Surinaamse minister noemt coupplegers criminelen

55

PARAMARIBO, 15 mei – Degenen die in 1980 het politiehoofdkwartier kapot schoten waren niet meer dan criminelen. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi. Suriname raakte op vijfentwintig februari 1980 meer dan zijn democratie kwijt. “We zien in de achteruitkijkspiegel ons mooi oud hoofdbureau nog,” aldus Santokhi.

Burgers konden er te allen tijde terecht. “Helaas hebben criminelen dat kapot geschoten en nooit het initiatief genomen het weer op te zetten”, zegt Santokhi. Integendeel. Op de oude plek priemt het ‘Monument van de Revolutie.’ Ruim dertig jaar later is er alsnog het eerherstel. Aan de rand van Paramaribo komt een hypermodern gebouw te staan. Ter elfder ure weliswaar. Toch is het van belang nu te beginnen.

Het nieuwe hoofdkwartier moet meer worden dan alleen het hoofdbureau van de politie. “Ik zou absoluut tekort hebben geschoten als ik dit project niet had gerealiseerd voor het politiekorps en voor de rechtsstaat”, aldus Santokhi. De afgelopen vijf jaar was het juist daarom te doen. Veiligheid en rechtsstaat zitten weer stevig in het zadel. “De resultaten blijven ook niet uit. We hebben nu het respect van Nederland en de regio.”


55 REACTIES

 1. Laat die man ons geen rotzooi komen vertellen….die mannen knuppelen verdachte Faizel van de week dood die man schiet kleine Boyke dood die mannen schieten of het een lust is tot in Mango bomen dan komt deze crimineel ons rotzooi vertellen….wacht maar Khan komt nog…law law Segebai figuur….auto koper schurk jij…..Huis dief….


  Maak melding

 2. “De resultaten blijven ook niet uit. We hebben nu het respect van Nederland en de regio.” >>>>>>>>>> Lummel op rotzooi…is die man blind of gek.

  Dan hoe zit het met Veira, deze man is duidelijk een koekenbakker.


  Maak melding

 3. Jawel excellentie, een waarheid als twee koeien, terwijl u met zoveel harde stille getuigen persisteert Segebaai, may his soul rest in peace, niet te kennen.

  Olifanten hebben immers dikke huiden.


  Maak melding

 4. Diegenen, het in hun hoofd haalden om gewapendenderhand nota bene goed opgeleide militairen uit hun hoofdkwartier te lichten hebben er zelf om gevraagd.

  Toktoki, laten wij geen slapende kippen wakker maken, “speel geen politiek met deze uiterst gevoelige materie.”

  Ik zie het nog zo voor me!


  Maak melding

 5. Als het echt criminelen waren denk jij dat jij nu de hele dag RECHT& WET zou kunnen hebben uitblazen….. denk jij dat jij je blaaskaak zo wijd open zou kunnen sperren.

  Neemt u mij niet kwalijk maar u bent een bijzonder mens gewoon een leeghoofd van een Pokai…en respectloos ook nog idioot.

  Nog erbij J&P nu maakt hij gebruik van recht en wet om wraak te nemen….(u mag blazen een ieder heeft het recht)…maar wanneer het meneertje niet bevalt vlucht hij naar zijn vriendjes RECHTER…..om ook weer daar misbruik van te maken….JIJ HEBT NIET ONDERHANDELD OM RECHTSSTAAT TERUG TE KRIJGEN of te brengen….daarom stil die mond !! stank lucht….!!! noemt men dit RECHT EN WET NOEMT MEN DAT RECHTSSTAAT.
  Nog erbij als min…maar u kent uw positie en maakt er nu duidelijk MISBRUIK van.
  Ik wil weten welke idioot respect voor zulke ezels zal willen opbrengen….ano mi…veels te laag…..verfoeilijk mens.


  Maak melding

 6. moet je van de minister van justitie en politie hebben.
  dan maar laten opsluiten en niet verder ouwehoeren.

  je zit daar als minister om het volk te beschermen tegen criminele activiteiten en niet als pieter baas.


  Maak melding

 7. Geachte redactie,

  De minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie in Suriname, noemt degenen die tijdens de Surinaamse Revolutie in 1980 het politiehoofdkwartier kapot terecht wegschoten, niet meer dan criminelen. Maar laten wij even het ‘afkomstnest’ van deze minister van de VHP even door een vergrootglas bekijken. En u mag dan zelf over zijn ware aard oordelen.

  Ir. George Dewinderpersad Hindori voormalig VHPer, werd ongeveer drie maand na de verbanning van Cornelis Gerard Anton de Kom uit Suriname in mei 1933, in het zelfde jaar in Suriname geboren op 13 augustus 1933. Na zijn vrijwillig vertrek naar Nederland in 1955 vanwege studie aan de Landbouw Universiteit van Wageningen, keerde hij met zijn gezin in 1962 terug naar Suriname. Hij had de graad van ingenieur behaald en werd hij toegewijd lid van de Verenigde Hindostaanse Partij van Suriname, de VHP geheten.

  In 1975 echter werd hij in verband met de naderende onafhankelijkheid van Suriname – Hindori was toen Statenlid voor de VHP geworden – voor de keus gesteld te kiezen tussen; Partijpolitiekbelang of het ‘Nationaal Belang’ van zijn geboorte land Suriname. Hindori koos voor het laatste. Dit tot woede van zijn eigen partij de VHP, die zich ‘slechts’ op het Koninkrijk der Nederlanden georiënteerde.

  De Onafhankelijkheid van Suriname in 1975 was toen op een kruispunt beland, waarbij bloedvergieten tussen voor en tegenstanders van die onafhankelijkheid, aanhangers van de NPS o.l.v. premier Henk Arron en de VHP o.l.v. Mr. Jaggarnat Lachman, niet onwaarschijnlijk bleek te zijn. De VHP van Jaggarnat Lachman was tegen de Onafhankelijkheid van Suriname in 1975.

  GEORGE HINDORI WAS EERDER OP DE HOOGTE GESTELD, OMTRENT PLANNEN VAN EXTREMISTEN BINNEN ZIJN PARTIJ DE VHP, DIE VAN PLAN WAREN DE ONAFHANKELIJKHEID VAN SURINAME DOOR MIDDEL VAN O.A. BRANDSTICHTINGEN TE ONDERMIJNING.

  En mede dankzij hem Hindori werd bloedvergieten voorkomen en werd Suriname op 25 november 1975 zonder noemenswaardige brandstichtingen en/of bloedvergieten een Onafhankelijke Republiek.

  http://www.youtube.com/watch?v=QmQ2ZNyz3x0&NR=1

  En nu Desire Delano Bouterse en Voorzitter van de Nationale Democratische Partij van Suriname, werd ongeveer zes maanden na de dood van Anton de Kom op 24 april 1945, in Suriname geboren op 13 oktober 1945. Ook hij kwam vanuit het Koninkrijk der Nederlanden eveneens naar Suriname terug in 1975. Vlak voor de onafhankelijkheid. Hij was in Nederland als onderofficier opgeleid aan de Koninklijke Militaire School te Weert.

  Na de Militaire Staatsgreep van 25 februari 1980 onder zijn leiding, besloot ook hij Bouterse het ‘Nationaal Belang’ van Suriname boven het ‘eigen belang’ te stellen.

  http://www.youtube.com/watch?v=agil2EoZ1h0

  De vraag die wij onszelf opgrond van het bovenvermelde derhalve zouden moeten stellen is:

  WAT HEEFT DEZE SURINAMERS OP ZULKS EEN CRUCIAAL MOMENT VAN HUN LEVEN BEWOGEN, OM HISTORIE TE SCHRIJVEN. DOOR HET ‘NATIONAAL BELANG’ VAN SURINAME BOVEN HET ‘EIGEN BELANG’ TE STELLEN. DIT MET MOGELIJK GEVAAR VOOR EIGEN LEVEN.

  Zeer merkwaardig is nu het volgende; dat zelfs zovele jaren na de dood van wijlen George Hindori in 1986 en Mr. Jaggernath Lachman in 2001, de huidige VHP-elite van Suriname en in Nederland, nimmer over het besluit van George Hindori in 1975 is kunnen heen groeien. Integendeel. De partij elite waakt er zelfs voor, dat nergens waar er over de geschiedenis van Suriname geschreven wordt, enige eervolle vermelding over Hindori’s nationale opstelling ten tijde Surinames Onafhankelijkheid vermeld staat.

  Op internetsites omtrent de geschiedenis van de VHP bijvoorbeeld, wordt in opdracht van de VHP zelf in het ‘diepste’ geheim serieus werk van gemaakt, om het historisch feit omtrent Hindori’s besluit van 1975, absoluut ‘weg te moffelen’.

