dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVoorzitter Surinaamse verkiezingsautoriteit bang

Voorzitter Surinaamse verkiezingsautoriteit bang

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 apr – Voorzitter Jennifer van Dijk-Silos van het Onafhankelijk Kiesbureau leeft in angst. De bedreigingen vanuit het kamp van A Combinatie, AC, worden serieus opgevat. Van Dijk-Silos heeft zelfs al minstens één angstig moment meegemaakt.

Een onbekend voertuig reed enkele dagen terug geruime tijd achter haar auto. “Ik vind het erg dat een instituut dat zijn werk doet en degenen die dit werk vertalen, bedreigd worden. We zijn ver afgedaald in dit land”, zegt Van Dijk-Silos tegenover de Ware Tijd. Intussen heeft de regering gezorgd voor permanente bewaking. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie vindt het niet kunnen.

Hij is door journalisten ingelicht. Die vernamen en noteerden zelf de bedreigingen uit de mond van AC-leden. Ook Caprino Allendy, leider van AC-partner BEP zou het er niet levend vanaf brengen. Dat dan als AC niet mag meedoen aan de parlementsverkiezingen. Allendy wordt als veroorzaker aangemerkt van de te late indiening van kandidatenlijsten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

61 REACTIES
 1. mensen, mensen nu is het gebleken dat wij te maken hebben met een stel GANGSTERS metname Brunswijk en konsorten al deze mensen hebben een minderwaardigheidskomplex maaaaaar laat dit niet rusten gewoon hard terug slaan, soema barie na hem vierie ,het kan niet zo door blijven gaan dat stel laag opgeleide mensen het hef in handen nemen zodra er onrechtmatigheden zich voor doen , zonder pardon opsluiten ,die dome achterlijke massa


  Maak melding
 2. blaffende honden bijten niet,die idioot lonny is gewoon nerveus en ik zou zeggen,laat hem maar uitrazen.hij werkt zichzelf in een nog ergere situatie.

  met een analfabeet moet je geen kostbare tijd verliezen,want deze begrijpt het toch weer niet.een ding is zeker,dat het nieuw front het gelag zal moeten betalen.met niet meer of minder zetels.maar de angst zal meer en meer toeslaan bij de elite fronters.

  de meest kritieke momenten of een soort van gevaarlijke verwarde toestand in een verkiezing(politieke)strijd,is welke politieke combinatie of partij de macht zal veroveren.de fysieke/psychische druk op bepaalde personen kunnen een averechte werking hebben.en gaan over tot de meest asociale of stomme beschuldigingen.

  het is gewoon een kwestie van het hoofd cool houden en laat je vooral niet meeslepen door de stomme paniekzaaiers of haatzaaiers.


  Maak melding
 3. Mevrouw of meneer hierboven wil je zo dapper zijn om je eigen naam onder je bericht te schrijven en geen misbruik te maken van andere persoonsnaam


  Maak melding
 4. ik heb het over de eeste persoon die op dit bericht gereageerd heeft. haal je eigen naam aan en schuil niet onder de naam van iemand anders


  Maak melding
 5. Door hun eigen fout zijn ze waarschijnlijk uitgesloten van deelname in een paar kieskringen en nu willen hun eigen blunder op anderen wreken.Wat een mentaliteit.Misschien weten ze nog niet dat een geordende samenleving gebaseerd id op regels die voor eenieder gelden en dus ook voor de “koning” van een distrikt.


  Maak melding
 6. Meneer somo jij bent voorzitter van het parlement,en vele van jou leden zijn asocial bezig in het land,dus tref maatregelen..,anders ben jij het niet waardig..

  Meneer santokhi, jij bent opperhoofd van het politie-korps van het land,dus bewijs jou diensten wat gedaan moet worden..

  Meneer el vene jij bent stam-hoofd van het land ook van de marrons,en vele van deze groep gedragen zich als criminelen.,,dus pak die mensen op en zet ze achter de tralies..

  Niemand en dan ook niemand mag zich boven de wet verheffen,ieder landgenoot van welke komaf dan ook,dient zich te onderwerpen aan de wetgeving..

  Wie zich niet onderwerpt,moet maar boeten,dus opsluiten..

  Dé wet geld voor een ieder,die woont werkt leeft in het land sme…


  Maak melding
 7. De voorzitters van de A combinatie moeten consequenties verbinden aan het te laat indienen van die lijsten en opstappen. En niet bedreigingen zitten uiten aan mensen die daar niets mee te maken hebben. Het OKB heeft niets te maken, met het laat indienen van die lijsten en deze mensen moeten nu eens eindelijk hun verantwoordelijkheid onder ogen durven zien en hun achterban beter informeren. Verder wist men al 5 jaar geleden, dat de verkiezingen zouden komen en ga je niet op het laatste moment nog zitten discussiëren over kandidaten!!!


  Maak melding
 8. Een zorgelijke situatie. Het riekt naar Afrikaanse toestanden. De Anarchistische Combinatie denkt met bedreigingen en/of geweld de zaken te keren. Die éénhersencellige machtsgeile apen hebben nooit geleerd wat wet en recht is. Al eeuwen niet. Het wordt hoog tijd dat ze eens met de neus op de feiten worden gedrukt, te beginnen met een verbod op verdere deelname aan de verkiezingen. Dit soort mensen verdient niet beter. Verbieden, die djyuka-partijen. Er komt geen enkele progressie vanuit die hoek. Sorry dat ik het zo moet formuleren, maar ik denk dat het niet anders is.


