Surinaamse parlementariër betreurt uitspraak

35

PARAMARIBO, 14 mei – “Ik heb eigenlijk willen aangeven dat de VHP dit beleid van misleiding overboord moet gooien. Ik vind het jammer dat mijn uitspraak ongelukkig is overgekomen.” Dit zegt NDP-parlementariër Charles Pahlad van zijn uithaal naar tegenstanders. Die mogen van hem van de Wijdenbosch-brug springen. “Het is nooit mijn bedoeling geweest om mensen te kwetsen.”

Het laatste betreft kennelijk de Hindoestaanse gemeenschap. Volgens VHP-leider Ramdien Sardjoe kwamen de uitspraken daar het hardst aan. “Indien deze uitspraak toch beledigend en kwetsend is geweest tegenover wie dan ook, dan wil ik van deze gelegenheid gebruikmaken om mijn welgemeende verontschuldigingen aan te bieden aan de totale gemeenschap”, stelt Pahlad.

Sardjoe had eerder al gestaan op een publiek excuus. Volgens Pahlad had hij het gemunt op de VHP. Van het beledigen van deze of gene groep was geen sprake. “De uitspraak was in het verlengde van de misleidende propaganda van de VHP, waarbij beloftes worden gedaan die nooit worden nagekomen. Ik heb eigenlijk willen aangeven dat de VHP dit beleid van misleiding overboord moet gooien.”


35 REACTIES

 1. Deze ongelukkige uitlating wordt met met beide armen aangegrepen door de sluwe vos Sardjoe, ten teken dat die oude cliche verhalen over Mooiewana en 8 december geen opgeld meer doen.

  Die verhalen gaan er niet meer in als zoetekoek.

  MC is op de goede weg!


  Maak melding

 2. En hij noemt zich zelf volksvertegenwoordiger.
  na denken is een hele grote probleem bij de ndp ik zou palhad willen vragen wat de ndp moet doen want die vertellen dagelijks leugens op de podium bouterse misleid het volk gruwlijk.


  Maak melding

 3. Tranga zegt:

  Wat een achterbakse Kl***tzak.

  Hij bedoelde het niet zo..

  Dit is nou de NDP. Ze bedoelen het nooit zo.

  Ook wat ze beloven bedoelen ze niet zo.


  Maak melding

 4. Er zal een tijd aanbreken dat deze Pahlad zelf van de Wijdenboschbrug zal springen. Onder een NDP bewind moet je op alles voorbereid zijn.


  Maak melding

 5. Goed zo mr.Pahlad: U heeft duidelijk gemaakt dat u de MISLEIDING van de VHP niet accepteerd. Nu heeft u de misleiding van de bevolking van wanica door de VHP voorkomen en dat is een prestatie van formaat.

  Het betreuren van de door u gedane uitspraak, is welgemeen naar de maatschappij toe. Verder dient het betreuren te worden gezien als het bezeweren van misverstanden die uw tegenstaanders evetueel zouden kunnen op roepen. Hier-mee heeft u de vhp de wind uit de zeilen genomen.

  Wij als volk kunnen niet meer verdragen dat politieke-partijen ons komen MISLEIDEN.
  Van de politiek verwachten wij oprechtheid, omdat het s’lands bestuur een ernstige zaak is, die geen misleiding van het volk verdraagd.

  Stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010 voor echte ontwikkeling van suriname.


  Maak melding

 6. Sardjoe, Vene, Brunsie en Somo cirkelen over Sur. in een vliegtuig. Sardjoe gooit 1000 euro naar beneden. kijk ik maak 100 suidicale mensen blij in Nickerie. Vene gooit 10.000. ik maak 1000 mensen blij die naar de NDP zijn overgelopen. Brunsie gooit 50. 000 en zegt, ik maak het hele binnenland blij. Somo gooit 100.000 boven Commeijne en zegt, ik heb mijn volk blij gemaakt. De ene piloot zegt tegen de ander, kijk die idioten eens. Snapen ze niet dat als we ze alle 4 uit de heli gooien, we heel Suriname blij maken?


