Parlementsvoorzitter Suriname heeft geen haast

20

PARAMARIBO, 4 jun – Parlementsvoorzitter en leider van Pertjajah Luhur Paul Somohardjo wil bedenktijd. Anders dan recent nog wil hij zijn partijstructuren raadplegen. Samenwerken met A Combinatie is niet automatisch meer. Het enthousiasme is er een beetje uit.

Somohardjo is niet langer eerste keus. Grote boosdoener is de intentieverklaring tussen Ronnie Brunswijk en Desi Bouterse. “Er is nu een andere situatie ontstaan”, zegt Somohardjo. Niet de Volks Alliantie, maar A Combinatie is de grootste partner. Met alle voordelen van dien. Of juist nadelen. De politieke spoeling is dunner. En ook het recht van de eerste komt te vervallen.

Enkele dagen terug leek alles nog anders. Van de drie partijen in A Combinatie zou alleen Bep formeel de alliantie aangaan. Somohardjo was helemaal voor de alliantie met Bep. Die was met vier parlementszetels de kleinste partner. Nu A Combinatie in zijn geheel meedoet, zijn het er zeven. Dat is nog altijd één meer dan Volks Alliantie. En is Somohardjo niet de grootste meer.

Het betekent niet dat het enthousiasme er helemaal uit is. “We zien niet af van samenwerking, nee. Ik begrijp wel dat het voor AC vervelend zou zijn als slechts een deel in de coalitie ging. Maar wij hebben meer tijd nodig”, aldus Somohardjo. De dertig zetels van de twee combinaties zijn genoeg voor een meerderheid. In elk geval is de weg naar het kiezen van een president open gelegd.


20 REACTIES

 1. Somo, jij bent toch goed voor tien zetels en bent toch de nieuwe president! In ieder geval vertoef je in goed gezelschap, mensen van hetzelfde niveau. Partners in crime!


  Maak melding

 2. Somohardjo was helemaal voor de alliantie met Bep. Die was met vier parlementszetels de kleinste partner. Nu A Combinatie in zijn geheel meedoet, zijn het er zeven. Dat is nog altijd één meer dan Volks Alliantie.

  http://www.youtube.com/watch?v=dFtLONl4cNc&feature=fvw

  “Nederland komt in een lastig parket te zitten als beiden inderdaad een regering vormen”, stelt Ferriër. “Want het gaat hier om regeringsleiders die een gevangenisstraf van elf en zes jaar boven het hoofd hangt en van wie er één ook nog wordt verdacht van moord”.


  Maak melding

 3. Somo wil terug!

  Deze sluwe Vos ziet de bui al hangen. De bui die zal vallen over de te vormen regering MC, AC, VA. En daar wil hij niet bij zijn want dan kan hij de kans om later nog wat te kunnen met VHP en NPS verspelen.

  Diep in zijn hart wil hij terug in de schoot van Nieuw Front, maar gebruikt de politiek om dat te vragen omdat hij het niet zelf durft. Somo wil terug! Mark my words!

  Bram Peper is adviseur van Somo. Het zal me niet verwonderen als Bram tegen Somo zegt om zijn kans af te wachten en niet met Desi en Brunsi in zee te gaan. Mee regeren met hun, maar het voortijdig vallen van de regering brengt zwaktes met zich mee. Dan heb je je kans verkeken.


  Maak melding

 4. De verandering die in suriname moet komen, is dat men alles in het sranang tongo behoord te zegge en teschrijven! Dat zal de vreugden en harmonie ten goede komen, maar vooral de economie van het land.Vooral de progammas op televisie,behoort tezijn voorzien,van surinaamse ondertiteling! Ik hoop dat de nieuwe leider(ster), het land zo zal inrichten, en besturen Lang leve suriname land van vreugd en zonneschijn………… Wakka nanga koni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. Hoeveel vrienden heb je nog wanneer Fransguyana, Brasilie America maar ook Nederland zich terug trekt en niet met jou zaken wil doen.
  Hoeveel vrienden heb je nog wanneer potentiele investerders jou land overslaan. banen creeeren komt van ondernemers en die zijn schaars of willen niet in jou land investeren.


  Maak melding

 6. Dit is wel een heel belangrijke regeerperiode voor Bouterse. Aangezien hij bijna aan het einde is van zijn Latijn, betekent dit of de opmars of de ondergang van zijn partij. Het hangt er helemaal van af hoe hij samen met de anderen zal regeren. Als hij een potje van maakt, dan gaat hij op hevige tegenstand moeten rekenen welke hem duur zal komen te staan. Ik ben echt benieuwd hoe hij die rovende tarantula’s om zich heen zal kunnen bedwingen? Het blijft een grote vraag. Natuurlijk gaan we van het beste uit..


  Maak melding

 7. Bouterse, Brunswijk en Somohardjo hebben bewezen in het verleden waartoe ze in staat zijn. Onze regering bestaat straks uit moordenaars, kinderverkrachters, straatvechters, drugsdealers, gronddieven, scheidsrechter bedreigers, enz.enz.enz. Mensen die denken dat je met een gelddruk machine, machinegeweer, drugshandel, losse handjes, grote mond alle problemen heb opgelost, hebben het verkeerd.

  Zo zie je maar voor eens en voor altijd is hier de bevestiging, eerlijkheid loont niet. Intellectualiteit is in Suriname van veel minder belang. Een grote crimineel heeft een voorbeeld funktie en veel meer aanzien dan een doctor of ingenieur in SME.

  Ik moet toegeven in het begin was ik enthousiast over de winst van de MC maar nu het een zware, corrupte, criminele TRIO wordt, heb ik zeer mijn twijfels. Maar het volk krijgt wat het verdient.


  Maak melding

 8. @ raj,
  ben jij ook zo een grote gokker aLS de rest van de kudde? blijf maar hopen op die jackpot die nooit zal vallen me boi.
  raj ik vind jou reaktie nu over brunswijk ineens zo mild hoe komt dat me boi. is jullie inspanning voor deze bende geweest ik kan het niet begrijpen dat de twee beesten die het land helemaal hebben vernietigd nu beloond worden met hoogste job in het land.hoe crimineler je ben hoe hoger je in suriname komt misdaad loont in de suriname van heden.


  Maak melding

 9. #10. Ondertiteling!? Ik hoop dat ze u niet vragen om de klus te klaren. Wat dacht u van SRANAN i.p.v. SRANANG.

  Bij u is het dan heel snel, tang boeng, terwijl het TAN BUN is.

  Maar ja met uw lieveling moordenaar als president is dit het huidige niveau in Suriname.


  Maak melding

 10. Somo gewoon mee doen…eisen heeft geen zin leidt en men gaat lijden aan behoorlijke chantage.
  En dan wie is weer begonnen.
  Toon karakter geen FRONT gedoe.
  Heb eerst een grondige rede waarom VICE PRES.
  Maar geen hebzucht…..U ZIET HET ZELF FRONT techniek en tactiek wordt ingezet alsof wij in de jaren ‘60 zitten.
  SOMO BEGIN NIET. WEER !!!!!!!!!!!! dit zijn bekende boeven streken.


  Maak melding

 11. @ten cate: i drungu no? Alles in sranangtongo; en over 10 jaar zitten wij met hetzelfde probleem als de Antillen, wier studenten moeilijk kunnen aarden in Ned en Amerika om dat ze door het Papiamento, taal problemen krijgen. Nationalisme is goed maar schiet aub niet door!


  Maak melding

 12. Oenoe e barie now sa pae law e doe. Ik kan je wel zeggen. Loekoe sa pae law ou doe. Meester in de politiek noem ik hem. Oe kan tak alla san f’a pae law. Ma na a pe law disi durf foe gi weerwoord na D.D.B. Velen van ons noemen het chanteren. Ik formuleer het positief. Hij probeert altijd het maximale eruit te halen en het lukt hem vaak. Ik hoef perssonlijk niet voor deze pae law te zijn, maar hoe hij zijn mandaat van een deel van het surinaams volk (al is het tot nu toe zijn achterban) aanwendt om zaken gedaan te krijgen is respect waard. Jullie zg. suri’s moeten leren zaken op een zakelijke manier te bekijken en niet op de persoon. Niet omdat hij een pae is dat jullie hem persoonlijk gaan beoordelen. Respect!!! voor deze pae law.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.