  Ook wordt het plaatsen van enige foto’s op het internet of in boekdruk van deze Surinaamse held Ir. George Hindori met of zonder Mr. Jaggernath Lachman, zwaar uit den boze gezien. M.u.v. het enig PDF-document (PDF/Adobe Acrobat) omtrent Hindori’s ‘Postuum Huldiging Surinaamse Tafelronde’ op 24 november 2005. Dit i.v.m. dertig jaar Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname.

  http://www.rtsuriname.org/huldiging-gdhindori.pdf

  Op de site Vrijbit.nl op het internet omtrent de geschiedenis van de VHP, terwijl men historisch gezien NIET om Hindori’s naam heen kan, staat bij het klikken op zijn naam zelfs vermeld: ‘bestaat niet’. Een schoon voorbeeld hoe sommigen in onze samenleving, zelfs na het overlijden van onze helden, de loop van de geschiedenis naar hun hand proberen te zetten. Het sprekend bewijst van hoe ‘haat’ geproduceerd wordt, om voor de volgende generaties vervolgens geschiedkundig vervalst te worden.

  De heer Ramdien Sardjoe als voorzitter van de VHP-Suriname, beticht de heer Charles Pahlad als ondervoorzitter van de Nationale Democratische Partij van Suriname. Dit opgrond van de uithaal van de heer Pahlad jongslede. Waarbij hij Pahlad eigenlijk heeft willen aangeven, “dat de VHP haar beleid van ‘misleiding’ overboord moet gooien.” Terwijl Anton de Kom, George Hindori en Desire Bouterse, het eerder niet anders verwoord hadden, als met de zelfde ‘intenties’ waarmee de heer Charles Pahlad het ook probeerde te benadrukken, dat:

  “GEEN VOLK TOT VOLLE WASDOM KAN KOMEN, DAT ERFELIJK MET EEN MINDERWAARDIGHEIDSGEVOEL BELAST BLIJFT.” (Citaat van Anton de Kom)

  En hoe dikwijls moeten wij als volk door onze leiders nog voor gewaarschuwd worden alvorens wij tot het besef komen, dat elke vorm van ‘neokolonialisme’ een belemmering en zelfs een gevaar vormt, voor de ‘zelfstandigheid, vrijheid en economische welvaart’ van elke Onafhankelijke Natie.

  De heer Charles Pahlad van de Nationale Democratische Partij van Suriname, heeft ‘onomwonden’ wederom op dit gevaar proberen te wijzen. Zoals ook Ir. George Dewinderpersad Hindori, dat eerder in 1975 ook zijn eigen VHP-partijleden probeerde duidelijk te maken. Echter ten spijt.

  Het zal kennelijk noch lang duren, alvorens de boodschap van ‘Bevrijding en Economische Welvaart’ optimaal tot allen zal zijn doorgedrongen. Omdat ‘Bewustwording’ van de massa een ‘langdurig proces’ is naar ‘persoonlijke bevrijding’.

  http://www.youtube.com/watch?v=55X4qSptHmU&feature=related


  Maak melding

 8. santokhi is een man naar mijn hart.
  ik ben het helemaal eens met santokhi dat de coup plegers criminele landverraders zijn.
  de aanhangers van deze criminele bende beweren hier op dit net dat de NDP heeft geleerd van het verleden terwijl leden van hun partij gestoken in militaire kledij reklame maken voor de meest verschrikkelijke periode in de geschiedenis van de republiek suriname, misiekaba verteld aan onze landgenoten dat hij blij is met 25 feb de dag dat onze democratie naar huis is geschoten door een stelletje criminelen landverraders hoe is mogelijk dat iemand als misiekaba kandidaat lid is voor de hoogste democratische orgaan in suriname. ik zie het al voor me dat angela merkel duitsland toespreekt in SS pak en hun verteld dat zij blij is met de jaren 40.


  Maak melding

 9. Punt 50!

  De patrouilleboten die met de .50 het oude, respectabele politiebureau aan flarden schoten waren een cadeau van de Nederlandse regering.
  Twee patrouilleboten schonk Nederland ons om op Surinaamse wateren te patrouilleren ter bescherming van de wateren om ons land.

  Criminelen hebben misbruik gemaakt van deze boten en noemen zichzelf nu revolutionairen.
  Revolutionairen die zichzelf onnoemlijk verrijkt hebben ten koste van de samenleving met allerlei nare gevolgen van dien.
  Devaluatie Suri gulden, lege winkelschappen, armoede, stront verwerkt in pindakaas, avond klok, enge volksmilities, 15 moorden exclusief die van de dappere en aardige luitenant Dick Snabilier, maar vooral het verval van de mentaliteit van de ooit zo trotse Surinamer.

  Mijn voorstel: vernietig het monument van de zogenaamde revolutie en bouw er een extra politiebureau voor in de plaats. Die hebben we hard nodig.
  De zogenaamde revolutie van criminelen kunnen we niet blijven herdenken. Santhoki heeft dit goed gezegd.


  Maak melding

 10. deze man,,santokaa.wat voor minister ben je man..shitt..er lopen criminelen in jou land rond waar jii de man ben, de baas ben,,de gene die hem kan en mag oppakken val dood man,,ja komt ervan als je zelf de grooste crimineel van suri is geweest,,ja dan kan je alleen maar praten en niks anders doen,,,onze procureur-generaal punwasie.is aangehouden met drugs in zijn autoo.en kijkt waar die man,,vandaag zit,,ik was in dienst die dag van aanhouding..ik weet er alles van,,dus santoka ga sprinegn van de bosjje brug gaat je goed doen,,,


  Maak melding

 11. Min, chandrikapersad Santhoki doet ontverantwoorde uitspraken,als hij in de toekomst kon kijken ,zou hij beter op zijn woorden moeten passen.
  laat niet wijs maken ,tijdens de coup was min Santhoki ongeveer 20 jaar,hij was toen ook 1 van de trotse Surinamer dat de militairen een einde maakte aan de wanbeleid van de regering Henk Arron.
  Wat doet hij nu,min Santokhi,kan hij met zijn regering wel waarheid spreken over de bouw van de politie bureau s in suriname ,dit zijn stuk voor stuk donatie uit buitenland.De geld van de nieuwe politie bureau die in aan bouw is ,betaald santokhi niet.maar wel met de zweet van de burgers,in de vorm van belasting betalers,als het niet zo is ,laat hij het op eerlijk manier kenbaar maken met wat voor geld de nieuwe bureau gebouwd word.
  ik erger mij ,als wijsheren van suriname de lezers wijs maken,vergeet niet he, zelf de armste ontwikkeld steeds.ik heb maar 1 woord over voor de minister; toen een millitaire staat en nu word het politie staat.
  ik walg van onze mensen ,als zij de kontlikkers van nederlandse staat worden.
  kan hij vertellen wat de politieagenten van ned.vorig jaar in suriname deden,en vervolg de burgermeester,heeft ooit iemand dit openbaar gemaakt
  blok hetuurvandewaarheid
  reactie Shivan.B


  Maak melding

 12. Enige wat die domme ezels van de ndp kunnen doen is dom lullen, feiten verdraien bedreigingen uiten en geschiedvervalsing lees stuk voor stuk hun PREEK nummer 7 spand de kroon de rest volgd hem als makke lammetje.A.de kom,en hindori hebben geen bloed tussen hun nagels dus jij doet deze mensen te kort om ze in één adem te noemen met surinaams grootste massamoordenaar bouterse, EBU jij wil de geschiedenis naar jou hand zetten je liegt je bedrieg en je verdraaid alles geweld is nooit goed te praten in welke vorm dan ook wat krom is kan je onmogelijk recht praten.jij kan het mooi vertellen over bouterse maar jij laat bewust crusiale punten uit jou PREEK,jij verteld bewust niet dat met mederwerking van het buitenland de coup is gepleegd , jij verteld bewust niet dat de coup een uit de hand gelopen vakbondsrijd was, jij verteld bewust niet dat alle 16 militaren zo groen als gras waren ze wisten niet welke kant ze op moesten met suriname die stikker van revolutie is later op het hele gebeuren geplakt toen de zogenaamde linkse intellectuelen zich gingen bemoeien met die zogenaamde revolutie toen is suriname afgegleden naar een militaire dictatuur die niemand vertrouwde moord onderdrukking verdwijning waren toen de normaalste zaak in suriname.iedere(leider)word beoordeeld naar zijn daden als we kijken wat bouterse allemaal heeft veroorzaakt in suriname dan mag deze BEEST nooit meer in het machtcentrum van suriname komen voor mij is bouterse de domste persoon die ik ooit heb meegemaakt in suriname dat geld ook voor zijn aanhangers.Bouterse heeft zijn eigen belangen veilig gesteld en dat van zijn sponsers rijke rijstboeren de arme bevolking is niets ogeschoten met de zogenaamde revolutie. bouterse is een valse profeet die de domme massa voorhoud dat het beter zal gaan waneer hij aan de macht komt.


