Opnames film ‘Sonny Boy’ in Suriname

1

PARAMARIBO, 22 mrt – Op zondag 21 maart (gisteren) werd een van de grootste scenes van de film ‘Sonny Boy’ opgenomen rondom het gebied van het Fort Zeelandia. Dit waargebeurde verhaal over de Surinamer Waldemar Nods, zijn 20 jaar oudere Nederlandse geliefde Rika van der Lans en hun zoontje Sonny Boy vormen de basis van een indrukwekkend en meeslepend verhaal dat tragisch eindigt in de Tweede Wereldoorlog als Waldemar het verzet in gaat en noodlottig aan zijn einde komt.

Hoewel het grootste gedeelte van de film wordt opgenomen in Nederland en Duitsland vormt Suriname het toneel van een aantal grote scenes, waarbij bepaalde locaties ook helemaal terug gebracht werden in de tijd van ruim een eeuw geleden. De oude markt van Suriname uit de jaren ’20 werd nagebootst en figuranten en acteurs werden helemaal in de kledingstijl van die tijd aangekleed.

Het boek Sonny Boy van de Nederlandse schrijfster Annejet van der Zijl was in 2004 een bestseller en wordt nu verfilmd door de Nederlandse producent Shooting Star, onder regie van Maria Peters. Voor de opnames in Suriname is Nina Jurna (Fawaka Creations) aangesteld als locale producente, met assistentie van Nathalie Haynes en Biemla Gayadin.

Het filmproject krijgt enorme steun in Suriname. Zo heeft de Surinaamse overheid de film van het begin af aan gesteund en hebben de producenten medewerking gekregen van een aantal cruciale partijen, zoals het directoraat Cultuur (directeur Stanley Sidoel) en het Surinaams museum waarbij met name directeur Laddy van Putten, zijn steun heeft verleent. Bijzonder is ook de samenwerking met Lustig Events. Deze organisatie die normaal gesproken grote events organiseert is verantwoordelijk voor een deel van het groot materiaal op de filmset.


1 REACTIE

  1. Mooie opsteker voor Suriname en straks veel PR als de film wordt vertoond!
    Wil niet sikkeneurig doen, maar voor de kwaliteit van het Nederlands, ook omdat deze website een voorbeeldfunctie heeft, geen spellingsfouten erin! Heeft verleent is niet helemaal correct!Zie het als positieve feedback en niet om het stuk af te kraken


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.