zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinamePartij Surinaamse parlementsvoorzitter uit NF

Partij Surinaamse parlementsvoorzitter uit NF

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 mrt – Pertjajah Luhur, PL, gaat alleen de verkiezingen in. “Pertjajah Luhur is gekomen met een constructie die voor ons wat moeilijk valt te begrijpen”, zegt vicepresident en VHP-leider Ramdien Sardjoe. PL wil alleen nog samenwerken bij de verkiezingen voor lagere organen.

De zetels voor de districts- en ressortraden mogen naar Nieuw Front. De verkiezingen voor het parlement wil PL wel alleen ingaan. “We moeten nog zien wat het wordt”, zegt Sardjoe. Volgens PL-leider en parlementsvoorzitter Paul Somohardjo is er geen vuiltje aan de lucht. “We go for more than ten. We blijven wel vrienden.” Het vertrek uit Nieuw Front zat er al maanden aan te komen.

De eis om tien parlementszetels bleek niet verteerbaar. Voor de andere partners zou toegeven ten koste gaan van de eigen positie. Somohardjo houdt de deur open voor samenwerken na de verkiezingen. Hij verwacht dat meer dan tien zetels automatisch het presidentschap oplevert als het Nieuw Front wint. Uittreden moet winst verzekeren. De partners vinden deze benadering wat al te simpel.

opening
Fernandes Express
BODO Party

33 REACTIES
 1. dom, dommer, domst.
  Dat is heel het Front, incl Somo en Vene.
  paar dgn geleden nog was er niks ana de hand. Uiteraard de slapende Vene zag niks en ging tenkoste van het landsbelang voor de winst tov MC.
  Somo kwam alleen halen wat er te halen vind, heet dit waarschijnlijk niet gehad en peert hem na drie dagen.
  Het gedonder bij FRONT maakt gelukkig MC sterker.(als er niet gesjoemeld wordt)


  Maak melding
 2. Dit is geheel conform de verwachtingen. De kogel is dus door de kerk.

  Het beste ook. Laat de PL nu zelf in mei ervaren hoe sterk de PL zelf is, en concluderen of zij werkelijk zijn gegroeid.

  Verder moet men er echt niet vanuit gaan dat zij TROUW zijn aan het FRONT.

  De geschiedenis van de KTPI is bekend, en als deze groeperingen (KTPI, PL, Pendawalima etc.) eraan
  vasthouden altijd onderdeel te zijn van het machtscentrum, moet men niet verbaasd zijn indien de PL na de verkiezingen doodleuk bij de MEGACOMBINATIE aansluit.

  Helaas heeft tot op heden geen enkele partij in SME laten zien het serieus te menen met het SURINAAMS VOLK.

  Men gaat de politiek in SME nog immer in ten behoeve van EIGEN GEWIN en enkele naasten/vrienden.

  Hopelijk komt daar ooit verandering in.

  GOD ZIJ MET SURINAME.


  Maak melding
 3. Mijn prognose zijn MC 19,PL 11,Marrons partij
  10,VHP 7,en NPS 5 zetels.de verliezen NPS 6
  ministers,10 ambasadeurs,6 DC.,10 direkteur.,
  10 hfd.inspekteurs,9 inspekteurs etc.(VHP
  idem)


  Maak melding
 4. Precies!

  Precies zoals ik het heb bedacht. Laat PL los en laat Brunsie met zijn partij voor goed vertrekken. Een supernieuw FRONT met VHP, NPS, DA’91 en alsjeblieft DOE is geloofwaardiger dan met Somo en Brunsie.
  Deze twee kunnen geen van beiden naar de NDP toe, zonder een scheur in MC te veroorzaken.

  Het etnisch stemmen moet een halt worden toe geroepen. Surinamers moeten slimmer gaan stemmen om ons land vooruit te helpen. Niet het individu moet vooruit, maar het land. Daarna volgt het individu vanzelf.


  Maak melding
 5. March 9th, 2010 at 10:11 am
  Nazaat Republiek voorspelt bloedbad

  Geplaatst: 09/03/2010

  Paramaribo- Paul Cairo, nazaat van rechthebbenden van de plantages Mijnhoop en Valkenburg in Para, voorspelt een bloedbad als de West Leisure Company doorgaat met bouwen. Voor Cairo maakt het niet uit wie toestemming geeft, ook al komt dat van de president Ronald Venetiaan.

