Chavez tevreden over voortvarendheid Suriname

7

PARAMARIBO/CARACAS, 24 apr – De Venezolaanse president, Hugo Chavez, is tevreden over de voortvarendheid rond het visrokerijproject. Dit meldt het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Vier LVV-functionarissen kregen een oorkonde. Chavez wilde formeel tevredenheid betuigen.

De bouw van vier visrokerijen met een Venezolaanse lening (twee miljoen dollar, red.) verloopt gestaag. De eerste investeringen zijn al gepleegd. In Commewijne wordt een moderne rokerij aangelegd. De rest van de lening komt vrij als de rokerij compleet is. Over enkele maanden moet het al zover zijn. Dan kan ook de bouw beginnen van nog drie rokerijen. Chavez is blij met de start. Venezuela stelt twee miljoen dollar beschikbaar.

De rokerijen moeten de export naar Europa weer op gang krijgen. De EU verbood in 2007 de import van Surinaamse gerookte vis. Het bereidingsproces zou niet hygiënisch genoeg zijn. De export naar de Verenigde Staten gaat wel gewoon door. Minister Kermechend Raghoebarsing sprak dan ook van “non-tarifaire handelsbarrières.” Toch is de EU-markt waardevol genoeg om een poging tot herovering te wagen.


7 REACTIES

 1. Chavez volgt verder de politieke verwikkelingen in zijn overbuurland op de voet. Het wachten is op zijn mede native collega president van Suriname om die kring sluitend te maken. Time will tell.


  Maak melding

 2. Chavez van venezuela en de Cubanen doen goede zaken voor suriname. Maar is het niet zo dat sommige hypocrieten die landen dictaturen noemen, gelet op de jaren 80 in suriname.

  Zo ziet u dat alles op deze wereld onderhevig is aan verandering. Dat geld ongetwijfeld voor de NDP in de Mega-Combinatie.

  DD Bouterse neemt zelf de leiding om te zorgen dat iedeen in het cabinet zich gaat houden aan een strak economisch beleid.
  Daaromtrend zijn reeds de beste specialisten benaderd voor de centrale bank en de ministerie van financien zaken

  Stem Mega-combinatie op 25 mei 2010.


  Maak melding

 3. Chaves lagie mang
  Hij ging vroeger aan die kant van baas
  Nu ga hij bij die agterleke njoe front kant
  Die buitenlantse lumels is onse tegenstaander
  Die moete snel snel opsjodemietere
  Baas ga allemaal selefs doen voor ons
  Wij ga niet die buitelant slijme netals front
  BOUTA for presiedent
  NDP FOREVER


  Maak melding

 4. Twee miljoen?

  Een half jaar geleden heeft op dit Forum het bericht gestaan van een schenking van vier miljoen voor visrokerijen door de regering Chavez, als tegenprestatie om te mogen vissen in Surinamse wateren.
  Nu is het volgend dit nieuwe bericht een lening van 2 miljoen en op de lange duur nog eens twee miljoen. Waar is de schenking van 4 miljoen gebleven?
  Heeft de minister van LVV goede afspraken gemaakt of zit hij ons te naaien?


  Maak melding

 5. hahahahahaha ai me gado teootje yu tjading, hebben jij en pinto de zelfde doktrine gehad??
  teootje een mooie manier op toe te geven dat bouterse in de jaren 80 een grote econimische puin van heeft gemaakt en wederom leg jij de schuld bij de anderen, wie had de leiding in de jaren 80 in suriname, wie heeft goedschalk benoemd tot bank directeur, wie heeft militairen op onze gulden laten drukken.@ pinto als je naar chavez zijn beleid kijkt en dat van bouterse in suriname zie je heel veel overeenkomsten.
  1) hun economische wanbeleid is het zelfde
  2)de stijgende corruptie de pers vrijheid ligt zwaar onder druk in venezuela
  3)de criminaliteit in venezuela is het hoogste van de wereld
  4) de bolivar maakt het zelfde mee als onze sterke gulden. pinto libie grenada en cuba hebben jou niet kunnen helpen denk jij dat het chavez wel gaat lukken? mss kan je nog herinneren hoe snel bouterse zijn militaire adviseurs uit libie, cuba het land uit stuurde toen amerika hem heel duidelijk heeft gemaakt dat hij moet stoppen met die linkse militaire adviseurs.als je de internationale nieuws volgd dan moet jij weten dat ook gadhafie een andere koers is gaan varen.ik heb een laaste vraag voor onze teootje als die landen geen dictatuur zijn hoe noem jij ze dan ?


  Maak melding

 6. Chavez moet de tientallen miljoenen armen in eigen land gaan helpen.
  Hij moet niet proberen de ontwikkeling van Suriname te frustreren.
  Zijn volgende stap zal zijn Suriname te gebruiken voor zijn vetes met Nederland en Amerika.

  Chavez heeft niets te bieden, misschien wel hoe je een bevolking kan onderdrukken.En weet je wie daar baat bij heeft de NDP.

  Deze partij wil de oude wijze van dictatuur in een nieuw jasje stoppen. Want de moordenaar dictator staat te springen on macht.
  Dat zal niet gebeuren want die mega-combinatie zal een mega verlies lijden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.