  Maak melding

 7. Teo en pahlad zijn van de zelfde schoolling
  hij schrijft hier dat wij als volk het niet meer kunnen verdragen dat politieke partijen ons komen misleiden van de politiek verwachten wij oprechtheid,omdat het lands belang en bestuur een ernstige zaak is die geen misleiding van het volk verdraagd en hij eindig met zijn oproep om te stemmen op zijn mega-combinatie. hoe tegenstrijdig kan iemand zijn als hij beweerd dat het lands belang en bestuur een ernstige zaak is en tegelijkertijd oproep om op partij te stemmen die de belangen van mijn volk te grabel heeft gegooit. de zelfde man die in de jaren 80 mijn volk op gruwlijke wijze heeft misleid met zijn grote plannen deze zelfde man staat weer op de podium mijn volk te misleiden met zijn grote planen die tot niets zullen leiden dan alleen maar ellende verdriet en achteruitgang.


  Maak melding

 8. Goed zo oom Pahlad,

  Je bent een prima voorbeeld voor de jeugd.
  Je aanhang is jeugd toch? Geen wonder dat ze van “God los zijn”.
  ¿Cuántos años tienes. Mi gado..man…een nickeriemang zou beter moeten weten dus..

  Ik bedoel te zeggen!!!

  Geachte Hr. Pahlad,
  Gezien uw Publieke en Voorbeeldfunctie is het raadzaam u vocabulaire in acht te nemen, wil u nog enigszins serieus genomen worden!

  Sorry, ik bedoel serieus overkomen!

  Punt: Het gaat niet alleen om de VHP, maar ook om de ouderen, de jeugd, kortom de Suri bevolking!
  Excuses terecht.


  Maak melding

 9. Mensen wees nou eerlijk Suriname is nu op de rating van de wereldbank geklommen dank zij het belied van NF en partners en de armoede is goeds deel afgenomen en volg j hart en verstand Stem Frontaal .de rest is kanibaal


  Maak melding

 10. De v.h.p.maakt letterlijk en figuurlijk van een mier een orange olifant.
  dit is een front mentaliteit en verschuilen zich altijd achter uitspraken en reactie van anderen.zoals du en neus op dit net.


  Maak melding

 11. #4.

  De scheiding der machten is een belangrijk principe van de democratische staatsorganisatie.

  Hoe heet die partij die u zo aanprijst?

  #5.

  “Wij als volk kunnen niet meer verdragen dat politieke-partijen ons komen MISLEIDEN.”

  Dat voelt toch anders aan dan wanneer je bezit in brand geschoten, je vervolgens gemarteld wordt en daarna vermoord.

  Wie is overigens wij als volk? Van de 51 zetels mogen de drugsdealers, brandstichters, staatskas-plunderaars en moordenaars misschien 20 zetels verwachten, dat is slechts een minderheid van het volk.

  Waar waren jullie helden op 13 mei 2010?
  Toch niet weer verstoppertje spelen?


  Maak melding

 12. Pinto,

  Jouw reactie getuigt wederom van weinig respect. Lieden zoals jij zijn ook van mening dat de moord op zes (6) miljoen joden nooit heeft plaatsgevonden. Je moet je echt dood schamen. Maar waarschijnlijk ben je ook over dat punt heen. Bah!!!!!


  Maak melding

 13. De moord op de 15 Surinamers in 1982 was ook niet zo bedoeld. Het is geheel verkeerd by het volk overgekomen en was slechts als rilling en shockmiddel (uitspraak Errol Alibux adviseur in de moorden)bedoeld.