  Maak melding

 13. Geachte redactie,

  (HERSTEL SCHRIJVEN REACTIE #7)

  De minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie in Suriname, noemt degenen die tijdens de Surinaamse Revolutie in 1980 het politiehoofdkwartier terecht wegschoten, niet meer dan criminelen. Maar laten wij even het ‘afkomstnest’ van deze minister van de VHP even door een vergrootglas bekijken. En u mag dan zelf over zijn ware aard oordelen.

  Ir. George Dewinderpersad Hindori voormalig VHPer, werd ongeveer drie maand na de verbanning van Cornelis Gerard Anton de Kom uit Suriname in mei 1933, in het zelfde jaar in Suriname geboren op 13 augustus 1933. Na zijn vrijwillig vertrek naar Nederland in 1955 vanwege studie aan de Landbouw Universiteit van Wageningen, keerde hij met zijn gezin in 1962 terug naar Suriname. Hij had de graad van ingenieur behaald en werd hij toegewijd lid van de Verenigde Hindostaanse Partij van Suriname, de VHP geheten.

  In 1975 echter werd hij in verband met de naderende onafhankelijkheid van Suriname – Hindori was toen Statenlid voor de VHP geworden – voor de keus gesteld te kiezen tussen; Partijpolitiekbelang of het ‘Nationaal Belang’ van zijn geboorte land Suriname. Hindori koos voor het laatste. Dit tot woede van zijn eigen partij de VHP, die zich ‘slechts’ op het Koninkrijk der Nederlanden georiënteerde.

  De Onafhankelijkheid van Suriname in 1975 was toen op een kruispunt beland, waarbij bloedvergieten tussen voor en tegenstanders van die onafhankelijkheid, aanhangers van de NPS o.l.v. premier Henk Arron en de VHP o.l.v. Mr. Jaggarnat Lachman, niet onwaarschijnlijk bleek te zijn. De VHP van Jaggarnat Lachman was tegen de Onafhankelijkheid van Suriname in 1975.

  GEORGE HINDORI WAS EERDER OP DE HOOGTE GESTELD, OMTRENT PLANNEN VAN EXTREMISTEN BINNEN ZIJN PARTIJ DE VHP, DIE VAN PLAN WAREN DE ONAFHANKELIJKHEID VAN SURINAME DOOR MIDDEL VAN O.A. BRANDSTICHTINGEN EN BLOEDVERGIETEN TUSSEN SURINAAMSE BEVOLINGSGROEPEN ONDERLING TE ONDERMIJNEN.

  En mede dankzij hem Hindori werd bloedvergieten voorkomen en werd Suriname op 25 november 1975 zonder noemenswaardige brandstichtingen en/of bloedvergieten een Onafhankelijke Republiek.

  http://www.youtube.com/watch?v=QmQ2ZNyz3×0&NR=1

  En nu Desire Delano Bouterse en Voorzitter van de Nationale Democratische Partij van Suriname, werd ongeveer zes maanden na de dood van Anton de Kom op 24 april 1945, in Suriname geboren op 13 oktober 1945. Ook hij kwam vanuit het Koninkrijk der Nederlanden eveneens naar Suriname terug in 1975. Vlak voor de onafhankelijkheid. Hij was in Nederland als onderofficier opgeleid aan de Koninklijke Militaire School te Weert.

  Na de Militaire Staatsgreep van 25 februari 1980 onder zijn leiding, besloot ook hij Bouterse het ‘Nationaal Belang’ van Suriname boven het ‘eigen belang’ te stellen.

  http://www.youtube.com/watch?v=agil2EoZ1h0

  De vraag die wij onszelf opgrond van het bovenvermelde derhalve zouden moeten stellen is:

  WAT HEEFT DEZE SURINAMERS OP ZULKS EEN CRUCIAAL MOMENT VAN HUN LEVEN BEWOGEN, OM HISTORIE TE SCHRIJVEN. DOOR HET ‘NATIONAAL BELANG’ VAN SURINAME BOVEN HET ‘EIGEN BELANG’ TE STELLEN. DIT MET MOGELIJK GEVAAR VOOR EIGEN LEVEN.

  Zeer merkwaardig is nu het volgende; dat zelfs zovele jaren na de dood van wijlen George Hindori in 1986 en Mr. Jaggernath Lachman in 2001, de huidige VHP-elite van Suriname en in Nederland, nimmer over het besluit van George Hindori in 1975 is kunnen heen groeien. Integendeel. De partij elite waakt er zelfs voor, dat nergens waar er over de geschiedenis van Suriname geschreven wordt, enige eervolle vermelding over Hindori’s nationale opstelling ten tijde Surinames Onafhankelijkheid vermeld staat.

  Op internetsites omtrent de geschiedenis van de VHP bijvoorbeeld, wordt in opdracht van de VHP zelf in het ‘diepste’ geheim serieus werk van gemaakt, om het historisch feit omtrent Hindori’s besluit van 1975, absoluut ‘weg te moffelen’.

  Ook wordt het plaatsen van enige foto’s op het internet of in boekdruk van deze Surinaamse held Ir. George Hindori met of zonder Mr. Jaggernath Lachman, zwaar uit den boze gezien. M.u.v. het enig PDF-document (PDF/Adobe Acrobat) omtrent Hindori’s ‘Postuum Huldiging Surinaamse Tafelronde’ op 24 november 2005. Dit i.v.m. dertig jaar Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname.

  http://www.rtsuriname.org/huldiging-gdhindori.pdf

  Op de site Vrijbit.nl op het internet omtrent de geschiedenis van de VHP, terwijl men historisch gezien NIET om Hindori’s naam heen kan, staat bij het klikken op zijn naam zelfs vermeld: ‘bestaat niet’. Een schoon voorbeeld hoe sommigen in onze samenleving, zelfs na het overlijden van onze helden, de loop van de geschiedenis naar hun hand proberen te zetten. Het sprekend bewijst van hoe ‘haat’ geproduceerd wordt, om voor de volgende generaties vervolgens geschiedkundig vervalst te worden.

  http://www.vrijbit.nl/dossier/registratie/registratiemiddelen/registratiemiddelen/dna.html?view=mediawiki&article=Vooruitstrevende_Hervormingspartij

  De heer Ramdien Sardjoe als voorzitter van de VHP-Suriname, beticht de heer Charles Pahlad als ondervoorzitter van de Nationale Democratische Partij van Suriname. Dit opgrond van de uithaal van de heer Pahlad jongslede. Waarbij hij Pahlad eigenlijk heeft willen aangeven, “dat de VHP haar beleid van ‘misleiding’ overboord moet gooien.” Terwijl Anton de Kom, George Hindori en Desire Bouterse, het eerder niet anders verwoord hadden, als met de zelfde ‘intenties’ waarmee de heer Charles Pahlad het ook probeerde te benadrukken, dat:

  “GEEN VOLK TOT VOLLE WASDOM KAN KOMEN, DAT ERFELIJK MET EEN MINDERWAARDIGHEIDSGEVOEL BELAST BLIJFT.” (Citaat van Anton de Kom)

  En hoe dikwijls moeten wij als volk door onze leiders nog voor gewaarschuwd worden alvorens wij tot het besef komen, dat elke vorm van ‘neokolonialisme’ een belemmering en zelfs een gevaar vormt, voor de ‘zelfstandigheid, vrijheid en economische welvaart’ van elke Onafhankelijke Natie.

  De heer Charles Pahlad van de Nationale Democratische Partij van Suriname, heeft ‘onomwonden’ wederom op dit gevaar proberen te wijzen. Zoals ook Ir. George Dewinderpersad Hindori, dat eerder in 1975 ook zijn eigen VHP-partijleden probeerde duidelijk te maken. Echter ten spijt.

  En het zal kennelijk noch lang duren, alvorens de boodschap van ‘Bevrijding en Economische Welvaart’ optimaal tot allen zal zijn doorgedrongen. Omdat ‘Bewustwording’ van de massa een ‘langdurig proces’ is naar ‘persoonlijke bevrijding’.

  http://www.youtube.com/watch?v=55X4qSptHmU&feature=related


  Maak melding

 14. Look who’s talking!!
  Criminelen heb je in vele gradaties.
  Hij maakte ook deel uit van een groep criminelen nl. witte boorden criminelen!
  Welke surinamer weet niet, dat de ministers ook niet pluis zijn.
  Is hij zijn partijgenoot Balessar soms vergeten en de 80 kg coke die verdwenen zijn en waar tot heden niet bekend is waar het gebleven is?!
  Ook de zaak van hij en z’n vrouw met een drugsdealer is in de beerput belandt en met beton overgoten.
  Hij denkt dat niemand in de gaten heeft dat hij een handlanger is van Nederland, en net als bij Norriega knijpen ze een oogje dicht zolang hij maar hun belangen behartigt!!
  O, wee als hij dat niet meer doet dan zullen we wel horen wat hij allemaal heeft uitgespookt, want dan gebruiken ze het tegen hem om hem uit te schakelen!!
  Maar zo dom is hij niet want die redi moesoe zit op zijn kop gelijmd!!


