Misdaad bedreigt rechtsstaat Suriname nog steeds

23

PARAMARIBO, 22 apr – De georganiseerde misdaad vormt nog steeds een bedreiging voor de rechtsstaat. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De corruptiegevoeligheid van het ambtenarenapparaat weegt zwaar mee. Tegenmaatregelen hebben een bedenkelijk laag tempo.

Er zijn twee wetten voorbereid om corruptie tegen te gaan. “Maar die moeten nog worden behandeld in het parlement”, zegt Santokhi. Dat is dan het volgende parlement. Het huidige lijkt niet van plan nog bij elkaar te komen. Toch is het nodig de maatregelen door te voeren. De afgelopen jaren is de georganiseerde misdaad al aangepakt. Onder meer zijn drugsbendes opgerold.

Het gevaar op infiltratie en omkoping is desondanks reëel. Vorig jaar nog is een grote partij drugs verdwenen bij het Arrestatieteam. De in beslaggenomen drugs waren opgeslagen in een magazijn. Santokhi vindt gerichte aanpak des te meer noodzakelijk. Ook de wetskennis van het publiek mag beter. Dit gebrek is merkbaar in vrijwel alle facetten van het sociale en economische leven.


23 REACTIES

 1. Ai Santoki ,nu pas ga je aan deze wetten werken,wie houd je voor de gek?Heb je daar niet ruim de tijd voor gehad?Lekker makkelijk om heet an de volgende regering over te laten,waarom zeik je daar dan over.
  Maar jij weet toch dat je gehele regering,Front,zo corrupt is als maar zijn kan?O,dus dit kabinet of te wel het parlement werkt niet meer?Maar worden gewoon doorbetaald?
  Als het stemvolk van Suriname nu niet door heeft dat ze flink in de zeik genomen worden door deze FrontStront dan weet ik het niet meer.


  Maak melding

 2. Geachte redactie,

  Hoe helder kan je het stellen, als je niet anders tot de conclusie kan komen, dat door de jaren heen de Surinaamse Rechterlijke Macht, welke binnen een Westers democratisch bestel gescheiden behoord te zijn van de Uitvoerende Macht, in de Republiek Suriname nu vervallen is tot een ‘verkapt politiek uitvoerend orgaan’ o.l.v. de zittende Frontregering Venetiaan.

  En geen enkele buitenlandse waarnemer, Westerse Ambassade, noch zogenaamde toezichthoudende ‘internationale Westerse organisatie’, laat haar stem hieromtrent horen. Laat staan om van dit praktisch ‘ondemocratisch’ gegeven gewag te maken.

  En uiteraard zullen Westerse landen dat ten opzichte van zogenaamde Derdewereld niet doen. Een opportunistisch gegeven die ook merkbaar was tijdens De Tweede Wereldoorlog (1940-1945). Toen Westerse landen o.l.v. de Verenigde Staten van Amerika pas ingrepen, NADAT Adof Hitler de economische-en financiële macht van de Joden toentertijd tot een minimum beperkt hadden. En Surinaamse Vrijheidsstrijder w.o. Anton de Kom (1998-1945), Otto Huidwoud (1893-1961) en Simon Sanches (1915-2002) ten onrechte voor het leven verbannen werden uit hun geboorte land Suriname. Terwijl de geschiedenis ons vandaag nog anders probeert te doen geloven.

  http://www.suriname.nu/701vips/belangrijke20.html

  Een ander gevolg van de Tweede Wereldoorlog was de onnodig miljoenen burgerslachtoffers, waaronder meer dan 600 miljoen joden, zigeuners en militairen wereldwijd. Een prijs die heden ten dage nog steeds betaald wordt, gezien de toestand in het Midden-Oosten. Waarbij het Palestijnse volk momenteel de zwaarste tol aan het betalen is. Tevens een kruitvat van politiek geweld, vanwege internationale politieke manipulatie, bedrog en Westers eigen belang. Vanwege het oogluikend toestaan van deze Westerse landen, waaronder de Verenigde staten van Amerika en Engeland, dat zogenaamde “bevriende landen” als Israel, op ongepaste en mensonterende wijze haar gang kunnen blijven gaan. Zolang hun belangen NIET geschaad worden.

  http://www.youtube.com/watch?v=KYWSfZ0SKig&feature=related

  Maar pas als de vlam in de pan slaat, zijn het deze zelfde Westerse landen, die om de schijn hoog te houden, er alles via hun media macht proberen te doen, om een vinger naar anderen te wijzen, behalve naar zichzelf. En intensief het voortouw proberen te nemen, om de mensenrechten schendingen aan de kaak te stellen d.m.v. hun internationale organisaties. Zoals het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Mosterd echter na de maaltijd.

