Internationale waardering Surinamer John Veira

16

PARAMARIBO, 24 apr – John Veira, het vermoorde hoofd van de Luchtvaartdienst, is veel lof toegezwaaid. Vertegenwoordigers van verscheidene landen spraken hun waardering uit tijdens een bijeenkomst in Paramaribo. John Veira wordt aangemerkt als een autoriteit op zich.

Hij werd ervaren als deskundige par excellence op transportgebied. “Een levende encyclopedie”, zei minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. De bijeenkomst over transport van de Associatie van Caribische Staten, ACS, ging bijna niet door. Veira’s plotse dood gold als directe aanleiding. “Maar Veira zelf zou dat afkeuren”, zegt Fernando Andrade Falla, secretaris-generaal van de ACS .

Veira had zich ingezet voor een succesvol verloop. Hij zag Suriname altijd als potentieel knooppunt tussen Zuid-Amerika en Europa. “We moeten zijn gedachtegoed in ere houden”, aldus Apinsa. De deelnemers mochten een condoleanceregister tekenen. De bijeenkomst moet regionale samenwerking vergroten. De focus is op transport te water en in de lucht.


16 REACTIES

 1. Onbegrijpelijk! Had hij ook ´n ander gezicht? Had hij mensen onslagen? Het was geen roof, anders wordt zijn naam niet eerst tot tweemaaltoe geroepen. Ik ben benieuwd naar het motief van de daders. Dit is op z’n colombiaans uitgevoerd.


  Maak melding

 2. Dit is een van de verworvenheden van die zogenaamde ketenbenadering van Justitie & Politie.

  Het geeft te denken dat je hier in dit land zomaar kan worden afgepaft.


  Maak melding

 3. John Veira was een eerwaardig persoon. Hij had geen “ander gezicht”. Hij was altijd behulpzaam en gaf zijn tijd aan een ieder die met hem wilde spreken.

  Wij kunnen veel leren van hem, bijvoorbeeld hoe anderen met respect te behandelen. Hij was ook erg gehecht aan zijn familie. Hij was erg moreel en had een sterk geloof.

  Dit is heel droevig. Onze samenleving heeft een juweel verloren deze week.


  Maak melding

 4. @2: Alsof het niet elders op de wereld ook gebeurt. Alsof je het aan het beleid van de minister ligt dat die man is geliquideerd. Acht, probeer een ander goedkope stok te vinden om die hond te slaan, want ik weet dat je het op hem hebt gemunt. Heeft vast wel met een andere reden te maken.. zeker lijkt hij niet op jou.


  Maak melding

 5. @Pinto
  Drug baronnen zal je altijd houden. Maar het is niet zo erg als ooit toen de drugsbaronnen de machthadden en onschuldige burger hebben of lieten afslachten.

  @Henky.
  We zijn niet allemaal zoals jij bent. Normale mensen hebben geen dubbel leven en dubbele agenda.


  Maak melding

 6. Deze moord is maar een begin want als de mega-combinatie de verkiezingen wint zullen wij een herleving meemaken van de jaren 80.

  Ik ben bang dat dit soort moorden dagelijks zullen plaats vinden. De mega-combinatie zal slimmer te werk gaan en bij een moord geen spoor achterlaten.
  Want een ieder die iets te maken heeft met de strafzaak tegen Bouterse moet vrezen voor zijn leven mocht de mega-combinatie winnen.

  Hun doodseskader zal slimmer de tegenstanders uit de weg ruimen.

  Surinamers bereidt je erop voor want de toekomst is onzeker.


  Maak melding

 7. @ pinto.
  je ben een huichelaar nu geeft het jou te denken, in de jaren 80 werd heel suriname afgeluisterd en in de gaten gehouden door bouterse zijn inlichtingediensten zelf jou post werd toe open gemaakt mijn volk werd door volkmilitie in de gaten gehouden en onderdrukt.pinto heeft boter op zijn kop .


  Maak melding

 8. Afro 7,
  Ik zie dat jullie duidelijk in de problemen zijn geraakt als blijkt dat shitverhalen als deze van stal worden gehaald.

  Je luilt maar n eind weg, “what will happen will happen”.


  Maak melding

 9. Raj, is of gefrustreerd of verschrikkelijk dom. Het is mij opgevallen, dat al zijn reacties op waterkant een racistisch tintje hebben. En het is dezelfde persoon die anderen weleens van racisme heeft uitgemaakt.
  Nou, er is een gezegde: zoals de waard is vertrouwt hij zichzelf. Nou beste Raj, dat ben jij dus.


  Maak melding

 10. Ik ben geschokt te horen over het heen gaan van een goede vriend en mentor. In het byzonder te vernemen de manier waarop John het leven hier op aarde verliet. Mijn condoleances aan de familie, kenissen en professionals op het gebied van transport en in het byzonder de luchtvaart. Ik spreek de hoop uit dat de ware toedracht ons door justitie niet zal worden onthouden. BYE JOHN!


  Maak melding

 11. @Pinto #9

  Zo nog meer bedreigingen. Idioot. Begrijp je niet dat dergelijk middeleeuws gedrag iet meer thuis hoort in SME en dat de NDP nooit aan de macht komt.


  Maak melding

 12. @10: Oohw, wat erg heh? (not!) Gefrustreerd? hahaha het beleid van santokhi laat sommigen frustreren. Ik durf gewoon toe te geven dat zijn etnische afkomst ook een reden is dat maakt dat velen tegen hem afgeven.


  Maak melding

 13. NO.7,Afro,maar vinden dit soort moorden niet dagelijks plaats heden ten dage?Ga ff op de Surinaamse politie-site surfen,jouw soort doet niets anders,dan hardwerkende mensen vermoorden en beroven.
  Wat je daar typt is wish full thinking van je,dat zal zeker never meer gebeuren.
  Maar ,houd je Brunswijk wel in de gaten?Men denkt eerder dat Brunswijk zijn gewelddaige karakter zal profileren als hij zijn misdadige aktiviteiten niet meer zal kunnen bedrijven na 25 mei.

  Het is erg om steeds maar te lezen hoe slecht Bouterse is,maar geen van die vastgeroeste reageerders ,zal het wagen om Brunswijk ook als een slechterik te benoemen,wat zijn ze selectief toch in hun herinneringen.

  Het volk van Suriname heeft Bouterse reeds vergeven,het wordt nu tijd dat de gevluchte Suri`s hun haat opzij gaan zetten ,jullie zitten toch hier in Nederland,en hebben geen benul wat er zich allemaal in Suriname afspeelt,maar hebben wel een grote snater,lekker op je luie kont zitten en maar commentaar leveren,als jullie zo begaan zijn met je volk,ga dan naar Suriname om er alles aan te doen zodat jullie met je bevindingen over Bouterse en de revo,eindelijk het “recht” zal laten geschieden.

  Rest In Peace,John Veira.


  Maak melding

 14. ik erger mij aan de mensen die grootste onzin hier verkondigen .
  één verteld hier stellig dat het surinaamse volk bouterse heeft vegeven een grote onzin heb niet eerder gelezen hoe weet jij dat aan de hand waarvan lul jij zo iets stomzinnig.
  de ellende in suriname is begonnen op 25 feb 1980 toen een stelletje landverraders onze democratie naar huis heeft geschoten, voor wie het niet weet ex lijfwacht van bouterse ronny brunswijk kwam pas in beeld toen bouterse overging tot het onderdrukken en vermoorden van het surinaams volk en niet anders om laten wij de dingens in de juiste volgorde vertellen , sommige van die gasten hier hebben een paar maanden voor hun werk in suriname gezeten en hebben hier de grootste smoel over suriname wie niet weet hoe het is om te leven onder een brute militaire dictatuur moet zijn smoel dicht houden mijn volk was voor 1980 de meest vredelievend volk in de wereld op 8 dec 1980 is alles wat met vrede liefde en harmonie te maken heeft vernietigd, toen is suriname in spiraal van geweld moord drugs terecht gekomen en niet te vergeten corruptie. het is beneden alle pijl om mensen die terecht gevlucht zijn voor hun leven naar nederland amerika en frans guyana om ze op te roepen om hun haat opzij te zetten. ik vraag mij iedere dag af uit wat voor soort (mensen)de aanhagers van bouterse bestaan jullie hebben een duivels inborst pure die kan jij in jou zak stoppen.


  Maak melding

 15. DU wat weet jij ervan, ben je laatstelijk naar Suriname geweest,om te horen hoe het merendeel van de Surinamers over Bouterse denken?Neen dus, jij bent hier degene die een hoop nonsens suggereert,geloof me nou maar Bouterse is de meest populaire politicus in Suriname op dit moment,dat wil zeggen dat 99% van de bevolking Bouterse heeft vergeven.Ik was van augustus 2009 t/m februarie 2010 voor stage in Suriname,dus heb mijn bevindingen niet uit de lucht.Jij in elk geval wel zo te lezen.
  Maar wacht maar af 25 mei I`ll Prove You That I am Right.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.