  Maak melding
 9. Dit is zonder twijfel een diepte punt in ons staatsrechts bestel. de rechtstaat zijn de kernwaarde van elke zich zelf serieus beschouwend land, en een bedreiging hoe klein dan ook mis een regel rechte aanslag op de fundamenten van ons zo kwetsbare rechtsstaat!!! dit hebben we overigens aan Vene te danken hij is met dit soort lui inzee gegaan en de mogelijkheid , dat ze misschien na 25 mei hun macht zullen verliezen , maakt ze wanhopig en gevaarlijk!


  Maak melding
 10. Er is maar één remedie tegen diegenen die haar in haar functie bedreigen. Keihard aanpakken en nu niet meer met de mantel der liefde bedekken. What’s next met deze onverlaten?
  Dit is geen wedstrijd te Moengotapoe, deze lieden denken dat zij boven en onder de wet staan, de fout zoekt men nooit bij zichzelf.


  Maak melding
 11. Een opgeblazen mededeling van een klikkende journalist, wordt door Van Dijk – Silos opgeblazen tot grote proporties. Deze zwaargewicht zet zichzelf graag in het middelpunt van de belangstelling.

  Ga je bij een andere partij luisteren dan zullen ze schelden op Ronnie en dan kan die ook om beveiliging gaan vragen, en zo kunnen we de hele dag bezig blijven.


  Maak melding
 12. Dit komt door rotzooi gedrag van Opa Ronald himself.
  Hij wist dat hij gekken aan Landsbestuur heeft laten meedoen.

  Die hele NPS is een rommelbak een stel idioten die reeds eerder meerdere problemen voor het land hebben veroorzaakt….. zelfs de jaren ’80 hebben wij aan deze ezels te danken.
  IK WEET HET ECHT NIET MEER MET DIE HELE NPS.

  Hebzucht..Domheid..Achterlijkheid….steeds keer op keer….waar moeten wij met ezels als BRUINSWIJK die Dombo Rambo…die men ook nog plaatst als Hoofd Beleidsadviseur TCT….Hoe dom kan men zijn hoe Idioot….of GEK!!!!


  Maak melding
 13. @ brantimaka en de rest van de aanhang, het zou jullie sieren als jullie de zelfde kritische houding ook tegen bouterse tonen dat brunswijk een koe is weten we allemaal niets nieuws onder de zon maar laten wij de misdradingen en bedreigingen van bouterse niet vergeten dat mag allemaal in jullie ogen stelletje hypocrieten,iedereen moet zich aan wet en recht houden in suriname.


  Maak melding
 14. Arresteren het tuig van de onderste richel.
  Vraag me ,waar ze de euvele moed vandaan halen om iemand te bedreigen die niets anders dan haar plicht doet.
  Dit alles laat duidelijk blijken dat het land in en in corrupt is.

  Maar het is niets nieuws alles daar gaat onder de tafel of met een kruiwagen,eindelijk staat er een eerlijk iemand op ,die alles volgens de regels probeert te laten verlopen en zie wat er gebeurt.Teh no gwentie moeilijk om volgens de regels te leven stomme AC,komt allemaal door die klungel van een Venetiaan,hij is de veroorzaker van dit allesw door te vragen om langer te wachten op zijn dibri Brunswijk.
  Het is te hopen dat Santoki, ook volgens de rechtsgeldende regels gaat operen,heb er een hard hoofd in,om de bedreigers te arresteren.


  Maak melding
 15. Hoe naief kan iemand zijn?
  Als Sillos zich zo bedreigd voelde wil ik effe een paar dingen op een rij zetten.

  Vandijk-Sillos is Jurist.
  Deze mevoruw is Docent recht op de ADEK
  Waarom heeft ze geen kenteken nummer opgeschreven als ze zegt dat een auto een tijdje lang achter haar heeft gereden. kook maar gaar in jullie eigen Sop. Wij marrons hebben blijkbaar geen recht op eigen organisatie, maar het was brunswijk welk het heeft aangedurfd om de wapen op te nemen tgen Bouterse klootzakken jullie.

  Als er zo een reele dreigng is waar zijn de feiten En aangiften.

  laffaards die hier op waterkant reageren laat je krabben verstand werken.


  Maak melding
 16. DJOEKABALA, even ter attentie: na 25 mei 2010 komt er een nieuwe regering aan de macht door een DEMOCRATISCH aangewezen meerderheid van het VOLK.En dan komt er een DAADKRACHTIGE PRESIDENT die zich niet laat chanteren door een bepaald bevolkings groep.

  Beschouw dit maar als een kennisgeving!!!!!!!!


  Maak melding
 17. Surinamers probeer nu eens SAMEN te werken dan elkaar TEGEN te werken, als er weer brokken van komen dan komen jullie weer met de pet in de hand bij de voormalige kolonisator om hulp vragen of het “slavernij verleden” krijgt weer de schuld.

  Groet: Linksom.


  Maak melding
 18. Ik lees al deze reacties, en ik schaam mij voor de rasistiche en discriminerende opmerkingen van sommige leden op dit forum.
  Als mevrouw Van Dijk-Silos zich zo bang voelde.
  Nou ik kan je zeggen over al die ‘avondklokken’in de jaren 80. Ter herinnering: voor zij die het vergeten of weggestopt hebben. Jonge mannen als ‘Koemba'(Guno Ravenberg) van Flora B , en vele anderen die zonder vorm van proces en voorgeleiding thuis voor hun geliefden zijn opgehaald en de volgende dag dood langs de weg zijn gevonden.
  Het is dus niet alleen 8/9-dec-82, waarop heel veel mensen bang waren om het volgende slachtoffer te worden.
  Velen waren eindelijk blij dat Romeo Bravo was opgestaan en het durfde vanuit de jungle Bouta het leven zuur te maken.
  Vandaag is er democratie, geen lange rijen meer, geen schaarste meer, geen ‘geen brood geen school meer’, geen zgn “lijfie’s” en milities die landgenoten intimideren.
  Nu is Brunsie de djoeka en domme kracht en alles wat beledigend is…..ja ja sorry hoor..


