het vicepresidentschap, meldt de Ware Tijd. Er is ruimte zat voor afdingen nu de functie nog niet is toegewezen. Beide combinaties willen daar gebruik van maken. Somohardjo heeft wel bepaalde principes.

Hij wil alleen vicepresident worden als Desi Bouterse president wordt. De Volks Alliantie komt zeker met een andere kandidaat als Bouterse bedankt. Wordt een vrouw president, dan zal ook de vicepresident van hetzelfde geslacht zijn. En als Rabin Parmessar van de NDP staatshoofd wordt, schuift Volks Alliantie een “prominente Hindoestaan” naar voren. Zover is het nog lang niet.

Bouterse gaat sowieso voor het presidentschap. Dus mag Somohardjo zich opmaken voor een eventuele kandidatuur. Maar dan is er nog A Combinatie. Die vindt zich minstens evenveel aanspraak hebben. Brunswijk vindt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling een geschikte kandidaat. Als Somohardjo besluit mee te doen in de coalitie, kan het nog interessant worden.


18 REACTIES

 1. Weer zo doorzichtig van heer Somo.

  Wordt of wil enkel Vice President zijn als DDB President wordt.. en dat terwijl een ieder weet dat DDB er ook inderdaad voor gaat.

  Wat voor poppenkast speelt deze man heel zijn leven? Denkt hij dat de mensen rond hem heen naïef zijn of idioten?

  Je wilt vice president worden of niet omdat jij denkt een bepaalde invulling aan te kunnen geven en nuttig te zijn, en niet afhankelijk van wie de President wordt.

  Wat voor ONZIN is dat te schermen met “Als de pres. een vrouw dan een andere vrouw als vice” en als Parmessar dan een andere vice van X of zo etnische groepering.

  Het lijkt wel een DOMINO spelletje van PL/VA.

  Als MC.AC enVA,dan gewoon MC de presidenten AC de vice president.

  Als dat gebeurt,dan huppelt Somo misschien richting zijn “vroegere vrienden” om wat dwars te liggen zo nu en dan. Just WATCH

  Als er iemand eens afstraffing verdient,dan is het wel deze meester koorddanser die de SME politiek tot een aanfluiting maakt. . hoewel zijn zijn volgelingen ECHT ZO SIMPEL? Kennelijk wel.


  Maak melding

 2. Het Nieuw Front heeft er alles aan gedaan om de A-Combinatie kandidaten op te brengen op de lijst. Alle partijen moesten een aantal plaatsen inleveren. De vrees bestond dat de stemmen zouden gaan naar de Mega Combinatie als er geen samenwerking zou zijn op ressortraadsniveau. Het Nieuw Front was op 9 april om kwart voor drie pas bij het hoofdstembureau Paramaribo om de lijsten in te dienen. Bijna ook te laat.

  Het ironische van de zaak is dat juist A-Combinatie nu samenwerkt met de Mega Combinatie. Een deel van de 190 zetels behoort het Nieuw Front op papier toe maar in de werkelijkheid zijn het gekozenen van A-Combinatie. De Mega Combinatie en A-Combinatie hebben samen 69% van de zetels.

  Dit is een sterke meerderheid om de president te kiezen in de vvv, als het moet. Hierdoor is de positie van de VA verzwakt, om druk op de MC uit te oefenen.

  Ook de buitenlanders zullen in de rij staan om met suriname te werken, simpel omdat suriname rijk is aan bodem-schatten die veel geld kan op-leveren.

  De gene die anders denken zou ik zeggen: wordt wakker, geld verdienen kent geen vrienden.


  Maak melding

 3. bouterse en zijn aanhagers hebben brunswijk en zijn aanhangers voor alles en nog wat uitgemaakt en nu ga je met hem samenwerken.
  teootje de laatste zin van jou reaktie op nummer 3 zegt alles over jou je hebt geen principe.


  Maak melding

 4. Somo Heeft door de jaren heen “Baas” Niet goed leren kennen .Als hij dat gedaan had zou hij moeten weten dat deze niet met zich laat sollen. “Baas” Is niet Vene Of Sardjoe
  Als je hem dwarsligt ben je eruit vraag maar aan wijdenbosch.
  Dus als deze Somo wil samenwerken zal hij flexibel moeten zijn in zijn eisen want op dit moment heeft de MC hem niet zozeer nodig.


  Maak melding

 5. DU….één ding is voor jouw belangrijk elkaar met wortelen tak uitroeien.

  Opa Ronald heeft hem binnen (toe)gelaten, dus anderen kunnen het recht nu niet nemen om hem eruit gooien.
  Trouwens(DEMOCRATIE)(rechten wet) en hij was als eerst de enige…..waarvan ik weet die zei onmiddellijk MC te zullen ondersteunen.
  Zonder te beginnen te rommelen met structuren verhalen……structuur gedoe en als men kijkt zijn anderen destructief bezig.


  Maak melding

 6. de zonnekoning is verslagen.
  de buit moet verdeeld worden. onder de 3 musketeers heerst onenigheid. als 2 honden vechten……
  Parmessar president
  allynde
  Parlementsvoorzitter: simons


  Maak melding

 7. @sranangman: ik denk dat je niet eens weet wat doorzichtig is. Je weet niet eens dat jij simpel bent en dan noem jij de volgelingen van Somo simpel. Wel: houd je zelf voor de gek.Je neemt altijd het woord chantage als je het over Somo hebt. Als je een echte sranangman bent dan moet je voor Santoki (pres)/Rusland (VP)zijn. Twee zeer capabele jonge politici.

  Zie hier wat er gepropageerd wordt: iedereen is bang voor Baas. En als Somo te kennen heeft gegeven dat hij met Somo kan meten (DDB pre, dan Somo VP) dan wordt hij doorzichtig genoemd. Ik merk wel dat er hier op dit forum altijd op de persoon Somo negatief wordt gereageerd. Tuurlijk kan en mag dat. Maar ik mis enig diepgang en zakelijkheid in de reacties.

  Somo heeft toch gelijk als hij zegt dat er weinigen zijn die (durven) de kandidatuuur van DDB ter discussie stellen, ook al wordt deze man verantwoordelijk gehouden voor de decembermoorden en drugshandel. En als Somo iets van zich laat horen dan hoor je ze schreeuwen en gillen: die law pae.

  Wake up brothers. Open your mind and think big and positive. Laat de politici met hun knikkers spelen. Waar ik de pest aan heb is dat mensen op de persoon Somo reageren die kant nog wal raakt.
  Somo houdt het tenminste spannend. Hij laat ook zien dat het niet perse om DDB draait. En als hij, zoals door velen van jullie hier negatief wordt geformuleerd, chanteert om eventueel de kandidatuur van Santoki/Rusland te steunen, dan kan en mag hij dat van mij doen. Dan mag hij voor mijn part meester koordanser worden genoemd door mensen die geen politiek benul hebben. Deze Somo heeft laten zien dat hij hindoestanen, chinesen, inheemsen naar voren kan schuiven. Ik hoor jullie al: ” voor zijn eigen belang”. Nee, dat doen de andere politici niet zeker.

  Ik vraag mij af waar Wijdenbosch is gebleven. Is dit de straf van DDB, omdat Bosje toen eigenwijs was en zijn eigen koers bepaalde. Moeten de surinamers op zo’n leider vertrouwen die zijn eigen wil vroeg of laat gedaan krijgt. MAKE UP YOUR MIND. Ik zou zeggen op naar de VVV. Laat niet alleen de 51 parlementariers het voor het zeggen hebben. Maar laat ook de RR en de DR-leden de president en de VP kiezen.


  Maak melding

 8. Geen van deze roemmakers zijn te vertrouwen. We hebbe al veels te veel irrationele en schandelijke taferelen met ze meegemaakt !


  Maak melding

 9. macht strijd is reeds bij het vormen van coaltie te merken binnen de nieuwe regering
  jammer dat mc de meerderheid niet heeft behaald aangezien een groot deel van het volk voor mc heeft gekozen.
  aansluiting van de 2 combinatie’s(ac en va) gaat voor onrust zorgen binnen de regering
  mc succes
  surinamers succes en sterkte


  Maak melding

 10. Het is werkelijk een aanfluiting als het VP schap gaat naar een partij als de ABOP waar alleen boslandcreolen op hebben gestemd!!!Hoeveel boslandcreolen wonen er in Su, 10000 of 15000 hoe kan het nou dat zo,n partij dan aan 7 zetels komen???? Ter voorbeeld de BVD
  van Dilip Sarjoe heeft 10000 stemmen gehad maar dat was niet eens genoeg voor 1 zetel!!!
  Wordt tijd dat de hele kiesstelsel wordt herzien!!!! Het kan niet zo zijn dat je in het binnenland met minder stemmen wel aan zetels kan komen terwijl men in de stad bv weer heel andere normnen hanteerd!!!! En dat zie je terug bij de Abop weinig mensen die veel zetels opbrengen, heel krom allemaal!!!!


  Maak melding

 11. Het rasistisch denkwerk van Somo er zit geen luchtje ideologie in. En deze man wil VP worden. Schame one you.

  vis

  Hallo figuur volgensmij weet werkelijk niet wat racisme inhoudt of betekent he??? Hou je bek dan liever daarover!!!! Ga liever weer terug naar de schoolbanken om te leren wat Rascisme betekent en inhoudt!!!!


  Maak melding

 12. Het kan niet anders,Surinamers hebben uitgesproken en dat is democratie.Als Nederland het verleden niet wil vergeten moet Nederland dan ook het verre verleden ook niet vergeten,beoordeel eerst eigen verleden.Laat hun hun dan dood vonnis tekenen.Van tijd kan niemand winnen,en tijd zal on leren.Alle ellende komt voort uit goede bedoelingen.
  Ram


  Maak melding

 13. Brunswijck(AC) en Somo(PL) willen beiden VP worden. Maar beide figuren hebben in het verleden dood en verderf gezaaid in Suriname. Somo was lid van de Bevrijdingsraad en Brunswijck was van het Jungle Commando. Deze personen zijn dus ongeschikt. Wie geschikt zou zijn is Willy Soemita. Sedert 2000 heeft hij Bouterse gesteund en is mede aan hem te danken dat de MC een eclatante overwinning heeft behaald bij de laatstgehouden verkiezingen. Soemita was tientallen jaren lid van het parlement, minister van LVV en minister van Soc.Zaken. Ook was hij vice-prmier onder Henck Arron. Hij heeft de vredesbesprekingen met het JC geleid en ontving in 2005 de Kwakoe Award in Amsterdam. Een man dus, die kan bogen op een ruime bestuurlijke en politieke ervaring.
  Voorwaar Soemita is een betrouwbare en geschikte kandidaat voor het vice-presidentschap.


  Maak melding

 14. Het is SME en het blijft Surinamers!! Bouterse heeft het weer geflikt terwijl de burgers klaarwakker en helder was!!

  Duidelijk zei hij geen samenwerking te zullen hebben met Brunsie. Kijk wat er nu gebeurd nadat er broeders en zusters van zowel van de kant van Marrons en andere groeperingen vermoord zijn in de jaren 80!!

  Stik maar in je eigen stront!!!

  Na de3 verzieking nu omzelzen Bouta en marrons na zoveel ons aangedaan te hebben.


  Maak melding

 15. surinamers zijn volgens mij verdoofd, of ze zijn nog niet wakker ze realiseren zich niet wat om hun heen gebeurd, jullie zijn bedrogen limbo van sky waar ben jij met jou grote waffel me boi jij hebt ook aan mee geholpen om het volk zand in de ogen te strooien. de bende van 3 hahahahhaha ai me gado, we benne benieuwd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.