Bouterse kandidaat voor presidentschap Suriname

51

PARAMARIBO, 1 jun – Het hoge woord is eruit. NDP-leider Desi Bouterse wordt de presidentskandidaat van de Mega Combinatie, MC. “De Mega Combinatie draagt mij voor als president. Ik ben er klaar voor”, zei Bouterse in het radioprogramma Bakana Tori Origineel van Radio Sky.

Het betekent zoveel als dat Desi Bouterse de eerstvolgende president wordt van Suriname. MC weet zich in elk geval gesteund door de Volks Alliantie van Paul Somohardjo. Die liet al weten geen bezwaar te hebben tegen Bouterse als president. Volgens Bouterse gaat ook de Bep van Caprino Allendy over de streep. Bep heeft vier parlementszetels, maar twijfelt.

Allendy wil de A Combinatie in tact houden. Maar MC wil Abop van Ronnie Brunswijk er niet bij. Allendy zweert bij hoog en bij laag dat A Combinatie bijeen blijft. Toch gelooft Bouterse in een driedelige coalitie inclusief Bep. En ook als het op een afwijzing uitloopt, is er geen man over boord. “Wie mee wil doen, komt mee, wie niet wil meedoen, it’s fine with me”, aldus Bouterse.


51 REACTIES

 1. schaamteloos, suriname zal nog dieper de stront in zakken zo zie je dat politiek in suriname net kleuterklas is. als het om de macht gaat gooien deze landverraders alle principes overboord het zijn net honden.


  Maak melding

 2. Neks No Fout
  de mega combinatie draagt bouterse voor als president.

  de vele schaamteloze handelingen van het nieuw front heeft zich weer voorgedaan.
  meneer castelen van spa heeft weer van zich laten horen en biedt de assemblee voorzitterschap aan somo.als deze terug keert bij het nieuw front.

  de surinaamse partij van de(verraders)afrontu leren het toch nooit

  deze mensen gaan over lijken als het over de macht gaat.wanneer gaan deze boze geesten het nu eindelijk afleren.hetzelfde hebben deze(spa)fronters toen ook met soeminta uitgespookt.en toch hebben deze hun lessen nog steeds niet goed geleerd.

  volgens mij moet de spa gewoon opdonderen uit het nieuw front.maar nee hoor spa is de schoot hondje van venetiaan.


  Maak melding

 3. Men wil eerst zien en dan geloven.
  Mijn vraag waarom denk men dat het zonder de westerse landen kan. Waarom wet men op het verkeerde paard. Ik vind het jammer omdat wij internationaal niet mee tellen. En wanneer Bouterse zich begeeft op het toneel vb VN conferentie , staat men op want men kent je niet. Zullen investeerders noch met jou zaken willen . er zijn genoeg voorbeelden. Stel als het geld op is wat gebeurt er. Heeft Lymbo zich wel gerealiseerd wat hij te weeg heeft gebracht als het gaat om het doorschuiven van Bouterse tot president kandidaat.
  Bekijk het macro economisch wat betekent dat voor Suriname.Leuke setting Somo werd verafschuwd keer op keer en het is uitgerekend de NDP die nu wel met Somo gaat samen werken.Hieruit blijkt dat het bij de heren niet gaat om het volk maar om macht en geld.


  Maak melding

 4. Surinaamse politiek

  Als men nog niet weet hoe de Surinaamse politiek in elkaar zit dan komt men er nu zeker achter.

  Ik vraag mij steeds meer af of het nog om het volksbelang gaat. Arme kiezers. Ze komen er straks nog bedrogen uit.

  Het lijkt wel alsof ze allemaal niet alleen boter op hun kop maar ook boter in hun kop hebben.

  Wat een voorbeeld voor de Surinaamse jeugd.


  Maak melding

 5. Arm suriname,zo rijk gezegend met de schoonheid der natuur. zo schraal bedeeld daar waar het historisch besef en ethiek onder de jongeren betreft.ik vind deze reaktie zo typerend en veel zeggen.@ brantimaka weet jij wie schaamteloos zijn??? dat zijn die kortzichtige landverdaders die vol met opgekropte woede en dome emotie zitten en daardoor voor een massamoordenaar kiezen om hun land te vertegenwoordigen verraders zijn idioten die weten wat er met suriname zal gaan gebeuren waneer een BEEST als bouterse president word en toch uit emotionele domheid voor hem kiezen.


  Maak melding

 6. Aan de samenstelling van de Coalitie zie ik dat er eigenlijk niet veel veranderd is. Het wordt weer hetzelfde als voorheen . Gratis rijst, gratis benzine, gratis vliegen, gratis stroom, gratis zorg, gratis woning, gratis roven, gratis moorden en gratis verkrachten, bijna alles gratis voor bepaalde bevolkingsgroepen. Ben bang dat het voor andere bevolkingsgroepen een vijfjarige nachtmerrie aan het komen is.


  Maak melding

 7. Die meneer-mevr. achter de schuilnaam DU, Maxim Verhagen en anderen. Één vraag.
  Was het woord niet aan de surinaamse kiezers?

  Er is geen studie psychologie nodig om de coclusie te trekken dat ’t geestelijk niet zo goed met je gaat. Je maakt al die mensen die gestemd hebben uit voor achterlijken enz. Dat heb je vaak gesteld in dit forum. Droom verder!


  Maak melding

 8. Ik heb Bouta toch overschat met zijn strategie.
  Ik dacht dat hij op de achtergrond zou sturen.
  Ik had gehoopt dat hij Bouva naar voren zou schuiven. We willen jong bloed in NDP.
  De tijd van de Revo is voorbij. We willen gewoon stabiliteit. Geen emotioneel gedoe.
  Bouta is echt te oud en vastgeroest.
  We willen jong bloed. Frisse ideën.
  NDP voor stabiliteit.