  Maak melding

 15. Doctor Bigi Skrifi

  College voor de arme bevolking en de jeugd.

  Onderwerp- is het surinaams huis bouwen voor de arme bevolking, de jeugd en iedereen die van suriname houdt.

  Over bouwen;
  Huizen bouwt men om in te wonen en niet om naar te kijken; bruikbaarheid is daarom te verkiezen bovenschoonheid, behalve waar beide samen kunnen gaan. Laat de ragfijne bouwsels van huizen die uitsluitend schoonheid beogen maar over aan de toverpaleizen van de samenzwering der belanghebbenden die ze voor een schijntje bouwen. Deze zijn bestemdt voor de arme bevolking, de jeugd en iedereen die van suriname houdt.

  Wie een goed huis bouwt op een slechte liggen, sluit de gevangenisdeur achter zichzelf.

  De ligging noem ik niet alleen slecht als de politieke lucht ongezond is, maar ook als de politieke lucht er ongelijkmatig is.

  Politiek handelen werkt wanneer iemands aanwezigheid ontzag wekt, zoals gewoonlijk tegenover minderen gaat: of in delicate zaken wanneer het zien van gezichts-uitdrukking van de ander een aanwijzing kan geven waar de grens ligt.

  Algemeen geldt dit in omstandigheden waar in men zich de vrijheid wil voorbehouden later te ontkennen of nader te verklaren. Bij de keuze van handlangers is het beter doorzichtige lieden te kiezen die waarschijnlijk wel zullen doen wat hun opgedragen is en die gemaakte voorderingen naar waarheid zullen melden, dan geslepen politici dat van andermans schapen eigen wolspint en die de zaak in kwestie afschilderen naar het hen uitkomt.

  Men gebruikt mensen die houden van het werk dat hun opgedragen is; dat bevordert de snelheid.

  Men gebruikt listigen voor onderzoek en waarneming, weerbarstige en onredelijke mensen die niet goed uit te dragen zijn. Dit kweekt zelfvertrouwen.
  Bovendien zullen ze erop gebrand zijn hun reputatie niet te verliezen.

  Iets anders dan ontmaskeren of beinvloeden is listig handelen niets naar de partijleider.

  Bepaalde politieke mensen ontmaskeren zichzelf tijdens goed vetrouwen, hartstocht, onoplettenheid en uit noodzaak, wanneer ze iets oneerlijk en onredelijk willen krijgen uit politieke noodzaak en geen goed juridische-technische voorwensel kunnen verzinnen.

  Om de partijleider te ondermijnen moet je of zijn aard en gewoonten kennen en hem zo overtuigen, of zijn zwakten en nadelen en hem zo schrik aanjagen, het arme volk, de jeugd en iedereen die van ons land houdt naar wie hij luistert en hem ook besturen voor de rust en vrede, vergifennis en liefde, vooruitgang en politieke stabilisatie van ons land kennen.

  Wanneer we te maken hebben met sluwe vossen, moeten we altijd letten op hun kippen bij het verklaren van de politieke passies die zij preken tegen de partijleider.

  We doen er goed aan hun weinig te vertellen, en dan nog alleen datgene waar ze het minst op uit zijn; vergiffennis, liefde voor de arme bevolking en jeugd, vooruitgang en politieke stabilisatie, rust en vrede voor suriname.

  In alle moeilijke verkiezings en politieke tijden moet men vermijden tegerlijke tijd te willen zaaien en oogsten.

  Tot slot, de minister heeft zijn zaak goed voor bereid.

  Maar het verschil is dat onze grote broer en de partijleider zijn zaak ook goed heeft voor bereid. Met het verschil in deze, hij laat de zaak stapsgewijs rijpen. In naam van vergiffenis, rust en vrede, vooruitgang en politieke stabilisatie voor het land en volk van suriname.

  DU en NEUS graag jullie reactie en vertel het volk eerlijk en rechtvaarvaardig over de samenzwering en het complot tegen land en volk.

  wees goed voor de arme bevolking en jeugd.
  wees eerlijk, rechtvaardig en spreek de waarheid.
  Vergiffenis, rust en vrede, vooruitgang en politieke stabilisatie voor het en volk van suriname.
  Geen haat en wraakzucht voor ons land.

  Stof tot nadeken voor the grass Roots.

  Genade en Zegen van God en Cultuur.

  De vrienderlijk groet van,

  Doctor Bigi Skrifi.


  Maak melding

 16. Waarom houden de mensen zich niet bij de feiten. Als jullie wat van de minister weten, geeft het dan door bij de rechtelijkmacht. Zit hier niet te lullen over zaken die je hebt gehoord en geen bewijzen voor hebt. Zeg wat die man verkeerd heeft gedaan, maar komt met concrete bewijzen. Dan sluiten we hem dan op, als het bewezen wordt.


  Maak melding

 17. Santokhi is de trots van hindoestanen over de hele wereld. Een man met een missie van God. Alle schurken horen achter de tralies.”Santokhi for President”.Time for CHANGE.


  Maak melding

 18. Geachte Pagla Boerwha (reactie #1),

  Wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya weten bliksems goed zoals u waarschijnlijk ook, met wie wij bij het huidig Ministerie van Justitie en politie momenteel van doen hebben.

  Ook zijn wij ons ‘terdege’ van bewust onder wiens buitenlandse supervisie er op dit moment bij dit ministerie gehandeld wordt. En over de aanschaf van de moderne buitenlandse wapens, die ‘zogenaamd’ bedoeld zijn voor het Korps Politie Suriname, onder het mom van ‘veiligheid’.

  U kunt zich waarschijnlijk ook nog herinneren, wat deze VHP-extremisten w.o. vrienden van deze zelfde Minister Santokhi in 1975 toen gedaan hebben, ten tijde de Surinaamse Onafhankelijkheid onder premier Henk Arron (NPS). En op welk partij centrum de toenmalige Surinaamse Politie de jerrycans uiteindelijk gevonden had.

  En ook deze NPS president Ronald Venetiaan is hiervan op de hoogte. Maar gebruikt deze ‘geheime politie informatie’ als een ‘stok achter de deur’, om vooral deze VHP-extremisten onder controle te kunnen houden. Wat hem nochtans redelijk goed gelukt is.

  Ook deze zelfden hadden in de jaren ’80 leden van de toenmalige Militaire Raad w.o. de militairen Badrising Sital, Laurens Neede, Chas Mijnals en Ramon Abrahams uitgenodigd voor een “dienst” in een Tempel. Dit o.l.v. de gebroeders Oemrawsing (VHP), toen nog hechte vrienden van deze minister van Justitie en Politie zelf Chandrikapersad Santokhi.

  http://www.kennisaanval.nl/01/nationale_militaire_raad.htm

  En het is publiekgeheim, wat de VHP onder invloed van deze toegewijde VHP-gebroeders, tijdens deze Tempeldienst toen van plan waren te doen met hun hooggenodigde gasten uit het Surinaams Nationaal Leger. Desi Bouterse had de uitnodiging vriendelijk afgeslagen. Het plan van de VHP mislukte.

  http://www.youtube.com/watch?v=YqWOzyZyKC4&feature=related

  Wij weten intussen ook op welke Surinaamse bevolkingsgroepen vooral deze VHP-extremisten’, die langer bekend staan bij Ronald Venetiaan en zijn stroming binnen de NPS, het op dit moment politiek nog meer op gemunt hebben en met welk doel.

  Vandaar waarom zij i.s.m. de NPS van President Ronald Venetiaan d.t.k.v. de heer Arnold Kruisland gewijde NPS-er, intensief samenwerkten, om de PL van Somohardjo voorlopig uit het Front-samenwerkingsverband te houden. En de A-Combinatie bewust uit de verkiezingen van 25 mei 2010 a.s. te doen weg knikkeren. Wat hun mede door toedoen van de onervarenheid van de A-Combinatie zelf, zeer goed gelukt is.

  http://www.youtube.com/watch?v=lRlJu3fhUGM

  Maar laten wij u nogmaals ter herinnering meenemen naar onze eerdere reacties op waterkant.net. Waarbij wij ene heer Romeo Hoost, als politiekvluchteling momenteel woonachtig in Nederland en hechte vriend van het Front, ook van repliek diende.

  http://www.waterkant.net/suriname/2010/05/08/suriname%e2%80%99s-minister-van-handel-in-de-aanbieding

  WIJ WETEN OPGROND VAN GEDEGEN ONDERZOEK IN ‘WIE’ EN VOORAL ‘HOE’ EN ‘WAAR’ DE ‘WAARACHTIGE DUIVELS’ VAN POLITIEK SURINAME ZICH SCHUIL HOUDEN. SLECHTS GEFOCUST OP DE NATUURLIJKE RIJKDOMMEN VAN DE REPUBLIEK SURINAME.

