Raoul Boucke doet mee aan verkiezingen Tweede Kamer

4

De Surinamer Raoul Boucke is één van de nieuwkomers die meedoen aan de verkiezingen voor de Nederlandse Tweede Kamer der Staten-Generaal, die plaatsvinden op 9 juni 2010. Raoul (1975) is wereldburger, vrijdenker, levensgenieter en groot gelover in duurzame ontwikkeling. Geboren en opgegroeid in het groene en zonovergoten Suriname, vertrok hij op z’n 17e naar Nederland voor een studie Chemische Technologie aan de Technische Universiteit van Delft.

Raoul besloot, hoewel minder groen en zonovergoten, Nederland tot zijn nieuwe plek te maken. Nederland betekende voor hem vrijheid om te zijn wie hij is en wilde worden. Een land met enorme mogelijkheden.

Zijn carrière begon hij bij het ministerie van VROM om te werken aan milieubeleid en duurzame ontwikkeling. Gefascineerd door het Europese project, en toe aan een nieuwe uitdaging, accepteerde Raoul een baan bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging in Brussel als attaché Natuur en Milieu.

Hij is nu sinds 3 jaar onderhandelaar voor Nederland bij de Europese Raad over onderwerpen zoals de transformatie naar een duurzame eco-effieciente economie, het vergroenen van Europese belastingstelsels en de duurzame productie van biobrandstoffen. Tijdens de onderhandelingen over het EU wetgevingspakket klimaat – en energie onderhandelde hij namens Nederland over bindende duurzaamheidscriteria voor biobrandstoffen en over CO2 emissienormen voor personenauto’s.

Raoul combineert wonen en werken in Brussel met wonen in Rotterdam. Wonen in Rotterdam omdat het een van dé smeltkroezen van Nederland is. Werken in Brussel omdat daar voor Nederland de toekomst ligt! Kijk voor meer informatie over Raoul Boucke (Lijst D66, nummer 34) op blog.raoulboucke.nl


4 REACTIES

 1. Leuk maar wordt met plek 34 op de lijst niet serieus genomen. D66 zal 9 juni zker geen 34 plekken bemachtigen en deze man zal ook niet veel voorkeurstemmen krijgen. Staat wel leuk op zijn CV.


  Maak melding

 2. Suriname is dergelijke intelligente jonge Surinamers voorgoed kwijt. Zij stellen terecht hun kennis en kunde ter beschikking van Nederland.
  In Suriname zelf moet men het ondertussen doen met een leger van Ongeschoolden en Criminelen waaronder verkrachters, drugsdealers, moordenaars, zakkenvullers en dieven. Dat zijn de rolemodels voor de Surinaamse jeugd.
  Het komt daarom zeker goed met Suriname.


  Maak melding

 3. Succes!!!

  Eindelijk eens een goed geschoolde kandidaat. leuke gozert!
  Hij redt het wel, want het wordt paars(ander soort paars)! Goede baan, als lobbyist. Groen biedt perspectief!

  Zou in de toekomst heel wat kunnen betekenen voor Suri, indien gewenst natuurlijk. Eerst de vleugels uitslaan!!


  Maak melding

 4. Hij is nu sinds 3 jaar onderhandelaar voor Nederland bij de Europese Raad over onderwerpen zoals de transformatie naar een duurzame eco-effieciente economie, het vergroenen van Europese belastingstelsels en de duurzame productie van biobrandstoffen. Tijdens de onderhandelingen over het EU wetgevingspakket klimaat – en energie onderhandelde hij namens Nederland over bindende duurzaamheidscriteria voor biobrandstoffen en over CO2 emissienormen voor personenauto’s

  Hoop dat Raoul Boucke in de Toekomst ook wat kan betekenen voor Suriname want zulke mensen heeft het Land hard nodig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.