  Maak melding

 9. ik begrijp de ophef niet: als mc heeft gewonnen, dan wordt de baas van de mc de president… = democratie (maar dat begrip is onbekend in de vhp)
  ik begrijp de vhp niet: waarom ze zich blijven inlaten met een partij die sme naar de ondergang heeft geholpen, eerst met de onafhankelijkheid, waardoor de helft van sme-ers buiten sme is, toen met nog meer wanbeleid waardoor mensen in groene pakken ontevreden raakten, en daarna met geen beleid meer (natuurlijk wel beter dan wanbeleid)…4 zetels zijn er 4 teveel..
  als de vhp nu niet met mc samenwerkt krijg je binnenkort opnieuw een nieuwe afsplitsing van de vhp..maar de riethalm is versteend tot een kankantrieboom..beste is mc + vhp en santokhi als vp, of als pres (dan doet de vhp zeker mee (behalve ramdien in zijn eenmansfractie)..


  Maak melding

 10. De zoveelste zwarte dag in de geschiedenis van SME.

  internationaal heeft Mugabe nog meer aanzien dan DDB en die is al helemaal geisoleerd. SME gaat een zware tijd tegemoet en het is de vraag of ze er ooit boven op kan komen.


  Maak melding

 11. Goh,wat moet ik hiermee?Wees wijs Bouterse,geen president worden alleen maar om die Nederlanders een lesje te leren.
  3/4 van Suriname staat achter je en sturen de Nederlanders zo het bos in.Schuif liever J.Simons of M.Bouva naar voren als President.

  Wel gek om te lezen dat de rivalen van het Front,nu MegaC alle ruimte geven,zal er niet moeilijk over doen tenzij een coalitie MegaC/VA/AC tot stand zal komen zou het ze sieren om op het Onafhankelijkheidsplein plechtig aan het volk te beloven dat ze geen ruzie maken en alles op alles zullen zetten om het land naar eer en geweten te dienen.
  Alles voor het VOLK en VADERLAND.

  Melvin Bouva For Pres.


  Maak melding

 12. het is weer lachen ,Koers gaat om hoog ?? lekker voor Nederlanders.
  Chinezen gaan weg ,geen eten voor surinamers??

  Mooi zo ,daarop heb ik al lang gewacht weer
  armoede zal weer misbruik gemaakt worden.

  Stemmers van Bouta jullie gaan binnen kort janken ??jullie verpesten het leven van de andere die slimmer en verder dan zijn neus zien .

  Doekoe 1 euro 10 SRD


  Maak melding

 13. Deze gast is niet goed wijs. Van mij mag de mega combinatie winnen. Maar als je slim en tactisch goed bent dan bestuur je de zaak zonder ook maar op de voorgrond te treden.Gek!


  Maak melding

 14. Goede raad is duur: Politicus of Opportunist.
  Het zou van goed fatsoen getuigen, naar zichzelf, de Surinaamse kiezer en in het bijzonder de jeugd van Suriname toe als Bouterse zich niet beschikbaar stelde voor het ambt als President van Suriname. Een ieder weet dat deze verleiding erg groot is. Met zo’n hoge score, politiek bekeken, mag je meer dan blij zijn. Het opportunistisch gedrag, welke de Mega Combinatie tentoon spreid, met name Bouterse is ongekend en roept na nog geen week van de stembusuitslag vraagtekens op. Bouterse wekt de indruk meer met zichzelf bezig te zijn dan met Suriname, nogmaals vooral de Surinaamse jongeren die op hem hebben gestemd en een hele toekomst voor zich hebben. De vele valkuilen liggen op de loer. Niemand zit te wachten, op welke politicus dan ook, dat die laat zien hoe stoer/dapper hij of zij wel niet is, door het uitspoken van dergelijke capriolen. De wereld is te dynamisch vandaag de dag voor dergelijke spelletjes. Anders is het Surinaamse volk dan weer bij af. Een ieder, vooral personen die in een dergelijke positie vertoeven, zoals Bouterse na de grote verkiezingsuitslag voor de MC, moeten het besef en realiteitszin hebben, dat er op ze extra wordt gelet en dat men op ze rekent. Het volk is beloofd dat men zich voor het volk optimaal inzet. Optimaal inzetten kan betekenen dat je de juiste positie inneemt en dat hoeft het niet per se de hoogste ambt binnen een land te zijn, zoals het Presidentschap in feite is. De MC heeft de verkiezing van onlangs als partij gewonnen, maar niet de verkiezing op zich. Want de MC heeft feitelijk geen meerderheid. Men is op zoek naar een meerderheid, dit dient de MC terdege te beseffen. Een Bouterse in de meest vooruitgeschoven positie – President – zal geen rol van betekenis kunnen vervullen. Een Bouterse op de achtergrond, kan voor Suriname zeker een grote rol kunnen spelen. Zoals natievorming, eenheid, enzovoort, welk ieder land kan gebruiken en zelf jaloers op zou mogen zijn. “Vriend” en “vijand” weet, dat dit uitzonderlijke kwaliteiten zijn. Je hebt ze of je hebt ze niet. De kans een gedesillusioneerd oftewel een teleurgesteld volk te creëren en achter te laten, na zekere tijd, is levensgroot aanwezig. Politieke avonturiers als Paul Somohardjo gaan nu reeds volgens datzelfde stramien in de fout door het Vicepresidentschap op te eisen. Daar zou nooit aan toegegeven mogen worden door de MC, gezien haar doelstelling. Deze lokaas zal achteraf een lokagent (undercoveragent) blijken te zijn en een debacle (algehele ineenstorting) teweeg brengen voor de MC, de Surinaamse kiezer in het algemeen en in het bijzonder de Surinaamse jongere die een groot deel van de Surinaamse kiezers vertegenwoordigen. Vele politici, met name Surinaamse politici maken de fout, alsof ze alleen zouden opereren voor degene die op hen gestemd hebben. Als de MC incluis Bouterse beweren een nieuwe wind te willen laten waaien, om het zo kotweg te verwoorden, dan mogen ze weten dat ze vooral bij het vormen van een coalitie, niet meer optreden namens de Mega Combinatie alleen, maar dat ze voor het volk het Surinaamse volk horen te staan en het beste naar hun vermogen uit de bus moeten slepen. Dat betekent in dit geval onder andere: Bouterse niet als President maar wel als Partijleider van de MC, waar er zeer zeker nog heel veel werk valt te verrichten. Ik wens niemand een dergelijke afgang, vooral niet iemand die van zover gekomen is als Bouterse en zo’n resultaat, hoe je het wendt of keert heeft neergezet. Van deze hoek uit alsnog mijn felicitaties aan het adres van de Mega Combinatie voor het behaalde resultaat en niet op de laatste plaats de heer Bouterse. Een realistische kijk op zaken. Oeng Tang Bun.