  Maak melding

 14. Nabestaande en stichting jeugdzorg verwerpen politieverklaring ‘Mijn zoon stierf wél door politie
  Paramaribo – De op 6 mei overleden arrestant Faizel Niekoop(20)zou niet overleden zijn aan de gevolgen van politiegeweld,maar aan de gevolgen van een bacteriële hersenvliesontsteking.Althans,dat beweerde het Korps Politie Suriname(KPS)in een drie zinnen tellend persbericht dat woensdag is verspreid.Loes Sabajo, de moeder van het slachtoffer dat vastzat voor een roofoverval,gelooft echter geen snars van het bericht.“Ik gaf mijn kind levend af aan de politie en kreeg een lijk terug.En ik ben het zeker;hij is wél aan politiegeweld overleden.Dat kán niet anders.Toen ik mijn zoon in de gevangenis bezocht,smeekte hij me dat ik een advocaat in de arm moest nemen. Hij sliep op de stenen vloer, werd als een hond geslagen en geschopt. Hij huilde en had pijn, van zijn hoofd tot aan zijn zitvlak.Hebben die agenten dan zelf geen kinderen?

  Nu gaat de VHP betreuren dat de politie onder-leiding van minister Santokhi, behalve drugs steelt ook nu een arrestant dood marteld. Als u het bovenstaande leest kan er maar een conclusie getrokken worden, namelijk dat de politie en Santokhi het volk wederom wil misleiden in deze kwestie.

  Volk wees waakzaam voor de misleiders en moordenaars. Ik hoop dat er een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld in deze zaak, dan zullen wij zien wie de waarheid spreekt.


  Maak melding

 15. WEG MET VHP DE GROOTSTE BOEVEN VAN SURINAME…………VHP..je wil weer aan de macht komen om de belangen van nederland te behartigen…IT'”s…..OVER…..


  Maak melding

 16. En nu alle beloftes door wie dan ook gemaakt in deze tijd,na de verkiezing waarmaken..

  Anders zijn jullie allemaal laf–aards achterbakse lijders en kunnen inderdaad zoals gezegd,maar niet bedoeld van die zelfde brug naar beneden lopen..

  Dus mensen denk goed na wat jullie beloven aan het stem-vee..

  Het gaat in eerste instansie om jullie persoonlijk belang,jammer voor dit volk..


  Maak melding

 17. Misleiding volgens t woordenboek = NDP/MC!

  Zogenaamd een partij voor alle bevolkingsgroepen, terwijl de blakaman’s daar de dienst en de hoogste posities bepalen en uitmaken. De weinige niet-blakaman’s zijn redimusu’s die hun eigen kampen moeten MISLEIDen.


  Maak melding

 18. Wacht maar totdat ik jou een paar trappen uitdeel en later mijn veronschuldigning aanbiedt.

  Wat vindt je van deze actie NDP-parlementariër Charles Pahlad?

  zeg niet wat je weet maar weet wel wat je zegt EZEL.

  Voorbereid is halve werk en ga nou niet achter het net vissen.

  Vergeet niet dat jij ook een tegenstander bent van een andere. De meeste vergeven je wel, maar let wel in de toekomst wat je uit je nek gaat kraaien.

  Wiep-Ding


  Maak melding

 19. Ai boi teo yu tja ding ,
  wie misleid wie ??
  op 8 dec 1982 zijn de mijn landgenoten levend van huis gehaald vader zoon en broers om nooit meer terug te keren de man die jij als soort god ziet verklaarde op de tv dat ze op de vlucht zijn doodgeschoten weet jij dat nog teo. heb jij nog krokodillentranen over teo ?? de grootste misleider ben jij teo je ben gevaarlijk bezig .


  Maak melding

 20. Voor 1982 had je ABAISA; weet iemand nog dat de politie deze man tijdens een politieke demontratie had dood geschoten.

  Nu hoor ik niemand op dit forum zijn naam noemen, net als zij zo graag doen bij 8 dec.
  Met andere woorden;iedereen kijkt toch naar zijn eigen selectieve belangen, het zij zo.

  Nu is er iemand in een politie cel duidelijk gemarteld en tengevolge daarvan overleden.
  Het interseerd de fronters niet dat zoiets onder hun leiding kan plaats vinden, en gaan gewoon door met misleiding van het volk.

  Maar vergist u zich niet, wanneer teveel van zulke zaken zich voordoet zal een keer een tegen reactie komen waar zij weer massaal gaan huilen en jammeren. Nu kijken zij niet naar hun eigen beesachtig gedrag.

  Wat wij eisen is een onafhankelijk onderzoek
  naar de dood van deze jongeman in een politie cel te nieuwe haven suriname. Wij zullen zien wie de misleiders zijn.

  Bovendien komt de waarheid van de dood van deze jongen de VHP en Santokhi niet ten-goede, gelet op de verkiezing van 25 mei 2010. Vandaar dat men alles aan-doet om te misleiden in deze zaak.


  Maak melding

 21. Ai boi teo yu tja ding ,
  wie misleid wie ??
  op 8 dec 1982 zijn de mijn landgenoten levend van huis gehaald vader zoon en broers om nooit meer terug te keren de man die jij als soort god ziet verklaarde op de tv dat ze op de vlucht zijn doodgeschoten weet jij dat nog teo. heb jij nog krokodillentranen over teo ?? de grootste misleider ben jij teo je ben gevaarlijk bezig .

  DU

  DEZE SCHURKEN WAREN ZEER DREIGEND STAATS GEVAARLIJK BEZIG.
  Nergens ter wereld zouden zij dit overleven.
  Wat verwacht jij van SURINAME op dat moment.

  Ben jij wel heel meneer Du.

  DICTATUUR is geen RECHTSSTAAT hoor.
  Daarom wil ik u nogmaals erop wijzen blijf niet dom doen, ga door God gegeven bovenkamer gebruiken.


  Maak melding

 22. CORRECTIE

  #5.

  “Wij als volk kunnen niet meer verdragen dat politieke-partijen ons komen MISLEIDEN.”

  Dat voelt toch anders aan dan wanneer je bezit in brand geschoten, je vervolgens gemarteld wordt en daarna vermoord.

  Wie is overigens wij als volk? Van de 51 zetels mogen de drugsdealers, brandstichters, staatskas-plunderaars en moordenaars misschien 20 zetels verwachten, dat is slechts een minderheid van het volk.

  Waar waren jullie helden op 13 mei 2010?
  Toch niet weer verstoppertje spelen?


  Maak melding

 23. Bouterse zegt aan Starnieuws dat Santokhi na de machtsovername gewerkt heeft voor de Justitiële dienst. “Dan heeft hij ook gewerkt met criminelen, want hij maakte deel uit van hetzelfde team”, aldus Bouterse. Hij wijst erop dat ondanks de machtsovername, Santokhi in overheidsdienst was en zijn werk op het ministerie van Justitie & Politie heeft gedaan.

  “Er is ruim 90 kilogram cocaïne verdwenen bij de politie, in de directe omgeving van Santokhi. En nog steeds kan er geen opheldering komen. Na de verkiezingen zullen wij een onderzoek verrichten dan zullen we zien wie de echte criminelen in het land zijn”, aldus Bouterse.

  De politici van de vhp willen troebel water om te kunnen vissen, maar de MEGACOMBINATIE houdt het water helder en bewaart het overzicht naar de overwinning bij de verkiezing op 25 mei 2010.

  LET OP : er komt een onderzoek naar de verdwenen 90 kg cocaine in het depo van de A-TEAM. IK hoop niet dat Santokhi gaat vluchten naar nederland, maar dat hij de resultaten van dat onderzoek gaat afwachten is suriname. Wij wachten alleen maar op de stembus uitslag.

  Stem Mega-Combinatie voor goed onderzoek naar criminaliteit, en ook van de dood-gemartelde jonge arrestant


  Maak melding

 24. Sprookje!

  In het land waar Eenoogkoning heerst, is de rol van politiek het minst.
  Gedane uitspraken kunnen moeiteloos worden teruggenomen om vervolgens in een sprookjes boek te verdwijnen.

