Groen geweten Surinaams bedrijf krijgt overhand

2

PARAMARIBO, 20 jan – Bedrijven moeten zich bewuster worden van hun rol in natuurbehoud. Dit stelt directeur Sigmund Proeve van de Surinaamsche Bank. Zijn instelling gaat het goede voorbeeld geven. Geen rooie cent gaat meer naar vernietiging van het groen. Kwik, veel gebruikt bij goudwinning, is meteen al mikpunt.

Het voor natuur en gezondheid uiterst schadelijke goedje moet definitief in de ban. De bank gaat dan ook meer letten op het geldverkeer. “We zullen een selectie plegen van de middelen die we uitgeven en binnenhalen. We willen niet geassocieerd worden met activiteiten die milieuverontreiniging in de hand werken”, zegt Proeve. Investeringen in vooral de goudindustrie worden strenger beoordeeld.

“Als de aanvrager ons niet kan overtuigen dat hij milieuvriendelijk werkt, financieren we hem niet”, aldus Proeve. De bank gaat samenwerken met het Suriname Conservation Fund dat milieuprojecten steunt. Ook telecombedrijf Telesur doet mee. “Ondernemers moeten onderscheid kunnen maken. We moeten rekening houden met de samenleving, niet alleen met het ondernemingsresultaat”, zegt Telesur-directeur Dirk Currie.


2 REACTIES

 1. Gelukkig begint het tot Suriname ook door te dringen dat je niks heb aan zoveel schoon natuur. Als het vol zit met vergif en chemicalien. De ogen zijn nu wel geopend.


  Maak melding

 2. Goed zo goede zaak,
  sluiten die Iamgold en illegale goudwinning.
  ipv politie naar haiti sturen zet ze in in de chaos van het binnenland. staks barst daar de bom en waar hal je dan politie vandaan.
  he zero tolerance mannnetje doe je nog wat aan de anrchie en diefstal van staatseigendommen in het binnenland?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.