  Maak melding

 15. Nu zal de nieuwe kiezer, voelen wat het betekent om niet te willen luisteren naar de schreeuw van het recente verleden, zie de prestatie v ‘Bosje’.
  Deze verkiezingsuitslag is een afrekening met het ‘oude politiek voeren’ maar ook een afrekering met het oude denken langs raciale lijnen. de NF heeft zoals reeds eerder vermeld verzuimd de ontwikkeling, de evolutie van sociale integratie tussen de verschillende bevolkingsgroepen op te pikken. NDP, heeft het tegendeel bewezen, maar opportunisme en de gemeenschappelijke vijand, lees NF, zijn geen nobele redenen om blind achter een persoon met een besmet blazoen te hollen.
  MC/AC/VC is de juiste vertaling van deze uitslag hoe pijnlijk het ook is. helaas hebben de andere partijen de kiezer niet kunnen overtuigen om een andere stem te laten horen dan ’tegen front is voor MC’
  anyway, de kaarten zijn geschud. in de evolutie van het bewustzijn van onze natie is blijkbaar ook nodig om nagmaals te ervaren dat praatjes vullen geen gaatjes en dat bouta met zijn robinhood gedrag geen hongere magen kan vullen, geen banen kan creeren en geen huizen kan bouwen.
  front heeft chinezen de wegen laten asfalteren, de brazilianen en canadezen mogen met het goud van door voor een appel en een ei.etc.
  hoe lang zal het duren voor de volgende verkiezingen??
  als de inflatie toeslaat, de prijzen gaan stijgen, de lonen stagneren, de vakbonden gaan staken, de internationale isolatie een feit wordt dan volgen er verkiezingen. 2013, een mooi jaar om op de puinhopen van paars het volgende stadium van evolutie naar natie vorming te bouwen. het front heeft 3 jaar om te bezinnen, om te gaan benoemen en te bouwen, aan 1 partij gevrijwaard van raciale scheidslijnen en emoties als trouw die er politiek niet toe doen als er geen basis is berustend op een toekomst perspectief, en daarvoor terecht een pakslaag heeft gekregen van de surinaamse kiezer.


  Maak melding

 16. Goede raad is duur: Politicus of Opportunist.
  Het zou van goed fatsoen getuigen, naar zichzelf, de Surinaamse kiezer en in het bijzonder de jeugd van Suriname toe als Bouterse zich niet beschikbaar stelde voor het ambt als President van Suriname. Een ieder weet dat deze verleiding erg groot is. Met zo’n hoge score, politiek bekeken, mag je meer dan blij zijn. Het opportunistisch gedrag, welke de Mega Combinatie tentoon spreidt, met name Bouterse is ongekend en roept na nog geen week van de stembusuitslag vraagtekens op. Bouterse wekt de indruk meer met zichzelf bezig te willen zijn dan met Suriname, vooral de Surinaamse jongeren die op hem hebben gestemd en een hele toekomst nog voor zich hebben. De vele valkuilen liggen op de loer. Niemand – ik tenminste niet – zit te wachten op welke politicus dan ook, die wil laten zien hoe stoer/dapper hij of zij wel niet is, door het uitspoken van dergelijke capriolen. De wereld is te dynamisch vandaag de dag voor dergelijke spelletjes. Anders is het Surinaamse volk dan weer bij af. Een ieder, vooral personen die in een dergelijke positie vertoeven, zoals Bouterse na de grote verkiezingsuitslag voor de MC, moeten het besef en realiteitszin hebben, dat er op extra op ze wordt gelet en dat men op ze rekent. Het volk is beloofd dat men zich voor het volk optimaal inzet. Optimaal inzetten kan betekenen dat je de juiste positie inneemt en dan hoeft het niet per se de hoogste ambt binnen een land te zijn, zoals het Presidentschap in feite is. De MC heeft de verkiezing van onlangs als partij gewonnen, maar niet de verkiezing op zich. Want de MC heeft feitelijk geen meerderheid. Men is op zoek naar een meerderheid, dit dient de MC terdege te beseffen. Een Bouterse in de meest vooruitgeschoven positie – President – zal geen rol van betekenis kunnen vervullen. Een Bouterse op de achtergrond, zal voor Suriname zeker een grote rol kunnen spelen. Zoals natievorming, eenheid, enzovoort, welk ieder land zou kunnen gebruiken en zelf jaloers op zou mogen zijn. “Vriend” en “vijand” weet, dat dit uitzonderlijke kwaliteiten zijn. Je hebt ze of je hebt ze niet. De kans een gedesillusioneerd oftewel een teleurgesteld volk te creëren en achter te laten, na verloop van tijd, is levensgroot aanwezig. Politieke avonturiers als Paul Somohardjo – alhoewel van een ander kaliber – gaan nu reeds volgens datzelfde stramien in de fout door van zijn zijde ondubbelzinnig het Vicepresidentschap op te eisen. Daar zou nooit aan toegegeven mogen worden door de MC en de Surinaamse kiezer, gezien haar doelstelling. Deze lokaas (Somohardjo) zal achteraf een lokagent (undercoveragent) blijken te zijn en een debacle (algehele ineenstorting) teweeg brengen voor de MC, de Surinaamse kiezers in het algemeen en in het bijzonder de Surinaamse jongeren die een groot deel van de Surinaamse kiezers heden ten dage vertegenwoordigen. Vele politici, met name Surinaamse politici maken de fout, alsof ze alleen zouden opereren voor degene die op hen gestemd hebben. Als de MC incluis Bouterse beweren een nieuwe wind te willen doen waaien, om het zo kortweg te verwoorden, dan mogen ze weten dat ze vooral bij het vormen van een coalitie, niet meer optreden namens de Mega Combinatie alleen, maar dat ze voor het volk het Surinaamse volk horen te staan en het beste naar hun vermogen uit de bus behoren te slepen. Dat betekent in dit geval onder andere: Bouterse niet als President maar wel als Partijleider van de MC, waar er zeer zeker nog heel veel werk valt te verrichten. Ik wens niemand een dergelijke afgang, vooral niet iemand die van zover gekomen is als Bouterse en toch met zo’n resultaat, hoe je het wendt of keert en heeft neergezet deze verkiezingsuitslag. Van deze hoek uit alsnog mijn felicitaties aan het adres van de Mega Combinatie voor het behaalde resultaat en niet op de laatste plaats aan Bouterse zelf. Een realistische kijk op zaken. Un Tan’ Bun.