  Wij Surinamers doen er goed aan om eendrachtig te gaan zorgen voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen in plaats van deze kinderachtige zaken te bevechten.


  Maak melding

 25. Geachte Ghanees (reactie #12),

  Vandaar dat wij juist vanwege uw zienswijze, nogmaals van de gelegenheid willen gebruikmaken, om de gemeenschap te verwijzen naar onze eerdere reactie. Toevalligerwijs ook nummer #12 op Waterkant.net. van 12 mei 2010.

  Dit om te voorkomen, dat de essentie van ons verhaal NIET al te snel verloren gaat.

  Alvast dank voor uw medewerking daaraan.

  http://www.waterkant.net/suriname/2010/05/12/podiumtaal-surinaamse-politici-soms-bedenkelijk


  Maak melding

 26. je kan aan hun reaktie zien hoe kortzichtig en onwetend ze zijn ze misbruiken en verzinnen alles om massamoord goed te praten. de dood van abasia of die jongeman in de gevevangenis is te betreuren en ik veroordeel het, maar het is heel wat anders waneer de leiding van een land zijn burgers oppakt martelt en koelbloedig afslacht en nog op de televisie verklaard dat er mensen op de vlucht zijn doodgeschoten. selectieve belangen is waneer jij de dood van een jonge crimnineel of die van abaisa misbruikt om ander te misleiden. van abasia vindt je erg van die jonge crimineel ook maar 8 DEC NIET.een regime die volgens een draiboek zijn eigen volk vermoord kan jij niet verdedigen, horp zogenaamd zelfmoord gepleegd aan een koort van zijn onderbroek kapitein fernandes,een gewonde militaire op een brandcar executeren de verdwijning van militairen die te veel wisten massaslachting moi wana. teo ik noem jou bij naam iedereen die de daders van deze gruwlijke moorden verdedigd is naar mijn mening een onmens. mijn mening.


  Maak melding

 27. Nr 15 Blakka: Volgens mij heb je geen bal verstand van VHP!!! Laat je zich goed informeren wat VHP voor het land Suriname zelf en de gemeenschap in het algemeen betekend heeft. Heb je weleens gehoord van bibliotheek?? Succes!!!

  Henk Arron heeft zijn best gedaan om SME onafhankelijk te krijgen en nog steeds afhankelijk is van wie/waar dan ook.

  SOSO BEGIE NOMO FOE TRA KONDRE. De Petrus Paulus Cathedraal is bijna aan het instorten. Hier wordt ook niets aan gedaan. Wat doen al die andere partijen?? Nogsteeds pakket vanuit NL naar SME. En als je iets verkeerd zegt of iets anders wat ze niet snappen, ben jij gewoon de gebeten hond ondanks het pakket/geld/hulp verstrekking.

  Ik hoop dat jij SME niet gevlucht bent na 1982.
  Jij hebt mij nu overtuigd dat jouw hart ook blakka is.


  Maak melding

 28. Ik weet het echt niet meer.
  Waar tegen de één duidelijke bewijzen zijn(tegen VHP’er.)
  Laat meneer Vniksaan hem vrij rondlopen…zie Somo zie Jong King Pak…zie Tjander(zegebaai)

  Die Amofo joeg Vniksaan weg als hond.
  De Dominee Gils hadden zij als één of ander wilddier opgesloten.(maar willen meer..nog een keer opsluiten)

  Is dat RECHTSSTAAT.

  Geeft één zijn uitleg, geeft zijn uitleg een Booster(volksmond) gwi en djompo Bosje broki.

  Dan is juist degene die niet Boos moet worden als een judas van een huichelaar BOOS.

  Puur om misbruik van te maken.
  Maar goed dat regering Bosje maar één brug in Par’bo heeft laten bouwen…..want anders mi boi.