  Somohardjo komt niet daar; zegt Cairo vastberaden. Al zegt het staatshoofd van Suriname: Somohardjo het is van jouw; komt hij niet daar. Noso dede o fadon.’Volgens Cairo zijn de werkzaamheden , die de West Leisure company verrichtte, Stopgezet. Het bedrijf zette twee kleine huisjes neer en stopte nadat deze slepende kwestie op het bord van het staatshoofd werd gelegd.

  Venetiaan deelde enkele maanden terug aan gronduitgifteminister Michael Jong Tjien Fa mee om deze zaak te laten rusten. Niet lang terug maakte de bewindsman bekend dat in de jaren veertig delen van de plantages domeingrond werden. Stukken van die lappen grond zijn intussen uitgegeven aan de West Leisure Company.

  De nazaten betwijfelen dat en beroepen zich op zeer oude landkaarten die de grenzen tussen de verschillende plantages aangeven. Cairo zegt dat door de slappe houding van het staatshoofd, die zijn roots in Para heeft, Paranen geen vertrouwen meer hebben in de Nationale Partij Suriname (NPS). Die partij is nu afgedankt; weet Cairo.

  Er is een samen-swering gaande van somo en consorten om de gronden van de zwarte bevolkins-deel afhandig te maken. Maar vergist u zich niet beste mensen, óok andere dan somo wil graag de bezitting van de zwate man hebben.

  Maar zij moeten op-passen: want net als in zimbabwe waar de koloniale blanken, de beste en grootste landbouw gronden had bezet van de zwarte bevolking. Werden zij toch verdreven door de vrijheids strijder en president van zimbabwe Robert Mugabe.

  Er kwam vanzelfsprekend veel kritiek van uit het westen; Dat Mugabe ondemocratisch was en is, ‘zij vergeten dat zij de (koloniale bezetter van toen) zelf ondemocratisch was.
  Maar dat de onrecht dat de zwarte bevolking toen was aangedaan, door hun gronden te beroven; niet was recht gezet.

  Bovendien is de zogenaamde democratische oppositie voor het behoud van de gronden door de nazaten van koloniale blanke boeren.

  Dat grote verraad van de zogenaamde democratische oppositie: die voluit gesteund wordt door de westerse regeringen; kan ook in suriname van toepassing zijn.

  De nps is niet opgewassen om de belangen van de zwarte man te dienen. Uit de samen werking met somo is gebleken dat de nps weinig in te brengen heeft. Dat komt doordat de nps een koloniale economishe structuur op na houdt, van ontwikkelingshulp en import.

  De nps zal na de verkiezing toch proberen om weer een coalitie met somo aan te gaan. Dus wat dat betreft is de situatie helemaal niet veranderd.

  Stem daarom Mega-Combinatie; voor zekerheid van uw grond bezit.


  Maak melding
 6. winston jesserun zegt het gaat om suriname
  somo zegt hij doet het voor zijn partij en wat zeggen die domme negers,zij doen het om de ndp met tak en wortel uit te roeien.

  de stem van de vhp is terughoudend en hiermee zal men de consequentie moeten trekken.

  maar hoe jij het keert of draait dit alles is de schuld van meneer venetiaan
  een andere vraag is,als somo minder dan tien zetels krijgt.wat dan meneer venetiaan.
  zal je dan toch doorgaan om de ndp met tak en wortel uit te roeien.


  Maak melding
 7. front vorige week, we gaan voor de ontwikkeling van Suriname een week later stapt een van de partners eruit want die wil meer plekken op de kieslijst, front prioriteit is nu wel overduidelijk, ze zijn met de billen bloot. Geen man overboord wat de wakkeren onder ons wisten wel dat het nooit om de ontwikkeling van Suriname gaat bij front, accomodatie en nogmaals accomodatie.

  Nu blijven in front dus nps, vhp, spa en misschien da91. samen zijn deze partijen nog niet eens 10 zetels waard, dus zullen ze met hun blote billen en vene met zijn emmer die nooit volloopt terug richting somo, vooral als die 10 zetels zou halen en wat zegt somo, ik wordt de president, a-combinatie zullen ze ook nodig hebben dus brunsie schreeuwt ik wordt vp, take it or leave it, de rest van de fronters zullen samen schreeuwen take it want ze zullen geaccomodeed worden.

  Een ding kan je van somo zeggen, hij heeft zich niet uit front laten zetten maar is zelf eruit gestapt, dus de andere partijen zijn nu aan zet. Hij heeft zichzelf een mooie positie toebedeeld want uiteindelijk zal er niet eens een regering gevormd kunnen worden zonder somo, dus als front terug gaat naar somo zullen ze behoorlijk wat water bij de wijn moeten doen.


