Chaos door vals bomalarm Surinaamse luchthaven

10

PARAMARIBO, 24 apr – Op de Johan Adolf Pengel luchthaven is paniek ontstaan na een bommelding. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. Volgens een anonieme beller zouden de toestellen van de SLM en de KLM worden opgeblazen. Ook de luchthaven zou eraan moeten geloven.

Honderden passagiers en familieleden moesten in allerijl gebouwen en hallen worden uitgezet. Loos alarm, naar achteraf bleek. Volgens politiewoordvoerder John Jones namen de autoriteiten toch het zekere voor het onzekere. Onder meer is de Nationale Anti Terreur eenheid ingezet. Politieagenten en militairen zetten delen van het luchthaventerrein af.

Tussen de vluchttijden van de SLM en KLM door is naar explosieven gezocht. De rust is inmiddels redelijk hersteld. De beveiliging is voorlopig nog strenger dan normaal. Beide maatschappijen zetten hun vliegschema normaal voort, zij het ietwat verlaat. De timing van de beller is minstens opmerkelijk. De melding kwam nog geen acht en veertig uur na de moordaanslag op het hoofd van de Luchtvaartdienst, John Veira.


10 REACTIES

 1. Het lijkt erop dat bepaalde figuren angst willen creeren in de surinaamse samenleving!
  En dat vlak voor de verkiezingen!
  Degenen die hiermee bezig zijn wens ik een gepast optreden van de surinaamse overheid toe!!


  Maak melding

 2. “De timing van de beller is minstens opmerkelijk. De melding kwam nog geen acht en veertig uur na de moordaanslag op het hoofd van de Luchtvaartdienst, John Veira.”

  Men moet geen sentimenten lopen aanwakkeren met verdwaalde zinnen waarvan men geen bevestiging heeft. Ik VERMOED dat het is gedaan door een passagier die te laat zou arriveren. Zo zoetjesaan weten we allemaal in Suriname dat het een modeverschijnsel is geworden om “loze bommeldingen” door te geven. Ik ben nooit onder de indruk geweest van zo een melding.


  Maak melding

 3. OH -jA?
  wat is dat nu voor zinloze speculatie van de schrijver (soort van journalist???)
  Hou je eigen mening voor je en zet geen zaken in het artikel die kant nog wal raken…
  “de timing van de beller is minstens opmerkelijk,de melding kwam nog geen 48 uur na de moordaanslag op John Veira!
  Sherlock-Holmes aan het woord,
  Ik stel voor gewoon feiten op te schrijven en hou je mening maar voor je!
  Die moordaanslag is al heftig genoeg!
  odi,
  Wakaman


  Maak melding

 4. Melding!

  Deze bommelding heeft niets en dan ook niets te maken met de moord op John Veira. Dat zegt tenminste mijn gevoel.
  De melding heeft te maken met ongenoegen vanwege het feit dat SLM en KLM vulchten hebben moeten annuleren en vertragen door toedoen van het Ijslandse as. Een gestoorde, verstoorde verliefdheid van een maniak is de oorzaak van deze bommelding.
  Kwalijke zaak, maar onschuldig.


  Maak melding

 5. @DAS

  Valt mij wel meer op dat je te snel met je reactie bent.
  – Ja de moordenaars en de bommelder hebben waarschijnlijk niets met elkaar uit te staan. Maar dat is niet wat hier gemeld wordt.
  – De bommelding was 48 uur na de moord gedaan. Vermoedelijk omdat hiermee door de bommelder een relatie tussen beide gesuggereerd kon wordne waarmee hij een groter effect kon scoren.

  Blijft daarnaast staan dat een dergelijke bommelder volslagen idioot is en naast 10 jaar Bomma nog eens eenzame opsluiting in het LPI verdient.


  Maak melding

 6. Beste Neus,

  “Dat zegt mijn gevoel”, toch? En als mijn gevoel me iets zegt, dan reageer ik. En dat kan nooit te snel zijn. Wel te laat, als je begrijpt wat ik edoel. Ga je goed!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.