  Maar maak jij je niet druk Front heeft zelfs bruggen aangeboden om op te vreten.(broodje brug verhaal)
  Maar nu zijzelf bruggen moeten bouwen, bakken zij er niks van.
  Deze gasten zijn duidelijk mislukkelingen.
  Land en volk zitten zij te belazeren.
  10 jaar belazer maakt LABIEL….kijk en zie om je heen mi boi.
  Verkeersgekken..pedofielen,familie drama’s keer op keer..dit kan alleen een oorzaak hebben door STABIELE RAND DEBIELEN..(zij staan bekens als SRD.) Stabiel Verkwansel Stabiel Verkwist….zeemijlen minder..GOUD weg als EZEL…komt door blaffende honden komt door Labiel zijn.
  Komt door leiders die Katibo willen doen herleven
  En men ziet dit niet…..RAAR !!!!!
  Daarom zal ik bewust stemmen…..WANT deze gasten verkopen deze gasten land en volk.


  Maak melding

 29. Ik weet het echt niet meer.
  Waar tegen de één duidelijke bewijzen zijn(tegen VHP’er.)
  Laat meneer Vniksaan hem vrij rondlopen…zie Somo zie Jong King Pak…zie Tjander(zegebaai)

  Die Amofo joeg Vniksaan weg als hond.
  De Dominee Gils hadden zij als één of ander wilddier opgesloten.(maar willen meer..nog een keer opsluiten)

  Is dat RECHTSSTAAT.

  Geeft één zijn uitleg, geeft zijn uitleg een Booster(volksmond) gwi en djompo Bosje broki.

  Dan is juist degene die niet Boos moet worden als een judas van een huichelaar BOOS.

  Puur om misbruik van te maken.
  Maar goed dat regering Bosje maar één brug in Par’bo heeft laten bouwen…..want anders mi boi.

  Maar maak jij je niet druk Front heeft zelfs bruggen aangeboden om op te vreten.(broodje brug verhaal)
  Maar nu zijzelf bruggen moeten bouwen, bakken zij er niks van.
  Deze gasten zijn duidelijk mislukkelingen.
  Land en volk zitten zij te belazeren.
  10 jaar belazer maakt LABIEL….kijk en zie om je heen mi boi.
  Verkeersgekken..pedofielen,familie drama’s keer op keer..dit kan alleen een oorzaak hebben door STABIELE RAND DEBIELEN..(zij staan bekend als SRD.) Stabiel Verkwansel Stabiel Verkwist….zeemijlen minder..GOUD weg als EZEL…komt door blaffende honden komt door Labiel zijn.
  Komt door leiders die Katibo willen doen herleven
  En men ziet dit niet…..RAAR !!!!!
  Daarom zal ik bewust stemmen…..WANT deze gasten verkopen land en volk.

  Aboi (correctie)


  Maak melding

 30. Hoe durft Charles Pahlad zich volksvertegenwoordiger te noemem. Deze man moet hoog nodig door een psychiater onerzocht worden. Zodat hij tegen zich zelf beschermd kan worden. Anders haalt hij het nog in zijn hoofd om van Bosje brug te springen. Hij heeft al vooronderzoek gedaan voorzover hij dat kan als semi analfabeet.
  Het een van de pajongwaaier van Bouterse. Van landsbestuur hebben ze geen kaas gegeten.
  Een ieder die een crmineel/modenaar ondersteunt is medeplichtig zo ook de z.g voorstanders van Bouterse en kornuiten. Hoe kan een man die alle democratische principes vertrapt nog durven in een democratische bestel deel te nemen aan de verkiezingen. Zulke zieke geesten zijn funst voor ons geliefde Suriname

  Verandering


  Maak melding

 31. Reactie op 22, Abaisa, velen weten het volgens mij niet meer, ik wel, februari 1973
  ik stond erbij er keek ernaar, dat schot viel en de menigte spatte uiteen, paniek etc, maar aboeng, die meneer Pahlad of zo, hou je bij je leest, wat weet jij van de politiek, en wat doe je eingelijk in dat land, sranang mang e taki wang wang lesie, hee Tjallie
  ie ‘”go” foeroe!!! denk a torie!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.