  Maak melding
 8. Ommoe,
  zegt…
  Blij dat er toch ontwikkelingen zijn, al lijken het meer op verwikkelingen, groot verschil.
  Een ding is zeker,
  Ook deze joker behoort echt niet op die plek die hij zo al te graag ambieert.
  Dan zakt het nivo van Su naar een nieuw diepte(lees diepste)-punt.
  Ik denk dat hij ook dan weer een politiek spel gaat spelen.
  Maar tijd voor spelen is al lang voorbij, pah-e.
  Terwijl we hier en daar lullen: vernielt men het suri ecosysteem, vallen er te veel en onnodige verkeersslachtoffers,worden mensen mishandeld op allerlei manieren en door allerlei figuren(ook door de overheid),is er geen toekomstvisie, krijgen vreemdelingen steeds meer belangen i/h land met een meerderheidsaandeel voor henzelf en zakt Suri naar de onderste tree van de ladder der ontwikkelde(of willing to be)landen.
  Laat hem (Somo)maar aub zijn visie’s(botrovisie, warangvisie, zootvisie)geven(vangen, maken en eten) en zeggen JIJ LIJKT……
  Wanneer gebeurt er weer eens wat spannends in Su, ook ik die wacht…., of ik besluit mee te gaan vechten. Time to wake up brothers and sisters, het gaat niet vanzelf…
  Time for a real revolution is near..
  Ik groet u allen.


  Maak melding
 9. Uitgaande van de laatste verkiezingsresultaten mogen we ervan uitgaan, dat indien het nw Front geen andere partij vind die even zoveel zetels kan halen als PL, het nw Front de verkiezingwinst nu wel kan vergeten. Aan de ene kant is het een zegen voor het nw Front,dat Somo zich terugtrekt, maar aan de andere kant kan het ook een vloek zijn, indien ze hun zaken niet goed aanpakken. Ik denk dat we nu wel vanuit met name de hoek van de PL, de etnische politiek voering kunnen verwachten. Daar ze propageren, de eerste javaan te moeten leveren als president. Terwijl ze zich niet schijnen te realiseren, dat etniciteit niet belangrijk is, maar wel de competenties van de persoon.


  Maak melding
 10. Hoe kun je nou 10 parlementszetels eisen voordat er één stem is uitgebracht? Of heb ik een verkeerd beeld van het begrip “democratie” in Suriname? Kortom: het zoveelste hoofdstuk in de poppenkast die Surinaamse politiek heet.


  Maak melding
 11. Somo gaat zijn Javaanse huid duur verkopen aan de overige leden van het Nieuw Front.Die man heeft zijn partners in het Nieuw Front in gijzeling genomen.Aan de andere kant wekt hij de indruk samen te willen werken met de NDP.Dus Venetiaan en Sardjoe van het Nieuw Front zullen verliezers zijn als Somo geen harde toezeggingen krijgt.SOMO FOR PRESIDENT.

  http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding
 12. Eens een gokker altijd een gokker, sommo bouterse en nog een paar van die gasten ze wedden altijd op het verkeerde paard.
  ik zou zeggen opgeruimd staat netjes sommo.


  Maak melding
 13. Ah ja, een gevecht om zetels, macht en aanzien. Nooit gedacht wel gekregen. Van simpel ongeschoold gastje naar DNA voorzitter. Presidentje spelen is nu de meest logische volgende stap. En het volk? Neem een voorbeeld aan Somo dan kom je er wel. Liegen, bedriegen en stelen….en je bent binnen!


  Maak melding
 14. NF kan alleen groeien met het vertrek van somo, maar Vene had nooit met deze overloper moeten werken , hij is ook nog ERG CORRUPT! boeven bende.


  Maak melding
 15. Eens een gokker altijd een gokker, sommo bouterse en nog een paar van die gasten ze wedden altijd op het verkeerde paard.
  ik zou zeggen opgeruimd staat netjes sommo.

  DU

  Ziet uw hoe laag deze vent is….echt NPS gedrag ineens is Somo zijn vriend ..lieve flikker boy niet meer……en komt hij nu met een rotzooi verhaal….a man dizie yu lagi…yu sabi san din sma e taki…. jo lage hond.


  Maak melding
 16. Front is of was 100% eigen belang, laat men de bevolking niet in de maling nemen en rotzooi vertellen.

