Verkiezingsuitslagen Suriname centraal via sms

5

PARAMARIBO, 22 apr – Bij de komende verkiezingen wordt zoveel mogelijk gebruik maakt van nieuwe technologie. Tussentijdse uitslagen worden per sms doorgegeven. Het personeel op stembureaus zal steeds sms’en naar de hoofdstembureaus. Deze aanpak geldt voor het hele land.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil een optimale informatiestroom. De media krijgen daarom direct toegang tot de hoofdstembureaus. Binnengekomen data kunnen direct op een stick worden opgeslagen. Uiteraard is optimaal functioneren niet te garanderen. De speciale coördinatiecommissie doet het dan ook niet. Veel hangt ook af van de kwaliteit die providers bieden.

Die kwaliteit kan variëren van bedrijf tot bedrijf. En ook van gebied tot gebied. De dienstverlening wil het wel eens laten afweten bij ruimere belasting. Bij de laatste verkiezingen was een particulier bedrijf ingehuurd. De dataverwerking verliep toen vrijwel rimpelloos. Toch is er nu een andere aanpak. Binnenlandse Zaken gaat kennelijk voor kortere lijnen.


5 REACTIES

 1. Hopelijk zij er voldoende security maatregelen genomen om te voorkomen dat berichten afgetapt worden en vooral om te voorkomen dat andere dan de stembureaus vals berichten versturen.
  Ik kan verschillende maatregelen bedenken maa dit is niet de plaats om die nu te bespreken.

  Verder is het een goed inititie.


  Maak melding

 2. Het zal schandalig zijn als dit via een simpele sms ging. Ik weet dat alles mogelijk is in SU, maar ik kan me niet voorstellen dat hier niet over nagedacht is.


  Maak melding

 3. bij het smsen zou je kunnen frauderen, maar gelukkig wordt de telling weer gecalled [het OKB is verplicht dat te doen] om het zo te zeggen, we zijn toch geen apen in Su.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.