  EN VOLKSBRUGGENBOUWER IR. GEORGE HINDORI (1933-1986) HAD ONS EERDER REEDS IN 1975 MET GEVAAR VOOR EIGEN LEVEN ‘UITDRUKKELIJK’ GEWAARSCHUWD, VOOR HET EXTREMISTISCH GEDRAG VAN DEZE VHP-ERS. DIE MEDE ONDER CONTROLE STAAN VAN DE NPS-STROMING O.L.V. NPS-ER RONALD VENETIAAN.

  Alleen de rest van onze gemeenschap nog.

  http://www.youtube.com/watch?v=1RhdD6og6ik&feature=PlayList&p=A4EC0F6C6077C60B&playnext=1&playnext_from=PL&index=20


  Maak melding

 19. Was het niet Santoki die,heel veel aan Bouterse te danken heeft?ahummm,de druiven worden echt ZUUR,voor deze StorntFronter.
  Ze zijn geen criminelen in het Surinaamse volk hun ogen,maar Revolutionairen.
  Niets en dan ook niets kan het MegaC.afhouden ,ook het gebral van Santoki niet,van een grandioze overwinning op 25 mei.


  Maak melding

 20. Ha, ha, haaaaaa!!!!!

  Santokhi kom nou!!! Ben je een laat bloeier soms???? Ben je nu pas wakker??? Heb je nu pas de Chan gezien terwijl de pas geborenen in 1982 zeiden en zagen hen toen al als criminelen!!!


  Maak melding

 21. Misschien kan de graafmachine die het terrein bouwrijp gemaakt heeft doorrijden naar de waterkant en het verachtelijke monument van de moordenaarsbende met de grond gelijkmaken.

  Ik hoor sommige cocaïnedealers die hier hun reactie hebben gegeven reeds zeggen, zonde van het geld. Tegen hen zeg ik er is reeds zoveel geld over de balk gegooid om deze criminelen te beschermen, dit kan er nog wel bij.

  Verder ben ik de mening toegedaan dat de moordenaar niet in het nieuwe gebouw opgesloten moet worden, teveel luxe voor zo’n sluipmoordenaar.

  Eigenlijk moeten wij een film maken over de toestand van het land (de infrastructuur en gebouwen)voor de criminele ingreep en erna. Of! Misschien beter niet, het zou te belastend zijn voor de daadkracht van de volksmilitie = Standvaste = ndp, want zo heten de gedrochten voortgebracht door de moordende criminelen.


  Maak melding

 22. Beteugeling criminaliteit faalt
  Paramaribo – Alle inspanningen van het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) ten spijt: uit eigen cijfers blijkt dat de criminaliteit in Suriname blijft stijgen. Na een lichte dip in 2006, wijzen de statistieken van het ministerie aan dat criminelen blijven toeslaan. In 2009 werd het korps politie geconfronteerd met 416 gevallen meer dan een jaar eerder. Tegenover het hoge cijfer is ruim 31,3 miljoen Surinaamse dollar geïnvesteerd in materieel en training, een realisatiegraad van 93 procent.

  Dus de criminaliteit blijf stijgen in suriname, en wat doet deze minister ??? Als maar kijken in de achteruit spiegel, heeft nu bewezen; dat het niet help suriname veiliger te maken’nu’ !!! Ja wij leven nu !!! Deze lummel van een minister heeft geen oplossing dan alleen ge-ouwen-hoer die geen resultaten op-leverd.

  Wat gebeurd met de democratie ? als de politie een arrestant dood marteld.

  Wat gebeurd met de democratie ? als grote partijen cocaine gestolen wordt door de A-Team of door de minister van justitie, omdat zij allen toegang tot het depo hadden, waar de drugs lag op-geslagen.

  Wat gebeurd met de democratie ? als de minister van justitie criminele cotacten onderhoud met een drugs-dealer en drugs-rover waarvan ook nog onroerendgoed van die peroon wordt aangekocht in de vorm van een huis.

  Bovendien moet vermeld worden dat de hierboven bedoelde criminele contact van de minister, korte tijd voor het bekend worden van de zaak van aankoop van het pand , geliquideerd is in amsterdam nederland.
  Deze moord zouw Santokhi kunnen laten plegen.
  Dat noem men de schijn tegen hebben, omdat hij chantabel zou kunnen zijn, door SEGEBAI.

  Wat gebeurd met de democratie ? wanneer chinesen suriname overspoelen te gevolge van fraude met verblijfspapieren op het ministerie van justitie, vlak onder de neus van de minister van justitie.

  Wat gebeurd met de democratie van suriname als er een complot wordt gesmeed tussen een bepaalde groep hindoestanen in suriname en guyana om een eigen staat te vormen tussen delen van guyana en nickerie. Zie het laatste bezoek van Santokhi aan guyana.
  Door deze actie wordt onze staatsveiligheid in gevaar gebracht door Santokhi.Temeer omdat Santokhi niet eist van de guyanese regering om zich uit surinaams grond-gebied (Tigri) terug te trekken.

  Wat gebeurd met de democratie ? als de minister van justitie een specifieke groep mensen crimineel noemt maar hen niet op-pakt.

  Wat gebeurd met de democratie ? als de minister van justitie zich niet houd aan de vorm van een goede proces voering; dat zolang de zaak onder de rechter is de minister geen uitspraak mag doen in die richting. Want daardoor krijgt de verdachte geen eerlijk proces.

  Door deze uitspraken van de minister over de groep van 16 heeft hij de rechtsgang onrechtmatig beinvloed. wat grote gevolgen voor het proces zal hebben. Ook president venetiaan heeft zich op een manier uitgelaten in de pers, dat een goede proces voerings in de weg staat.

  Gelet op deze uitspraken van politici terwijl de rechtzaak onder de rechter is kan de verdachte makkelijk aan-voeren dat het een politiek proces is. Want de heren Santokhi en Venetiaan hebben de verdachten op hun wenken bediend met hun uit-spraken, dom dat zij zijn. Blijkbaar geloven zij zelf niet meer in.


  Maak melding

 23. Ronny Brunswijk, voorzitter A-Combinatie en Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) zijn beiden veroordeeld voor betrokkenheid bij drugs in Nederland. Het Nieuw Front heeft er geen moeite mee om met Brunswijk samen te werken, maar met Bouterse wel. President Ronald Venetiaan legde in ’90 seconden’ op Radio 10 uit wat het verschil is. Bouterse heeft een staatsgreep gepleegd in 1980 en een legale regering naar huis gestuurd. Venetiaan was toen minister van Onderwijs. In 1982 zijn onder verantwoordelijkheid van Bouterse 16 personen gepland opgehaald en 15 keerden niet meer naar huis terug. “Ze zijn zonder vorm van proces afgemaakt”, aldus Venetiaan. (Noot van de redactie: Het lijkt er dus op dat het Nieuw Front geen bezwaar heeft tegen bewezen criminelen. Bouterse is in dit proces nog verdachte. Kennelijk is dat het verschil. Nieuw Front werkt wel met veroordeelde criminelen samen)

  Hebben de hypocrieten misleiders het begrepen.??? Mensen die jou zodanig haten, moet je niet mee samen werken. Omdat zij uw organisatie altijd gaan ondermijnen, waardoor de doelen niet bereikt zullen worden. Vergeet niet: zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  Soms moet je keihard in hakken om hun aan hun verstand te brengen, zonder pardon de oppositie in werken. en niet bang zijn voor de vakbonden en oproerkraaiers. Een goede organisatie weerstaat elke vakbond omdat alles feilloos verloopt.

  Daarom moet de toekomstige regering snel de verdien capaciteit verhogen in alle sectoren van de economie. Te denken aan de visserij/ goudsector/Biodiesel/rijsaanplant/tourisme/transport/ veeteelt/waterhandel/bosbouw/bauxiet verder verwerken tot aluminium en daaruit verschillen producten vervaardigen; zoals aluminium gaas/draad/blikjes/folie/dakbedeking/schuttings-onderdelen enz enz. Kort om : er moet snel geld verdient worden om de doelen te finacieren. Dus keihard werken om te slagen.

  Stem Mega-Combinatie voor echte ontwikkeling van suriname.