  Maak melding
 19. woordenblindheid kan leiden tot de meest bombastische(comment op een posting)de ongevraagde beantwoording.hoe dom kunnen mensen soms niet zijn.

  sommigen van ons hebben niet geleerd zich te verdedigen tegen website criminaliteit. zoals het meest voorkomende comment op een posting.de overlast van opruiende, pesterijen en het beledigen van anderen is aan de orde van de dag.

  trollen
  posting/posten onder verschillende namen met de bedoeling een reactie op een artikeltje een bepaalde kant op te sturen,simpelweg
  trollen genoemd.is dat wij met een gerust hart mogen aannemen dat deze minder goede bedoelingen heeft.

  er zijn genoeg instantie met verschillende bevoegdheden om mogelijke overtredingen te onderzoeken.en kan bedrijfsbezoeken afleggen en inzage eisen in gegevens.en deze zijn verplicht hieraan mee te werken.en niet te vergeten een netwerkbeheerder waar geklaagd kan worden.

  wij worden bewust of onbewust door onze eigen mensen dom en achterlijk gehouden.hoe komt dit,omdat men weinig wilt uitgeven en heel veel willen verdienen.in feite komt dit hierop neer,dat met name het arme surinaamse volk meer en meer naar de klote wordt gestuurd i.p.v.een goeie pedagogische begeleiding.


  Maak melding
 20. Ik snap niet hoe het zover heeft kunnen komen met de Marrons (wij noemden ze vroeger Djoekas). Mijn vader had veel van deze mensen in dienst voor de onafhankelijkheid. Nooit problemen, heel zachtaardige mensen, goed van vertrouwen en harde werkers. Een deel van het probleem in de Surinaamse samenleving is dat de overige bevolkingsgroepen neerkijken op de bevolkingsgroep. Waarom eigenlijk, wat hebben deze mensen ons misdaan. Zij zijn niet de oorzaak van de huidige Surinaamse politieke situatie. Dat zijn de Stadscreolen, de mensen die op Aron en Bruma hebben gestemd. Zij zijn verantwoordelijk voor de onafhankelijkheid van Suriname na de verkiezingen van 1973. De Stadscreolen hebben de verkiezingswinst van de VHP in 1970 nooit geaccepteerd en de vakbonden achter zich gekregen met massastakingen en betogingen. Wie herinnert zich niet de 5 maanden lange lerarenstaking. Ik herinner mijn creoolse lerares Nederlands, die ongegeneerd opmerkte dat de Hindostanen met wortel en tak uitgeroeid moesten worden. Is dit wat de Marrons nu te wachten staat. Het is gewoon afgunst van een groot deel van de Surinaamse elite, die geen macht willen afstaan aan mensen die ook deel uitmaken van deze samenleving, die ook een positieve bijdrage wensen te leveren aan de welvaart van Suriname. Ze moeten leren van hun fouten, maar ze moeten die fouten eerst kunnen maken om lering uit te trekken. Gun ze deze fouten en wellicht komt er een nieuwe lichting leiders uit deze groep die beter opgeleid is en beter om kan gaan met de politieke situatie in Suriname. Ronnie Brunswijk is geen positieve exponent van de Marrons, hij is een geweldadig figuur, die een slecht voorbeeld geeft door zijn geweldadig gedrag. Maar er zijn nog meer jonge leiders die een andere koers willen varen en weldegelijk in staat kunnen zijn om een normale politieke beweging te leiden. Geef deze nieuwe leiders een kans. Zij verdienen niet om op deze manier bejegend te worden. En de tijd zal uitwijzen of zij deze kans aangrijpen voor veranderingen ten gunste van hun bevolkingsgroep. In het leven verdient elk mens een tweede kans. Ook de Marrons verdienen dat. Want van nature zijn dit hele lieve en zachtaardige mensen. Ook zij verdienen op een gelijkwaardige wijze behandeld te worden. Marrons zijn geen Outcast, maar Surinamers zoals u en ik.


  Maak melding
 21. Als men bang is in een rechtsstaat weet u wat dat betekend.
  Dan zitten dieven en rovers aan de macht.

  Dan geef mij Dictatuur dan weet ik met wie en wie ik rekening moet houden….maar de heledag brullen rechtstaat…. recht en wet….maar wanneer men denkt recht en wet werken…. begin je bang te worden…..dan is niks anders aan de hand,……….. dan zijn zeer levensgevaarlijke rovers en dieven aan de macht.


  Maak melding
 22. Lodewijck 20…………..//////////…//Er zit een kronkel in je hoofd…lange rijen vraag eerst door wie…door tegenwerking van eigen Suri’s.jaja…..smokkel…vernietigen alles door eigen Suri’s met behulp van buitenlanders….hoe dom kan je zijn..
  Jij moet meer weten dan sluit jij je ogen en oren tegelijk door domheid.
  Door gebruik en misbruik te maken van Dombo Rambo kom jij mij nu rotzooi vertellen…..maar de boel weg geven aan buitenlanders daar ben jij goed in zie I’am Gold….dat noem ik lange rijen …zij nemen miljarden mee en wij vangen een kruimel…kaba nanga don…jij bent idioot ook.


  Maak melding
 23. Een Rover en Dievegge hoog op de lijst.
  Laten wij nu eens ons verstand gebruiken.
  Gebruik & Misbruiken maken van dieven en rovers kan nooit goed zijn voor ons Land.

  Die ABOP moet weg….rovers verkrachter boeler dom zijn en dom doen….nee ..nee…geen voorbeeld voor de toekomst.
  Laat hem nu maar lekker met zijn haar Amofo in het nest vechten in het bos daar heeft hij de tijd genoeg.
  DNA is niet voor idioten …NOOIT MEER.!!!!!


  Maak melding
 24. Als een hoofdverdachte van het 8 december strafproces vrij kan rondlopen en zich nog kan opwerpen als kandidaat van President van Suriname dan is het toch echt een bananenrepubliek wat je helaas niet al te serieus moet nemen.


  Maak melding
 25. @ nummer 20 ,
  zolang onze landgenoten niet eerlijk en oprecht in de spiegel durven kijken zullen wij van dit soort onzin reaktie krijgen van de aanhangers van bouterse, ik ben het voledig eens met de reaktie van lodewijck, die domme massa steekt hun kop in het zand.
  @ muriel, de schade die bouterse met zijn zogenaamde revo heeft aangericht in suriname moeten wij niet onderschaten, jij weet wat er te mowana is gebeurd door militairen van bouterse daar zijn zwangere vrouwen kinderen mannen afgeslacht een hele gemeeschap is ontwricht en gevlucht naar frans guyana, wij zitten nu als land met naweeen van die stomme revolutie van bouterse honderden jonge mannen die lijden aan PTSS, marron jongeren die met veel geestelijke problemen zitten een land die is beroofd van al zijn waardigheid en zijn ontschuld.het ergste vindt ik die idioten die hier reklame maken voor de meest zwarte dagen in de geschiedenis van mijn republiek suriname de bouterse aanhangers zijn de domste surinamers die ik ken ze kunnen niet normaal denken ze hebben last van die dogma en doctrine.


  Maak melding
 26. Tjally nr.24,

  svp niet persoonlijk worden.
  Ik ken U niet. Heb slechts mijn mening en gevoel verwoord. Dit heb ik allemaal toendertijd in Suriname megemaakt. En ik kan U zeggen dit is allemaal traumatisch voor een jongen als ik van 16 jaar geweest in die tijd. Een behoorlijke impact.
  Maar thanks voor uw response.


  Maak melding
 27. Vechters winnen de strijd door doorzettings-vermogen. Deze stelling geldt niet voor AC en Front. Zij hebben door onzekerheid koers geweizigd op het laatste moment. Nu zijn zij van de regen in drup beland.

  Door stomme bedreigingen kan de strijd niet gewonnen worden. Men dient goed te organiseren om ingeschreven te worden.

  De Mega-Combinatie heeft geleerd om te organiseren. Stem Mega-Combinatie op 25 mei 2010.


  Maak melding
 28. @20: Alsof die djoeka Lonny geen lieverdje is? Je hebt mooi opgesomd wat die grote man van de NDP heeft laten uithalen.. maar als je A zegt moet je ook gelijk B erachter zeggen. Waarom hebt je dat verzwegen?

  Trouwens, als die weggelopen vee Lonny een fatsoenlijke nette man geweest zou zijn, dan zou je zulke reacties nooit gekregen hebben, weggelopen vee of niet.


  Maak melding
 29. Sommige politiek gemotiveerde figuren denken dat ze door steeds dezelfde onwaarheden en halve leugens te herhalen de ontwikkeling in MSE kunnen beinvloeden. Jammer voor ze maar dit is een enorme overschatting van hun invloed.

  En wat deze zaak betreft. Het wordt gewoon opgeblazen door een vrouw die zich begrijpelijk maar waarschijnlijk niet terecht bedreigd voelt.

  – hoe vaak rijdt er niet aan andere wagen een tijd achter je aan?
  – hoe vaak lopen de gemoederen niet op tijdens partij bij eenkomsten.
  – hoe vaak zijn niet andere politicie bedreigd tijdens partij bijeenkomsten. Santo en Veni bv.
  – hoe vaak worden zelfs hier op het forum geen verhulde en zelfs directe bedreigingen geuit.
  – hoe vaak horen we niet dat we op moeten passen want na 25 mei gaat alles veranderen en we kunnen dus beter nu onze .. houden.

  Ook hier in dit onderwerp staat laakbare opmerkingen die op dezelfde gronden aanleiding zouden zijn iemand op te sluiten:

  1 rozenblad
  het hef in handen nemen zodra er onrechtmatigheden zich voor doen , zonder pardon opsluiten ,die dome achterlijke massa

  2 AHE
  Dus gewoon arresteren en opsluiten

  9 Blaka Bakra
  Dit soort mensen verdient niet beter. Verbieden, die djyuka-partijen. Er komt geen enkele progressie vanuit die hoek.

  18 NOLTIE
  Gehele posting ademt de sfeer van een bedreiging.

  23 Weet dit
  Verheerlijkt Dictatuur en repressie.


  Maak melding
 30. die krabudagu op nummer 24 laat zien hoe dom en achterlijk de aanhangers van bouterse zijn hij geeft de schuld van bouterse zijn wanbeleid aan anderen wat zijn jullie een stelletje zielige klootzakken echtwaar.
  bouterse zijn gedrag heeft weerstand opgeroepen voor de moorden op 8 dec 1982 kreeg het regime van bouterse nog ontwikkelingshulp na de 8 dec moorden heeft nederland terecht de geldkraan dicht gedraaid.bouterse is twee belangrijke beloftes niet na gekomen 1) vrije verkiezing
  2) de militairen terug de kazerne in .
  inplaats daarvan heeft die Beest bouterse een wrede militaire dictatuur gevestigd die het volk onderdrukte en vermoorde toen kwam er weerstand tegen deze monster bouterse tjally vertel de dingens in de juiste volgorde leugenaar dat je bent.het is de schuld van bouterse dat onze gulden is gedevaleurd, het is de schuld van bouterse dat onze economie is vernietigd. ik heb al eerder aangegeven wie het slechter doet dan zijn voorganger heeft geen moer om te vertellen bouterse heeft een redelijk goed draaien land met uzi over genomen en hij heeft er een puinhoop van gemaakt,het trieste van dit hele verhaal is dat al die leed en bloed vergieten en achteruitgang voor niets is geweest omdat die laffe hond bouterse nu de zogenaamde democraat uithangt, dit zelfde gedrag zie je bij zijn aanhangers ze zijn zo inconsequent als het maar zijn kan.


  Maak melding
 31. Jennifer van Dijk-Silos is een heel moedige en toffe vrouw.Normen en waarden in de Surinaamse samenleving moeten worden hersteld.Alle Surinamers die van Suriname houden moeten haar steunen.Wie durft om deze vrouw aan te raken moet desnoods afgemaakt worden.Als de djoeka’s dreigen,moet men het leger en politie voor ze inzetten.Sinds deze wezens uit het bos zijn gekomen is het land,vooral Paramaribo een zootje.Wie fout is,is fout!!!!!!!!!!!!ac moet eerlijk zijn en hun fouten accepteren en verbeteren,op zo ’n manier kom je vooruit.vene,machtslustige dictator en Surinaamse robert mugabe is 1 van de mannen die achter de creatie van rover,verkrachter,drugs dealer en terrorist brunswijk is.hij is actor initialis van abop, omdat die zetels i.p.v. de nps naar de ndp gingen,om zo toch aan de macht te kunnen blijven komen.Binnen de nps werd deze vent ervoor gewaarschuwd om niet met a combinatie te werken,maar dictatortje heeft niet geluisterd.brunswijk is altijd al een dief geweest,de overheid moet alle geld van deze drugs dealer en terrorist in beslag nemen om Albina,Pokigron enz. die door hem en zijn bende zijn vernietigd weer op te bouwen.En hem kunnen ze rustig uitleveren aan Nederland of Frankrijk,opgeruimd staat netjes


  Maak melding
 32. Jullie zijn duidelijk bang voor Bouterse want hij had jullie op 25 februari 1980 naakt en inderbroek en op de grond in jullie eigen stad Paramaribo beestachtig vermorst


  Maak melding
 33. Neem de zwervers als lijfwacht!! zij hebben dan een betaalde baan en Jennifer Silos de Security.

  De overige gemeenschap heeft dan minder last van deze ongediertes en afschrikkers, alleen op je hoede zijn dat zij jou niet van de dijk afduwen!!!

  Touristen kicken af van deze stelletje bedelaars die zelfs langs de straat poepen in het openbaar. Ga kijken aan de Van Sommelsdijckstraat, je gelooft je ogen niet!!! (t.o.v. Torarica hotel).

  Wiep-Ding


  Maak melding
 34. hoi nummer 4 als je zo graag wil weten als ik het ben of het wil zijn of het wil zeggen geef je telefoonnummer, dan zal je horen weten denken luisteren evaren vernemen voelen en vertellen dat ik het ben en leeef enervaar objectieve denker.


  Maak melding
 35. Als bakra leerden we dat alle bevolkingsgroepen in Sranan zo vredelievend met elkaar omgingen. We zijn alleen vergeten dat dit voor 1975 het geval was. Opnieuw weer negatieve berichten die een slechte indruk geven naar de buitenwereld. Zet dat stelletje rand-debielen, die uitsluitend uit zijn op macht en zakkenvullen, een tijdje achter de tralies en ga ze her-opvoeden, als dit nog mogelijk is.


  Maak melding
 36. Bradas
  Hou je hoofd koel.
  Wij hoeven onze handen er niet voor uit te steken voor het vuile werk.
  Ik zou me meer zorgen maken wat er de komende tijd gaat gebeuren , namelijk polarisatie.
  Dit is alvast het begin…


  Maak melding
 37. De aanhangers van desi bouterse zijn kleingeestig daarom reageren ze zo dom. lees a.u.b reaktie op nummer 37, dit is het enige wat ze kunnen jou bedreigen ziektes toewensen en domgelul hun algemene ontwikkeling is nihil, stelletje ezels.


  Maak melding
 38. Lodewijck (28)

  Neem mij niet kwalijk als ik persoonlijk wordt.

  Heb de durf en vraag wie en wie het buitenland zat te smeken SURINAME economische te boycotten.(VERNIETIGEN MET WORTEL EN TAK zeiden zij vaak)Het waren geen buitenlanders die zaten te smeken maak de boel kapot…..WIJ…onze eigen broers en zuster zaten hier achter.

  Want militairen moet weg…!!!!!!!!!!!!Onze eigen mentaliteit onze eigen dom en achterlijkheid om de boel kapot te maken…..zodat de kliene man moest pinaren en de zogenaamde sluwemannen….zaten de eigen valuta rekeningen te vullen

  Heb de durf er achter te komen wie en wie SURINAME zat leeg te smokkelen.
  Zelfs medicamenten werden het land uitgesmokkeld.
  Een kreeg een splinter nieuwe COMBIN (machine voor landbouwmaaidorser, maaidorsmachine of combine)
  Vraag wie en wie dat ding hebben weg gesmokkeld…met een korjaal is het zo wie zo onmogelijk……DAAROM WIJ ZIJN SCHULDIG DOOR ONZE EIGEN DOM EN ACHTERLIJKHEID.
  Daarom willen wij vaak schurken aan de macht die ons dom moeten houden.

  Vraag wie en wie toetertijd met valuta rekening zijn begonnen….durf en ga vragen zit niet als baby te lummelen als uit de Neus vreter NEUS en dombo DU


  Maak melding
 39. @Prik

  Je posting: “Boesronnie = boesmettie” kan heel terecht als bedreiging opgevat worden!!

  Als je zo vriendelijk wilt zijn je adres te geven dan kunnen we je onder 24*7 toezicht plaatsen.


  Maak melding
 40. Zekerheid als remedie tegen angst of afkeuring
  Het ego is absoluut niet gediend van onzekerheid. Het ego wil controle over alles, en dus ook over de toekomst. Deze controle dient ervoor te zorgen dat de onderliggende angst-emotie bedekt kan blijven. Het ego wil zekerheid om zich hiermee te wapenen tegen de angst voor het onbekende. Het ego is eigenlijk een enorme angsthaas. Via deze angst probeert het ego ons gevangen te houden binnen een klein kringetje van het bekende. Het ego is ook als de dood voor de dood. En dat is ook te begrijpen, want wanneer ons fysieke lichaam sterft, dan betekent dat ook automatisch het einde voor onze persoonlijkheid en de opgeblazen versie daarvan in de vorm van het ego. Maar ons hogere zelf is onsterfelijk, dus is de fysieke dood niets anders dan een overgangsfase. De ego-behoefte aan controle zien we ook heel duidelijk terug in alles wat het ego afkeurt. Het ego heeft onmiddellijk een negatief oordeel klaar, vooral over anderen. Dit komt omdat het ego zelf doodsbang is voor afkeuring. Het ego wil zekerheid, en we herkennen het ego aan angst of afkeuring bij mogelijke onzekerheid.

  Onschuld als remedie tegen verdriet of luiheid
  Verder is het heel eenvoudig om het ego een schuldgevoel aan te praten. Het ego is doorgaans bereid om ver te gaan om zo de status van onschuld te behouden of terug te krijgen. Het eigen straatje schoonvegen en houden, daarvoor wil het ego wel even aan de slag, want eerlijk gezegd is het ego aartslui. Wanneer dit straatje namelijk schoon is, dan kan het onderliggende verdriet niet aan de oppervlakte komen. Om de pijn maar niet te voelen, benadrukt het ego maar al te graag de eigen onschuld. Het ego is dan dus tevens schijnheilig. Het ego wil ook niet onnodig het risico lopen om een fout te maken. Want een fout maken, of hierop gewezen worden, dat doet het ego pijn. Het ego wil absoluut geen pijn voelen. Hierdoor kan het ego terecht komen in een neerwaartse spiraal, met een steeds sterker wordende zwaarmoedigheid, lusteloosheid of depressie als gevolg. Eigenlijk zijn dit allemaal symptomen van een volkomen uit de hand gelopen schuldgevoel. Het ego streeft daarom naar onschuld, en we herkennen het ego aan verdriet of luiheid bij mogelijke pijn.

  dit gedrag merk je bij vele reactie,s op deze site. nuchter denken is er niet bij.

  jammer dat het nivo van de gemiddelde surinamer zo diep is gezonken.
  het onderwerp wordt helemaal uit zijn context gehaald omdat er teveel onderhuidse negatieve gevoelens en gedachten naar boven komen. .maar wat in je zit komt naar boven.

  ik schaam mij diep voor mijn landgenoten .


  Maak melding
 41. nUMMER 37 ik denk je wel eens te hebben zien zitten onder een van de palmbomen aan de Maagdenstraat. jouw gezicht heb ik onthouden


  Maak melding
 42. @ tally
  jij weet de helft niet hoe misdadig bouterse is, als jij over valuta wil praten moet je de geschiedenis van goedschalk bekijken en dat van bosje wat deze beesten met onze moederbank hebben gedaan is verschrikkelijk als je meer wil weten over goedschalk raad ik jou aan om bij google te kijken.


  Maak melding
 43. Neus, weet wel dat jij straks gedwongen onder toezicht gesteld gaat worden en je evenbeeld DU ook.Je hoeft je adres niet achter te laten jereh,na 25 mei,lopen de psychiatrische inrichtingen overvol ,jij DU en rest die alleen maar haat prediken enkel maar om jullie criminele ongeletterde maat Brunswijk,in bescherming te nemen,maar no worries het stemvolk van Suriname weet wel beter en stemmen massaal op Bouterse en of MegaC.
  Wat zullen de stemmers ontzettend blij zijn als die crimineel Brunswijk,het gezwel van Suriname,opgerot is.
  Het blijkt dat Neus/DU en de rest vreselijk jalours zijn op de POPULARITEIT van Bouterse,99% van het Surinaamse volk ziet liever Bouterse dan die ass-hole Brunswijk.

  Girl Power Jennifer van Dijk-Silos ,namens mijn vrouw,ga door met uw eerlijke handelingen en laat die dombo`s van het AC maar huilen


  Maak melding
 44. Nr 31. Oke minimaal arresteren en verhoren. Daar is voor jou geen speld tussen te krijgen, en is de normaalste zaak van de wereld. En als jij een ander voorstel hebt? Laat dan maar weten.

  Ook wil ik benadrukken dat ik alleen uitga van de inhoud van het artikel. Daar is een forum voor. En als er onwaarheden in staan is het niet mijn zaak.

  Wil je mijn reactie a.u.b. niet in het rijtje “discriminerende postings” plaatsen. Dat vind ik nl. erg onbeschoft en kortzichtig van jou.


  Maak melding
 45. Het gezicht!

  Het gezicht van een land wordt bepaald door de inwoners. Ijslanders zijn zuinig maar geven graag wat as weg. Veel Surinamers zijn corrupt maar geven dit nooit en te nimmer toe. Maar Surinamers zijn ook bangerikken en dat is het gezicht wat wij uitdragen. We zijn schijterds! Ons gezicht staat altijd in de plooi van “drukken” op de WC. En maar klagen en maar klagen en dragen.

  Neem nou het mooie volk van Thailand. Komt in opstand zodra het niet goed gaat en neemt het risico van honderden doden. Neem het mooie volk van de Oekraine; die vecht op straat tegen de Staat voor een beter leven voor hun nakomelingen.

  Wij Surinamers zijn te schijterig om een vuist te maken laat staan er mee te slaan.
  Wat ons nu gebeurt, willen we zelf! We houden deze schurken, moordenaars en corruptelingen zelf aan de macht.

  Kan men mij nu al opsluiten omdat ik tot opstand van het volk oproep? Is dit strafbaar?


  Maak melding
 46. Neus (31).
  Als je A zegt moet je ook B zeggen. Wees dapper en mans genoeg. Motiveer ook waarom ik opgepakt zou kunnen worden op basis van mijn reactie (2. Als dat je niet lukt (en dat weet ik zeker) is jouw reactie alleen maar ongefundeerd en vol van emotie.

  Wil je een volgende keer mijn reactie goed lezen en niet onterecht als negatief voorbeeld gebruiken.


  Maak melding
 47. de bouterse aanhangers stellen een vraag en als je antwoord geeft dan veranderen die ezels de vraag stelling.
  een van die ezels hier beweerd dat 99% van de surinamers bouterse willen inplaats van brunswijk dat betekent dat maar 1% van de surinamers verstandig is. deze twee beesten doen niet onder voor elkaar dus die vraagstelling is overbodig en dom.
  soms vraag ik mij af om die aanhangers van bouterse echt zo dom zijn wie het weet mag het mij zeggen.@ die idi op nummer 50 in iedere gerespecteerde democratie moet je jou neer leggen bij keuze van het volk zo is het en niet anders. wat ik wrang vind in deze is dat de man die met grof geweld en met behulp van het buitenland deze zelfde democratie naar huis heeft geschoten en heeft verkracht nu via deze zelfde democratie de macht probeerd te grijpen in suriname. eerst word onze parlement naar huis gestuurd de democratie word vertrapt en nu hang bouterse de grote democraat uit dan is bouterse toch niet geloofwaardig. de vraag die wij als verstandige en oprechte surinamers moeten beantwoorden is of keuze voor bouterse de juiste is , hoe zal het buitenland reageren wat zal er met suriname gebeuren als bouterse president word dit zijn wezenlijke vragen en niet het gekibbel om niets. gezien het verleden van bouterse hou ik mijn hart vast.


  Maak melding
 48. We wil overcome,wat het buiteland ook van zins is DU,kijk maar naar Cuba die nog steeds wordt geboycott,maar het land staat nog no matter what,ook China,Iran en Rusland hebben hun portie gehad.Als het MegaBlok ook met die instelling zou gaan regeren, zullen zij het ook gaan overleven.Er zijn genoeg landen die Suriname zullen omarmen,of maak je je zorgen om je ex-kolonisator Nederland?
  Nederland kan Bouterse niets schelen en kan hem ook niets maken,dus temper je zorgen een beetje voordat je een rolberoerte krijgt.
  En neen het Surinaamse volk is geen domme massa meer,zoals jij,jij bent een typische NPS-er hoe meer ze Suriname de afgrond indrijven ,met hun loopse gedrag tov Nederland hoe meer jouw soort,het domme gepeupel, op ze stemt.Suriname zal nooit vooruitkomen met NPS,VHP ,PL en AC aan het roer.


  Maak melding
 49. @ pure,
  bij voorbaat wil ik jou meededelen dat ik niet hooggeschoold ben en ook schrijffouten maakt.
  nu terug naar jou reaktie jij hebt het over cuba , china , iran en rusland in jou reaktie.als je naar china en rusland kijkt dan kan je zien dat deze twee landen ik hoog tempo bezig hun economie te hervormen en hun land moderniseren vroeger was kapitalisme een scheld woord in china en rusland deze landen hebben het nu door dat je mee moet doen met de moderne wereld anders word de achterstand te groot. wat vandaag in rusland en china gaande is zal ook in de toekomst in iran en cuba plaatsvinden kijk maar wat er in de voormalige oostblok landen gebeurd allemaal stappen ze over naar een democratisch systeem niemand wil terug naar het comunistich systeem.@pure je moet niet een te grote broek aan doen anders ga je op jou bek gaan. een volk dat massaal achter hun onderdruker aan loopt is naar mijn mening dom.als je verstandig ben dan maak je een evaluataie van tien jaar revolutie en dictatuur als jij dat hebt gedaan dan spreek ik jou weer. het is niet het buitenland dat bouterse heeft gebycot het zijn gedrag die hem in grote broblemen heeft gezet als je eerlijk ben dan weet jij dat nederland bouterse de voordeel van de twijfel gaf de militairen kregen nog ontwikkelings geld uit nederland het is past gestopt toen bouterse zijn eigen volk begon te onderdrukken en te vermoorden en zich niet hield aan zijn afspraken. de aanhagers van bouterse zijn meester in het omdraien van de feiten. met liegen en bedriegen kom je niet ver het heeft ook geen zin om te liegen en te bedriegen. surinamers beseffen niet hoe belangrijk het is om gebruik te kunnen maken van hun stemrecht.


  Maak melding
 50. DU ik typte China,Rusland en Iran hebben hun portie ook GEHAD.Dwz, ze werden ook door de halve wereld geboycott,maar ze hebben zich er doorheen geworsteld.
  Suriname is nooit geboycott,omdat de wereld de revo niet belangrijk achtte,heel weinig doden,maar zoals jij het wil doen voorkomen zijn er 1000den slachtoffers gevallen tijdens het militair regime,wat absoluut niet het geval was.
  China is nog steeds niet “democratisch” naar de wil van de kapitalisten (VS),inderdaad hun economie groeit als kool op eigen kracht.
  Suriname is reeds 25 jaar democratisch volgens jouw,dus na de revo-periode,maar ik kan niet stellen dat de Surinaamse economie 1 ietsje pietsje gegroeit is onder het corrupte democratische bewind van Venetiaan die al 15 jaar regeert.
  Jij DU,probeert de revo overal de schuld van te geven zelfs wat er nu allemaal in Suriname afspeelt,steeds typ je maar wat Suriname allemaal is aangdaan door de revo en dat DU maakt je tot een onnozele reageerder.
  Noem 1 belangrijke object die het Frontkabinet heeft gerealiseerd in 15 jaar bestuur ,1tje maar,meer vraag ik niet.
  Ja een brug die niet afgemaakt is door geld gebrek en een school op Stoelmanseiland die ook door geld gebrek half staat te rotten,nou vraag ik je waar is dat geld gebleven?

  Je hebt typ/schrijffouten en je hebt SPELLINGSfouten.

  OK DU, als jij een evaluatie maakt van 15 jaar Front,dan krijg je mijn evaluatie,deal?
  BTW, ik spit niet graag in het verleden,vroeger is dood,ik kijk liever recht VOORUIT.


  Maak melding
 51. @ pure.
  luister no me boi ik doe niet mee aan demagogie ik ben geen demagoog laat dat duidelijk zijn.ik ben niet hooggeschoold maar wel verstandig ik ben niet onwetend zoals de aanhangers van de bouterse.wat jij probeerd is om mij in een bepaalde richting in te duwen maar dat zal jou niet lukken.
  mijn andwoord op jou vraag wat deze regering heeft gerealiseerd is dat het makkelijk is om een land kapot te maken,maar nog moeilijker is om het weer op te bouwen.
  1) deze regering heeft er voor gezorgd dat de democatie terug is in suriname,
  2)deze regering heeft voor gezord dat onze munt stabiel is en onze economie.
  3) er is nu persvrijheid en vrijheid van menings uiting in suriname de mensenrechten worden gerespecteerd.
  4) de daders van van de massamoorden op 8 dec moeten zich verantwoorden voor de rechter. moet ik nog doorgaan pure???
  hahahhaha ik moet wel lachen om jou eind zin je spit niet in het verleden, als het jou niet goed uitkomt zeg ik erbij. over cuba en rusland en china is geen verleden in jou ogen. mag ik alsluiten met een vraag kom niet met de bruggen en ook niet met staatsolie a.u.b


  Maak melding
 52. Neen DU,niemand probeert je een andere richting in te duwen,dat doe jij keer op keer,door over de militaire-periode te beginnen,maakt niet uit welk artikel,je dramt maar door,dus wie is nou hier een demagoog?
  Als je begrijpend kan lezen,probeer ik totaal niets bij je,ik vroeg je 1 belangrijk object aan te geven die Front heeft gerealiseert,sorry ik moest erbij typen:waar het volk beter van is geworden een sociaal beleid bv.Niets wat je daar opnoemt heeft betrekking op het volk maw ze willen werk,een ziekenfonds enz.enz.,maar daar heeft Front totaal geen boodschap aan ze denken alleen maar hoe snel hun zakken te vullen,wees nou eerlijk is dat niet het geval wat er heden ten dage gebeurt in Suriname?

  En DU hoe kan het gebeuren dat in een “democratische rechtstaat” een verkiezingsautoriteit bang moet zijn voor een terechte beslissing?Nou in mijn visie is dat het wat Brunswijk en consorten proberen, zg de “democratie”die hij heeft gebracht in Suriname op zijn eigen wijze wil uitdragen,nl met GEWELD alles voor elkaar krijgen.
  Ter jouwer attentie,ik ben geen voorstaander van geen enkele beweging in Suriname,ik woon daar niet,desalniettemin ben ik bevoegd mijn EIGEN MENING op na te houden.
  Het is me opgevallen,dat zodra iemand commentaar heeft op Front je gelijk op je achterste poten gaat staan en probeert anderen jouw mening op te dringen,dat noemt men geen reaktie op een artikel,maar meer volksmennerij.
  Dus DU,laat in het vervolg ieder in zijn waarde,voor of tegen Bouterse,voor of tegen Front,men heeft het recht zijn eigen mening daarover te hebben,niet dat jij steeds anderen probeert te manipuleren met de revotijd,dat is nl hystorie,zie maar hoe het merendeel van het Surinaamse volk daarmee omgaat ze kijken niet om met WROK,maar zien de toekomst met verve tegemoet, als het zou mogen gebeuren dat die dieventuig Front,opgehoepeld is.


  Maak melding
 53. @ pure,
  in een democratie kan je naar de stembus gaan in dictatuur niet.
  jou reaktie laat duidelijk zien dat jij een demagoog ben jij springt van de hak op de tak zo voer je geen discussie .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES