Informatieavond Prey Skoro Akselschool te Saron

0

PARAMARIBO, 17 apr – Prey Skoro Akselschool opent op maandag 19 april om 8.00 uur haar deuren voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Deze Prey Skoro is de eerste binnen de scholen van het EBGS onderwijs. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, partner in de Prey Skoro, ondersteunt middels de inzet van 2 leerkrachten voor de Prey Skoro. Het EBGS onderwijs heeft een lokaal ter beschikking gesteld en gezorgd voor de renovatie en beveiliging. Mede door de co-financiering van de Nederlandse Ambassade kunnen Saga Interproject en Combiwel Suriname de Prey Skoro Akselschool realiseren.

Belangrijkste doelstelling van de Prey Skoro is het vergroten van de ontwikkelingskansen van peuters door hen spelenderwijs te stimuleren op verschillende ontwikkelingsgebieden. Dit moet leiden tot het verkleinen van leerachterstanden op lange termijn en het waarborgen van een pedagogische doorlopende leerlijn. De methodiek is ondersteunend in het vergroten van de deskundigheid van peuterleidsters en het versterken van de opvoedingsvaardigheden van ouders

Binnen de door Combiwel en Saga Interproject ontwikkelde Surinaamse methodiek kunnen kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen tot zelfstandige, sociaalvaardige en leergierige peuters. Een aantrekkelijk ingerichte ruimte, een stimulerende en gestructureerde manier van werken en een positieve benadering van kinderen en ouders is het uitgangspunt. Voor ouders is er een ouderparticipatie programma en hun deelname aan de Prey Skoro is van groot belang. Voor een goede aansluiting op het kleuteronderwijs is ervoor gekozen om de Prey Skoro Methodiek aanvullend te laten zijn aan de methode Speelwerkplan van het kleuteronderwijs in Suriname. Elk kind heeft een vaste mentor die het contact met de ouders of verzorgers onderhoudt en ook de persoonlijke resultaten per mentorkind bijhoudt in de individuele voortgangsrapportage.

Ter informatie van ouders is er op maandag 19 april een voorlichtingsavond van 19.00-20.00 uur in de Akselschool te Saron aan de Slangenhoutstraat.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.