  Terwijl zij al die jaren zelf debet aan zijn geweest aan het onrecht met als voorbeelden; Zuid-Afrika 1931, Cuba 1959, Suriname 1980, Sierra Leon 1991, Rwanda 1994 en Gongo 1998. Om ten slotte niet lang terug nog het omarmen van de voormalig Zuid-Afrikaanse “terrorist” Nelson Rolihlahla Mandela als Democratisch gekozen president van Zuid-Afrika.

  http://www.youtube.com/watch?v=AP9bYfsbTU4&feature=related

  En de Surinaamse Rechterlijke Macht welke momenteel verweven is met de Uitvoerende Macht o.l.v. de zittende Frontregering Venetiaan, mag van het Westen ongestoord haar gang gaan. Totdat het zooitje wederom weggeschoten wordt. Om deze zogenaamde Derdewereld Natie Suriname, opnieuw van vooraf te laten beginnen. In naam van de Westerse Democratie.

  Een klassiek internationaal politieksteekspel, gedirigeerd door deze landen, hun multinationals en hun lokale pionnen. Dit zolang het Westers belang NIET geschaad wordt, bestaande uit o.a. het exporteren van goedkope Derdewereld grondstofproducten uit die Derdwereldlanden, w.o. Bauxiet, Olie, zogenaamde ‘Bloeddiamanten’ , buitenlands kapitaal overmakingen en goedkope goudstaven (Surinaams belang Iamgold 5%).

  En als het Surinaams rechterlijke- en justitionele autoriteiten nogsteeds weigeren, om spoedig op hun schreden terug te keren, zoals dat een waarachtige Onafhankelijke Rechterlijke Macht in een Democratie betaamd, dan moet men ook niet merkwaardig van opkijken, als blijkt dat in zulks een omstandigheid, zulks een Rechtstaat onder bedreiging van het volk en haar leiders komt te staan.

  Elk volk heeft het recht zichzelf en haar grondgebied te verdedigen.

  http://www.youtube.com/watch?v=ejeWqQ6fxqo


  Maak melding

 3. INdien geen vertrouwelingen in sme zijn,waarop je kunt bouwen..,,dan gewoon interpol inschakelen met alle gevolgen dien..

  Desnoods het amerikaans geheim dienst,om deze raddraaiers optesluiten ookal in het buitenland..

  Opgeruimt staat altijd goed en netjes,weg met die rotzooi zonder uitzondering..

  Pas dan krijg je een goed geciviliceerd samenleving,waar het goed toeven is,weg met die dief-ijzer voor elk huis..

  Dan spreek je van een goed leven in sme..

  Orde rust en plezier..

  We hebben een dictator-leider nodig,die dit kan en wil realiceren..


  Maak melding

 4. Iemand hier op dit forum heeft een behoorlijke,ziekelijke trauma overgehouden van de jaren ’80.Werkelijk ziekelijk.Te gek voor woorden.
  Tijd voor een geestelijk onderzoek.


  Maak melding

 5. Neus.. Du .. Ook de wetskennis van het publiek mag beter. Dit gebrek is merkbaar in vrijwel alle facetten.

  BAAS van STAAT SURINAME op dat moment …..die gasten zijn vermoord in naam van de staat SURINAME zij waren behoorlijk…..STAATS GEVAARLIJK BEZIG.

  Nu moet jij maar met bewijs komen dat het niet zo was…..alles proberen bepaalde ezels van dieven boeven combinatie dusdanig te manipuleren in de naam van DEMOCRATIE…..recht en wet ondertussen zaten wij met een stel coup wellustigen….schurken en behoorlijke ook.


  Maak melding

 6. 90kg cocaine uit de klus van de A-Taem.
  500 honderd chinesen betalen smeergeld.
  10 kg cocaine in kofferbak auto.
  Onschuldige jongen dood geschoten.
  Vriendin koop huis bij drugs-rover.

  In suriname is deze man minister van justitie en hij gaat voor de presidentschap van de republiek suriname.

  Deze man behoort tot de politieke organisatie van de VHP en hij is popie jopie bij die partij.

  MAAR dames en heren; deze man kan alleen maar een hoop kabaal maken. Het resultaat van zijn beleid is dat zijn beste mensen de drugs onder zijn neus wegnemen.

  Verder wordt grof geld verdiend op zijn afdeling met de chinesen. Het kan zijn dat hij zelf mee doet of hij wordt niet serieus genomen door zijn mensen.

  Bovendien zijn er zoveel moorden gepleegd dat je de tel kwijt raakt. De onderzoeken naar die gepleegde moorden leiden vaak tot niets in suriname.

  Stem Mega-Combinatie voor een strak veiligheids beleid die kortemettem maak met rovers en geweild plegers.

  De Mega-Combinatie is voor betere bescherming van belangrijke personen die een vitale functie voor de maatschappij vervullen.


  Maak melding

 7. nr 1, mee eens.
  een land valt of staat met een gezonde politiek.
  wil de politiek de misdaad en corruptie aanpakken, zullen ze eerst hun eigen straatje schoon moeten maken, wat al een loodzware opgave is voor surinaamse politici!


  Maak melding

 8. zolang jullie weigeren om in te zien dat de revolutie het begin is van moreel verval in suriname net zolang zal suriname achter de feiten aan lopen . geeft nou eens toe dat de zogenaamde staatsgreep tegen corruptie meer corruptie in de hand heeft gewerkt en meer ellende en achteruitgang dan wat anders, er zijn voorbeelden zat in de wereld waar je aan kan zien dat dictatuur en repressie niet werkt. lees de reaktie op nummer 3 dan vraag ik mij in alle eerlijkheid af wat die tirade van akademiya met dat bericht te maken heeft?? de problemen in suriname zijn ontstaan toen een stelletje landverraders de macht in suriname met militaire machtsvertoon hebben over genomen en niet wisten wat zij ermee aan moesten toen is de ellende begonnen in mijn geliefde land suriname. militairen worden niet opgeleid om een land te besturen maar om een land te beschermen en te verdedigen.iemand hier die roept dat wij een dictator nodig hebben om rust en plezier in suriname te realiseren, aan deze man of vrouw wil ik vragen om na te gaan in welke jaar men de dieven ijzer massaal voor hun ramen is gaan zetten in suriname voor hun eigen veiligheid, je zal tot een opmerkelijke conclussie komen. ik ben kort voor de staatsgreep vertrokken uit suriname ik weet waar ik over ik praat suriname is radicaal veranderd na de coup van 1980 en dat komt omdat de machthebbers van toen een verkeerd beeld aan de zamenleving hebben gegeven en dat onderschatten jullie. dit zijn de naweeen van een brute militaire dictatuur het zal generatie duren om dit inmense probleem waar suriname mee zit te overwinnen. op 25 mei 2010 kunnen de surinamers een goede stap zetten in de goede richting om niet te kiezen voor de (mensen) die verantwoordelijk zijn voor moreel verval in suriname.ik heb nieuws voor de aanhagers van moordenaar bouterse het zal jullie niet lukken op mij te stoppen ik ga door tot het bitterde einde alle bedreiging en aantijging ten spijt.


  Maak melding

 9. Dit is toch niet om van te schrikken, wat denkt die minister Santokhi wel, dit speelt allang, heel lang, gezien het beleid etc kan
  toch iedere crimo daar binnen komen en weer weg gaan wanneer ie wil, en het stikt er toch van het zwarte geld,gepompt in allerlei
  zaken etc, boeng bigi osos, auto’s die er rijden vraag ik me af hoe kan dat, veel gasten daar die een gun hebben, thuis en ook lui die het bij zich dragen, trouwens hier ook, maar Suriname is gewoon weri wat dit soort van zaken betreft, de veiligheid is daar troef, en eigen rechtertje spelen, dat is bekend daar. Het zal erger worden, jammer
  voor het land, en ik denk ook dat na 25 mei
  diegenen die het voor het zeggen zullen hebben, no lang met dit probleem te maken zullen hebben.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 10. Het doel van de bewustzijn organisatie is om Suriname wederom naar de afgrond te leiden onder het mom van uitbuiting door buitenlandse onderneming daar voor noemen zij zich democratisch en stellen zij zich verkiesbaar. Terwijl beslissingen die genomen worden die van belang van het land zijn bij meerderheid in het NA worden aangenomen, en niet in Amerikaanse Congress, China Volksraad of Nederlandse Parlement.
  Wordt tijd dat de bewustzijnsbeweging de rechten van het Surinaamse volk die zij gekregen hebbeb bij de Onafhankelijkheid in 1975 gaan respecteren en als het hun niet bevalt kunnen ze beter hun biezen nemen.


  Maak melding

 11. @ theo en andere MC aanhangers:

  Uit alle internationale rapporten blijkt dat Suriname lang niet zo crimineel is. Integendeel, Suriname heeft het laagste moordcijfer per hoofd van de bevolking (ga dat maar uitzoeken wat dat betekent) na canada in de America’s. Ten tweede, volgens OAS data, hebben meer dan de helft van alle moorden in Suriname een relatie met drugs, en worden gelinkt aan colombianen en brazilianen. Dus dat betekend dat de ECHTE SURINAAMSE moordcijfer NOG lager is.

  En MC heeft een trackrecord van criminaliteits en geweldsbestrijding?

  Enigste wat MC heeft gedaan tijdens 1996-2000 was 2 jaar lang niks doen tegen de influx van brazilianen, banden aangaan met china en starten met importeren van chinezen. de laatste twee jaar waren ze voornamelijk bezig de hersenen van surinames leerkrachten, douane, studenten in te slaan en zelf gericht schieten om demonstranten, toen de bevolking meer dan genoeg had van de ndp.

  EN dan begin ik nieteens over de jaren 80.

  NDP/MC doet niks aan criminaliteit en geweld, HET IS JUIST DE UITVOERDER EN OPDRACHTGEVER achter beide!!!!


  Maak melding

 12. Corruptie,Corruptie waar ter wereld heb je geen corruptie gezegd overal.Met de corruptie heb je het geweld met je,die is om de corrupte boel te beschermen.Gister avond zag ik op de televisie een programma over hoe de Japanse maffia te werk gingen en wat voor invloed ze hadden op de gemeenschap deze mensen kenden geen pardon ze maaiden een ieder neer die hun in de weg stond.


  Maak melding

 13. Reaktie op nummer 10
  U doet het voorkomen alsof er geen kriminaliteit was voor 1980,alsof suriname een paradijs was,geen armoede,geen onderdrukking niets negatiefs.
  Wel mijn vriend als alles zo was als u suggereerd zaten we vandaag niet opgescheept met bepaalde criminele figuren.


  Maak melding

 14. ik ben kort voor de staatsgreep vertrokken uit suriname ik weet waar ik over ik praat suriname is radicaal veranderd na de coup van 1980.
  aldus de hanenpoot idioot.

  zie hier een van de zovele koeterwaals/ stommiteit van een idioot.dit is puur aansporen tot haat en verdeeldheid.de opruiende uitspraken kan de idioot alleen in nederland doen maar niet in suriname.

  hoe geloofswaardig moet men deze idioot aannemen.dit ziet hij zelfs niet meer zitten.
  en probeert ons gewoon op de verkeerde been te plaatsen met zijn hypocriete opstelling.

  als hij echt geeft om suriname wat doet hij nog in nederland.je bent geen fighter maar een grote lummel/lafaard.een lummel/lafaard dat beweerd tot het bittere einde te vechten.

  je hebt zelfs niet eens door dat jij door waterkant net als een schietschijf wordt gebruikt.zo achterlijk en dom ben je.
  busje komt zo.


  Maak melding

 15. @Theo

  Je hebt 30 jaar geschiedenis nodig om 5 punten aan te halen die ook nogeens discutabel zijn. Voor de NDP hoeft iemand in de regel slechts 1 maand te belichten om een langere lijst met misdaden op te voeren. En dat terwijl onder hun bewind het regelmatig volstrekt intransparant was.

  Nee als je beweert dat de NDP de meeste kennis in huis heeft mbt criminaliteit moet ik je volkomen gelijk geven, alleen zo jammer dat ze altijd aan de verkeerde kant van de lijn staan.

  Inclusief het inhuren van leugenachtige broodschrijvers met als taak geschiedvervalsing.


  Maak melding

 16. @ADMIN

  Wilt u zo vriendelijk zijn posting #6 met onderstaande tekst te verwijderen. Deze is afkomsting van een nickname dief. Een fenomeen dat we regelmatig tegenkomen en steeds uitgevoerd wordt door aanhangers van een ondemocratische partij die elk gebrek aan normaal norm besef heeft.

  En aub gelijk het IP adres van die nickname dief blokkeren dan wel hem er opwijzen dat bij een volgende misdraging zijn volledige personalia hier op de site geplaatst wordt.
  SME en het forum zijn niet gebaat bij dergelijk wangedrag.

  De te verwijderen posting:
  April 22nd, 2010 at 9:01 pm
  @1

  Beste DU(Hoost),

  Jij en je zogenamde Bevrijdingsraade zijn er mede de de de oorzaak van.

  neus


  Maak melding

 17. Praten wij hier over de lieg en bedrieg verhalen van die Tjanderkoki…Taktaki….komen anderen zeuren met jaren ’80…hoe dom kunnen mijn land en lot genoten nog zijn.


  Maak melding

 18. Ach die rat op nummer 17 jij ben zo dom als het maar zijn kan .
  hier een nog een aantal voorbeelden die op feiten berusten ,
  de misdaad cijfers in venezuela is het hoogste van de wereld een land waar ook zo een despoot aan de macht is.
  ik doe niet voorkomen maar het is een feit dat na de jaren 80 de criminaliteit is toegenomen in suriname en de reden is dat er criminelen aan de macht waren in mijn land. @ die zakkenwasser op nummer 17, ik maak zelf uit waar ik wil wonen ja, hou a.u.b op over hypocriet de grootste hypocriet ben jij iedereen in de wereld moet volgens jou zich aan de wetten en regels houden behalve jou holmaat desi bouterse dit is het top punt van veinzerij.jij ben geestelijk niet in orde je hebt last van schizofrenie.


  Maak melding

 19. in de jaren 80 werden onze landgenoten vermoord door een medogenloos militaire regime die toen de macht in handen had,
  in de jaren 80 was de corruptie hoger dan de jaren ervoor het bewijs kan je zien bij onze moederbank hoe die beesten het leeg hebben geroofd alibux die de staat suriname voor half miljoen heeft oplicht , bosje die op kosten van de staat suriname inkopen deed in het buitenland,de advocaten kosten van drugscrmineel bouterse werd betaald uit staatskast terwijl het volk in grote penarie zat er was geen buitenlandse geld om de belangrijke benodigheden zoals medicijnen te betalen voor het volk maar wel voor dure buitenlandse reizen en dure advocaten.de militairen hadden alles wat hun hartje begeerde terwijl het volk waarvoor de revolutie zogenaamd bestemt was moest in de rij moest staan voor hun eerste levensbehoeften,
  deze criminele bende hebben mijn volk van al hun waardigheid beroofd.SHUT ME MOUTH ranking dread.


  Maak melding

 20. Rechtsstaat?

  Een staat waar moordenaars, verkrachters, boeven en corruptelingen kunnen deelnemen aan verkiezingen om teneinde deze staat te kunnen vertegenwoordigen en besturen, mogen wij geen Rechtsstaat noemen.
  Hoe moeilijk dit ook lijkt, verban deze lieden uit de politiek, dan kunnen we verder als Rechtsstaat. Anders hebben we het RECHT niet om dat woord te mogen gebruiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.