  Maak melding

 17. Ooit het verhaal gehoord van de olifant en het het muisje ??
  Een muisje een een olifant stonden aan de oever van een rivier en beide moeten aan de overkant zien te komen .
  Voor de olifant is dat geen probleem maar( hij kan goed zwemmen) voor muisjelief is dat een ander verhaal
  De olifant had medelijden met muisje of plotseling zagen ze een hangtouw-brug
  Zonder na te denken tilde de olifant muisje op en liet deze op zijn rug plaats nemen
  Met muisje op zijn rug begon olifant de overtocht over de woeste en woelige rivier o
  Door het gewicht van de olifant en in kombinatie met harde windstoten begon de brug vreselijk en gevaarlijk te schommelen,
  muisjelief
  verkrampte ,kon geen piepwoordje zeggen van angst
  Met enorme moeite kon olifant zonder huidsscheuren de overkant bereiken en plotseling hoorde hij muisjelief zeggen : ” zie je olifant ,hoe wij met z’n tweeen(2), samen dus ,de hangtouw-brug heftig doen schommelen .
  Muisjelief = SPA (van castelein)


  Maak melding

 18. Bepaalde mensen op dit forum zitten gewoon uit hun dikke nek te zeuren.
  De MC heeft de verkiezingen gewonnen. Wat is nou het probleem als bouterse President wordt of niet.
  Voor Investeerders doet het er niet toe wie president is als deze hun belangen maar behartigd.ik las op een van de reacties de naam Mugabe. De reden waarom deze gast op de zwarte lijst is geplaatst is gewoon omdat hij bedrijven heeft genationaliseerd. en dat is een zwaar misdrijf in het tegenwoordige handels systeem.
  Had hij zijn land gewoon opengegooid en een ieder binnengelaten om zijn grondstoffen te komen wegdragen “A La Front” zou hij duizenden mensen kunnen vermoorden en men zou hem in deze wereld toch gewoon als een held zien.
  Zo aan de “Sore losers” zou ik willen zeggen .
  Zit maar te Wachten “op recht en waarheid”
  in deze harde wereld
  dan zul je lelijk op je neus kijken.


  Maak melding

 19. Status en macht. Regeermacht. Je eigen belangen voortrekken. Heersing hebben over anderen. Niet gestraft of aangesproken willen worden over zaken die je in het verleden ‘verkeerd’ hebt gedaan. OPeens worden de jongeren ( die met zovelen voor hem stemden) niet naar voren geschoven voor het Presidentschap,zelfs niet eens een andere ‘ niet jongere’ uit de MC…. President worden voor een natie, vereist naast een ETHISCH voorbeeldfiguur te zijn, ook een dosis bedrijfs en administratief inzicht en werk ervaring als leider van bedrijven of organisaties. De ‘day to day activities’ van het grote Overheidsorgaan eisen een ervaren Captain. Daar kijkt men niet naar. Maar goed, als de ‘President’ zich maar omringd door de besten op allerlei gebieden, hopende dat binnen zijn coalitie die lui wel rondlopen, dan kan en zal het wel lukken. Maar vooral ETHIEK zal toch een essentiele en vitale rol spelen bij ALLE spelers. Hopelijk houden ze het vol baja !! Maak het land beter, hou jezelf netjes…..dit is de laatste kans die betrokkende heeft…Anders gaan we massaal weer op straat voor de herverkiezingen. Mandaat ligt altijd bij het volk. Never forget that ! En 8 dec 1982 ? Ik was toen ook in Suriname en heb alle schoten gehoord- meegehuild….met angst geleefd…..jaren gefluisterd….. zou nooit dit kunnen schrijven….blijft dus voor mij wel een onopgelost vraagstuk….wij hopen dus dat deze ‘Staatsman’ ook dit vraagstuk zal helpen oplossen ! This is your chance man !


  Maak melding

 20. Het was in de jaren ‘80 dat de Palu (partij van Tony Paal) Suriname wilde veranderen in en socialistisch paradijs. Volgens de Palu was het socialisme de oplossing voor het politieke-krakeel. De leiders van de Palu hadden wel iets gehoord over het socialisme, maar nooit over gelezen. Lezen was en is nog steeds voor hen een groot probleem. De leiders van de Palu (o.a Tony Paal) hebben nog nimmer een roman gelezen. Ze houden het op de eigen zelf geschreven simpele krantjes. Krantjes waarin het arme volk wordt gewezen op de verworvenheden van ene HUGO CHAVEZ.

