Surinaamse verpleegkundigen weer aan de slag

4

PARAMARIBO, 10 mrt – De staking van verpleegkundigen is vrijwel verleden tijd. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, is bereid de lonen op te trekken. De eis dat het zwart op wit wordt aangegeven, is ingewilligd. Waar het geld vandaan moet komen, is nog de vraag.

“Waarschijnlijk neemt het management een banklening”, zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken. Op de regering rekenen is er niet bij. Het geld is er eenvoudig niet. Bovendien is het nog onduidelijk of de verpleegkundigen ambtenaar zijn. Het AZP is weliswaar overheidsbezit. De lonen zijn dan ook aangepast volgens de nieuwe loonstructuur bij de overheid.

“Maar het betekent niet automatisch dat de overheid subsidieert”, aldus Hassankhan. De staking heeft zowel het AZP als het ’s Lands Hospitaal lamgelegd. De dienstverlening is sterk teruggedraaid. Dreigen met sancties maakte weinig indruk. De verpleegkundigen zeggen te lang te hebben gewacht. Het AZP-management noemde de staking onverantwoordelijk tegenover patiënten.


4 REACTIES

 1. Ommoe,
  Groet allen.
  Als je al jaren niets doet tegen een erger wordende situatie wordt het eens toch barsten of buigen.
  Dit is een algemene stelling die voor vele Surinaamse problemen opgaat.
  Men zit en kijkt, wacht, denkt na, praat weer(enigzins verhit, neemt een halve maatregel, enz., enz. Wat jammer vind ik dat.
  Time will tell anyhow…


  Maak melding

 2. de surinaamse regering is een georganiseerde
  bedel team.
  ze zijn er niet voor de surinamers en suriname. het kan toch niet waar zijn dat er geen geld is voor deze groep mensen. en ook mogen deze mensen ( personeel) een opleiding volgen hoe het wel moet (flexibeler).
  en wat krijgen ze er nou bij ….en of ze nog niet eens is een vraag.

  wh


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.