OM Suriname schudt niet meer op grondvesten

17

PARAMARIBO, 6 mrt – Nog even en het Openbaar Ministerie zal in stabielere sfeer zijn werk kunnen doen. Een splinternieuw drieverdiepingengebouw moet het huidige onderkomen vervangen. Op een cent of twee wordt niet gekeken.

Het mag best wat miljoentjes kosten, vindt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het OM is synoniem voor het vertrouwen in de rechtsstaat. De oude situatie heeft lang genoeg geduurd. “Het gebouw waarin we nu zitten helt aan alle kanten. Als je ’s morgens je bureaustoel in de ene hoek plaatst, is hij ’s middags naar de andere hoek gerold”, zegt procureur-generaal Subhaas Punwasi.

Onder deze omstandigheden is jarenlang werk verzet. Voor Santokhi is het des te prijzenswaardiger dat het OM is wat het is. De rechtsstaat is meer dan ooit terug. Het nieuwe onderkomen is des te meer op zijn plaats. “Het is niet alleen fysiek. De bouw symboliseert de modernisering bij het OM en het versterken van diens onafhankelijkheid. Het gebouw zal ook meer rechtszekerheid uitstralen.”


17 REACTIES

 1. A man mus fu zaka djunta hisbitin…omdat.. als hij tot einde daar blijft zitten van deze corrupte regering….. mag hij volgens de wet niet meer aansprakelijk gesteld worden voor wat dan ook…dus men zit land en volk alweer te bedonderen…….Hij moest op Opa Ronald lijken dan zat hij nu in Santo-Boma.

  A man e waka e leg e leg uit…maar het geld heeft hij vanuit het buitenland ….hij heeft het van zijn bazen.

  Opa Ronald was op zoek naar betrouwbare partners…maar deze valt lekker niet onder VHP nog FRONT gewoon een dief daar neergezet door het buitenland…unu waka e leg e leg uit ondertussen zitten jullie land en volk in de maling te nemen………..in OPDRACHT…van derden….domme achterlijke Front.

  Straks moet hij zijn opdrachtgever vertellen wat hij met de rest van het geld gedaan heeft…OPLICHTER………..arme KHAN is ook behoorlijk gepakt en verkocht aan weer een andere……………buiten Su.


  Maak melding

 2. @Aboi…wat een onsamenhangend verhaal. Het lijkt wel een djompo futu reactie. Advies aan Aboi, als je niet weet warover je praat, laat het dan aan een ander over. Net zo dom als de rest van AC….hahahaha


  Maak melding

 3. Ai mi boi ABOI ben jij ook misschien een van die gedupeerde drugs koerier of zelfs drugs barron. Dat je zo tekeer wil gaan ,want je inkomsten derving is nu gering geworden he waardoor je ook geen vette bakken meer kan kopen om je zelf ten toon te stellen hoe geweldig jij zelf ben he ABOI. Jouw tijd is nu al voorbij toki toki aw poeroe law jie .daar om ie no lob na mang he a mang srapoe moro joe hij is nu bezig suriname te redden va drugs baronnen als jij klootzak, die ouders heel verdrietig maken van jouw aktieveteiten . Dus kom maar met andere sugesties . Denk niet met je hoofd tussen je benen maar denk echt om suriname en surinamers over te halen om van het drugs af te blijven .

  groeten sranangm,an


  Maak melding

 4. rechtstaat? ik vraag me nu wel even af waar die coke nou is gebleven en of er al 1 dader is opgepakt/gestraft?

  en pg moet zich koest houden. ik ken die smerige streken van hem nu wel, vuurwapen vergunningen afwijzen omdat er geen doekoe is betaald.

  dus ik mag me niet wapenen in mijn eigen huis die mijn territoir is, vooral met zoveel roofmoordende negers (en ook brazilianen) tegenwoordig om me heen..


