Gesteggel Surinaamse ministers stagneerde rapport

13

PARAMARIBO, 17 mei – Publicatie van het eindrapport over de Blue Wing-vliegramp van 2008 is schandelijk gestagneerd. Dit zegt advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday. Het rapport is nog niet af. De ministeries van Justitie & Politie en van Transport Communicatie & Toerisme steggelden eindeloos over de komst van buitenlandse experts.

Het ging er slechts om wie de vliegtickets moest betalen. “Daardoor liep het onderzoek zes maanden vertraging op”, zegt Baidjnath Panday tegenover de Ware Tijd. Uiteindelijk besloot Justitie & Politie op te draaien voor de kosten. De experts moesten uit Oekraïne overkomen. Intussen hebben ze hun bijdrage geleverd. Het rapport zou enkele weken terug zijn gepubliceerd.

Maar er ontstond weer stagnatie door de plotse dood van luchtvaartfunctionaris John Veira. Het rapport betreft de dodelijke vliegramp met een Antonov in 2008. Baidjnath Panday wil niet veel kwijt over de inhoud. Hoewel, hij licht een tipje van de kennelijk macabere sluier. “Ik wil alleen zeggen dat het rapport een heldere conclusie velt over de toestand van de Antonovs waar Blue Wing mee vliegt.”


13 REACTIES

 1. Wie durft er nog in SME te vliegen met BLUE WINGS en hun ANTONOV toestellen?

  Het kan dat U het doet omdat U geen andere keus heeft op de bestemming te komen,maar bij deze BLUE WING feiten op een rijtje:

  – 16 mei 2007 Antonov verliest bodyplaat boven Calcuttastraat

  – September 2007 Vrouw loopt op grond in Lawa Tabiki tegen draaiende propellor aan en raakt zwaargewond. Verwijtbaarheid volledig bij Blue Wing

  – 3 april 2008 Antonov verongelukt te Benzdorp: 19 doden

  – 14 oktober 2009 Onstuimige landing te Kwamalasemutu: 4 gewonden en vliegtuig onherstelbaar beschadigd

  – 16 mei 2010 Crash SME (8 slachtoffers)

  – Op de internationale Wikipedia website over de Antonov 28 neemt Blue Wing drie van de vijf ‘notable accidents’ voor zijn rekening


  Maak melding

 2. “Ik wil alleen zeggen dat het rapport een heldere conclusie velt over de toestand van de Antonovs waar Blue Wings mee vliegt.”

  heeft dit misschien te maken met de moord op veira??

  rara..


  Maak melding

 3. De An-28 werd eind jaren 60 in de Oekraine gebouwd.De productie werd verplaatst naar Polen.Er zijn in totaal 5 ongelukken gebeurd met dit toestel waarvan 3 in Suriname.

  Het lijkt erop dat de continu bij(scholing) van piloten bij Blue Wings om met dit toestel te vliegen en mogelijk het onderhoud veel te wensen overlaat.Als je leest dat er tijdens een vlucht een aluminium plaat losraakt dan krijg ik twijfels over goed onderhoud van de vliegtuigen.

  Ook zag ik filmpjes op het internet over vrachtvervoer in vliegtuigen in Suriname.Er worden geen vrachtnetten gebruikt om buitenboord motoren,ijskasten,bromfietsen lichtaggregaten,enz vast te sjorren. Levensgevaarlijke situaties.Wat doet de luchtvaartinspectie in Suriname.


  Maak melding

 4. Ik heb een paar keer noodzakelijker wijs gevlogen met Blue Wings en de interne organisatie is op zijn zachts gezegd waardeloos. Daarnaast kan er heel veel gezegd worden over de veiligheid. Feit is dat deze regering de daadkracht totaal mist om maatregelen te treffen!!!


  Maak melding

 5. De ministeries van Justitie & Politie en van Transport Communicatie & Toerisme steggelden eindeloos over de komst van buitenlandse experts.

  Is het niet duidelijk voor de mensen dat deze minister Santokhi niet geschikt is voor zijn functie. Wat moet er nog meer gebeuren voor dat men gaat inzien dat de deskundigheid niet aanwezig is bij deze minister, om zo’n ministerie te runnen.

  Bent u hindoestaan en wilt u perseel op uw eigen soort mensen stemmen, stem dat op een echte organisatie deskundige Drs Parmessar van de NDP of IR. Ramnandanlal van de PALU op de Mega-Combinatie, lijst paramaribo.

  Kijkt u aub naar het programma Van de MegaCombinatie die zij gaan uitvoeren Na de verkiezingen. Kies voor de echte opbouw van suriname, kies voor de MEGACOMBINATIE.


  Maak melding

 6. DAS

  Verder zou er ook nog eens flink geïnvesteerd mogen worden in het Lager Middelbaar, Technisch, Hoger Onderwijs en Universiteit om zodoende een Kader te creëren die in de Toekomst die de Belangrijke Posten van de Overheid en het Bedrijfsleven in het Land kunnen bezetten, leiden en besturen waarop dit moment het in Ons Geliefd Suriname zo een groot tekort van aan is.

  De benodigde Onderwijzers,Leraren, Docenten en Decanen om het Surinaams onderwijs tot een hoger niveau te brengen zouden eventueel uit de regio of daar buiten gehaald kunnen worden door deze ze via goede Arbeidsvoorwaarden naar Ons Geliefd Suriname aan te trekken.

  Tang Boeng
  Ray


  Maak melding

 7. Kostbaar!

  Gesteggel over ticketkosten voor deskundigen heeft weer kostbare levens opgeeist. Nalatigheid en koppigheid van ministers leidt ons naar onveilige situaties waardoor onschuldigen de dood vinden.
  Minister van Transport treedt niet op bij onveilig vliegen met passagiers en laat Casas maar aanmodderen.

  Geen enkele bewindsman of vouw in Suriname kent zijn/haar verantwoordelijkheid.
  Grootdoenerij en grove zelfverrijking is prioriteit bij onze leidinggevenden, zonder rekening te houden met de zorg en levens van anderen.

  De volgende regering die er aankomt zal ook niet anders zijn, misschien wel erger.


  Maak melding

 8. Ray,

  Weer prima sugesties. Hopelijk lukt dat ooit.

  Eerst zal er een mentaliteitsverandering moeten plaats vinden onder de Surinamers, van hoog tot laag.
  Ik heb ondervonden dat vele SurNeds en SurAms het hebben geprobeerd om in SUriname aan de slag te gaan met hun papieren. Maar…
  Bigi moffo van onze landgenoten en angst voor hun funkties hebben deze pioniersmensen
  weggejaagd.
  Ze willen hun land helpen opbouwen met hun kennis maar worden met de nek aangekeken en weggepest met teksten als “je weet het zeker beter” en “hier is geen Holland, zo werkt het hier niet!”
  Dat doet men van hoog tot laag in ons land.

  Anst voor eigen toekomstmogelijkheden is voor een volk belemmerend, temeer als zij de know-how van mensen met echte kennis negeren.
  De mentaliteit zit in de weg.

  Tang boeng!


  Maak melding

 9. @ 6: Het was niet alleen het min. van Justitie, maar ook dat van Financien en B.Z., die tezamen met T.C.T. over de kosten aan het steggelen waren. Uiteindelijk heeft het min. van Justitie de kosten betaald. Jouw persoonlijke aversie tegen Santokhi heeft hier niets mee te maken. De ministers van alle andere ministeries (behalve misschien Fin. en PLOS) blinken uit door gebrek aan visie, daadkracht en leiderschap. Maar ik vertel je niets nieuws nu. Ga er maar vanuit dat er na 25 mei in dit geval NIETS zal veranderen. Sterker nog: Ik denk dat het verval van de staat Suriname daarna pas goed gaat intreden. Zeker als de MC in het machtscentrum terecht komt.


  Maak melding

 10. DAS
  Anst voor eigen toekomstmogelijkheden is voor een volk belemmerend, temeer als zij de know-how van mensen met echte kennis negeren.
  De mentaliteit zit in de weg.

  Zolang het Volk Brood en Spelen krijgt zul je ze niet horen Klagen maar wacht totdat ze het wordt ontnomen moet je dan opletten wat er gebeurt, dan is Alle Steun uit Nederland meer dan Welkom.

  Tang boeng!

  DAS


  Maak melding

 11. Allemaal gelul en nogmaals gelul, stem op bouta hij is de enige echte man.
  we stree go moro fara bouta aan de macht. punt uit.
  En lelekoe somohardjo moet in de wc daar hoort hij thuis. Die bek en nek patient.
  Dot jampanesie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.