  Als er één figuur mislukt is, dan is het wel CHAVEZ. De ongeletterde zelfmade generaal heeft zijn land naar de schroothoop geholpen. Hij ziet kans om een ieder die zijn beleid bekritiseert monddood te maken. Radio en televisie-stations worden gesloten. Buitenlandse bedrijven worden genationaliseerd. De economie van Venezuela is naar de knoppen. Dankzij HUGO CHAVEZ.

  Ik voorzie (ik hoop dat ik het niet aan het recht eind heb)hetzelfde met Suriname. Bouterse als president is een ramp. Regeren laat je over aan personen die dat kunnen. Maar Bouterse kan niet regeren. Hij is daar niet voor geboren. Hij heeft ook niet het talent daarvoor. Net als CHAVEZ zal hij op “subtiele wijze” de samenleving monddood te maken. Tony Paal zal zich als een schoothondje tegenover de “baas” gedragen. Blaffen is hem al afgeleerd. Hij kan alleen maar keffen. Arme Tony. Hij is nog steeds in de veronderstelling dat een belangrijke taak voor hem weggelegd is in de samenleving.

  De coronianen hebben gekozen voor Paal en Tarnadi. Ja, de coronianen staan echt voor paal. Velen hopen ambtenaar te worden. Ze willen net als Tony en Tarnadi zeven-even acteurs worden. Komen vervolgens achter dat hen een dikke worst voorgehouden is. Een dikke wordt gecreeerd door Tony en Tarnadi. Een hap in de worst leert dat het gemaakt is van rottend vlees. Hetzelfde vlees waarmee het socialisme is gemaakt. En daarom het credo: “De dood of het socialisme”


  Maak melding

 21. Bouterse for president!! en Somohardjo for vice-president!!. Lonnie Bruins Brunswijk DNA voorzitter!!. Het wordt Hard Times in sur. God zij met ons surinamers.


  Maak melding

 22. Bouterse for president, Somohardjo for vice-president en Lonnie brunswijk als DNA voorzitter!!!. Het wordt weer Hard Times in sur. God zij met ons surinamers!!


  Maak melding

 23. Reactie op 7
  Natuurlijk, de kiezer heeft bepaald wie er gewonnen heeft, wij hebben het hier in ptatta te accepteren, hoe dan ook. Een volk
  en of ze nou jong zijn of niet, kiest zijn leider in wie ze hun heil zien. Op deze aardbol heb je nog ergere figuren gehad die jaren lang geregeerd hebben en een grooot deel van het volk achter zich hadden, maar daar hoor je mensen niet over, oa politiek Den HAAG, en nu anno 2010 Baas wint de zaak daar, en ja hoor alles komt weer op tafel
  ga zo door landgenoten,wel jammer, een ieder mag denken wat ie wil en hoe en of wat, feit is Baas wien a stree dape, kow loekoe now fa aw waka morofara!!!!!
  Sa we weer oeng ede!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 24. Eind goed al goed!

  Ik heb het zo vaak aan loosers als DU, Neus, Rambo, Hondjeda consuis gezegd, “you can not fight soldiers cause they are prepared to fight!”

  Eerst met het geweer, dan mddels de telefoon en nu middels een democratische verkiezing.

  Niet dwars gaan liggen jongens want Suriname moet vooruit! Forward ever backward never.


  Maak melding

 25. Waarom denken jullie dat Barack Obama zijn felicitatie nog niet heeft uitgesproken richting Bouterse, met zijn grandiose verkiezingsuitslag.??? Hard Times!!


  Maak melding

 26. Bouva for pres?Dan heb je echt wel een plaat voor je kop want die gozer heeft totaal geen eigen mening nog politieke ervaring.Om maar te zwijgen over fiscaal inzicht en een economische achtergrond.Dat hij eco en rechten heeft gestudeerd,zegt mij nog vrij weinig.Hij roept veel maar over de uitvoering ho maar.
  Su zou meer gebaat zijn met een coalitie met de VHP waarbij Bouterse terug zou treden op de achtergrond.Geerlings als president.De VHP brengt nl de bestuurlijke ervaring mee die nodig is om het land bestuurlijk te hervormen.VHP BEP en MC moesten de coalitie vormen.Niet met die rover van een Salam.
  En Du,a poku owru keba,kong na wang new sound.het volk heeft gesproken,the dye has been cast,tijd om vooruit te kijken en er de komende 5 jaar wat van te maken.


  Maak melding

 27. 7om7!

  Zeven vette jaren worden afgewisseld met zeven magere jaren. Dat is overal bekend.
  Maar vette en magere maanden zijn nieuw!

  De komende zeven maanden worden vette maanden voor MCministers, Somoministers en omhoog gelanceerde BEPdirecteuren. Maar vergeet niet dat een hele MC achterban die vooral gevormd is met gratis koek, sopie en pokoe ook hun deel zal opeisen. En dan……

  Issolatie, overschatting en corruptie zullen er voor zorgen dat een groot aantal ook exMC stemmers, het land uitvlucht.

  Iwan mi boy, betaal je huisbaas in SRD en niet in valuta. Spaar je valuta op! Die ga je nodig hebben om te vluchten, over zeven magere maanden.


  Maak melding

 28. @Ashwin,
  Het hoeft niet zo te verlopen. Voorbereiden op de onafhankelijkheid van Nickerie, Saramacca en Wanica. Paramaribo voorzien van een muur. Even stoppen met produceren van voedsel voor dat deel van de bevolking, dat alleen consumeert. En denk erom niet met een katapult tegenover een machinepistool staan. De tot nu toe laffe Hindustaan zal in actie moeten komen. Sardjoe heeft het voor ons verziekt. Wordt wakker en een warrior.