  Maak melding

 5. Posted on 18 February 2010 by Edgar Mampier

  1
  tweettweet“Ik heb er geen geloof in dat Suriname een rechtsstaat is”, zegt de bekende jurist, verdediger van Bouterse, Irvin Kanhai. En daarbij doelt hij op zaken als een Procureur-Generaal (PG) met een actief dienende advocaat als echtgenote, een justitieminister met een concubine op de opleiding tot rechter (RAIO), een justitieapparaat dat overwegend beheerst wordt door één bevolkingsgroep in een multiculturele samenleving en pas beëdigde en onervaren rechters die belast worden
  “De PG geeft leiding aan het Openbaar Ministerie (OM) dat als openbare aanklager optreedt in strafzaken. De vrouw van de PG moet verdachten verdedigen tegen de beschuldigingen van het OM. Wil je me zeggen dat zij zaken niet bespreken. Niemand gaat mij wijs maken dat dat niet het geval is”, zo legt Kanhai uit.

  Ook in het geval van justitieminister Chandrikapersad Santokhi, wiens concubine op de RAIO-opleiding zit, is volgens Kanhai duidelijk sprake van een conflict of interest, waardoor de rechtsstaat wordt onderuit gehaald. “De minister moet het salaris van de vrouw bepalen. Bovendien zal zij, indien zij voor haar examen zakt, bij haar concubant in beroep moeten. Hoe ethisch is dit geval ? Dan praten wij over een rechtsstaat”, vult hij aan.

  Kanhai is ook niet te spreken over de gang van zaken bij de rechtelijke macht. “Onervaren rechters krijgen de meest ingewikkelde zaken. Weet je hoe lang men moet wachten vóór rechtsingang in hoger beroep? Er wordt te veel gesold met de belangen van verdachten”, meent hij. “In een rechtsstaat mogen deze zaken niet voorkomen”, is zijn uiteindelijke conclusie.

  Punwasi en Santhoki trekken hieruit wéér geen conclusie
  Santokhi, hiermee geconfronteerd, zegt dat hij de uitlatingen van Kanhai voor zijn rekening laat. Hij meent dat er sommige juristen zijn die door middel van het uitoefenen van hun beroep de rechtsstaat onderuit proberen te halen. “Laat Kanhai zijn eigen beperkingen en tekortkomingen niet bij anderen zoeken”, kaatst de justitieminister de bal onhandig terug.

  Misschien gaat het dan wel te ver om te twijfelen aan ‘de rechtsstaat Suriname’, maar Kanhai heeft ongetwijfeld een punt gemaakt met zijn stelling. Zeker binnen de rechtelijke macht kan en mag er géén conflict of interest getolereerd worden. Dit is nu duidelijk wel het geval, getuige de door Kanhai aangehaalde voorbeelden. Daarbij valt het op dat het wéér PG Punwasi en MvJ&P Santhoki zijn die aan kritiek bloot staan, nota bene de hoogste twee leiders op het terrein van handhaving van recht & orde in Suriname. Zoals eerder hier gesteld: zij zouden daaruit hun conclusie moeten trekken, al was het maar dat echtgenote, respectievelijk concubine hun functie (for the time being) opgeven.

  Nu zeg ik (Theo): Nu hoort u van een ander dat suriname geen recht-staat is. Zeg maar suri-bak ba !!!


  Maak melding

 6. By Borrel on February 26, 2010

  Volgens de Nederlandse jurist Frank King zijn niet alleen de minister van Justitie en Politie, maar ook enkele andere prominente Surinaamse politici betrokken bij mensensmokkel en corruptie.

  King wil nog niet vertellen om hoeveel mensen het gaat en over wie, omdat de zaak nog onder de rechter is. In Suriname is King bezig om de minister van Justitie, Santokhi, door het Openbaar Ministerie berecht te laten worden. Een oud-medewerkster van het departement heeft bewijsmateriaal overgedragen aan King, waaruit blijkt dat politici schuldig zouden blijken aan mensensmokkel. tot nu toe ziet het Surinaamse Openmbaar Ministerie nog geen reden tot vervolging. Sinds donderdag is De raadkamer van het Hof van Justitie een onderzoek naar deze zaak begonnen.

  Op de zitting kwam King in een dossier van het Openbaar Ministerie nog meerdere namen van vooraanstaande politici tegen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan mensensmokkel.

  Theo zegt nu; Ik ben benieuwd welke politisie nog meer betrokken is bij deze mensen-smokkel zaak. Nu moeten wij kijken of de rechts-gang in suriname onafhangklijk is.


  Maak melding

 7. Gilds heeft overduidelijk de naam genoemd van Vene, in opdracht van vene moest Gilds als toenmalige mini-ster van J&P een oogje dichtknijpen en de chinese mensensmokkel tolereren. Als je dus het verhaal van Lisle leest heeft spa en nps dus de chinese mensensmokkel getolereerd terwijl vhp met tokki als mini-ster het juist heeft gefaciliteerd. Nogmaals deze front rommelbende zijn gewoon een stelletje dieven.


  Maak melding

 8. @ mensen als kanhai en teo klagen over de rechtsstaat suriname kan ik ze alleen maar verwijzen naar de jaren tachtig voor de rest zeg ik niets meer.


  Maak melding

 9. hmmmm…. wie waren dat ook al weer punwasie en tokkie???
  zijn dat niet onze drugskoeriers die zijn aangehouden met drugs ???
  brunsje zit tegenwoordig ook bij justitie.


  Maak melding

 10. @Gekke Theo-tje

  Dit gaat over het GEBOUW voor het OM!!

  Dus laat die partij politieke onzin en prietpraat maar voor een ander onderwerp.
  We worden nml die NDP onzin knap zat.


  Maak melding

 11. Krepie……. sranangman …….Gewoon twee domoren, blaffen als hond dom doen als ezel.

  Meer kan ik echt niet van maken, gewoon leeghoofd en toch de durf hebben de bekken open te doen.

  Dom dom dom toch.


  Maak melding

 12. @5: Als je A zegt moet je ook B kunnen zeggen nietwaar? Waarom trek je je grote B. niet open omtrent de hoge concentratie van figuren die op Brunswijk lijken bij het ministerie van TCT?


  Maak melding

 13. @ aboi

  graag uw reactie in behoorlijke nederlands want niet iedereen verstaat surinaams en ik zie dat anderen ook geen chinees, javaans, indiaans swahili taal hier gebruiken. Dus hou het netjes en spreek abn nederlands hier.


  Maak melding

 14. aan Theo,

  Het liefst zou justitie willen bevolken met jou afride soort nou dan is beschaving nergens te bekennen kijk maar jullie afrika.
  Tering zooitje.


  Maak melding

 15. Het gaat weer goed hier bij de postings.
  Het is overal een rommel op de wereld.
  Afrika , de BRIC landen etc etc.
  Elke bevolkings groep heeft zijn rotte mensen ertussen. laten we niet vergeten dat Suriname nog de veiligste land is in Zuid-Amerika. Venezuela heeft 80 moorden in een weekend. Steek Guyana maar over en je bent er. dat er problemem zijn klopt, maar we kunnen er wel wat aan doen.Odi


  Maak melding

 16. @ pinto,
  ik heb vaker hier aangegeven dat de bouterse aanhangers geen standvastige stanpunt hebben ze lullen met alle winden mee.
  neem voor het gemak de reaktie van nummer 9,er zijn mensen die 30 jaren wachten op een eerlijke antwoord waarom hun geliefde vaders zoon broer , echtgenote zijn vermoord op 8 december. pinto de man die jullie hier aanbidden heeft de hele rechtssysteem in mijn land vernietigd jij en de mensen die deze man terug willen zijn GROTE SUKKELS.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.