Resten crashdoden Oost-Suriname in Paramaribo

13

PARAMARIBO, 17 mei – De stoffelijke resten van de crashslachtoffers zijn al naar Paramaribo overgebracht. Het transport per vliegtuig geschiedde vanuit Stoelmanseiland. De resten waren daar naar het eiland getransporteerd per boot. Honderden burgers hielpen bij het lokaliseren.

De rampplek was aanvankelijk moeilijk te bereiken door zwaar weer. Militairen en politieagenten moesten zich noodgedwongen terugtrekken. Uiteindelijk werd de plek bereikt en kon het bergen beginnen. Op de luchthaven van Zorg en Hoop heerste een bedrukte stemming. Familieleden stonden er enigszins verloren bij. De lijken zijn overgebracht naar het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Daar zal het identificatiewerk plaatsvinden. “Het lijkt een huzarenstukje te worden. Maar de deskundigheid is er. Dus hopen we de stoffelijke resten zo snel mogelijk aan de familie af te staan”, zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Er komt psychosociale hulp beschikbaar voor mensen die betrokken waren bij de berging. Op de rampplek wordt nog gezocht naar de zwarte doos van de Antonov AN 28.


13 REACTIES

 1. Zijn de namen van de slachtoffers al bekend gemaakt? Ik woon op Aruba en leef erg mee met jullie.
  Alle nabestaanden worden gecondoleerd.


  Maak melding

 2. deze vliegtuigen mogen nooit meer de lucht in. de antonov staat bekend als een goede (lijke)kist.ik vraag me af waar ze de reserve onderdelen vandaan halen. ze mogen zeker niet meer de lucht in.ik ben benieuwd of de zwarte doos gevonden word.

  veel sterkte voor alle nabestanden

  pengel


  Maak melding

 3. Het eerste nationaal debat is een goed begin en laat zien hoe deze generatie Surinamers zich klaarmaken voor een rationele voorbereiding voor de toekomst. Het donkere decor is m.i. in het nadeel van donker gekleurde mensen. Donker op donker gaat moeilijk.Met een voor iedereen aangepaste decor ( achtergrond) komt idereen duidelijk in beeld. De organisatoren van dit debat worden vanuit deze plek gefeliciteerd met dit prachtig werk.


  Maak melding

 4. @2: Die reserve onderdelen halen ze uit China zo te zien.. en kopen het volgens mij bij een van die Chineze importhandelaren op de hoeken in Paramaribo. Chino’s no offence 😉


  Maak melding

 5. Onsmakelijk

  Sorry hoor, maar ik vind het woord “resten” niet gepast. En “huzarenstukje” getuigd van totaal geen respect voor de nabestaanden.


  Maak melding

 6. Veiligheid!

  Heel veel toeristen maken gebruik van de vluchten van deze toestellen en die van Gumair. Heb ik ook gedaan vorig jaar. Ik vraag me af of ik het volgend jaar weer zal doen omdat de minister van Transport laat doorschemeren dat de maatschappijen onveilig vliegen.
  Hebben we het toerisme een beetje opgepimt dan gaan we nu onveilig vliegen? Casas en de vliegmaatschappijen moeten voor de schade opdraaien dan zullen ze anders te werk gaan in de toekomst.

  Ook de minister van Transport heeft weinig daadkracht getoond door ze onveilig te laten vliegen. Te grote risico’s.

  Ik ga volgend jaar niet vliegen naar het binnenland maar met de korjaal. Dan duurt het wat langer maar dan leef ik misschien ook wat langer.


  Maak melding

 7. Alle vluchten gaan gewoon door”, zegt directeur Amichand Jhauw.

  En wie draag de eventuele naconsequentie’s als er iets mis gaat?? Mag ik dan jouw ook in die zelfde rampvliegtuig instoppen en naar beneden laten instorten. Je bent in mijn ogen wel een smiecht en uitgehongerde geldwolf. Lager dan een paria kan ik me niet indenken.

  De ene zijn dood en voor de andere zijn brood!!!! De naam Amichand Jhauw lijkt mij een Hindoestaanse naam. Ben je dat wel??? Het lijkt alof je bloed van een Hyena hebt!!!

  Nabestaanden van de slachtoffers ik wens u allen heel veel sterkte toe. Gecondoleerd en ik leef met u mee!


  Maak melding

 8. De rampplek was aanvankelijk moeilijk te bereiken door zwaar weer. Militairen en politieagenten moesten zich noodgedwongen terugtrekken. Uiteindelijk werd de plek bereikt en kon het bergen beginnen. Op de luchthaven van Zorg en Hoop heerste een bedrukte stemming. Familieleden stonden er enigszins verloren bij. De lijken zijn overgebracht naar het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

  Wens de Nabestaanden van de vliegtuig ramp heel veel sterkte toe in deze moeilijke dagen en Gods zegen toe.


  Maak melding

 9. Troostende woorden zijn vandaag moeilijk te vinden. Moest dit ons allen weer overkomen ? Moet het zo doorgaan in ons land dat een ontwikkelingsland moet blijven in veel delen van haar grondgebied en bevolking ?

  Er moest eerder aan die bel getrokken worden. En hoe het werkt is alsvolgt : als jij zaken opmerkt die scheef staan en niet aan die bel trekt, ja dan zal ‘die bel aan jou trekken’ bij wijze van zeggen. De ‘Code van Gevaar en Alertheid’ was allang ‘vuurrood’ toen de kist van zalig Soeriani crashte. Een jaar daarna ging het weer mis met nog een Antonov van Blue Wing. Wat je moet doen als je constateert en wil toegeven dat je in een ‘danger condition’ beland bent, is dat je meteen stopt met je normale routines en handelingen die je gewoon bent te doen. Je moet onderzoeken wat je fout doet dat jou en anderen steeds weer onheil brengt. Daarna dat gaan oplossen en je activiiteit herorganiseren zodat die gevaarlijke situatie zich niet (steeds) herhaalt. We hebben nooit gehoord over drastische nieuwe veiligheidsmaatregelen die Blue Wing sinds de incidenten van 2008 en 2009 heeft geimplementeerd. We horen alleen dat ze gewoon doorgaan met uitbreiden , ook vanuit de overheid hoor je niets over nieuwe scherpere veiligheidsmaatregelen daar omtrent, Plus zien we dat vluchten gewoon doorgaan, dus men wil niet stoppen met normale routines en gewoontes. Jullie activiteit/ bedrijf staat in brand lieve mensen! . Blue Wing, Casas en de overheid gaan nog steeds keihard in tegen wat de natuur zegt. De natuur zegt : HALT, STOP en BEZIN JE !! En REORGANISEER. PAK HET GEVAAR AAN !! Als je niet nu kijkt ernaar, gaat het leven/de natuurwet zelf verder je omlaag brengen, zo werkt het. Straks gaat er meer kapot en begeef je je in een toestand van non existentie en geen voortbestaan. Twee van onze aviators zijn al in die conditie : Non Existence. Moet het zover komen ? integendeel, als je alles confronteert en onderzoekt wat de sector doet dat below optimum standard is, kan deze company straks recht op staan en werkelijk een nieuwe sterkere leider in de regio worden. Geldt ook voor de luchtvaart sector. DAT waren de idealen van dhr Veira. Piloten van de airlines moeten desnoods gaan staken totdat scherpere en hogere standaarden geimplementeerd kunnen worden !! Of het volk moet gewoon geen diensten meer kopen van deze airlines. Wet van natuur zegt : als jij niet ethiek afdwingt waar je ziet dat er on-ethiek is, word je zelf het slachtoffer van de on-ethiek. Ethiek heeft te maken met de beslissingen de we dagelijks nemen die het grootste goed en minste kwaad voor het grootste aantal van ons brengen. U ziet dat het door de vingers kijken naar het luchtvaartgebeuren in ons land, lokaal dus, en dus geen ethiek afdwingen , ons het grootste kwaad over het grootste aantal van ons heeft gebracht. Dus- the keus ligt nu aan ons hoe we zaken gaan aanpakken !! Van de reizigers, en piloten tot bedrijfsdirecteuren , en overheids functionarissen !

  May all who were on board, Rest in Peace en moge God alle nabestaanden Zijn kracht geven in deze heel zware dagen en komende tijden ! Sonny Khoeblal, Former Assistant Air Traffic Controller ( ’80-’83)


  Maak melding

 10. Dit is het zoveelste bewijs dat deze regering nu er niets van bakt. Op geen enkel gebied worden controles uitgevoerd. Men doet zomaar wat.

  De minister had bij de eerste crash de vliegtuigen al aan de grond moeten houden en een grondig onderzoek moeten instellen. Ik zou voor mezelf in ieder geval de zekerheid willen hebben dat die kisten veilig zijn voordat ik ze weer de lucht in stuurde.

  Ook hadden de nabestaanden de maatschappij een proces moeten aandoen.

  Surinamers hebben helaas wel een grote mond maar durven niet in actie te komen.

  Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden.
  Ik wens hen heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

  Aan de slachtoffers:
  RUST ZACHT


  Maak melding

 11. Er was ooit een “Driehoek”: Venetiaan, Veira, Jhauw. De tweede rapporteerde eerst aan de Pres. ipv aan de Minister van TCT. De tweede liet overigens alles toe bij de vliegmij. van de derde omdat no#3 ook zeer goede relaties onderhoudt met no#1. De minister is zeer ondeskundig en een nitwit als het om airline safety gaat. Zie hier het recept voor een volgorde van catastrofe’s in de luchtvaart van Suriname. Ministeries kan je alleen bemensen met deskundigen.Het mag geen vergaarbak zijn voor ex-vriendinnen, broer-Leo Brunswijk, etc. Waterberg heeft hier zijn inspiratie opgedaan ….. familieclub.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.