  Maak melding

 29. De winst van de NDP is niet alleen op conto van Baas te schrijven.
  Ik begrijp niet dat de andere NDP-bonzen dit zomaar toelaten. Wat zijn daar de hogere belangen die wij niet meteen kunnen inzien om uitgerekend Baas als President voor te schuiven.


  Maak melding

 30. ,,Het meest respect verdient degene,die het meest deugdzaam is ,,.
  Leiders dienen te worden gekozen om hun eerlijkheid, hun wijsheid, hun moed en hun dienstbaarheid- niet naar stand geslacht of ras,ook niet naar formele religie.
  Laten wij hopen dat Suriname deze les snel ter harte zal nemen,zodat wij kunnen profiteren van de kwaliteiten van alle bevolkingsgroepen.

  M.Khan


  Maak melding

 31. Hallo, het is democratie.
  Hoe hebben jullie de durf iets anders van te maken.
  Men heeft bewust gestemd………..NIEMAND MOEST STEMMEN MET MES PISTOOL HOUWER OF UZI IN DE RUG.
  MEN IS GAAN STEMMEN WAT HIJ OF ZIJ LEUK EN LEKKER VOND.
  Dus kom en leg uit einde van de rit kom jij op rotzooi uit…..dan zeg je zelf het is DEMOCRATISCH.
  GEBRUIK DE DOOR GOD GEGEVEN BOVENKAMER.


  Maak melding

 32. “Waarom denken jullie dat Barack Obama zijn felicitatie nog niet heeft uitgesproken richting Bouterse, met zijn grandiose verkiezingsuitslag.???”

  Het is gewoon moedeloos met sommige van onze landgenoten.

  Denk je echt dat Suriname belangrijk is voor Amerika, volgens mij weet Obama niet eens dat er verkiezingen in het landje Suriname zijn gehouden, als hij Suriname uberhaupt al kent.

  Suriname is alleen belangrijk voor Nederland, enkel en alleen omdat ze voor noppes invloed kunnen uitoefenen.


  Maak melding

 33. @DAS 30,

  Binnen 5 dagen ben jij dus veranderd van iemand die graag samenwerking wilde omdat het volk had gekozen, nu ben je veranderd in een van de negatiefste forumleden, jij bent de grootste agama die ik ooit heb meegemaakt, walgelijk om te zien, zulke mensen als jou hebben eigenlijk geen ruggegraat, een typische fronter dus.

  Vene vond samenwerking met Brunsie ook goed boven Bouta, Somo mocht nu voor front weer Voorzitter worden als hij maar niet met MC samenwerkt. Zie je die lijn tussen jou en front, even hypocriet en achterbaks.


  Maak melding

 34. @ henky.
  kijk maar in de geschiedenis dan zal jij zien dat hitler, mugabe,necolae ceausecu pol pot, bouterse idi amin dat als deze beesten hebben één ding gemeen ze creéren een vijandbeeld en die domme massa zoals jij geloven er in en einde van de rit laten zij het land met velen doden en armoede achter ze vernietigen alles de jaren 80 was daar een goed voorbeeld van dus jullie kunnen niet zeggen dat je het niet heb geweten. @ pinto je moet jou grote domme waffel dicht houden want jou aanhangers storten mijn land weer in avontuur. ik spreek jou nog jongen wacht maar .


  Maak melding

 35. Heel goed! Het eerste agendapunt is;

  – Aanvang Moiwana-proces.

  Realisatie, binnen acht maanden.

  – Het paleis.

  Kamers maken waar mensen gemarteld worden. Het gebouw vanbuiten rood schilderen.
  Dan vallen de bloedspatten niet op.

  Realisatie, binnen acht maanden.

  – Buitenlandse gasten.

  Willem Holleeder
  Christopher “Dudus” Coke

  Realisatie, binnen acht maanden.

  – Binnenlandse gasten.

  John Baboeram, advocaat
  Bram Behr, journalist
  Cyrill Daal, vakbondsleider
  Kenneth Gonçalves, advocaat
  Eddy Hoost, advocaat
  André Kamperveen, journalist, oud-minister
  Gerard Leckie, universitair docent
  Sugrim Oemrawsingh, universitair docent
  Lesley Rahman, journalist
  Surendre Rambocus, militair
  Harold Riedewald, advocaat
  Jiwansingh Sheombar, militair
  Jozef Slagveer, journalist
  Robby Sohansingh, zakenman
  Frank Wijngaarde, journalist

  Realisatie, binnen acht maanden.

  – Staatskas.

  Leeg.

  Realisatie, binnen acht maanden.

  – Koers SRD.

  EUR 1 = SRD 14

  Realisatie, binnen acht maanden.


  Maak melding

 36. Wie gaat suriname dan vertegenwoordigen op een wereldconferentie/Topconferentie,waar alle staatshoofden over de hele wereld aanwezig zijn. Bouterse??? Somohardjo??? Lonnie Brunswijk??? Hard times God zij met ons surinamers.


  Maak melding

 37. Winnen!

  Winnen van een verkiezing of een voetbalwedstrijd is een ding. Kampioen worden is het hoogste streven, toch?

  NaMi,
  De Agama heb je in vele soorten. Bedankt voor deze mooie naam, ik zal het koesteren.

  Mijn samenwerking is de jouwe niet! Ik zeg altijd samen te willen werken met iedereen die niet bevlekt is. Zelfs Bouta op de achtergrond vindt ik geen hinder.
  Maar hij gaat voor het kampioenschap, terwijl hij met het winnen van de verkiezing
  voor iemand met zijn verleden al voldoende beloond is. Ik heb hem twee dagen geleden gevraagd om geen president te worden om ons land niet te schaden.

  Vandaag, uit onmacht en hoogmoed, is hij genoodzaakt om samen te werken met twee andere criminelen waar ik ook niet mee wil samen werken. Dat Front dat heeft toegelaten mag je mij niet in de schoenen schuiven. Ik heb daar net als jij geen invloed op en ook steeds mijn kritiek geuit.

  Ondanks alles blijft deze Agama je gewoon NaMi noemen en geef ik jou geen bijnaam. Is helemaal niet nodig. Want als je het mij vraagt is NaMi de best bedachte en meest originele naam op dit forum.

  Samenwerken is iets anders als samendieven of samenmoorden.


  Maak melding

 38. Wat een disaster! Alleen in een land zoals Suriname is het mogelijk om een ex-moordenaar voor presidentskandidaat te kiezen!

  Suriname gaat spoedig achteruit met dit nonsense verkiezing.

  Heeft Bouta misschien iemand een hoge somma betaalt om te winnen?

  Vreemdelingen in Suriname: Brace yourself. The worse is yet to come! It will be a repeat of 1982!


  Maak melding

 39. dat heb je heel goed gezegt sally, het volk is zo passief en gewoonweg grote meelopers..het volk moet nu eens afstappen van al dat emotionele gedoe en eerst goed kijken en luisteren voordat ze gelijk als een gros koeien naar het slachthuis worden gebracht want dat gaat die bouterse met ze doen …zijn laatste kunstje.het is niet back to the future..maar back to the 80 and more worse still to come….


  Maak melding

 40. Jullie wonen- en werken niet hier! Wat is feitelijk jullie probleem met het reilen en zeilen van dit altoos getergd land.

  Let it be als u er toch voor hebt gekozen om uw dagen in den vreemde te slijten?


  Maak melding

 41. DAS ik heb je stukje hieronder gecopieerd, zodat je het opnieuw kan lezen, dus dit allemaal voorspel je enkel en alleen omdat Bouterse eventueel President kan worden, als Bouterse op de achtergrond zou treden, zou je voorspelling dus anders zijn geweest nl een van samenwerking en geen samenmoorden of samendieven.

  “Zeven vette jaren worden afgewisseld met zeven magere jaren. Dat is overal bekend.
  Maar vette en magere maanden zijn nieuw!

  De komende zeven maanden worden vette maanden voor MCministers, Somoministers en omhoog gelanceerde BEPdirecteuren. Maar vergeet niet dat een hele MC achterban die vooral gevormd is met gratis koek, sopie en pokoe ook hun deel zal opeisen. En dan……

  Issolatie, overschatting en corruptie zullen er voor zorgen dat een groot aantal ook exMC stemmers, het land uitvlucht.

  Iwan mi boy, betaal je huisbaas in SRD en niet in valuta. Spaar je valuta op! Die ga je nodig hebben om te vluchten, over zeven magere maanden.”

  Zeven vette jaren schreeuw je van de daken, vette jaren voor wie precies?

  Jou verwensingen zullen niet uitkomen, jou negatieve inborst zegt genoeg over je zelf, het gaat jou niet om de ontwikkeling van Suriname, dat moge duidelijk zijn.

  Jou boodschap aan Iwan is dat hij dollars moet sparen om te vluchten.
  Mijn boodschap aan Iwan is, Suriname heeft jou en elke waarachtige Surinamer nodig om tot ontwikkeling gebracht te worden, samen zullen wij het moeten doen, want niemand anders zal het voor ons doen.


  Maak melding

 42. Wat een verwensingen zeg.
  Kan men niet de haat opzij zetten en afwachten hoe dit zal uitpakken.
  Ik ben als MegaC sympatisant ook niet blij met Bouterse als president,maar ja het is de wil van het volk zo te merken, en al helemaal niet met de samenwerking MegaC/AC en VA.
  Maar zal me er in berusten,als dit allemaal het VOLKSBELANG betreft.
  De vijandigheden tussen Brunswijk,Somo en Bouterse lijkt tot het verleden te behoren,rest nog,als ze idd gaan regeren,dit publiekelijk op het Onafhankelijksplein tot uiting te brengen tov het VOLK en plechtig beloven dat ze NU voor VOLK en VADERLAND gaan dienen.

  Melvin Bouva For Pres.


  Maak melding

 43. No.37,je vergeet de VS,Engeland en Israel te noemen die zijn op dit moment de grote beesten op de wereld.
  Of zijn de handelingen die zij nu uitvoeren geoorloofd?
  Dat jij Bouterse in 1 adem durft te noemen met Hitler getuigt van je enorme haat tov van Bouterse.
  Dit heeft niets meer te maken met je geschiedkunde.En 1x je bezig bent,waarom niet de massaslachting van de Indianen door de Blanken,en over de slavernij?
  Neen hoor DU,je snapt totaal niets van geschiedenis,ga googlen op massamoorden/genocide en kom dan terug en vertel als je Bouterse zijn naam daar ziet verschijnen.
  En neen ik ben geen fan van Bouterse wel van het MegaC.


  Maak melding

 44. Het wordt een ramp voor suriname met bouta als president.brunswijk als vice president.
  Waar gaan wij naar toe in suriname.Zijn de kiezers zo dom.Het is een afgang voor het land.Zulke domkoppen kunnen suriname niet besturen.Ze vullen alleen maar hun zakken en gaan weer weg. Mijn geboorte land gaat kapot.


  Maak melding

 45. @ zoete de socioloog ,
  ik leef nu en niet 300 jaren geleden bouterse heeft onschuldige landgenoten van mijn afgeslacht op 8 dec 1982, bouterse heeft in moi wana genocide gepleegd.ik word dood-moe van die idiote vergelijking van jullie.ik vraag mij af wat jij met al jou vergaarde (kennis) hebt gedaan zoete? alle bouterse aanhanger hanteren de zelfde methode ze zijn net kudde dieren.omdat mijn buurman een moordenaar is, mag ik ook moorden plegen, wat een domme en achterlijke manier van redeneren.zoete jij en die andere ezels zetten mijn land voor schut in de wereld.


  Maak melding

 46. Je bent zelf een ezel DU,ik leef niet in het verleden,maar heb wel heel veel kennis opgedaan over genocide en als ik dat vergelijk met Bouterse zijn daden,ook niet goed te praten,dan moet ik concluderen dat Bouterse niet erg veel heeft misdaan.Ik blijf ook niet steken in 300 jaar gelden,ik heb duidelijk getypt wat voor misdadigheden NU gepleegd worden door VS,Engeland en Israel en daar reageer je niet op.
  Jij DU leest wat jij wil lezen en dat maakt je tot een onbetrouwbare reageerder.
  Als ik je zo lees is Bouterse in jouw opinie de enige wreedaard in de wereld en daar klopt geen sikkepit van,maar waar maak ik me druk om ik denk dat de massa van de reegeerders je ook niet voor vol aanzien.
  DU,ga je een keertje afvragen ,hoe komt het dat het volk massaal gekozen heeft voor Bouterse,kom niet typen dat ze dom zijn of geen besef hebben van zijn verleden,want Venetiaan heeft er alles aangedaan om die gedachte levendig te houden ,vandaar het zg proces.Ik weet als geen ander dat het overgrote deel van het volk Bouterse heeft vergeven en hem een nieuwe start gunnen,daar doe jij en de andere nietsnutten niets aan.
  DU ,laat Suriname en zijn Volk,voor wat het is,ga je aub bezighouden met de politiek die jouw aangaat nl,de Nederlandse.Ik ben geen fan van Bouterse,maar wel van het MC.


  Maak melding

 47. @ zoete,
  het is niet mogelijk om en gezonde en eerlijke discussie te voeren met mensen die tunneldenken, jullie slaan de discussie gelijk dood met met vergelijkingen die nergens op slaan het gaat mij om suriname en de misdaden die gepleegd zijn in de jaren 80 de grove mensenrechten schending de ondrukking van mijn volk daar gaat de discussie om en niet over vs en israel of engeland jou aaname vind ik vals zoete,het is te makkelijk om iedere keer te wijzen naar wat andere hebben misdaan om zo dat wat bouterse heeft misdaan im mijn land te billijken dan ben jij een demagoog zoete je wil het wel hebben over anderen maar niet over jou land als jij het erg vind wat amerika engeland of israel doet niets mis mee maar laat ook merken dat wat bouterse in mijn land heeft gedaan ook verkeerd was dan ben jij eerlijk.bouterse is de grootste massamoordenaar van de republiek suriname dat kan jij niet ontkennen zoete bouterse is de grootste mensenrechten schender van de republiek suriname wat bouterse heeft gedaan in de jaren 80 is misdadig zoete daar hoor ik jou nooit over.dit nog zoete als (socioloog) moet jij weten dat je misdaden en mensenrechten schending niet met elkaar kan vergelijken dat vind een domme vergelijk van jou. ga mij niet weer vertellen dat ik jou reaktie niet goed heb gezelen.surinamers zijn altijd klein en onschuldig volk geweest maar na 8 dec 1982 is alles radicaal veranderd.zoete jou advies om beter nederlans te leren schrijven neem ik met genoegen aan ik zal mijn best doen. ik heb ook een advies voor jou hou a.u.b met jou vergelijking waneer het om suriname en de misdaden die zijn gepleegd door massamoordenaar bouterse.


  Maak melding

 48. Alweer die opportunist Somohardjo die aan de macht komt. Het Nieuw Front is wel erg achterlijk om dit niet te kunnen inzien en voorkomen. Zij hadden de eerste keus voor samenwerking en dan nog eisen ze de presidentschap op. Als grote verliezer is dat toch een koldere eis. Je kunt toch niet gaan verwachten dat hij het presidentschap kado geeft. Is er binnen het Nieuw Front geen kundige onderhandelaar? Nu maar weer de lasten van deze slechte deal dragen. De grote boosdoener van de vorige regering komt lekker weer aan de macht. En VHP moet maar aan NPS geplakt blijven, al gaat dat ten koste van het landsbelang. Zij konden nog voorkomen dat een tweede crimineel (Brunswijk) ook het land gaat besturen, maar dat hebben ze niet gedaan. Echt heel jammer.


  Maak melding

 49. ME_neer@du-tje
  De desatabilisatie activiteiten die in de afgelopen 30 jaar door jouw Olland werden ondernomen in onze REPUBLIEK SURINAME heeft gevolg tot de dood van vele menselijke levens o.a
  De plegers van de contra-coups
  Bewoners van Moi Wanna
  15 prominente personen (jij hebt al deze namen in jou bezit)
  86 militairen van het Nationaal Leger
  Aantal van Ronny ( gegevens in jou bezit)
  Misschien zijn er nog meer , heb je daar weet van ?
  Met uitzondering van Buitenlandse huurlingen( expres niet mee geteld/gerekend )
  Allen zijn onderdanen van de REPUBLIEK SURINAME ( Gebruikt of Misbruikt)
  Toen was onze geliefde REPUBLIEK SURINAME de grootte verliezer
  Alle bewijzen/documenten houden domicilli in Den Haag ( regie )
  Maakt gebruik van je Super Biljante Brein en ga op onderzoek uit(aub, niet gaan kranten pikken in de treinen van NS )
  Daar , waar het duister is in de analen , gelieve een frambo aansteken
  Misschien moet je bij het onderzoek ook ruiken ,indien jouw reukorgaan het laat afweten , gelieve neus-jie meenemen
  Suc7 en doen he , Hoost

  REPUBLIEK SURINAME heeft massaal gekozen tegen NEO-KOLONIALISME(is legitiem )

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  TIDE TEMARA
  WI STREE MORO FARA
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.