Hoofd Luchtvaartdienst Suriname vermoord

18

PARAMARIBO, 22 apr – In Suriname is geschokt gereageerd op de dood van John Veira, hoofd van de Luchtvaartdienst Suriname. De 59-jarige Veira werd gisteravond op brute wijze om het leven gebracht. Volgens berichten in diverse Surinaamse media, die spreken van een liquidatie, werd hij van korte afstand doodgeschoten bij zijn woning in het district Commewijne.

Volgens buurtbewoners stopte een motorfiets met twee mannen rond negen uur ‘s avonds voor de woning van Veira. Een van de twee liep het erf op en riep Veira bij zijn naam. Toen Veira na een poosje de voordeur opende werd drie keer om hem geschoten waarbij hij in zijn borst werd geraakt. De dader sprong achterop de motorfiets en de twee waren snel verdwenen.

Minister Richel Apinsa van TCT, SLM-directeur Henk Jussurun en Casas-directeur Vivian Hanenberg hebben verslagen gereageerd op de dood van Veira, meldt De Ware Tijd. Ook de Surinaamse president Venetiaan kon het nieuws niet bevatten.


18 REACTIES

 1. Als IETS de opdrachtgevers niet bevalt dan schroomt men er allang niet meer voor mensen in Suriname te liquideren zo te zien.

  De grote vraag is nu:

  1) Was dhr. Veira te integer en wilde hij niet voldoen a/d wensen van zware criminelen? Was hij hen een “sta in de weg”?
  Heeft hij smokkelaars gedwarsboomd, en was dit dus een wraakactie?

  2) Is hij iets niet nagekomen, en werd hij daarom dus op zo’n brute,laffe wijze geliquideerd?

  Laat ons duimen dat dit niet een van de vele onopgeloste moorden blijft in SME en de toedracht duidelijk wordt.

  Het is nogmaals bevestigd dat SME niet een land is waarinje veilig en onbezorgd kunt wonen..helaas.

  Sterkte aan de nabestaanden van de heer Veira.

  God ZIJ MET SURINAME


  Maak melding

 2. Sad news, very sad, we vragen ons af waarom
  waarom op zo’n manier, in 1 keer uit het leven gerukt. Ik blijf het zeggen, ik ben er vorig jaar geweest,in de republiek, en wat dit soort van zaken betreft is het af en toe schering en inslag, de weken dat ik er was, gebeurde er zat om me heen, maar goed hier in Ned ook
  A Kondre foe oenoe kong troeboe baja, a wang sari torie!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 3. Santhoki alias “Sherif” er is weer meer werk aan de “bacove winkel”!
  Ga je al deze zaken oplossen voordat je “President” wordt?


  Maak melding

 4. Deze meneer was zeker integer, is er nog ergens een hoofd van een afdeling die geen auto bezit of gewoon op de brommer naar zijn werk gaat.

  Sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

 5. Laten we hopen dat het geen politieke moord geweest is, daar er al eerder bedreigenen geplaats zijn naar Top ambtenaren in de Surinaamse samenleving.


  Maak melding

 6. Deze man was heel integer ik ken deze man sind sinds mijn jonge jaren.ik ben vaak als kind bij hem thuis geweest.ik heb 11 jaren gewerkt als politie rechercheur en nooit ben ik iets tegen gekomen waar hij in opspraak kwam. Zijn eerlijkheid heeft hem de das omgedaan.ik ben zeer geschokt door dit geval.Ik wens de familie uit heel mijn hart heel veel sterkte toe en hoop dat deze lafhartige daders gepakt worden.


  Maak melding

 7. Dat bedoel ik,gewoon de amerikaanse interpol inschakelen en al deze lieden oppakken en in een container stoppen inclusief al die mannen van december moorden mooi wana moorden jungle commantanten en al die vrij lopende figuren die hoe dan ook betrokken zijn bij welke moord verkrachting ook en deze in container in de suri-rivier bij de monding laten voor de natuur..


  Maak melding

 8. Het is jammer dat men gauw genoeg geneigd is negatief te denken over een ander.Denk aan de woorden van Michael Jackson,probeer de man/vrouw in de spiegl te veranderen. Sterkte aan de nabestaanden.

  Manoush uit Sranan


  Maak melding

 9. Waarom, waarom? Je leest op alle sites dat het gaat om een liquidatie. Waarom een liquidatie? Heeft John Veira iets te verbergen gehad? Het zijn zomaar vragen, hoor. Wat te denken van een huurmoord? Dan nog de vraag: Waarom? Was Veira dan misschien niet van onbesproken gedrag? We wachten af.


  Maak melding

 10. Het is dezelfde santokie die hierachter zit.
  Ook Brunswijk weet hiervan.De daders komen uit Moengo en omgeving denk ik hoor.
  Daar zitten/wonen/leven de meeste crimi’s.

  Doei

  A boi konie


  Maak melding

 11. Wij vragen ons altijd af waarom
  waarom vraagt u dat zit u met een geweeten wie weet heef veel te verandwoorden \
  jonh ga in vrede
  strekte aan de fam
  mentor jr soso lobie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.