  Maak melding

 24. @1 Pagla Boerwha 7 #2 DjingDjing
  Die man was een brute rover is overleden aan sikkelziekte en complicaties. Onder DDB werden 100-de onschuldige burgers gemarteld, vermoord of het oerwoud ingejaagd. De domme broodschrijvers zitten weer op het punt je van hun stoel om een lijntje te verdienen. Zwaar verslaafd, zwaar gestoord.

  @3/4 Pinto We weten wel hoe dom gestoord je bent. De politie haalt iedereen op die gestraft moet worden. Ook jouw baas ongeacht hoeveel illegale Ozies en bazokaas hij heeft.

  @5 Pakosie & 6 Brantimaka Busje komt zo, dan krijgt jullie weer methadon en pilletjes.

  @7 / 13 EBU Het gaat over DDB en normaal mens deelt de mening dat die niet spoort en hoogst waarschijnlijk een levensgevaarlijke narcist is. Geen reden om de messenger aan te vallen, het is al algemeen bekend en aanvaard.
  Hoestaat het met je minderwaardigheidsgevoel. Toe de psycho zij dat je het van je af moest schrijven bedoelde hij vast niet deze onzin, maar goed als jij er bij gebaat bent.

  @10 rambo Als je Santo daartoe veroordeeld wat moet dan de straf voor DDB zijn? Op laten eten door de mieren? Nee eigenlijk is dat nog te goed in jouw perspectief.

  @11 shivan De werkinstructiue van DDB niet begrepen? Met zulke postings verdien je nooit geld.

  @14 Djogo / 15 Tom. Iets beter dan de vorige maar ik denk niet dat Baas het goed genoeg vindt. Maar troost je Baas is straks toch niet meer.

  @16 Doctor Bigi Skrifi
  Voor een antwoord zijn WEINIG WOORDEN nodig. Santo e.a. hebben veel gedaan om de rechtstaat te borgen maar waakzaamheid is geboden en DDB weet dat dit de laatste kans voor hem is zijn terechte straf te ontlopen en zijn matie. Wel die zitten in het zelfde schuitje en/of willen nog eens flink van de schatkist profiteren.

  @20 EBU De grootste facisten zitten op dit moment toch echt bij de NDP!

  @pure Revolutionairen hebben als doel iets te bouwen. Zij waren slechts instaat tot afbreken, diefstal en moorden. En zo staan ze bekend en zullen ze de geschiedenis boeken in gaan. Als de grootste schoften van SME.

  @Theo
  Zoals gewoonlijk heb je weer iets gelezen en probeer je de feiten op schofteige wijze te verdraaien. Lees mijn reactie in DWT maar.
  Vervolgens sla je helemaal op hol met je onzin posting.


  Maak melding

 25. Geachte heer Hoost (reactie #12),

  Waar maakt u zich nou zo onnodig druk over. Met als gevolg, dat u zovele onnodige schrijffouten gaat maken. En net zoals bij het Frontbeleid, moeten weer anderen die gaan corrigeren. Nou, bij deze dan.

  U zegt: “jij (u bedoelt kennelijk jullie) vertelt bewust niet, dat met medewerking van het buitenland de coup is gepleegd. Jij vertelt bewust niet, dat de coup een uit de hand gelopen vakbondsstrijd was. Jij vertelt bewust niet, dat alle 16 militairen zo groen als gras waren, ze wisten niet welke kant ze op moesten met Suriname.”

  Wel geachte heer, al deze feiten hebben wij eerder ook al uit en treurig behandeld op deze site. En dat weet u ook wel. Buitendien proberen wij zoveel als mogelijk te voorkomen, dat onze reacties te lang van stof worden.

  Echter zou u het voor ons als Bewustzijnsbeweging makkelijk gemaakt hebben wanneer u meehielp, om de uw bovenvermelde informatie aan de gemeenschap mede te helpen distribueren. Dan om het slechts aan ons over te laten. Om vervolgens als een viswijf over het net te scrollen, alsof een gek die opzoek is naar potentiële slachtoffers, die er in principe niet zijn. Slechts helden.

  http://www.youtube.com/watch?v=AU1oXlmjZjM

  Vervolgens hebben wij als Bewustzijnsbeweging niets te verbergen. Het zijn slechts de realistische gang van zaken omtrent de Surinaams Geschiedenis, die wij voor de gemeenschap sommigen openbaar, helder en duidelijk proberen te stellen. Kennelijk vindt u dat niet zo leuk. Echter geeft uw reactie blijk, dat de weergave van de informatie wel helder en duidelijk overkomt. Alsnog dank daarvoor.

  http://www.youtube.com/watch?v=hQwifgTxNTw&NR=1

  Vermeldenswaard is om u erop te wijzen, dat u en enkelen met u – zoals dat ook het geval is met de Ambonezen die momenteel nog strijden voor een vrij Ambon in Indonesië – historisch gezien ‘genomen’ zijn. U heeft op het verkeerde paard gewed. Maar ‘te laat’ geldt voor ons absoluut niet als te laat.

  Alle mogelijkheden liggen nog open, opdat u en uw clubje weer op hun schreden kunnen terugkeren. Om te strijden voor een waarachtig vrij Suriname, zonder ‘politieke inmenging’ van het buitenaf en politiek onwetendheid van binnenin.

  Want trouwens, wij blijven van u allen houden, hoe moeilijk dat voor u en soms voor ons ook moge zijn. Doch blijven wij geduldig uw terugkomst afwachten, zoals wij dat eerder bij velen als u ook gedaan hebben.

  De Republiek Suriname is van ons allen en vooral voor die genen, die zich in hart en nieren aan verbonden voelen. En daar rekenen wij ook u onder. Wel zal u enkele zelfvernietigende karakteristieken in uw houding moeten zien los te laten, alvorens u met uzelf op een kruispunt beland, waardoor u op gegeven moment psychisch niet meer geholpen kunt worden. En dat zou jammer zijn.

  Het boek, een Wereldbestseller van Dr. Wayne W. Dayer genaamd ‘NIET MORGEN, MAAR NU’, heeft bij velen over de gehele wereld wonderen verricht. Probeert u het nou eens even. Baat het niet, dan schaadt het niet.

  http://www.youtube.com/watch?v=0sR9FtDb3i8


  Maak melding

 26. Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  …weet jij wat met de NPS aan de hand is zij verkopen jouw…..Zij hadden gedacht misbruik van Bruma te maken na 1971…toen zij VHP-PNP naar huis gestuurd hadden….Na de dood van Abaisa
  Die VHP’er schoot Abaisa van zeer korte afstand nog geen meter afstand dwars door het hoofd.(en wie had hem uit het bos gehaald NPS)

  Maar die Bruma zij ik kom wel met jouw regeren, maar dan wordt Suriname onafhankelijk.

  NPS had geen keus blind van de macht.

  Toen begonnen de branden van de VHP…..VHP wilde wel maar voor 9 miljard.
  Heel wat jerrycan’s met brandbare vloeistoffen heeft de politie uit VHP gebouw gehaald
  Maar ja NPS blij met 3.5 miljard om een groot deel in het bos te gooien.(als dombos’s idioot.(daarom coup ’80 het waren imbecielen en behoorlijke labielen aan de macht)

  Hindorie is geofferd of heeft zich opgeofferd.

  Dus deze man zijn partij heeft het voorbeeld gegeven hoe men crimineel moet zijn.
  Dus is hij de laatste die zijn stank adem lucht moet blazen over 25-02-80.
  Want ik heb toen heel wat corruptelingen zien lopen als verdwaalde baby’s, lummels idioten.


  Maak melding

 27. Met deze idiote geschreeuw (blaffende Honden Bijten Niet) van de meest racistische Hindostaanse minister is niets anders dan deze absolute belediging voorzich zelf die eens zelf in de spiegel moet kijken eer de vinger naar anderen te richten, of was hij ook een van de organisatoren van de Phagwafeest in de Mandir aan de Pad Van Wanica of de moorderaars (de 15 doodgeschotenen) vrienden, dat het hem plotseling zo hoog krast in zijn bil om onzin te verkondigen. Ziet hij de heil al aankomen, want met de plaats op de kieslijst komt hij zowiezo niet meer binnen in de politieke top. Verbaasd zal ik niet zijn als straks de beerput open zal gaan en allerlei tories naar buiten zullen mbt drugs, mafia, omkoping, prostitutie en moord (Veira).
  Deze man moet gewoon niet lullen want de kinderen van tegenwoordig hebben prostitutie geleerd van zijn vrouw en de mannen de overspelige gedragingen van de minister. Hij die een vinger wijst naar een ander moet zich bedenken dat je tegelijkertijd minimaal 3 vingers naar jouzelf wijzen.
  Santokhi kakt al in zijn onderbroek, want bang is hij voor Bouta en daarom blaft hij zijn laatste adem uit, want hij weet straks heeft hij de macht nietmeer om alles naar zijn hand te draaien. Hij gaat schijten in zijn broek, wacht maar, die boys van Segebai wachten al op hem en niet te vergeten de AC leden met wie hij Veira heeft laten vermoorden!!!!. Stront komt altijd boven drijven. Time will Tell


  Maak melding

 28. In navolging van Jagernat is ook deze mneer bezig een boom te zagen waarvan hij niet weet waar- en hoe hard het zal vallen.

