Negende goederentransport Teeifuka naar Suriname

17

PARAMARIBO/HARDERWIJK, 3 apr – In het afgelopen kwartaal is een 20 ft container gevuld met hulpgoederen voor verscheping naar Suriname. In de afgelopen 6 jaar heeft stichting Teeifuka negen keer hulpgoederentransport naar Suriname georganiseerd. Dat meldt de de heer Roël, R. Lugard, voorzitter van Stichting Teeifuka.

De hulpgoederen die deze keer zijn gedoneerd ten behoeve van Marron kinderen, leerlingen, studenten in en uit het binnenland van Suriname, bestaan uit computers en randapparatuur en andere hulpgoederen zoals gebruikte kleren, speelgoed, knuffels en andere schoolbenodigdheden. De computers worden vooral aan MBO, VWO, HBO en universiteitsstudenten van Marron afkomst in Paramaribo beschikbaar gesteld omdat zij uit het binnenland van Suriname naar Paramaribo gaan voor studie en niet in staat zijn om zelf een (nieuwe) computer te kopen.

De andere hulpgoederen zijn bedoeld voor de voorschool die de stichting sinds 2006 in het dorp Nieuw Aurora heeft opgezet, de basisscholen in de dorpen Nieuw Aurora en Guyaba en de mensen in het boven Suriname gebied.


17 REACTIES

 1. “De computers worden vooral aan MBO, VWO, HBO en universiteitsstudenten van Marron afkomst in Paramaribo beschikbaar gesteld omdat zij uit het binnenland van Suriname naar Paramaribo gaan voor studie en niet in staat zijn om zelf een (nieuwe) computer te kopen. ”

  Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.. als ze het maar niet verkopen om het daarna aan beltegoed en dure kleren te verbrazzen.


  Maak melding

 2. En hun Koning Brunswijk is schat rijk.
  Zo ziet men maar weer,hoe men met hun eigen volk omgaat.
  Waarom besteedt die achterlijke Brunswijk geen aandacht aan zijn noodlijdende soortgenoten?Die snoodaard denkt ook ,ieder (Marrons)voor zich en Nederland voor ons allen.
  Deze regering moet zich dood gaan schamen,om niet te zorgen voor de schooljeugd,en maar dumpgoederen,geeft niet hoor is goed gebedoeld door de altijd helpende Hollanders,met een bigsmile aanpakken,Suriname doet niet onder voor een Afrikaans land,So, So SAD.
  Prik no2.Surinamers houden zich liever arm denk ik,omdat ze op voorhand weten dat ze altijd op hulp kunnen rekenen uit Nederland iewwwwwwwwww.


  Maak melding

 3. Ach Prik, Cubaanse artsen moeten in de het binnenland Marons helpen want wie moet er anders door Paramaribo rijden in dure auto’s,
  dat zijn natuurlijk de Suri-artsen!

  Groet : Linksom


  Maak melding

 4. @raj
  Niet iedereen is als jouw. Kraboe.

  @Prik
  Dan gaat het dus goed in SME. Jaren terug kon je dat niet: avond klok, geen spullen en waardeloos geld.


  Maak melding

 5. ach ja die raj hij kan het niet hebben dat er spullen naar onze landgenoten in het binnenland gaan hij had liever gewild dat ze ergens anders heen gaan, er zijn landen in de wereld die rijker zijn dan suriname en miljoenen uitgeven aan wapens en toch ontwikkeling hulp en goederen ontvangen vanuit het buitenland.@ nummer 5 vroeger kregen de surinamers hier in nederland het zelfde te horen met veel goud behangen en toch een uitkering krijgen.


  Maak melding

 6. @ neus
  Ja maar waar is de zo (door de echte surinamers) geroemde eigen waarde gebleven? Een volk kan toch niet bestaan door voornamelijk gebruikte giften.
  Er heerst in suriname nog steeds de tje potie mentaliteit. Ze laten medelijden met zich krijgen waardoor weldoeners zich geroepen voelen om kraap patoes uit te delen.
  Dit is echt een heel ernstig probleem waarmee het land te kampen heeft en waardoor het “geloof in eigen kunnen” niet meer is dan een tekst op een auto of een billboard in het centrum. Wie dat niet kan zien is niks minder dan een koeiekont wiens uitzicht wordt belemmerd door de koeienstaart waardoor het alleen maar stront uitkraamt.


  Maak melding

 7. @Prik

  Ik begrijjp wat je bedoelt. Maar in de eerste plaats zijn er genoeg SME die wel geloven in eigen kunnen en de handen uit de mouwen steken.

  Ook kan ik mij soms wat voorstelllen bij de modeloosheid en het fatalisme van sommigen. Ze hebben soms al meerdere pogingen gewaagd iets te binnen en steeds gefaald.
  Maar dan is het vooral zaak daar lering uit te trekken. Ik stel dan ook veel liever een andere vraag:

  Waarom komt er in SME zo weinig langdurig van de grond?
  Als ik die vraaag stel en kijk naar alle mensen die ik ken dan zie ik een stel oorzaken.
  -1- Mentaliteit.
  -1a- Ik ken verschillende mensen die met hun zaak gestopt zijn omdat betrouwbaar personeel moeilijk te vinden is. Wie een bedrijf heeft kan niet 100% achter de kassa en voorraad zitten. Hoevaak wordt er niet gestolen en altijd met het verhaal dat zij er eigenlijk recht op hadden. Als werknemer aanvaard je bij indienst treden de overeengekomen rechten en plichten. Ben je het er niet MEER mee eens dan bespreekje het of je vertrekt.
  -1b- Samenwerken met andere partners is om vergelijkbare redenen moeilijk.
  -1c- Er zijn te veel die zich gelijk baas wanen en biggy gaan doen. een gezond langdurig bedrijf opbouwen kost tijd en beleid. Hoeveel zaken ken jij die al meer dan 10 jaar draaien met het zelfde management? Zouden er honderden moeten zijn.
  -2- De regelgeving. Er zijn veel regels en vooral konkrijkjes bij de ambtenaren.
  -3- Geringe service instelling: als ik bij een ambtenaar kom of in een winkel of waar dan ook, word ik niet als “klant is koning” behandeld maar als “afhankelijk uitschot dat om een gift vraagt”. We kennen allemaal het winkelmeisje met haar cel en vriendinnen.

  Nee de totale mentaliteit in SME moet eens goed tegen het licht gehouden worden. I.p.v. altijd de oorzaak bij andere (groepen) te zoeken.


  Maak melding

 8. Gemiddeld weet men deze giften toch niet te waarderen. Door oenoe doorgaans voor n dubbeltje op de eerste rang willen zitten balanden deze zoveelste handse spullen toch op de vuilnisbelt. Ik heb meegemaakt dat deugdelijk bureaubladen bij een fikse regenbui als loopplank werden gebruikt.

  Surinamers moeten afstappen van die bedelaarscultuur. Hebben wij soms geen eigen ik?


  Maak melding

 9. @10: Nergens uit mijn posting kan je eruithalen dat ik het erg vind dat het naar de marrons gaat? Ik zei alleen dat ze het hopelijk zullen gebruiken waarvoor ze het gaan krijgen.

  @11: Valste, domme trots. Dat is de zogenaamde “eigenwaarde” van de typische Surinamer. Onafhanklijkheid, betekent Srefidensi in hun oorspronkelijke taal. Op 25 november zie je ze dansen en springen en gillen op het plein en in het paleis, meestal mensen van 1 bevolkingsgroep die zich raszuivere Surinamers achten. En je hoort ze zeggen, ik ben een trotse Surinamer.. maar achteraf hou je je handje wel op voor donatiegoederen en giften uit het buitenland, zij het van instanties, zij het van de vele postpakketten uit het “paradijs” dat NL heet. Dus, de vraag die je je nu kan stellen is: Hoe geloofwaardig zijn hun woorden: srefidensi en vertrouwen in eigen kunnen? Wie is de domme?


  Maak melding

 10. Wat een nonsens allemaal: hulpgoederen aan suriname.
  Hoe kweek je criminelen, ja op deze manier!
  Suriname heeft niets tekort en ook de marrons kinderen niet.
  De grootste gedeelte zitten nu allemaal in paramaribo waar ze met meest luxe dingen zitten.
  En bovendien zijn zij degen die suriname op dit moment onveilig maken.
  Ik ben pas terug en het gaat steeds beter met su maar als men niet oppast is suriname binnen no time een land waar moorden berovingen met verkrachtingen steeds meer zulln toenemen met alle gevolgn vandien.

  A tang so


  Maak melding

 11. Deze Surinamers zijn geboren voor een dubbeltje. Kwartje kunnen zij nooit en never maken!! Stelltje bedelaars!!!

  Hoelang moet er nog pakketten of hulp vanuit Nederland naar Suriname gaan! Wanneer je in Suriname bent, hangen ze om je nek(geef ze (wat €€€ of vreten)! en zodra ze hier in Nederland zijn, kom je ook niet onderuit!! Als ze vertrekken, ook nogeens een pakket mee naar Surname.Wat krijg je van hen terug??

  Kom pas van vakantie uit Suriname!!! Een ieder had buitengewoon naar zijn zin samen.

  Op mijn beurt vroeg ik opa twee sinaasappels. Oh, ja hoor! ik mocht ze zelf gaan plukken. Ik had ze wel!!! Was wel heerlijk.

  Na twee dagen heeft opa de twee bomen omgehakt met de meedeling dat, Ding ka Hollanders al zijn sinaasappels, heeft opgevreten. Dank je wel SAKKA SAKKA opa!!!!!

  Mij hebben, jullie met z’n allen leeg geprofiteerd.

  Mensen Stop ermee!! Hulp/Pakketten naar Suriname. € 1,= is 4 Srd. €100,= is een maand salaris!! dus let wel op!

  En als wij heel eerijk mogen zijn, dan is het onze eigen schuld dat wij toch geven!!!! Ach, ja!! we blijven ons zelf. De band is een aantal jaren verwijderd!! Ons zien zij niet, maar alleen de €€€€€€€€€!!!!!! Dat is de rol die afspeelt en dat is de band. Wees niet blind. Je bent gewaarschuwd!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 12. Niks mis met de zendingen van Teifuka toch?
  De computers e.d. zijn bedoeld om de mensen een duwtje in de rug te geven zodat ze kunnen proberen om ontwikkelingen bij te blijven. Dus zodat ze bepaalde achterstanden kunnen makkelijker kunnen overbruggen, ook financiele.
  Daarvoor zijn de hulpgoederen in principe bedoeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.