Bouterse voorziet verkiezing in parlement Suriname

20

PARAMARIBO, 2 jun – Desi Bouterse verwacht in het parlement gekozen te worden tot president. De basis is gelegd nu de Volks Alliantie en Bep in principe akkoord gaan. Dat is goed voor in totaal drie en dertig zetels in het parlement. Er zijn minimaal vier en dertig zetels nodig.

Geen kunst, meent Bouterse. Aan de Verenigde Volks Vergadering, VVV, waarin parlement en ressortraden bijeenkomen, wordt voorlopig niet gedacht. “Als we drie en dertig zetels hebben is de weg naar de VVV een nodeloze. Ik denk dat we een goede broeder zullen vinden die ons helpt aan de vier en dertigste zetel”, zei Bouterse tegenover Sky Radio. Die broeder is mogelijk de politieke partij Doe.

Doe heeft één zetel. Of Abop van Ronnie Brunswijk stemt ook voor. Abop heeft drie zetels, maar doet formeel niet mee in de nieuwe alliantie. Bep heeft wel de zegen van Brunswijk als leider van A Combinatie. Brunswijk heeft geen principiële bezwaren tegen Bouterse’s kandidatuur. Bouterse ziet sowieso een opening. “We staan positief tegenover mensen die positief staan tegenover bepaalde zaken.”


20 REACTIES

 1. DOE tegen moreel verval? Maar wel voor volksbedrog. DOE kiest voor een mensenrechtenschenders en een moordenaar als president. Als dat geen moreel verval is!

  Ergo conclusio een stem op DOE is een stem op een moordenaar, maar dan wel een met moraal blijkbaar.


  Maak melding

 2. Om slechts Bouterse President te maken, is de Hindustaan (Rachied Doekhie, lid van NDP) die voor de ogen van de hele wereld door Brunswijk en Somohardjo neergeslagen en geschopt is in De Nationale Assemblee, en met hem de hele Hindustaanse groep opzij geschoven en vernederd. De Hindustanen die nog steeds deel uitmaken van Mega Combinatie zijn eigenlijk volkverraders. De Hindustaan (dus ook ik) is tot nu toe zeer laf en bang van aard geweest. De macht van Bouterse, Brunswijk en Somehardjo is gekomen uit de loop van het machinepistool. De Hindustaan ziet dit nog niet. Hindustaan, als je een vent bent met ballen, zorg dan voor je eigen opgebouwde have, goed, familie, vrouwen en kinderen. Begin met de voorbereiding en de oplossing is precies zoals de voornoemde heren het hebben gedaan. Praten heeft alleen zin op gelijkwaardig niveau. Als de een machinepistool heeft moet je niet met een katapult tegenover staan. Nickerie, Saramacca en Wanica zouden onafhankelijk kunnen worden en eventueel een samenwerkingsverband aan kunnen gaan met Guyana. Nieuw Nickerie mag niet in brand geschoten worden net als Albina. Geboren worden is gelijk aan doodgaan slecht een tijdfactor zit er tussenin. Gedurende deze tijd mogen wij niet laf en bang zijn. Meneer Sardjoe van de VHP heeft ons volk verkwanseld. Maar elk tegenslag kunnen en moeten wij omzetten in nieuwe kansen. Een onafhankelijk deel voor ons is best aantrekkelijk.


  Maak melding

 3. Het surinaams volk is een sakka sakka volk, Hoe kun je in godsnaam deze man tot president kiezen? Waar blijven onze normen en waarden? De jongeren die op Desi gestemd hebben, hebben de periode tachtig niet meegemaakt. Nou dan zullen ze het nu maar mee maken. Wie niet wil horen moet voelen.


  Maak melding

 4. Dit is de laaste kans voor Bouterse!!
  Gezien zijn leefttijd wil hij geschiedenis schrijven als staatsman.
  Ik heb hem al een hele tijd geen tirade meer tegen Nederland horen houden.
  Dat hij zelf het roer in handen wil nemen vind ik logisch daar z’n ervaring met een stroman ( Wijdenbosch )hem heeft geleerd dat het verkeerd kan uitpakken!
  Ook zijn samenwerking met Somo en Allendy en de houding van Brunswijk zullen zorgen, dat andere etnische groepen niet buitenspel gezet worden.
  We weten allemaal dat ding jampa’s stem djie Somo!
  De overblijfselen van het Nieuw Front kunnen dan minder mensen tegen hem mobiliseren om hem tegentewerken!!
  Dat hij niet meer zo bekrompen denkt blijkt uit het feit, dat hij nu samenwerkt met mensen waar hij een akkefietje mee heeft gehad in het verleden te beginnen met Wijdenbosch!!
  Hij heeft ook de belangrijkste posten niet uit handen gegeven nl. presidentsschap en voorzitter van het parlement!
  Misschien dat Allendy voorzitter wordt van het parlement, maar ik denk dat zijn toekomstige partners ministerposten krijgen en dat hij de belanrijkste ministerposten naar zich toe zal trekken!!
  Ook de jungletrainingen van de nederlandse militairen zullen normaal doorgang vinden!
  Ik denk en hoop vooral dat Bouterse beseft, dat surinamers overal in de wereld niet zitten te wachten op flauwekul en chaos, en hij nu in de gelegenheid gesteld wordt een positieve bladzijde over hem in de geschiedenisboeken te laten schrijven!!!


  Maak melding

 5. Beste heer Bouterse,

  Gezien de uitzending van gister op Skyradio is het dus wel waar. Jij alleen weet wat de reden is dat je president wilt worden.
  Je weet ook zelf dat elk voordeel zijn nadeel heeft. Je bent geen domme man, dus weet jij ook dat je aardig goed te maken hebt. Ik zie in jou niet dezelfde man van 20jaar terug.
  Doe het land of beter gezegd doe de inwoners van Suriname geen verdriet aan. En stap niet in de voetsporen van Fidel, Chavez,en Morales!

  Niet het vele is goed, maar het goede is veel!

  mvg


  Maak melding

 6. DOE niet DOEN!

  Je stelt je 12000 kiezers lelijk telleur.
  Geen bevlekten, weet je nog?

  Het volgende gaat gebeuren: Bouta als president geeft Somo’s VAminister opdracht om BEP hoofdagent te sturen om ex ACer Brunsi op te pakken ter berechting tegen het doden van vele militairen. Daar begint onze Nieuwe Rechtsstaat. Prima zo!


  Maak melding

 7. He vingertje wijzer DAS, wat heb je hierop te zeggen

  “Het surinaams volk is een sakka sakka volk”

  Zie je nou waar die echte haat zit.


  Maak melding

 8. Pardesi, doe niet zo rancuneus.Ik denk dat Somohardjo,Brunswijk en Doekhie spijt hebben van hetgeen is voorgevaalen.De emoties hadden de boventoon gehad boven de rationaliteit.Wat je mijn inziens graag wil zien is contnuiteit van haat en bijd tussen deze parlementariers. Het Surinaams belang gaat voor en dan moeten persoonlijke vetes en valse emoties zeker voor wijken. Wij zijn Surinamers en we zijn vergevingsgezind. Dus ook deze parlementariers moeten wrok kunnen laten varen.Ik heb gezegd.Geen discussie mogelijk.

  http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding

 9. Ik ben niet eens dat Bouterse president wordt, maar het grond gebied van Suriname is voor alle Surinamers. Nickerie, Saramacca en Wanica ook.Deze districten zijn geen hindostaanse distrikten en niet alleen van hindostanen. Die rotzak die met zijn rasistische praatjes hier komt lullen, mag best wel oprotten. Wij zijn Surinamers,Criolen, negers, javanen, indianen en de schinesen. Geen gelul dus over het land verdelen en aansluiting bij Guyana. Rotzak.


  Maak melding

 10. mij colega vroeg mij vandaag wat er aan de hand is in suriname, ik heb hem gezegt dat mijn landgenoten niet goed bij hun hoofd zijn hij klikte éénstemmig met zijn hoofd en vroeg aan mij hoe het kan dat moordenaars drugsdealers en vernietigers van suriname worden gekozen tot president toen zij ik tegen mij colega dat een deel van mijn landgenoten hun moraal kwijt zijn. mijn colega is gevlucht uit afrika voor een dictator hij vind het onbegrijpelijk wat er in suriname is gebeurd, wat mij hier en daar opvalt is dat veel mensen anders nu kijken naar suriname wij komen over als een dom volk.


  Maak melding

 11. Maar geen wijsvinger toch?

  De terminologie van meneer Mongo is niet waar ik voor kies. Ben zelf ook Surinamer geboren en getogen, dus is deze taal af te keuren. Ik zal deze meneer in zijn waarde laten omdat ik niet op dit forum ben om anderen te corrigeren maar om kritiek te leveren op alles wat zich in Suriname af speelt.
  Ik zal mijn wijsvinger niet gebruiken NaMi.

  En ook als iets positiefs tot stand komt in Suriname, ben ik de eerste die dat toejuicht.

  Je weet dat ik geen voorstander ben van bevlekten in de regering. Ook toen Brunsi en Somo er in zaten had ik kritiek. Maar wie ben ik? Zuiver, geen politicus, maar wel een Surinamer in hart en nieren.
  Ik ben in 15 jaar al twee keer geweest om mijn steentje bij te dragen en steeds kwam ik bedrogen terug. En omdat alle goede dingen uit drie bestaan, zal ik ook voor de derde keer gaan.


  Maak melding

 12. Met jouw als voorbeeld DU,als je je posting leest.
  Waar heb je Nederkands leren praten en schrijven?

  Ga aub de Surinamers niet voor dom uitmaken,want jij trekt absoluut geen volle zalen.
  De Surinamers hebben eindelijk door dat de tijd van VHP en NPS voorbij is en kiezen voor verandering is daar iets mis mee?

  Is je Afrikaanse vriend soms gevlucht uit Zuid-Afrika en vindt hij die soms ook dom?

  Melvin Bouva For Pres.


  Maak melding

 13. nou dan kan die bouterse een land gaan regeren die geisoleerd zal zijn van de wereld..wat een held zeg!!!..om alleen die domme mensen alles wijs te maken…wel we zullen zien als hij de beloofte is voor dat mooie land..


  Maak melding

 14. die man heeft echt een tik van de malle molen gehad om zo met zijn eigen mensen om te gaan..de nieuwe hitler anno 2010 is geboren…jammer hoor mensen uit suriname..jullie hebben zelf gekozen voor zo`n tiran hebben jullie echt nog niks geleerd van wat er in de jaren tachtig is gebeurt..wordt toch eens wakker mensen..en bundel uw krachten om zelf het land weer op te bouwen..want het zijn alleen maar zakken vullers.


  Maak melding

 15. Ja, Bouta voor President, weg met Venetiaan. Ik hoor die arrogante vent deze laatste dagen niet. Is hij nu vanwege ouderdom ingeslapen. Laat me niet lachen tot ik barst. Mi beri fooru.


  Maak melding

 16. Bradas,
  We zullen zien wat de toekomst brengt.
  in ieder geval , we worden alemaal oud.
  Nog even en de oude garde is uitgeroeid.
  Nieuw bloed is onderweg…


  Maak melding

 17. die vechtpartij in dna had niets met hindostaan of creool te maken : somo en doekhie verweten elkaar de meeste familie-leden in de gevangenissen cq het criminele circuit te hebben ; toen ronnie die ruzie wou sussen, probeerde d.hem te schoppen en zijn ongeoefende lange spillebenen ketsen af tegen het massieve lichaam van ronnie waardoor hijzelf viel. tijdens de val sloeg r.hem ook nog.geloof me maar niet en bekijk die beelden weer eens.


  Maak melding

 18. @ zoete
  niet alle verandering is een verbetering.
  de jaren 80 is een goed voorbeeld surinamers die voor bouterse hebben gekozen hebben het niet door in welke ellende zij suriname hebben gestort in de jaren 80 heeft twee jaren gedeurd voor dat die ezels het door hadden. 60% van de surinamers is verstandig 40% is dom en achterlijk en daar hoord de zogenaamde socioloog ook bij.


  Maak melding

 19. Neen gica,de nieuwe Hitler zit vlak onder je neus nl Wilders,ga effe daartegen op als je durft,hij heeft toch laten onderzoeken wat je kost,als immigrant?
  Als de immigranten tegen Wilders zouden demonstreren zullen er echt geen Surinamers bijzitten,dat zullen de Turken,Marokkanen en Antillianen zijn,want de Surinamers in Nederland denken buiten schot te blijven.
  En ik woon en werk in Nederlad,voor dat men gaat schreeuwen ,dat ik jaloers ben.


  Maak melding

 20. pardesi for pres ! jai hind(ustan) !
  (de anderen hebben natuurlijk gelijk over de dna-ruzie, maar het blijft een fantastisch idee, en guyana hebben we niet eens nodig..en de mensen van coronie kunnen natuurlijk naar marowijne verhuizen of oostelijk sipaliwini..)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.