  FRONT is zwaar onbetrouwbaar.
  Daarom trap in geen enkele uitleg van deze gasten, zij kunnen liegen, liegen en de boel bedriegen.


  Maak melding
 17. Een voorzitter in De Nationale Assemblee die een ander lid voor de Surinaamse Natie neerslaat en schopt is een vloek voor de hele SURINAAMSE NATIE. Dit is een gedrag die je bij dieren zou verwachten maar niet bij somo dier in menselijk gedaante. Ik hoop dat Suriname verlost wordt van deze somo schande. Vriendjes bedienen bij gronduitgifte door somo is een nationale miskenning van de menselijke normen. Ik hoop dat de SURINAAMSE natie Suriname verlost van dit soort schoppende dieren. Lang leve jong Suriname.


  Maak melding
 18. @ brantimaka docter als teorie.
  Die domme negers stemmen allemaal op ndp van bouterse. wie zijn schuld was het brantimaka in het geval van bosje toen hij uit de ndp was gestapt ? laten wij ophouden met doemdenken op 25 mei is het aan surinaamse kiezers wie hoeveel zetels krijgt en niet aan een dagpeiling.soemita is in de jaren van bouterse zijn brute militaire regime in de gevangenis gesmeten door de militairen waar zit soemita vandaag? de revolutie heeft bewezen dat het niet werkt,in suriname niet en in het het buitenland ook niet dus laat die illusie varen.alle beslissingen die bouterse de afgelopen jaren heeft genomen waren allemaal in het nadeel van suriname en zijn bevolking.
  1) de staatgreep, fout
  2)de beslissing om militairen op onze gulden af te drukken.
  3)kapot schieten van kranten en media gebouwen
  4)het doodschieten en martelen van zijn tegenstanders op 8 december 1982
  4)mowana slachting
  5) de keuze voor bosje als president
  6)mee doen aan de verkiezing van 25 mei aanstaande. allemaal domme beslissingen die vergaande gevolgen hebben voor land en volk. ik heb een advies aan de bouterse aanhangers Verkoop de huid niet voordat de beer is geschoten. @ teo jou reaktie op nummer 5 doet mij denken aan de ouders van die twee marokkaanse jongens die op de vlucht voor de politie een voetganger hebben doodgereden, haar reaktie was dat als de politie niet achter haar zoon was gegaan hij die dodelijke aanrijding niet zou hebben veroorzaakt, mijn reaktie hierop is als jou zoon geen crimineel is had de politie hem niet achterna gezeten. ik neem dit als voorbeeld omdat ik probleem hebt met de manier van redeneren van de ndp-ers het is altijd de schuld van een ander, in het geval mugabe en ook in het geval van bouterse is het in hun ogen de schuld van de blanken. ik vraag mij af als ze voor bouterse kiezen en het gaat weer verkeerd wie dan de schuld zal krijgen we benne benieuwd. de kans dat het goed gaat onder een regering van bouterse is 10% en de kans dat het fout gaat is 90% deze conclussie trek ik aan de hand van feiten uit het verleden en hoe de wereld vandaag aan de dag inelkaar zit en dan bedoel ik politiek en democratisch.


  Maak melding
 19. NDP moet regeren,kijk naar de brug over de sur.rivier is door NDP gemaakt,SZF en AOV van
  70 jaar naar 60 jaar gebracht zijn door NDP
  gedaan.En wat doen NPS en VHP 35 jaar regeren
  0,0 in tegendeel de uitkijkbrug e.3.5 milj.
  is weggegooid geld,jammer voor arme Suriname
  kan beter besteden aan de verhoging van de
  AOV.


  Maak melding
 20. Laat NDP regeren,mijn prognose zijn NDP 18,
  PL 11,Marrons partij 10,VHP 7 en NPS 5.De ver
  liezen van de NPS zijn 6 ministers,10 Ambasa-
  deurs,10 DC.,10 hfd.inspekteurs,10 inspekteur
  etc.(VHP idem)


  Maak melding
 21. Met het huidige kiesstelsel in Suriname hebben zowel somo als het front hun kansen bij deze verkiezingen verspeeld. alle rest stemmen die zij nu krijgen zullen verloren gaan en dit is allemaal in het voordeel van de mega combinatie van bouterse. of bouterse werkelijk een meerderheid behaald is nog steeds een grote vraag, maar zijn kansen zien er wel steeds beter uit.


