Surinaamse Partij van de Arbeid: Marica verrader

19

PARAMARIBO, 6 jun – Minister Clifford Marica van Handel & Industrie pleegt politiek verraad. Dit stelt zijn politieke huis, de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. Marica’s uitspraken over de afgang van de partij bij de verkiezingen, schoten duidelijk in het verkeerde keelgat. De rekening wordt nu op niet mis te verstane wijze gepresenteerd per open brief.

Het zou allemaal terug te leiden zijn tot Marica’s afwijzing bij de interne verkiezingen. “U bent voortdurend bezig de partij en de wettige voorzitter van de partij in een negatief daglicht te plaatsen. U komt telkens, op de meest kwetsbare momenten, terug met kritiek die nergens op slaat”, stellen de partijafdelingen. Laatst nog vond Marica de terugval bij de nationale verkiezingen eigen schuld zijn.

Het verlies aan parlementszetels was de prijs voor onrechtvaardigheid. Partijvoorzitter Guno Castelen zou onterecht aan het stuur zitten, stelde Marica recent in de media. “Waarom doet u dat? Het antwoord is duidelijk. U wenst als lid geroyeerd te worden. Wij raden het bestuur af u te royeren. Indien het loon voor het verraad een dikke politieke functie is, neemt u die dan maar”, aldus de partijafdelingen.


19 REACTIES

 1. De SPA werd, althans wordt door het Frontje in het leven gehouden. De SPA is een bewezen todoprasoro entiteit en heeft derhalve geen recht van bestaan.

  Wijlen Fred Derby was de personificatie van de SPA. Met deze grote zoon is de SPA eveneens van deez aardbol verdwenen.

  Marica is overigens een kundige man. Waarom zou hij niet in landsbelang kunnen worden ingezet?


  Maak melding

 2. Royeren…hoeft niet eens…hij kan het toch zelf aanvoelen dat hij een lummel is en netjes vertrekken……..zeer groot van hebzucht voor 400 liefhebbertjes.
  DIE MAN IS EEN IDIOOT EEN GEK van een domkop…afschuwelijk zijn gedrag…en dat de NPS ook nog zo dom is kan niemand begrijpen…..Die man is een lummel zonder enige belang zonder enige bal…..idioot….Een geboren domkop…..praatgraag POKAI.


  Maak melding

 3. OOrzaak van conflicten ? Je moet altijd naar een derde partij zoeken, die meestal niet echt zichtbaar is en onopmerkzaam wel in de buurt is….


  Maak melding

 4. Hierbij wordt bevestigd,dat het front stront geen waarde van betekenis meer speelt in sme..

  Dé vhp moet nu het nog kan de EER aan zich zelf houden en zo snel uitstappen en laat de groen jarie groep staan,.

  Anders bestaat de kans groot dat na vijf jaren niemand meer weet wat de vhp was..

  ram ram moet onmiddellijk van het toneel verdwijnen..anders heb je de kans,dat hij wordt weggedragen..pensioen is ook leuk en na praten veel leuker op je oude dag..


  Maak melding

 5. SPA mag wel afkijken hoe het in Nederland gaat.
  Politiek falen betekent, kopman een stap terug.
  Kijk hoe Wouter Bos in Nederlandse SPA het doet.
  Terugkomen kan later ook weer als je dan nuttig bent.
  Terugvan SPA komt ook door criminele topman.
  Maar ook de Topman Castelen moet nu boetekleed dragen.
  Heel goed dat Marica daarop wijst.
  Surinaamse politicus mag ook professioneel zijn.
  Want ze worden toch ook genoeg betaald.


  Maak melding

 6. #2.
  Maar volgens u wel in de partij van de Surinaamse-Fascisten. De partij met de eeuwige voorzitter.

  Wat wij zeggen doen wij; wij sluiten zelf een pact met de duivel, als onze opperfascist maar uit het gevang blijft.


  Maak melding

 7. Laat de NPS, VHP, DA’91 en SPA afzonderlijk, dus alleen de verkiezingen ingaan.
  Ik vermoed dat noch de SPA noch DA’91 een zetel zullen halen.


  Maak melding

 8. ze gaan zich zelf nu opvreten nu de verkiezing achter de rug is.een paar dagen terug was het de n p s en de partij van artie jessurun trefpunt 2000.cruden versus artie.straks volgt de v h p en de rest.traditie is moeilijk weg te denken in de surinaamse politiek.


  Maak melding

 9. Ach SPA, wat moet je hiervan zeggen, volgens mij hebben deze gasten maar 400 stemmen in Paramaribo gehad, dus Castelen zal DNA lid worden maar heeft geen enkele draagvlak. Geen bestaansrecht opdoeken dit zooitje ongeregeld, mag de staat dat bouwsel aan de Derbystraat opeisen, het is toch met SLM inkomsten betaald.


  Maak melding

 10. ik ben benieuwd als bouterse alleen de verkiezing was in gegaan of hij nog zo een grote waffel zou hebben. als ik mij goed heb laten informeren hebben figuren als bouva en misiekaba meer stemmen gehaald dan bouterse en bosje en simons om maar te zwijgen over parmessar en de rst van die boeven bende.


  Maak melding

 11. Weet je wat jongens/meisjes, jullie verhuizen allemaal naar OCER en we maken van Groendjari een geweldige sporthal voor de opkomende generaties.

  Over 5-jaar wordt het mogelijk maar 1(een) zetel) niet waar ome Lely.


  Maak melding

 12. Geachte redactie,

  Zeer merkwaardig hoe ‘onverbiddelijk’ het huidig bestuur van de SPA nu reageert op kritisch uitlatingen van een van haar leden. Zelfs durft men ook nog het woord ‘verraad’ in de mond te nemen.

  Maar was het niet de SPA die tijdens de NDP- Regering Wijdenbosch in 1987 er alles aan deed, om de bouw van de brug over de Suriname rivier koetkekoet te torpederen? Door vervolgens briefjes onder de hoteldeuren te schuiven, om o.a. het personeel van Ballast Nedam N.V. de schrik op het lijf te jagen, zodat deze direct uit Suriname konden vertrekken? Om de halverwege in aanbouw zijnde brug toen op z’n beloop te laten?

  En dan hebben wij het niet eens gehad over de ‘geregisseerde’ opeenvolgende marathon stakingen o.l.v. onder andere de vakbondorganisatie C-47 als lange arm van de SPA. Die ten doel hadden de Surinaamse samenleving en haar economie te ‘destabilisering’. Door aan de Regering Wijdenbosch salaris eisen te stellen van meer dan 300%?

  Maar meer nog. Wie hadden de politieke organisatie Partij Nationalistische Republiek (PNR) onder leiding van Mr. Eddy Bruma indertijd zodanig verraden, dat deze politieke organisatie op den duur zelfs ophield te bestaan? En van waaruit vervolgens de SPA ook haar ontstaansgeschiedenis aan ontleent?

  En neem nou de vertrekkende president van Suriname Ronald Venetiaan (NPS). Die was van oorsprong toch ook van ‘PNR- huize’? Die heeft het Surinaams Nationalisme zoals Mr. Eddy Bruma dat toen ideologisch en vol passie predikte, toch verraden? Kijk nu wat van zijn huidige partij de NPS intussen geworden is.

  De VHP op haar beurt doet er momenteel alles aan, om Ir. George Dewinderpersad Hindori (1933-1986) historisch dood te verklaren. De SPA doet vervolgens alles aan, om Mr. Eduard Johan Bruma (1925-2000) in vergetelheid te doen geraken. Terwijl de NPS alles in het werk stelt, om Henck Alphonsus Eugène Arron (1936-2000) op het koloniaal achtererf blijvend te deponeren.

  En het waren juist deze grote Surinaamse zonen die een cruciale rol speelden, opdat de onafhankelijkheidsoverdracht van de toenmalige Nederlandse kolonie Suriname voorspoedig en vreedzaam kon verlopen.

  Trouwens, de politieke organisatie de VHP was een vurige tegenstander van die onafhankelijkheid in 1975. Evenals de huidige Pertjajah Luhur voorzitter en vertrekkende parlementsvoorzitter van Suriname dhr. Paul Somohardjo.

  En hoe kun je in godsnaam verwachten, dat op deze hierboven genoemde politieke partijen enige zegen kan rusten, daar waar het gaat om de onafhankelijkheid en verzelfstandiging van de Republiek Suriname. Of moeten god en de kiezer dan wel doof, stom en blind wezen.

  De SPA ten slotte is daarom zoals de eerder genoemde politieke organisaties, niet anders dan een ‘samenraapsel’ van politieke ‘opportunisten’, hecht verweven met ‘nationaal verraad’. Niet merkwaardig hoe zij gezamenlijk in hun huidig ‘neokoloniaal-politieksamenwerkingsverband’ “keurig” met mekaar vertoeven. Van het zelfde laken een pak.

  En waarom mag dat dan niet met zoveel woorden luidop gezegd worden?!


  Maak melding

 13. In mijn ogen is Bouterse de verrader!!

  Voor de verkiezing maakte hij een ieder duidelijk niet te gaan samen werken met Brunswjk met welke prijs dan ook!!

  Na de verkiezing heeft hij nu een andere stelling, waarbij de burgers met gezonde verstand staat toe te kijken!! Deze ezels stoten zich wel keer op keer in de zelfde kar!!! Ba soekoe, ba fenie, ba tjarie!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.