  Met deze cijfers mogen we concluderen dat er gewoon ministerje wordt gespeeld.

  Veeleer dan dat er cijfers terug worden gedrongen.


  Maak melding

 29. Santohki,kom mij uitleggen dan hoe het komt dat U de ciminelen vanaf 1987 tot de dag van vandaag dan nog steeds niet hebt kunnen oppakken en opsluiten.Het volk voor de gek houden heeft ook geen zin in deze verkiezingstijd.
  Uw vrouw mag wel met criminelen(Segebai) zaken doen en het rare & leuke is dat U die crimineel(Segebai) tot de dag van vandaag niet kent.U kunt u zelf voor de gek houden.Niet het gros van het volk.
  Veiligheid zit in de zadel…???Dan leest u de krant weliswaar niet.Lees De Ware Tijd van zaterdag 15 mei 2010.Criminaliteit blijft maar stijgen en deze dromer komt ons vertellen dat veiligheid stevig in het zadel zit.Waarschijnlijk bedoelt hij veiligheid voor zich zelf met al die veiligheidsmannen rondom zich.


  Maak melding

 30. Suriname is een grote leugen!

  Een land waar zich zo noemende mensen de waarheid schuwen is gedoemd ten onder te gaan.

  Wordt toch een keer wakker met z’n allen!

  Ooit liepen al deze gewraakte militairen rond in Nederlanse kazernes, vanwaar zij onder zeer valse voorwendsel naar Suriname zijn gelokt met het bekend gevolg.


  Maak melding

 31. Santoki,zie niet om met WROK,hoe dan ook heb je heel veel te danken aan de coupplegers.
  Kijk wat er nu gebeurt,in Paramaribo eo,en vergeet het Marowijne/Commewijne-gebied niet,daar viert de criminaliteit hoogtij,er is nog nooit iemand daar gearresteerd voor de overvallen al dan niet met dodelijke afloop,veelal gepleegd door de boslandcreolen,het is stuitend om naar de Sur.-politie-site te surfen,zoveel gezochte criminelen wo roofMOORDENAARS,drugsdealers ea.Het volk wil horen wat je aan de huidige criminaliteit doet.
  Een kat/er (Santoki)in het nauw maakt rare sprongen.


  Maak melding

 32. Dom, achterlijk, onjuist, bedrog, onwetend, bedotten zo noem ik de reaktie van de aanhangers van de leider van de domme massa.
  toen boereveen jaren achter de tralie verdween in amerika mocht hij na zijn straf gewoon aanschuiven bij zijn baas bouterse geen probleem toch.
  iedere insider weet wat de echte aanleiding is geweest van de binnenlandse oorlog het ging om honderden kilo cocaine, hoe misdadige moet je zijn om jou land en jou landgenoten de vernieling in te sturen voor drugs.
  ik ga verder één van die ezels hier schrijft dat santokhi voor het buitenland werkt waneer het gaat om de belangen van suriname en om de drugs maffia buiten het machtscentrum van suriname te houden heb ik daar geen probleem mee, ik heb wel probleem met hoog verraad tegen mijn landgenoten en de democratie in mijn land als jij gaat samewerken met het buitenland om de democratie naar huis te schieten en mijn land op de rand van de afgrond te zetten dan ben jij in mijn ogen te vergelijken met de NSB-ers LANDVERRADERS. het progamma in de branding laat zien hoe bouterse de paranen misleid en bedrieg bouterse heeft het over inverstering in de mensen en in kennis hoe dan kennis terwijl hij heel veel kennis heeft vermoord op 8 december 1982 hij heeft onze universiteit voor meer als jaar gesloten bouterse zag kans om miljoenen uit te geven aan wapens terwijl mijn landgenoten in de rij moest staan voor hun eerste levensbehoefte, als ik voor de keuze staat om te investeren in twee bruggen of in mijn volk dat honger lijd dan is mijn keuze makelijk in mijn volk maar bij de ndp zeggen A maar ze bedoelen B. als klap op de vuurpijl kwam andre misiekaba op de podium het is echt schandalig hoe deze mensen met mijn volk omgaan die man had niets zinnig te zeggen alleen preken en als laast hebben ze een domme dronken indiaan de poduim op gestuurd die ook niet had om te vertellen .ik raad iedereen op te kijken naar in de branding bij radio apintie.


  Maak melding

 33. DUtje,
  Hoe is het anders te verklaren dat er zoveel gespierde taal, arrogantie en heel veel geld er doorheen zijn gejaagd met als resultaat 0,000000!

  Wij hebben die cijfers niet geproduceerd.

  Wordt er in het Oosten des s”lands opgetreden? Nuncanooit! Over welke rechtstaat heb jij het?


  Maak melding

 34. Dames en heren,
  Meneer Santokie je doet je werk goed maar sommige opmerking van je zij dom.Er wordt veel bezig gehouden met coup plegers.Luister De Coup was een keerpunt in de Sur historie en het was nodig, wie kan me zegen de doden van december moorden als hun aan de macht was/zijn zou het beter zijn gegaan.(Dooie)Henk Arron die zei ooit onze Militaire zijn padvinders..wat een belediging.Vergeet niet dat Sur onder curatelle is van NL maar dan onzichtbaar.Door zulke dingen te herhalen is ook een vorm van brain wash aan de new generatie.Het mooiste is daar in Sur allemaal weten beter en doen GTOOT nationalisten maar als ze een ticket krijgen voor buitenland gaan ze allemaal weg.Het helle Asamble is een muppetkast,Weet vroeger had je muppetsshow percies is het daar.EN mensen niet of niks weten die willen altijd de hoogste woord en lang praten en beter weten,dan de anderen.God Zij met ons Suriname maar niet met alle surinamers.


  Maak melding

 35. @Pinto #36

  Die militairen is destijds een voorstel gedaan wat inhield dat zij jaren lang een heel riante extra toelage vanuit NL zouden krijgen als zij voor het SUR-lege kozen. Figuren als DDB die o.a. bekend stond als verkoper van Porno kozen eieren voor hun geld omdat ze wel door hadden dat hun wandaden in het NL leger niet veel langer getolereerd zouden worden.

  Die militairen kozen dus volkomen uit eigen wil voor een positie in SME en hadden geld en macht als belangrijkste drijfveren. Een karakter eigenschap die zij in de jaren voor 1975 al vertoonde en ook in de jaren daarna.

  Er is dan ook geen enkele reden om aan te nemen dat die militairen die verantwoordelijk zijn voor o.a. 8 dec en nu de top van de NDP bevolken ook maar enigsinds van karakter veranderd zijn. Het waren en blijven op geld en macht beluste egoisten die zelf altijd alle verkeerde keuzes gemaakt hebben.

  Zij zullen nooit veranderen!


  Maak melding

 36. @ neus
  deze neus kan nooit de echte zijn,maar ik zou toch iets willen zeggen tegen deze hermafrodiet om zich niet bezig te houden met prenten boek verhalen.
  doe normaal want je kakelt al een hele poos voor niets met die domme anansi tori van jou.ik wordt nu werkelijk kotsmisselijk van het gelul van jou.wie ben je eigenlijk je bent zeker bezeten door demonen.


  Maak melding

 37. Ter info #41 is van de enige echte “neus” en het lijkt er op dat de nickname “DU”nu gekaapt is om de verwarring nog groter te maken.

  Typerend voor een bepaalde politieke hoek om dit soort zaken toe te passen. Ze zijn en blijven achterbakse onbetrouwbare figuren die slechts uit zijn op het soken van ruzie, wantrouwen en onvrede. Opdat zij dan weer lekker de kas kunnen plunderen.


  Maak melding

 38. Hoe verklaart men ,dat het volk nog steeds honger lijdt in Suriname?Het is daar puur de rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer.
  Hoe komt het dat na 10 jaar FrontStront,men nog voor alle kleinigheden nog steeds zit te wachten tot dat weldoenders uit Nederland helpen,Renovatie`s van politieburo`s,scholen, computers ,gebruikte geven,schoolmateriaal en zelfs zwembaden worden met hulp van Nederlandse verenigingen gerealiseerd,als deze weldoeners er niet waren was het erg gesteld met met de ARME bevolking,maar ga kijken naar de huizen en voertuigen van deze geboefte-regering hun kinderen en kleikinderen ontbreekt het aan niets.Tja het is makkelijk de revo overal de schuld van te geven,maar de mensen waar het om gaat weten wel beter en kiezen massaal voor MegaC.,ondanks het gezeik over het verleden van deze boeventuig.


  Maak melding

 39. @ de echte neus je hebt gelijk je kan zien hoe laag bij de grond de ndp-ers zijn.
  de echte DU zal en is altijd een tegenstander van massamoordenaar bouterse


  Maak melding

 40. @neus =(Neus2 van DWT forum)
  Was jij dan een vaste klant/afnemer van Bouterse’s porno materiaal?Jullie Stronters maken de laatste tijden de raarste sprongen.Zelfs porno halen jullie nu naar voren om een beetje belangrijk te doen.Geen wonder dan ook dat nu in de tijd van opa Vene zoveel kinderen worden verkracht.Want a porno materiaal moes serie en noso is vaste afnemer.Pedofiel jow haha


  Maak melding

 41. Taighi A Man Neus.

  Wie loopt achter een gestoorde loop Neus.
  Die man is labiel, een zeer domme gek.
  Typisch Front(nps) dom dom dom een zeer achterlijke bigi bille tanta Bingo figuur.
  Kot odo liki baka-wowojo meid dring sopie njam ing poor lai…en zeer ing skin gi wan doni.
  Desnoods ing bille tu of din pikin.
  Vieze vuile loop NEUS.


  Maak melding

 42. @ EBU.
  Wie de hond wil slaan, vindt licht een stok.
  ik word moe van al die verwijzingen van jou naar boeken naar pauselijk besluit naar ambonezen naar de slavernij alles haal jij door elkaar om jou verwerpelijke denkbeeld te propageren. als er iemand hier is die duidelijk geestelijk niet in orde is dan ben jij dat EBU. dit bericht gaat over het criminele gedrag van bouterse en zijn mannen inplaats dat jij dit misdadige gedrag van bouterse afkeurt kom jij met hele onzinnnige en waardeloos uitleg om moord en crimineel gedrag goed te praten, dan ben jij naar mijn mening geestelijk niet helemaal in orde.
  een paar voorbeelden op rij hoe iemand verstrikt kan raken in zijn eigen verschrikkelijke en verwerpelijk denkbeeld.
  Er word een moord gepleegd op een kinder speelplaats in amsterdam, iedereen met normen en waarden keurd het af maar EBU niet die geeft de gemeente amsterdam en de blanken de schuld.
  volgende voorbeeld hindori was een ras echte demorcraat toch noem jij die man zijn naam in één andem met iemand die schuldig is aan mensenrechten schending en massamoord.jij hebt over de realitische gang van zaken in suriname volgens mijn weet jij niet wat het inhoud. de realitie van suriname zegt ons dat suriname door een stelletje criminele militairen en drugsdealers is beroofd van zijn onschuld en zijn moraal.
  de realiteit zegt ons ook dat die zogenaame revolutie het land helemaal kapot heeft gemaakt munt eenheid gedevalueerd mensen vermoord daar moeten wij het over hebben hoe wij als land en volk het moeten verkomen dat deze zelfde beesten weer de macht grijpen in suriname. iemand die moord geweld en mensenrechten schending propageerd is inhumaan.


  Maak melding

 43. Santokhi ben je ook al bezig met het uitkraaien van wartaal als Vene, het zit er ook op voor jou!!! Wat heb jij nou gedaan voor de tijd dat er gezeten hebt. Je noemt die gasten van februari 80 crimo’s, in Suriname stikt het nou van crimo’s, heb jij er wat aan gedaan om het te minderen, geen flikker heb je gedaan. boi sakka mi dja, wai
  gwe, bakra e taki, opzouten!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 44. Ik vrees het ergste voor dit land. Iedereen heeft een mening over een ander. Er wordt dusdanig met modder gegooid, niet normaal meer. Vraag aan één van deze gasten wat zij voor SU willen betekenen, dan wordt het gesprek gelijk anders. Een goed regeerprogramma opstellen kunnen ze niet. Zelf het aanmelden bij een verkiezingsbureau vergaat deze gasten moeilijk. Het komt nooit meer goed met het land zolang deze gasten het voor het zeggen hebben.


  Maak melding

 45. neus en du zijn de grootste misleider op dit net.liegen en bedriegen hebben deze met de paplepel meegekregen.is alom bekent dat de boku`s geen eigen mening hebben laat staan te spreken over principes.

  deze zijn de handlangers bij de n p s van venetiaan en mee helpen hun soortgenoot de grond in te boren.ik heb altijd mijn buurman kwalijk genomen met zijn uitspraak over zijn soortgenoten,deze man heeft gelijk.de vijand van de negers is de neger zelf.

  last but not least
  wie heeft de lezing van c.c.k./pater carel choenie op het internet gevolgd.

  evangelieprediker/pater carel choenie noemt geen namen van politieke partijen,maar wel op een zeer geraffineerde en misleidende (gevreesde en angstige)manier stemadvies geeft aan zijn medegelovigen.dit zou men kunnen vergelijken met de handelingen van eskariot.

  deze man is op alle n.p.s.wijk vergadering te vinden en toch doet deze waardeloze prediker net of hij heilig bezig is.deze man is bezig de surinamers dom en blind te houden ten behoeve voor zijn eigen behoudt.

  dat hij ook misbruikt is geweest weet een ieder anders was hij nooit pastoor geworden.

  luister hier mijn beste carel choenie begin alvast met het opruimen van de pedofiel binnen jou eigen r.k. gemeente.dan ben je heel goed bezig.laat de politiek voor de politici en bemoei je met jou eigen pastoorschap en de pedofiele opruimingsdienst.in plaatst dat jij anderen voor vies en vuil beschuldigt.

  je bent niet een voorbeeldig mens maar een domme mistleider.
  respect moet men afdwingen en niet opleggen.


  Maak melding

 46. @nummer 51,
  Volgens mij ben jij besmet met het EBU virus want ook jij lul ook zo dom en achterlijk als EBU jullie reaktie heeft geen enkel verband of raak vlakken met dat bericht, dit noem ik roekeloos rijden
  Negers zoals bouterse , idi amin, jean-Bedél Bokassa,Sese Seko Mobutu, Haile Selassie Robert mugabe deze idioten zijn vijanden van de negers en ook hun aanhangers.Brantimaka onze lieve heer heeft ieder mens een stel hersenen gegeven gebruikt ze a.u.b.de waarheid is hard dat weet ik maar probeer het onder ogen te zien jij hebt over misleider ik misleid niemand enige wat ik hier doe is die luchtballonnen van bouterse en van zijn aanhangers door te prikken. hoe is het mogelijk dat iemand die suriname in armoede heeft gestort nu op de podium verteld dat het schandalig is dat een volk met zoveel rijkdom honger lijd terwijl hij zelf verantwoordelijk is voor de achteruitrgang van suriname leg mijn dat uit brantimaka ?? hoe kan het dat iemand die niets heeft gepresteerd toen hij aan de macht was nu op de podium beloftes maakt die niet waar te maken zijn?? Bouterse heeft surinamers vernederd en uitgemaakt voor domme volk toch lopen ze achter zo een figuur. brantimaka jij sluit jou reaktie met een heel opvallende zin. jij ben niet een voorbeeld mens maar een domme misleider. respect moet men afdwingen en niet op leggen.ik ben het met de laaste zin van jou reakte voledig eens maar dat klopt niet met jou gedrag hier op het net omdat jij een moordenaar misleider dictator drugs dealer populist aanbid sterker nog jij maakt reklame voor iemand die zijn wil jarenlang heeft opgelegd aan mijn volk, wie is nou die misleider brantimaka vertel mij dat.respect moet je afdwingen en niet opleggen brantimaka die houden wij erin ok .


  Maak melding

 47. jou reaktie laat zien hoe zwak en dom jullie van de ndp zijn, het zijn net antilianen ze passen geweld toe waneer ze niet uit hun woorden kunnen komen. doorgedraaide figuren aanbidden massamoordenaars en drugscrminelen


  Maak melding

 48. tjeeeeeeeee DU-slaafje, ik word kots misselijk van je belabberde Nederlands, gohsalme jij typt de 1 na de andere spellingsfout bah bah bah,en jij wil je bekkie roeren?Ga eerst goed Nederlands leren typen hoor,ach ja alles je maar 1 hersencel hebt is het eigenlijk niet zo raar.
  Dan heb je nog het lef om EBU dom te noemen en voor gek te verklaren?Mijn hemel het wordt erger met je,je laat steeds duidelijker blijken dat je jezelf profileert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.