  Maak melding
 22. We kunnen heel veel zeggen over deze oude Pah-e, maar niet dat die dom is. Somo weet heel goed, dat als hij helemaal alleen de verkiezingen ingaat, de overige frontpartners die septictank gedeeltelijk zouden kunnen opendoen. En hij zou dat dan ook moeten doen. Dit zou als gevolg hebben, dat het nw Front nog verder achteruit zou gaan in zetels. Vandaar dat hij nog met 1 voet bij het nw. Front wil zitten.


  Maak melding
 23. @5: Maar anders bakken die nieuwe zwarte boeren er niet veel van op die met geweld ingelijfde “witte landbouwvelden” in zuid afrika. vorig week nog las ik wat erover. wat zeg je daarvan?


  Maak melding
 24. Het is tijd voor verandering denk deze man en consorten.Dat is een verstandige keus nadat deze man weer is geinstrueerd in den haag door zijn meerdere en dus geeft hij gedeeltelijk gehoor hier aan.De weg is nu vrij voor verandering en dat weten NF leiders.MC is een democratisch blok die is onstaan uit een brede en vooral uit ontevrede deel van suriname,met name een intellectuele georganiseerde deel surinamers die geopolitiek willen doorvoeren.Een president zal rechstreeks gekozen worden want het huidig kiesstelsel zal vervangen worden.Surinamers wees niet bang Bouterse wordt geen president van suriname,wel krijgt MC regeermacht.


  Maak melding
 25. Het zou beter zijn om het land te verdelen.
  Zijn we van alle gedonder af.
  Ieder een groep een eigen land/staat.
  Na de onafhankelijkheid is er een tering zooitje van het land geworden.

  Mensen die hun eigen huis niet kunnen besturen willen een land besturen klote zooi.


  Maak melding
 26. March 11th, 2010 at 1:33 am
  @5: Maar anders bakken die nieuwe zwarte boeren er niet veel van op die met geweld ingelijfde “witte landbouwvelden” in zuid afrika. vorig week nog las ik wat erover. wat zeg je daarvan?

  raj
  Het maakt niet uit: het land is van de zwarte bevolking, en wat zij ermee doen gaat niemand wat aan.

  De blanken zijn toch allemaal uit india weg na de koloniale periode.


  Maak melding
 27. De eisen van PL Somo is erg redelijk vind ik,
  NPS wil 40 lange jaren president worden van
  Suriname,en VHP 40 jaar wil VP en staten voorz.worden en dat kan niet,en met veel tam tam,had ze gekregen.Nu is PL (SOMO) gegeroeid
  en nu gaan wij aantonen na de verkiezing.


  Maak melding
 28. Ik wil even reageren op de boodschap van reactie nummer 5.
  Uiteraard kan niemand voor een illegale aanpak van gronden zijn. Indien mogelijk moet er weldegelijk overleg gepleegd worden met grondeigenaren. Jullie begrijpen wel dat dat een helskarwei is in Suriname. Om eerlijk te zijn wist ik nooit van het bestaan van plantage Mijnhoop. Wat ik daarmee wil zeggen, is dat onze creoolse broeders in actie komen als anderen een stuktje ontwikkeling proberen door te voeren. En inderdaad, dit komt het meest voor in Para. Wat ook opvalt is dat Para enorm groot is, doch men kiest om dat deel wat in ontwikkeling gebracht gaat worden, om juist dat deel als eigendom te beschouwen. In Para zijn er ernorm veel plantages die door verwaarlozing niet meer bestaan. Zelf een “boropassie” naar het “centrum” van die plantages is niet terug te vinden. Waar praten we nou over. Creoolse Surinamers lopen achter op de feiten. Laten we gaan voor ontwikkeling. Laat jouw kinderen goede scholing volgen; ondersteun ze in hun ontwikkeling en het komt goed. Suriname heeft voldoende grond om iets op te bouwen. Maar laten wij ontwikkeling niet tegenhouden. Schoon voorbeeld is resort Berg en Dal. Ligt niet binnen Para, maar is ook van onze creoolse voorouders geweest. Als Kersten deze kans had laten liggen, bestond Berg en Dal niet meer. Nu kan alles en iedereen genieten van een stuk Suriname in optima vorm. PUUR NATUUR.


  Maak melding
 29. Surinaamse kinder maag en die van de volwassenen moeten gevuld worden en in de toekomst gevuld blijven. Hebzucht heeft in de bankwereld geleid tot ondergang van de wereld economie. Hunkeren alleen naar politieke macht zal ook leiden tot kommer en kwel. Oude grijsaarden neem toch de tijd om je goed voor te bereiden op de reis naar de hemel en/of de hel. Het is nu de beurt aan de jongeren van Suriname. In Nederland nemen politici soms op heel jonge leeftijd afscheid van de politiek en maken plaats voor verjonging en verfrissing. Wat is er mis met de Surinaamse ouderen in de politiek? Landbouwer zal zich richten tot het vullen van de magen. Laat mij maar met rust en veroorzaak geen onnodige pijnpunten voor mij. De politieke geneugten voor de oude politici van Doksa, roti, moksimeti en whisky dient zich aan. Ik ben voor vriendjespolitiek bij uitgifte van domeingrond als ik ook hele grote lappen grond krijg. Helaas ben ik geen pah-e.


  Maak melding
 30. Bradas
  Geen tijd voor black differency.
  We schijten en eten allemaal bijna het zelfde. Wat een bullshitt gelul soms van sommige. Willen we verder dan zullen we eenheid moeten creeren.
  India en Afrika zijn totaal andere naties die we eigenlijk niet kunnen vergelijken met onze mooie Moeder Suriname.

  8 ommoe
  Ik weet zeker dat die revolutie komt.
  Ik sluit me aan.
  Hopelijk zijn er meer die er zo over denken.
  Deels ligt ook aan de Surinamer zelf om te veranderen.
  Tang boen.


  Maak melding
 31. Ik had nog 1 ding war ik aan zat te denken , los van alle zaken,
  wat voor leiders heb je in die stront DNA zitten die amper een land met 500.000 mensen kan besturen?
  Als je een land met 0.5miljoen mensen niet heb kunnen besturen, opbouwen tot een behoorlijke staat sedert onafhankelijkheid, betekent het voor mij dat we stuk voor stuk allemaal amateurs hebben gehad als regerings leiders. Ook de wijlen leiders.
  Na vandaag ban ik tot de conclussie gekomen dat ik voor bijna niemand meer respect kan opbrengen die heeft geregeerd.

  Ik volg al jaren het nieuws op waterkant en lees veel comments/reacties die varieren van scheld partijen tot openlijke bedreigingen naar elkaar toe. Zelf denk ik dat iedereen , echt iedereen hier op waterkant diep in zijn hart maar 1 ding wil, en dat is een mooi vredig Suriname.

  Een Suriname waar het niet draaid om de politiek die 365/jaar de voorpaginas haalt.
  Een Suriname waar het niet draaid om de persoonlijke belangen van machthebbers.
  Hun status en hebzucht.

  Maar een Suriname waar het gaat om de SURINAMERS zelf.

  Politiek Suriname schaam je diep tot in je endeldarm. Op politiek niveau weten jullie donders goed waar jullie elkaars grenzen moeten opzoeken. Alle acties die jullie maken heeft niks met het volk te maken. Jullie gebruiken je partij om je persoonlijke belangen te smeden.
  De dag komt snel voor jullie allemaal…


  Maak melding
 32. @ TEO,
  wat ben jij een grote demagoog zeg,
  de manier hoe bepaalde zogenaamde (leiders) zaken aanpakken laat zien hoe ver ze van de werkelijkheid staan en ook hoe dom ze ook zijn.
  1)mugabe en de blanke boeren
  2)bouterse met zijn zogenaamde revo
  3)chaves met zijn zogenaamde revolutie
  al deze figuren zijn een ramp voor hun land en volk hun beleid heeft ervoor gezorgd dat het zeer slecht gaat in de landen waar deze idioten aan de macht zijn, deze drie populisten hebben één ding gemeen en dat is hoe je de economie van een land kapot kan maken, hun aanhangers veschillen vaak niet veel van dit soort misdadige misleiders neem teo als voorbeeld, het maakt niet uit het land is van de zwarte bevolking en wat zij ermee doen gaat niemand wat aan, dit geeft nou precies aan waarvoor ik bang ben de bekrompenheid van deze mensen ze zij zo kortzichtig en dom dat zeld een paard de hik van krijgt. ik ben het in grote lijnen eens met reaktie nummer 28.
  ik heb toch een vraag aan de heren deskundigen hoe komen de paranen aan dat stuk grond? van wie hebben ze het gehad en wie zijn de oorspronkelijke eigenaren, het enige wat je hoord zijn de gevechten van grond door de import surinamers maar de echte eigenaren de indianen daar hoor je nergens wat van .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES